Kenapa Saya Pilih Protein Soya Berbanding Protein Haiwan

Assamualaikum...

Sememangnya pengambilan protein ditekankan berbanding dengan karbohidrat dan juga lemak. Semua orang biasa dengar perkataan protein kan. Jom kita tengok protein ni apa?

Protein ni apa sebenarnya? Penting ke?

Kenapa Saya Pilih Protein Soya Berbanding Protein Haiwan

Protein ni terdiri  daripada asid amino yang merupakan blok dalam penghasilan setiap sel. Badan kita menggunakan protein untuk membina dan membaiki tisu. Ia juga penting dalam menghasilkan otot, kulit, tisu, tulang, sendi, rambut, adarh dan pelbagai organ penting yang lain.

Protein juga amat penting dalam menghasilkan enzim, hormone, haemoglobin dan antibodi. Walaupun protein digunakan dalam penghasilan glukos untuk keperluan tenaga apabila badan memerlukannya.

Protein haiwan merupakan sumber biologi lengkap jika dibandingkan dengan protein sayur. Majoriti rakyat Malaysia menggunakan protein hawan sebagai sumber utama.

Bagaimanapun protein haiwan mengandungi lemak dan kolesterol yang tinggi. Ini meningkatkan risiko mendapat penyakit seperti tekanan darah tinggi dan jantung.

Pengganti terbaik protein haiwan pastilah Protein soya


Jadi, berdasarkan penemuan saintifik penyelidik menyarankan kita supaya memilih makanan berasaskan tumbuh-tumbuhan.

Kacang soya merupakan satu-satunya tumbuhan yang mengandungi kesemua 9 jenis amino asid perlu dan telah digunakan sejak dahulu lagi sebgai pengganti protein haiwan dalam pemakanan.

Selain merupakan sumber protein terbaik yang mengandungi vitamin dan mineral, protein soya juga mengandungi pelbagai menfaat kesihatan yang tidak boleh didapati daripada sumber protein haiwan.

Kebaikan Protein Soya


  • protein soya mampu memberikan kulit, otot, rambut dan kuku yang sihat
  • membantu meningkatkan tenaga prestasi dan ketahanan badan.
  • membantu melancarkan peredaran darah
  • meningkatkan kesihatan tulang
  • mengekalkan kesihatan payudara dan prostat
  • mengawal kestabilan hormon, melancarkan tempoh peralihan menapous.

Di mana anda boleh mendapatkan sumber protein yang lengkap dengan asid amino dan vitamin lain??


Adakah produk Shaklee ada menyediakan makanan tambahan protein yang amat penting ini?? 


Jawapannya tentulah ada. Anda tidak perlu bersusah payah mencari suplemen protein yang lain. Shaklee menyediakan anda makanan tambahan protein yang terbaik iaitu Energizing Soy Protein (ESP).

ESP Shaklee merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang mengandungi 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. 

Kenapa Saya Pilih Protein Soya Berbanding Protein Haiwan


ESP Shaklee juga mengandungi 5 sumber vitamin iaitu Niacin (B3), Panthothenic acid (B5), Thiamin (B1), Riboflavin (B2) dan pyridixine (B6) serta 4 sumber mineral iaitu seperti kalsium, iron, fosforus dan sodium.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OFFER MENARIK BULAN INI:

BELIAN ESP TWIN PACK 

HARGA HEBAT JIMAT BERGANDA


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dapatkan penjimatan berganda untuk setiap produk Shaklee dengan mendaftar sebagai ahli..


JOM DAFTAR AHLI SEKARANG!!!


Anda akan mendapat potongan sehingga 15-30% jika mendaftar sebagai ahli Shaklee. Untuk maklumat lanjut berkaitan pendaftaran keahlian Shaklee anda boleh terus menghubungi saya sebagaimana maklumat di bawah ini.

Hubungi saya segera untuk sebarang tempahan dan pertanyaan tentang produk yang hebat ini.

Dengan membuat pembelian produk Shaklee dengan saya, anda layak mendapat perkara berikut:
  • jadual pengambilan vitamin secara teratur seumur hidup.
  • percuma konsultasi cara pengambilan vitamin secara berterusan.
  • tip-tips eksklusif berkaitan set/produk yang dibeli

"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan 

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Nor Akmal:
Whatsapp/Telegram: 0139279846
COD: Pontian-Simpang Renggam-Rengit
Pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Comments