DENGAN SHAKLEE AWET MUDA TANPA SUNTIKAN

Hari ini wanita terutamanya sanggup buat apa sahaja untuk kelihatan cantik dan menawan. Ada yang sanggup menghabiskan duit beribu ringgit semata- mata untuk mendapatkan suntikan Vitamin C, rawatan Botoks, sell stem dan pembedahan palstik. Tahukah anda, kita sebenarnya dapat mengembalikan keremajaan kulit dan menghilangkan tanda-tanda penuaan hanya dengan melalui makanan tambahan atau suplemen yang sesuai? 

Proses penuaan yang paling ketara dapat dilihat pada lapisan epidermis iaitu lapisan bawah kulit. Nutrien yang cukup dan seimbang mampu menjadikan kulit lebih anjal dan awet muda. Kolagen merupakan salah satu daripada 4 jenis tisu asas dalam tubuh manusia. Sebab itulah ramai yang mula sedar tentang keperluan kolagen. Terdapat banyak produk kecantikan dan kesihatan yang mula menggunakan kolagen sebagai bahan utama dalam menghasilkan produk mereka.


kulit yang sihat
Struktur kulit manusia yang sihat


Kira-kira 30% daripada jisim tubuh manusia terdiri daripada kolagen. Dari situ terbentuk pelbagai tisu penyambung seperti kulit, otot, rambut, tendon, ligamen, darah, tulang dan tulang rawan yang membentuk kerangka tubuh. Namun begitu, penghasilan kolagen mula berkurangan apabila usi semakin meningkat. Paras kolagen mula menurun apabila seseorang itu berumur 20 tahun.

Kulit merupakan bahagian paling awal pada tubuh yang dapat mengesan kekurangan kolagen dalam tubuh. Antara tanda-tandanya ialah kulit kita kan menjadi kering. kasar, hilang keanjalan dan berkedut. Selain itu, kekurangan kolagen juga memberi kesan negatif pada rambut dan kuku. Rambut akan mula gugur dan menjadi nipis, di samping hilang keanjalan dan keseriannya. 

Kuku pula menjadi lebih rapuh dan kadar pertumbuhannya menjadi perlahan. Jika anda ingin mengekalkan kulit yang muda dan berseri, cubalah ambil kolagen tambahan, vitamin C dan polifenol untuk meningkatkan semula paras kolagen. 

KELEBIHAN KOLAGEN TAMBAHAN

Kolagen tambahan dapat membantu membina semula serat kolagen untuk menggalakkan penghasilan kolagen pada lapisan dlaman kulit. Justeru anda dapat memiliki semula kulit yang lembut, lebih anjal, licin, gebu dan muda berseri. Kolagen juga akan menggalakkan pertumbuhan rambut baru dan menjadikan rambut lebuh kuat, tebal dan berseri. Polifenol kaya dengan antioksidan yang berkesan untuk mencegah kehilangan kolagen akibat ancaman radikal bebas. 

Walaupun proses penuaan tidak dapat disekat, namun hasil kajian menunjukkan ekstrak daripada tumbuhan semulajadi seperti Polygonum, European, Elderberry dan lobak ungu boleh membantu melambatkan proses penuaan secara sihat. VIVIX Shaklee mengandungi keempat-empat tumbuhan semulajadi ini. Vitamin C pula merupakan elemen penting yang menggalakkan penghasilan kolagen dan tisu penyambung yang lain.


SUMBER KANDUNGAN VIVIX SHAKLEE
Sumber kandungan VIVIX Shaklee

Gabungan Polifenol dan Vitamin C yang kaya khasiat anti-oksidan juga terbukti secara klinikal sangat baik dalam menentang radikal bebas yang menyumbang kepada masalah penuaan kulit serta penyakit kesan penuaan seperti darah tinggi, jantung, kanser dan diabetes. 


KUASA VITAMIN C
Manfaat Vitamin C Shaklee
Shaklee berpengalaman lebih lima dekad dalam bidang penyelidikan dan pengeluaran produk kesihatan. Vivix Shaklee yang kaya dengan kolagen dan Vitamin C Shaklee semulajadi adalah antara produk paling ideal untuk menjaga kesihatan kulit, melewatkan penuaan dan menentang penyakit akibat kesan penuaan. Langkah anti penuaan hendaklah bermula di peringkat sel tubuh. Dengan memiliki sel-sel tubuh yang sihat, pastinya badan kita turut menjadi sihat dan awet muda daripada usia sebenar.


manfaat VIVIX shaklee
Manfaat VIVIX Shaklee


VIVIX SHAKLEE MELAMBATKAN PENUAAN SEL SECARA SEMULAJADI
Vivix melambatkan penuaan secara semulajadi
Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang VIVIX Shaklee tonik minuman terbaik.

KEUNIKAN VITAMIN C SHAKLEE
Keunikan Vitamin C Shaklee

KECANTIKAN SEMULAJADI DAN KULIT YANG SIHAT DENGAN SHAKLEE

Apa tunggu lagi. Segeralah bertukar jenama Shakleee yang dijamin selamat tanpa bahan kimia. Saya yakin anda semua akan berpuas hati. Produk jenama Shaklee tidak pernah mengecewakan. Hubungi saya segera untuk pertanyaan lanjut.

Untuk menempah klik link di bawah:

Beli VIVIX SHAKLEE di sini

Beli Vitamin C di sini


"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

sila hubungi saya untuk maklumat lanjut dan konsultasi percuma.Comments