MANFAAT UTAMA ZINC COMPLEX SHAKLEE

Zink complex  merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.

Menyokong dan Memelihara Kesihatan yang Baik
Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein. Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.

untuk kesihtan menyeluruh

Selain itu, zink complex shaklee mengandungi pelbagai manfaat utama yang lain yang perlu anda tahu.

#1 Mengaktifkan 200 jenis enzim - zinc berkebolehan menggabungkan DNA, RNA dan protein seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.

#2 Membentuk kolagen  - membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku, dan organ.

#3 Memperbaiki Diabetes - membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, setrusnya memperbaiki masalah diabetes.

#4 Bintik putih di kuku - bintik putih di kuku adalah tanda kekurangan zink yang boleh menyebabkan depresi/kemurungan, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah daya penglihatan, atau hilang daya tumpuan.

#5 Mempertingkatkan sistem imun - membantu pengeluaran kalenjar thymus. Kalenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang jangkitan penyakit.

#6 Mempercepatkan pemulihan luka - mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan taburkan ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka. 

#7 Memperbaiki masalah prostat - Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan zink setiap hari dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

#8 Kemampuan seks lelaki - Pengambilan zinc untuk jangka masa yang panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki dan meninggikan kiraan sperma.

#9 Ovulasi Wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu dalam proses pengucupan uterus selepas bersalin dan mengembalikan daya ketahanannya. Zink wajib diambil oleh wanita yang bersalin kerana dapat membantu mengecutkan rahim.

#10 Memperbaiki Radang Kulit - kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti jerawat. mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. 

Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat.

#11 Mengekalkan deria bau - untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif (rasa dan bau)

Untuk membeli sendiri ZINC COMPLEX SHAKLEE sila klik link di bawah. Hanya guna kad debit/kredit untuk buat pesanan.

Beli ZINK COMPLEX SHAKLEE di sini"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."


Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Puan Nor Akmal:
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356

Comments