Memilih B-Complex yang baik

B-COMPLEX SHAKLEE
Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
B-COMPLEX SHAKLEE
B-complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarangf lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-complex setiap hari.

MEMILIH B-COMPLEX YANG BAIK
Ada beberapa perkara yang perlu anda semua apabila memilih untuk membeli mana-mana produk B-Complex. Ini penting agar tidak tertipu dan mendapatkan vitamin B-complex yang lengkap. 
#1 Mengandungi semua 8 vitamin B iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana yang dinyatakan daalm RDA (kesemua perlu diambil pad awaktu yang sama)
#2 Harus mengandungi 100% asid folik dan biotin
#3 Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar
#4 Elakkan pengambilan B-complex yang menawarkan rumusan laut air (sustain release)
B-COMPLEX YANG BAIK

KENAPA KITA PERLU MEMILIH SHAKLEE B-COMPLEX?

Lihat jadual di bawah. Jadual ini menunjukkan perbezaan yang terdapt di antara B-complex Shaklee dengan jenama lain. Lihat  pada kandungan Biotin dan Asid Folik. Kandungan kedus-dua komponen ini sangat tinggi peratusny ajik adibandingkan dengan jenama lain. Anda nilai dan pilihlah mana yang terbaik.
PERBANDINGAN KANDUNGAN NUTRISI DI DALAM B-COMPLEX SHAKLEE DENGAN JENAMA LAIN
Perbandingan B-complex Shaklee dengan jenama lain 
Semestinya B-complex Shaklee yang terbaik. Ia bukan sahaja mengandungi kesemua 8 komponen vitamin B yang diperlukan oleh tubuh kita, malah harga yang ditawarkan adalah murah berbanding jenama lain. Hanya dengan RM53.75 sebotol dan mengandungi 120 tablets anda boleh memilikinya dan menggunakannya sehingga 4 bulan. Sangat jimat dan berbaloi-baloi. 

B-Complex Shaklee menjadi pilihan saya. Anda bagaimana?? Pilihan di tangan anda. Sayangi diri anda. Klik link ini untuk mengetahui MANFAAT UTAMA B-COMPLEX

Untuk menempah klik link di bawah:

Beli B-Complex di sini


"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit. Ia hanyalah suplemen iaitu makanan tambahan yang menjadi pelengkap dalam diet harian kita demi menjamin kesihatan kita sepanjang hayat."

sila hubungi saya untuk maklumat lanjut dan konsultasi percuma 

Comments