7 Sebab Vivix Menjadi Suplemen Anti Penuaan Terhebat Di Dunia

Vivix dihasilkan dari gabungan 4 jenis tumbuhan botani iaitu anggur muscadine, lobak ungu, elderberry eropah dan polyganum cuspidatum.

Setiap hidangan Vivix (satu sudu teh) memberikan 100 miligram ultra tulen transveratrol. Transveratrol ialah bentuk resveratrol yang paling mudah diserap oleh tubuh manusia. Satu hidangan Vivix juga bersamaan dengan 1200 miligram ekstrak kulit dan biji anggur muscadine yang sangat pekat.

Hebat tak hebat Vivix ni satu hidangannya bersamaan dengan khasiat 100 gelas wain merah. Bagi kita orang Islam ni wain tu haram. Cumanya saya nak buat perbandingan. Wain tu kira dah sangat baik tapi nak bandingkan dengan Vivix ia 100 kali ganda lagi bagus dari wain.

7 Sebab Vivix Menjadi Suplemen Antipenuaan Utama Di Dunia

7 Sebab Vivix Menjadi Suplemen Antipenuaan Utama Di Dunia


Jom kita tengok apa 7 sebab yang menjadikan Vivix shaklee ni suplemen antipenuaan yang paling hebat di dunia. Memang tiak ada produk yang boleh lawan kehebatan Vivix lagi setakat hari ini.

Shaklee mempatenkan proses perahan Vivix

Untuk menjaga keunikan Vivix pihak shaklee telah memohon untuk dipatenkan Vivix terutama dari segi proses pengekstrakan bahan-bahannya. 

Proses mengasingkan dan mengekalkan polifenol bioaktif di dalam anggur muscadine adalah sangat unik dan tidak digunakan oleh orang lain. Proses ini dicipta oleh Shaklee dengan kerjasama saintis dari University of Georgia.

10 Kali Lebih Berkesan

Gabungan polifenol yang terdapat di dalam Vivux telah menunjukkan 10 kali lebih berkesan dari resveratrol tunggal yang terdapat dalam produk lain yang berfungsi dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular.

7 Sebab Vivix Menjadi Suplemen Antipenuaan Utama Di Dunia

Polifenol Yang Hebat Dan Berkuasa

Dalam setiap hidangan Vivix iaitu satu sudu teh mengandungi 15 jenis polifenol yang berkuasa dan bermanfaat 

Menumpulkan Kesan Makanan Tinggi Lemak

Satu ujian klinikal dari The Journal of Endrocrinology and Metabolism telah menunjukkan bahan-bahan utama di dalam Vivix mampu menghalang penanda utama tindak balas tekanan biologi (keradangan) selepas mengambil sarapan makanan segera yang tinggi lemak yang mengandungi 930 kalori.

Meningkatkan Tenaga

Satu kajian makmakl di sebuah universiti terkemuka menunjukkan bahan-bahan utama di dalam Vivi meningkatkan jumlah mitochondria di dalam sel dengan ketara. Mitochondria secara langsung berkait rapat dengan tahap tenaga. 

Melindungi Dan Memperbaiki DNA

Dalam kajian makmal, bahan-bahan utama Vivix telah ditunjukkan mampu melindungi dan membaiki DNA selular. Ini adalah penting kerana sel-sel kita semua diserang berjuta-juta kali setiap hari oleh radikal bebas dan boleh merosakkan DNA. Lalu  mewujudkan "typo" yang boleh menjejaskan fungsi sel dan panjang umur.

Bila DNA sudah rosak dan fungsi sel akan terjejas maka terjadilah pelbagai jenis penyakit. Badan kita ni ada berjuta-juta sel. Bila sel-sel badan sihat, insyaAllah nak dapat penyakit tu payah la..

7 Sebab Vivix Menjadi Suplemen Antipenuaan Utama Di Dunia

Menghalang Protein AGE

Bahan-bahan utama yang terdapat di dalam Vivix ditunjukkan dalam kajian makmal mampu menghalang pembentukan protein AGE, yang boleh menyebabkan kerosakan sel.

Vivix adalah satu formula yang dihasilkan semuanya secara semulajadi. Tiada perasa tiruan, tiada pemanis, tiada pewarna atau bahan bahan pengawet tambahan.

Comments