Cyst Kecut Selepas Konsisten Amalkan Cecair Merah, Tidak Perlu Bedah

Ovari cyst ialah kantung berisi cceair yang berkembang di dalam ovari wanita. Setiap bulan wanita yang sihat dan subur akan menghasilkan cyst di dalam ovari mereka. ini adalah normal dan tidak merbahaya. 

Ovari cyst ini disebut sebagai functional ovarian cyst. ia akan berkembang sebagai sebahagian dengan kitaran haid. Cyst ini mengandungi telur atau benih wanita. Apabila saiz cyst lebih kurang 2cm atau 20mm ia akan pecah untuk mengeluarkan ovum. 

Apabila ovum telah keluar dari ovari cyst yang pecah ini, tiada lagi ovari cyst. Jadi ovari cyst ni akan muncul lagi pada kitaran haid seterusnya, berkembang dan pecah serta berperanan yang sama.

Cyst Kecut Selepas Konsisten Amalkan Cecair Merah, Tidak Perlu Bedah

Ovari csyt akan menjadi masalah apabila saiznya membesar melebihi 2cm atau 2mm dan tidak pecah. 

Tanda-tanda dan gejala ovari cyst


Sebenarnya tiada tanda-tanda awal cyst ini wujud sehinggalah saiznya semakin membesar. 

  • rasa sakit pada pelvik 
  • sakit ketika mengadakan hubungan kelamin
  • kerap membuang air kecil. Apabila saiz sangat besar ia akan menekan pundi kencingmenyebabkan kerap kencing atau kencing tidak lawas.
  • haid tidak teratur, aliran darah haid yang banyak
  • perut kembung
  • rasa kenyang walaupun makan sikit
  • perut buncit sehingga ada yang menyangka mereka mengandung
  • bahagian bawah perut rasa senak
Segeralah berjumpa doktor apabila sakit pada perut atau pelvik yang teruk secara tiba-tiba. Rasa sakit yang disertai demam dan muntah-muntah. 

Bagaimana nak kecutkan saiz cyst?


Bagi yang ingin mengatasi cyst dengan cara rawatan alternatif tanpa pembedahan, pilihan terbaik dan palimng tepat ialah amalkan sirap merah Shaklee iaitu Vivix.

Kenapa Vivix??


Secara umumnya kita tahu salah satu faktor berlakunya pelbagai penyakit adalah disebabkan serangan radikal bebas yang berlaku setiap masa di sekeliling kita.

Radikal bebas merupakan bahan sampingan yang dihasilkan oleh badan manusia melalui proses pengoksidaan iaitu tindak balas biokimia. Radikal bebas apabila masuk ke dalam badan akan bertindak balas terhadap sel-sel tubuh. Di mana ia akan menukarkan sel menjadi sel-sel rosak. Sel-sel rosak inilah yang disebut sebagai mutasi.

Dengan mengambil makanan dan vitamin yang mengandungi antioksidan yang tinggi dapat melindungi tubuh dari seranagn radikal bebas dan memperlahankan pemusnahan sel yang disebabkan oleh proses pengoksidaan untuk memelihara kesihatan tubuh badan daripada sebarang penyakit.


Vivix mengandungi campuran unik botani Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee sahaja.


Pengambilan Vivix Shaklee secara konsisten sangat membantu mengecilkan saiz cyst sekaligus mengelakkan dari pembedahan.


Testimoni Cyst Hilang Selepas Mengambil Vivix Shaklee


Cyst Kecut Selepas Konsisten Amalkan Cecair Merah, Tidak Perlu Bedah

Alhamdulillah dengan izin Allah cyst customer ini akhirnya hilang selepas mengamalakn Vivix Shaklee secara konsisten dan disahkan sendiri oleh doktor pakar O&G. Apa yang paling best customer ini hamil selepas TTC selama 6 tahun.Berminat nak cuba Vivix Shaklee? Nak dapatkan keahlian percuma dengan membeli Vivix Shaklee?

Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa dan konsultasi percuma.

Whatsapp/telegram: Nor Akmal 0139279846

Comments