Vertigo Yang Tidak Dirawat Boleh Menyebabkan Telinga Pekak

Mungkin ada yang tak pernah dengar pun apa itu vertigo. Saya sendiri pun baru saja tahu tentang penyakit vertigo ni.

Vertigo ialah penyakit yang menyebabkan seseorang itu merasa pening yang amat sangat seolah-olah keadaan sekeliling berpusing atau bergerak. 

Vertigo berlaku apabila kepala bergerak ke arah tertentu seperti menoleh ke kanan, atau ke kiri, mendongakkan kepala dan semasa hendak bangun, duduk atau baring. Beralih kedudukan semasa baring di atas katil juga boleh mencetuskan vertigo.

Suplement terbaik untuk penyakit Vertigo


Punca Dan Faktor Risiko Penyakit Vertigo


Penyakit vertigo dikaitkan dengan masalah saraf da struktur mekanisme keseimbangan di dalam telinga yang menangkap pergerakan dan perubahan dalam kedudukan kepala. 

Labirin atau selirat vestibulkar yang terletak di dalam telinga dalaman merupakan organ yang berfungsi menjaga keseimbangan.

Di dalamnya juga mengandungi struktur berbentuk cincin yang mengandungi cecair dan penderia seperti rerambut halus yang memantau putaran kepala.

Vertigo berlaku apabila partikel-partikel di dalam labirin ini menjadi longgar dan terapung-apung di dalam cecair. 

Dalam keadaan lain ia boleh merengsakan hujung-hujung saraf yang berhubung dengan keseimbangan lalu memberikan isyarat pergerakan palsu yang menyebabkan seseorang itu rasa seperti berputar.

Vertigo juga boleh berlaku apabila seseorang itu pernah mengalami hentakan atau kecederaan. Dalam kes yang jarang berlaku vertigo jug aboleh dicetuskan akibat jangkitan virus pada telinga atau trauma telinga semasa pembedahan.


Tanda-tanda dan simptom-simptom Vertigo

  • muntah
  • berputar dan bergoyang-goyang
  • penglihatan menjadi kabur
  • rasa pening dan loya
  • hilang keseimbangan
Jika tanda-tanda seperti di atas berlarutan sehingga beberapa hari, segeralah mendapatkan pemeriksaan lanjut untuk kepastian. 

Jangan ambil mudah jika kalian menghadapi tanda-tanda seperti vertigo ini. Vertigo yang tidak dirawat boleh merosakkan saraf pendengaran dan yang paling ditakuti boleh menyebabkan telinga menjadi pekak.

Suplement terbaik untuk penyakit Vertigo


Selain mendapatkan rawatan pakar, bagi yang ingin mencuba rawatan alternatif untuk mengatasi vertigo vitamin terbaik yang boleh diambil ialah Vivix Shaklee.

Kenapa Vivix? Vivix dihasilkan daripada gabungan empat bahan utama iaitu anggur muscadine, purple carrot, elderberry dan polyganum cuspidatum yang menghasilkan sumber antioksidan dan resveratrol yang paling unggul.


Suplement terbaik untuk penyakit Vertigo

Antioksidan yang terdapat di dalam Vivix boleh membantu mengurangkan kerosakan akibat serangan radikal bebas di dalam badan yang dihasilkan secara semulajadi dan memasuki tubuh melalui persekitaran dan makanan yang kita ambil.

Kehebatan Vivix yang tiada pada produk lain ialah ia mampu menembusi sel-sel DNA manusia. Apabila sel-sel DNA rosak boleh menyebabkan pelbagai penyakit. Vivix mempu memperbaiki kerosakan sel-sel DNA. Apabila sel-sel badan kita sihat insyaAllah penyakit pun payah la nak datang kan.

Nak lihat testimoni? Di dalam entry terdahulu saya pernah kongsikan testimoni pengguna yang mengambil VIVIX untuk penyakit vertigo. Meh klik link di bawah ni. 


Pulihkan Vertigo Sebelum Saraf Pendengaran Rosak Yang Boleh Menyebabkan PekakJika korang ingin mencuba rawatan alternatif untuk sakit vertigo atau sebagai langkah pencegahan bagi penyakit-penyakit kronik yang lain boleh cuba berikhtiar denganVivix dan suplemen Shaklee yang lain.

InsyaAllah Vivix dan vitamin Shaklee yang lain boleh membantu kalian hidup lebih sihat. Di samping amalan hidup sihat juga perlu dititikberat.

Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa? Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Comments