Najis Berdarah Dan Najis Hitam Seperti Kopi Petanda Kanser Usus

Kanser usus juga dikenali sebagai kanser kolon. Kanser usus boleh menyerang sesiapa sahaja. Umummnya kanser usus merujuk kepada kanser yang menyerang usus besar iaitu kolon, rektum dan anus. 

Usus besar yang terdiri daripada kolon dan rektum memainkan peranan penting dalam proses pembuangan najis. Bahagian kolon ialah antara 5 hingga 6 kaki pertama usus besar. Rektum pula 6 inci panjang yang berakhir di dubur.

Kanser usus terjadi apabila ada ketumbuhan kecil dinamakan polip (unjuran berbentuk jejari). Polip ialah daging-daging yang menyelaputi usus dan rektum iaitu dinding usus.


VIVIX Shaklee boleh membantu pesakit kanser usus menjadi lebih sihat

Untuk menjadi polip ia mengambil masa yang lama sehingga 10 tahun. Kemudian berubah menjadi benign (bukan kanser). Benign ini akan membesar dan berkembang menjadi kanser. 

Mengesan polip pada peringkat awal amatlah penting untuk membolehkan polip dibuang pada peringkat awal. Tetapi memang susah nak kesan polip mana yang berpotensi untuk menjadi kanser.


Faktor Risiko Kanser Usus


Risiko untuk mendapat kanser usus bagi kedua-dua lelaki dan wanita adalah sama saja. Kebanyakan kes kanser yang berlaku di kalangan wanita ialah kanser rektum.

Ada beberapa faktor-faktor yang boleh meningkatkan risiko mendapat kanser usus. (sumber: mayo clinic). Antaranya ialah:
 • umur yang semakin meningkat. Kebanyakan kes kanser usus berlaku di kalangan mereka yang berusia 50 tahun ke atas
 • pernah didiagnos menghidap kanser usus dan adenomatous polip. 
 • radang usus. penyakit radang usus yang kronik seperti ulcerative colitis (luka dan radang pada usus) dan penyakit crohn (radang pada usus, usus menjadi tebal dan luka) 
 • sejarah keluarga yang pernah mendapat kanser usus
 • pengambilan makanan yang rendah serat dan tinggi lemak . Ada kajian yang menunjukkan risiko semakin meningkat bagi mereka yang suka makan daging merah dan daging proses.
 • Gaya hidup yang tidak aktif. · Apabila anda tidak aktif, sisa-sisa buangan akan berada di dalam kolon anda dengan lebih lama. Dengan melakukan aktiviti fizikal secara teratur akan mengurangkan risiko kanser merebak.
 • Diabetes. Pesakit diabetes mempunyai risiko mendapat kanser usus sebanyak 40%
 • Obesiti
 • Merokok. Kajian menunjukan perokok lebih ramai mati akibat kanser kolon dan rektum berbanding dengan individu yang tidak merokok.
 • Terlalu banyak mengambil Alkohol.
 • Terapai radiasi untuk kanser. Terapi radiasi yang ditujukan kepada abdomen untuk merawat kanser sebelumnya boleh meningkatkan kanser usus.

Bagi yang sedang tercari-cari suplemen dan vitamin untuk kanser usus pilihan yang terbaik sudah tentulah VIVIX Shaklee. Telah terbukti Vivix shaklee mampu mematikan sel-sel kanser sekaligus menghalang sel-sel kanser dari merebak. 

VIVIX Shaklee boleh membantu pesakit kanser usus menjadi lebih sihat dan bebas kanser usus

Tak hairanlah ramai pesakit kanser yang semakin sihat selepas mengambil VIVIX shaklee secara berterusan. 

Bagaimana VIVIX Shaklee boleh membantu pesakit kanser usus menjadi lebih sihat dan bebas kanser usus?


Vivix mengandungi resveratrol satu sebatian polifenol yang sangat berkuasa. Salah satu fungsi resveratrol ialah mampu menghalang sel-sel kanser dari merebak. Sekaligus berupaya mencetuskan kematian sel-sel kanser (apoptosis).


VIVIX Shaklee boleh membantu pesakit kanser usus menjadi lebih sihat dan bebas kanser usus


 • Bahan-Bahan dalam VIVIX Shaklee seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi. Sebab itulah, VIVIX Shaklee mampu membantu pesakit kanser.
 • Dapat membantu mempercepatkan penyembuhan luka dan tisu yang rosak terutamanya selepas pembedahan, radioterapi, kemoterapi atau rawatan perubatan lain.
 • Dapat membantu menghadapi kesan sampingan rawatan seperti keletihan, kemurungan, kebimbangan, gangguan tidur, kekeliruan akut, kecacatan kognitif dan sebagainya dengan lebih baik dan peluang sembuh dengan lebih baik. Dalam kajian yang lain, yang diterbitkan dalam jurnal Experimental Biology dan Medicine, resveratrol didapati membantu mengatasi banyak daripada kesan-kesan sampingan yang melemahkan dari rawatan kanser konvensional. (sumber)
 • Dapat meningkatkan sistem imun / ketahanan badan bagi membolehkan anda melawan kanser.

Japanese Knotweed merupakan salah satu bahan semulajadi di dalam vivix. Tumbuhan ini mengandungi resveratrol yang mampu mencegah penyakit kanser. Resveratrol terbukti mampu mencegah penyakit kanser seperti kanser payudara, kanser prostat, kanser kolon (usus), kanser pankreas dan juga tiroid.


Cegah kanser usus sebelum terlambat. Marilah kita mulakan hidup baru dengan lebih sihat. Pengambilan Vivix Shaklee mampu menghalang dan mencegah terjadinya penyakit kanser usus dan kanser lain juga. Harga Vivix jauh lebih murah jika dibandingkan dengan kos rawatan penyakit kanser. 

Inginkan VIVIX untuk mengatasi kanser usus dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Comments