Makanan Yang Dijeruk Dan Tinggi Garam Punca Kanser Perut

Kanser perut juga dikenali sebagai kanser gastrik. Di Malaysia mereka yang berumur 45 tahun ke atas berisiko mendapat kanser perut. Kebanyakan kes kanser perut adalah kaum lelaki.

Berdasarkan statistik daripada Institut Kanser Negara pada tahun 2006, kebanyakan pesakit kanser perut adalah di kalangan kaum Cina sebanyak 61.7%, diikuti Melayu sebanyak 25.9% dan kaum India sebanyak 12.4%.

Jangkitan oleh Helicobacter pylori pada dinding perut kerap ditemui di kalangan mereka yang menghidap kanser perut akan tetapi tidak semestinya mereka yang mempunyai jangkitan ini akan menghidap kanser perut.

Makanan Yang Dijeruk Dan tinggi Garam Punca Kanser Perut

Mereka yang berat badan berlebihan berisiko mendapat kanser perut. Punca lain yang dikatakan menjadi sebab kanser perut ialah pengambilan makanan yang tinggi lemak, bergoreng dan mengandungi  garam yang tinggi. 

Jepun mempunyai pesakit kanser perut yang sangat tinggi diikuti negara Korea. Tabiat rakyat Jepun yang suka makan makanan yang dijeruk dan disalai menjadi punca ramai yang menghidapi kenser perut.

Makanan yang disalai merupakan kaedah memelihara makanan dari kerosakan. Setelah wujudnya peti ais kebergantungan kepada makanan yang dijeruk dan disalai berkurangan. Ini dapat mengurangkan kes kanser perut.

Gejala-gejala dan tanda-tanda kanser perut 


 • keletihan
 • perut kembung selepas makan 
 • rasa kenyang selepas makan sedikit makanan
 • pedih ulu hati yang teruk dan berterusan
 • loya yang berterusan dan tidak dapat dijelaskan 
 • masalah penghadaman yang teruk dan tidak berhenti-henti
 • perut sakit
 • muntah yang berterusan
 • selera makan berkurangan
 • berat badan turun tanpa sebab
 • najis berwarna hitam
 • muntah berdarah

Simptom awal kanser perut sama dengan sakit gastrik seperti kembung perut, sakit perut dan cepat kenyang apabila makan. Sebab tu ramai yang ambil mudah apabila sakit perut.

Pemeriksaan Endoskopi


Untuk memastikan samada sakit perut dan gejala-gejala lain yang dihadapi itu kanser perut atau bukan pemeriksaan endoskopi perlulah dibuat. Ini sahaja caranya yang ada dan terbaik untuk mengesan dan mencegah kanser perut. 

Kamera akan dimasukkan ke dalam perut untuk mengesan ketumbuhan atau ulser dan bakteria. Pemeriksaan endoskopi tidak menyakitkan. Ia bukaanlah pembedahan. Ia hanya mengambil masa antara lima hingga 10 minit sahaja. 

Makanan Yang Dijeruk Dan tinggi Garam Punca Kanser Perut

Jika korang atau ada sahabat atau saudara mara yang menghadapi sakit perut yang berulang jangan buat tak tahu saja. Cepat-cepatlah buat mee[riksaan lamjut. Sakit perut yang berterusan merupakan tanda-tanda kanser perut peringkat awal.

Kanser tahap dua dan tiga masih boleh dirawat melalui pembedahan. Bagi kanser tahan empat tiada cara lain melainkan melalui kemoterapi dan radioterapi yang menyakitkan. Pada tahap ini sel-sel kanser telah merebak ke organ lain seperti hati dan paru-paru.

Bagaimana Vivix Shaklee boleh membantu pesakit kanser perut menjadi lebih sihat?

Vivix Shaklee boleh membantu pesakit kanser perut menjadi lebih sihat

Satu produk terbaik di dunia yang boleh diambil untuk mencegah dan melawan kanser perut iaitu VIVIX Shaklee. Cegah dan rawat kanser perut sebelum terlambat.

Ayuh kita mulakan hidup baru dengan lebih sihat. Pengambilan Vivix Shaklee mampu menghalang dan mencegah terjadinya penyakit kanser perut dan kanser lain juga.

Bagaimana Vivix Shaklee berfungsi ke atas kanser prostat?

 • Vivix mengandungi resveratrol yang mampu bertindak untuk memperbaiki DNA manusia. Jadi Vivix boleh membantu dalam pembentukan semula sel-sel yang telah rosak akibat kanser perut.
 • Vivix juga boleh membantutkan perkembangan sel-sel kanser perut dan bertindak mematikan sel-sel kanser itu sendiri (apoptosis).

Vivix Shaklee boleh membantu pesakit kanser perut menjadi lebih sihat

 • Vivix juga boleh merawat luka dan tisu yang rosak akibat dari proses rawatan seperti pembedahan kimoterapi, radioterapi dan sebagainya.
 • Resveratrol di dalam Vivix juga boleh membantu meningkatkan ketahanan tubuh pesakit untuk melawan sel-sel kanser perut dari merebak. Sekaligus dapat membantu pesakit mengurangkan kesan sampingan akibat rawatan kanser perut.


Inginkan VIVIX untuk mengatasi kanser prostat dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Comments