Cegah Serangan Jantung Akibat Salur Darah Tersumbat Elak Pembedahan Pintasan Jantung

Rasanya ramai yang dah tahu penyakit jantung antara penyakit yang menjadi pembunuh utama di negara kita. Lelaki atau wanita keduanya mempunyai risiko yang sama untuk mendapat sakit jantung.

Cuma wanita lambat dan rendah sikit kerana wanita dilindugi oleh hormon estrogen yang tinggi semasa tempoh subur. Apabila seseorang wanita itu mula menopause risiko itu meningkat.

Cegah Serangan Jantung Akibat Salur Darah Tersumbat Elak Pembedahan Pintasan Jantung


Apa itu pembedahan pintasan jantung (bypass)?


Pembedahan pintasan jantung sebagai satu proses pintas bagi memulihkan pengaliran darah ke bahagian jantung.

Ia melibatkan penggantian salur darah jantung yang tersumbat dengan salur darah dari kaki (vena), lengan (radial arteri) atau arteri bawah tulang dada (internal mammary artery).

Pembedahan pintasan jantung akan dibuat selepas perbincangan di antara doktor dan pesakit jantung. Jadi tak semestinya pesakit jantung yang saluran jantung tersumbat wajib menjalani operation bypass.

Faktor mudah mendapat serangan jantung:Terdapat beberapa tanda yang menunjukkan serangan jantung:

  • sakit dada
  • sesak nafas
  • pening kepala 
  • jantung berdebar
Selain itu serangan penyakit jantung antara lelaki dan wanita berbeza. Ada yang kebas tangan kiri hingga bahagian tengkuk, manakala sebahagian pula pada bahagian tengah dada.


Bagaimana Vivix Shaklee Membantu Penghidap Sakit Jantung?


Kita tahu Vivix Shaklee  mengandungi antioksidan yang sangat kuat dan tinggi. Antioksidan ini mampu mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung. Resveratrol yang terkandung dalam Japanese Knotweed dan anggur muscadine menggalakkan fenomena "french paradox".

French paradox merujuk kepada kes penyakit jantung yang sangat rendah di Perancis. sedangkan masyarakat di sana mengambil diet  yang sangat tinggi lemak tepu dan mempunyai peratus perokok yang tinggi juga.

Ini adalah kerana orang Perancis mendapat sumber resveratrol yang tinggi melalui pengambilan wine merah yang banyak. 


Cegah Serangan Jantung Akibat Salur Darah Tersumbat Elak Pembedahan Pintasan Jantung

Japanese knotweed dan anggur muscadine merupakan bahan utama di dalam Vivix mengandungi resveratrol yang sangat tinggi yang memberi perlindungan kepada sistem kardiovaskular.

Jadi pengambilan Vivix adaalah sangat tepat untuk mencegah serangan jantung dan membantu mengatasi sakit jantung.

Cegah Serangan Jantung Akibat Salur Darah Tersumbat Elak Pembedahan Pintasan Jantung


Resveratrol membantu untuk mengurangkan keradangan, mencegah oksidasi daripada LDL atau kolesterol jahat, mengelakkan daripada platlet darah melekat dan membentuk gumpalan (darah membeku) yang menyebabkan serangan jantung. (www.webmad.com/heart-disease/resveratrol-supplements)
Selain itu menurut Doktor Sinatra resveratrol berkerja dalam menyokong jantung melalui 2 cara, iaitu:


  1. melindungi endothelium (lapisan halus di dalam arteri) daripada teroksida kerosakan radikal bebas
  2. resveratrol membantu melindungi penghasilan nitrik oksida (nitric oxcide), kritikal kimia yang dihasilkan oleh endotehlium yang menjaga saluran darh dari mengembang.


Testimoni Pesakit yang mendapat serangan jantung mencuba set kesihatan jantung termasuk Vivix untuk mengatasi saluran jantung yang tersumbat.


Testimoni Pesakit yang mendapat serangan jantung mencuba set kesihatan jantung termasuk Vivix untuk mengatasi saluran jantung yang tersumbat.
Pada bulan lepas ayah mertua dimasukkan ke hospital akibat serangan jantung pertama. Doktor bagitahu ada salur darah yang tersumbat. Jadi kena refer ke IJN. Pagi semalam buat pemeriksaan di IJN nak tengok berapa salur darah yang tersumbat. Sama ada kena masuk belon (angioplasty) atau terus kena buat pembedahan pintasa jantung (bypass).

Alhamdulillah petang itu doktor sahkan salur darah dah tak tersumbat. ayah boleh balik rumah. Apa yang kami ikhtiarkan ialah berikan SET KESIHATAN JANTUNG yang merangkumi phytocol-ST, Omega Guard dan VIVIX. Memang niat supaya clot di dalam salur darah yang tersumbat itu hilang dengan semulajadi - Aimi Syairah


Jika korang ingin mencuba rawatan alternatif untuk penyakit jantung atau sebagai langkah pencegahan boleh cuba berikhtiar dengan Vivix dan suplemen Shaklee yang lain.

InsyaAllah Vivix dan vitamin Shaklee yang lain boleh membantu kalian hidup lebih sihat. Di samping amalan hidup sihat juga perlu dititikberat.Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.
Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Comments