Ramuan Semulajadi Di dalam Vivix Shaklee dan FungsinyaKandungan utama Vivix shaklee
Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. 

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee sahaja ok.

Secara ringkasnya.. Vivix sangat bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA. Kenapa DNA? Kerana hampir setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA akibat radikal bebas.

Mari kita berkenalan dengan kandungan semulajadi yang terdapat di dalam VIVIX. 

#1 Muscadine Grape
Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom yang mana ahli sains percaya kekuatan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan.

ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan ciri-ciri menghentikan bahan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

selepas dilakukan kaji selidik tambahan, jenis anggur hebat yang paling mustajab ini dikenal pasti. seterusnya kumpulan ini bersama ahli sains dari University Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan.

Untuk mencipta profil polyphenolnya yang kuat di dalam Vivix ahli sains menggabungkan resveratrol yang paling tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah, dan Purple Carrot.
Mucadine Grape

Saiz Mucadine Grape sebesar bola golf iaitu lebih besar dari anggur biasa

#2 Purple Carrot
Ianya adalah sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, anti-oksidan yang mustajab. 

Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak  anthocyanins terutama sekali bluberry yang mengandungi antioksidan yang amt tinggi.

Anthocyanins adalah antioksidan utama di dalam carrot yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren. Carrot ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi diikuti oleh carrot ungu-oren.

Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis carrot. Ia dipercayai berfungsi mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Kajian menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen. Ia juga memberi kesan kepada saluran darah, platlet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari .

Purple Carrot Ramuan Semulajadi Vivix Shaklee

#3 Elderberry (Sambucus Nigra)
Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.

Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin memberi kesan antiradang. Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesema atau influenza.

Elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan, ia juga mengandungi vitamin A, B, C dan nutrien seperti asid amino, carotenoid, tannin dan rutin. 

Selain dari menguatkan sistem imun, melawan jangkitan virus dan flu elderberry juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL. Oksidasi LDL boleh menyebabkan penyakit kardiovaskular.

Kesimpulannya elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung. Ia juga mampu mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.
Elderberry di dalam VIVIX SHAKLEE
 Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin memberi kesan antiradang
#4 Polygonum Cuspidatum
Juga dikenali sebaagi Knotweed Jepun adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial resveratrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol. 

Ahli Sains telah membuat banyak kajian makmal ke atas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol. Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.
polygonum cuspidatum
Polygonum Cuspidatum
Manfaat Vivix Shaklee:


 • Perlindungan Antioksidan.
 • Menyokong Sistem Imun.
 • Menyokong Kesihatan Jantung.
 • Menyokong Sistem Kardioavaskular.
 • Menyokong Kesihatan Otak.
 • Menyokong Kesihatan Sendi.
 • Membantu Menghalang Kanser.
 • Mengurangkan Komplikasi Pesakit Diabetes.
 • Meningkatkan Kesihatan Mata.
 • Menyokong Kesihatan Keseluruhan.untuk membeli sila klik link di bawah:


"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Puan Nor Akmal:
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356

Comments