Lindungi Hati Anda Dengan DTX Complex dan Nutriferon Shaklee

Berdasarkan fakta yang dilkeluarkan oleh Yayasan Hati Amerika, penyakit hati menyerang kira-kira 1 daripada 10 rakyatnya. Manakala di Malaysia pula, 1 per 20 penduduk di negara ini dikesan menghidap penyakit berkaitan hati. Antara faktor-faktor yang menjadi punca penyakit ini ialah makanan yang berminyak, tabiat yang suka makan lewat malam, kurang bersenam dan merokok.
Ramai di kalangan kita hari ini tidak mementingkan penjagaan kesihatan berkaitan hati. Hati manusia memainkan banyak peranan penting termasuklah menapis, menyah toksik di dalam darah, menghasilkan protein, membantu dalam pembekuan darah, menyimpan sesetengan vitamin dan mineral, mengawal atur hormon, mengawal paras gula dalam darah, penting dalam metabolisme lemak dan sebagainya. 

Fungsi hati yang hebat ialah membantu menentang jangkitan mikroorganisma yang menjadi punca penyakit, membantu mneyingkirkan bakteria dari dalam darah melaui hempedu yang memainkan peranan utama dalam proses detoksifikasi dengan memetabolismekan dan memisahkan dadah, alkohol dan pelbagai toksin alam sekitar yang diserap tubuh. fungsi hati manusia

Pendek kata, hati perlu diberi nutrien yang cukup untuk terus berfungsi dengan cemerlang dalam menukarkan makanan kepada tenaga. Caranya ialah dengan mengamalkan gaya hidup sihat bersama Shaklee agar sistem imun kita dan organ hati tetap kuat sehingga dapat melawan mikroorganisma penyebab penyakit.

Liver Aids Program Shaklee menawarkan gabungan DTX Complex untuk penjagaan hati dan Nutriferon yang ekslusif hanya di Shaklee untuk meningkatkan sistem imunisasi semulajadi anda.

Klik KEBAIKAN DTX COMPLEX untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk untuk kesihatan hati ini.

Hati Sihat Secara Semulajadi

Kandungan utama DTX Complex ialah ekstrak biji benih dan pokok milk thistle yang berupaya menyokong badan dalam menghasilkan protein dalam membantu menjana semula sel-sel hati. Ia juga mengandungi ekstrak Schizandra (sejenis buah beri), cendawan Reishi (herba yang kaya dengan antioksidan), dandelion, kunyit serta articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu).


DTX COMPLEX SHAKLEE

Manakla Nutriferon pula berupaya meningkatkan interferon (protein yang dihasilkan dan dibebaskan oleh sel perumah sebagai tindak balas kehadiran patogen seperti virus, bakteria, parasit, atau sel barah) semulajadi badan dan sekaligus menguatkan tindak balas imun badan.

Nutriferon merupakan adunan 4 ramuan botani iaitu biji labu (Cucurbita moschata) yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon, bunga Safflower (Chartamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenal pasti dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis darah putih dan kuntuman bunga Honeysuckle Jepun (Lonicera Japonica) yang digunakan dalam perun-batan Asia dan biji Plantago (plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang digunakan untuk merangsang sistem imun.

NUTRIFERON SHAKLEE

Mencegah lebih baik daripada merawat. Begitu jugalah dengan pengambilan DTX Complex dan Nutriferon Shaklee. Simpan dan bawa saja ke mana anda pergi umpama perisai dan benteng kesihatan diri kita. Sayangi diri anda. Tingkatkan kesihatan kita secara semulajadi dengan Shaklee dan jagalah hati anda. Berilah hati anda khasiat dan penjagaan yang diperlukan dengan sebaiknya kerana hati memainkan peranan yang penting untuk kesihatan tubuh badan kita secara menyeluruh.


Untuk menempah klik link di bawah:


Beli DTX Complex dan Nutriferon


"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

sila hubungi saya untuk maklumat lanjut dan konsultasi percuma


Comments