CoQ10 Health Plus Shaklee Untuk Jantung Sihat

Jantung manusia mengepam hampir 2000 gelen darah ke seluruh bahagian tubuh kita setiap hari. Sebagi otot yang bekerja keras di dalam tubuh kta dan pusat kawalan utama istem peredaran darah, jantung kita memerlukan jumlah tenaga yang besar untuk berfungsi denga cekap. Tenaga tersebut diperolehi dengan bantuan nutrien yang dikenali sebagai koenzin Q10 (CoQ10). CoQ10 juga berperanan membantu kesihatan salur darah.

CoQ10 Health Plus Shaklee Menjana Kesihatan Jantung Anda
CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud di dalam sel. Pengambilan makanan membantu mengekalkan tahap CoQ10, akan tetapi jumlah CoQ10 yang diperolehi dari pemakanan secara tipikal adalah kurang dari 10mg sehari. Faktor seperti diet yang tidak seimbang, peningkatan usia dan pendedahan kepada radikal bebas meningkatkan lagi keperluan untuk nutrien yang amat penting ini.

Apa itu Koenzim Q10?

CoQ10 ialah zat makanan larut lemak yang hadir secara semulajadi dan ditemui disetiap sel tubuh kita untuk berfungsi dengan baik. namun ia lebih banyak ditemui di dalam organ-organ yang bekerja lebih keras dan memerlukan tenaga selular yang banyak untuk organ seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas untuk berfungsi.

Mengapa Koenzim Q10 penting kepada tubuh kita?
CoQ10 amat penting bagi jutaan sel tubuh, menghasilkan tenaganya sendiri untuk kekal berfungsi. Untuk menghasilkan tenaga ini, sel-sel tubuh membakar gula dan lemak daripada makanan yang kita makan. Nutrien ini kan terurai dan ditukarkan kepada tenaga, dan proses tersebut memerlukan kehadiran CoQ10 sebagai pencetus tenaga.

Proses penghasilan tenaga ini diulang beribu kali pada setiap saat untuk membolehkan jantung kekal berdegup dan seterusnya membolehkan organ-organ tubuh lain berfungsi bagi membekalkan aliran tenaga kyang berterusan. Tanpa CoQ10, Sel-sel lain tidak dapat menghasilakn tenaga dan organ tubuh lain tidak dapat berfungsi denagn baik bagi menyokong kehidupan.


CoQ10 Health Plus Shaklee
CoQ10 telah ditunjukkan dapat membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaan mengepam darah dan memperbaiki peredaran darah ke seluruh tubuh. CoQ10 juga menyokong pertalian antara saluran darah yang menyumbang kepada paras tekanan darah sihat dan normal.
Selain itu CoQ10 juga bertindak sebagai antioksidan yang kuat dan membantu melindungi arteri bagi menangani masalah pengoksidaan lipoproteins berkepekatan rendah (LDL) dan memudahkan pengaliran darah. Ini penting dalam membantu menyokong fungsi saluran darah, termasuk pengaliran darah ke jantung.

BERAPAKAH JUMLAH PENGAMBILAN DIETARI COENZYME Q10 YANG KITA PERLUKAN??

Pengambilan dietari harian membantu memelihara paras CoQ10 dalam tubuh. Namun, jumlah CoQ10 yang diambil dari makanan kebiasaannya kurang daripada 10mg sehari. Lihat carta di bawah. Carta ini menunjukkan jumlah CoQ10 di dalam makanan yang kita biasa ambil.
Carta Jumlah CoQ10 dalam makanan harian yang biasa kita ambil
Jumlah CoQ10 yang terdapat di dalam makanan harian yang kita ambil 
Keupayaan tubuh manusia dalam menghasilkan CoQ10 menurun berikutan peningkatan usia. Berdasarkan satu kajian penyelidikan, tubuh berupaya menghasilkan CoQ10 pada tahap tertinggi di usia 20 tahun dan menurun pada 20 tahun berikutnya. Pada usia 40 tahun, jantung kita hanya berjaya menghasilkan sebanyak 68.2% daripada jumlah penghasilan CoQ10 di dalam tubuh pada usia 20 tahun.
Graf kajian menujukkan kadar CoQ manusia semakin menurun mengikut umur
Graf di atas menunjukkan kandungan CoQ10 manusia semakin menurun mengikut peringkat umur
Pelbagai faktor lain yang boleh dikaitkan dengan penurunan paras CoQ10 dalam tubuh manusia seperti diet tidak seimbang, pendedahan harian terhadap radikal bebas dan penggunaan ubat-ubatan tertentu seperti dadah bagi merendahkan kolesterol boleh mengurangkan tahap CoQ10 di dalam tubuh. Justeru itu, pengambilan supplemen boleh membantu untuk mengekalkan zat makanan pada tahap selular yang penting di dlam tubuh kita.
Shaklee menawarkan suplemen yang terbaik untuk kesihatan jantung anda iaitu CoQHealth Plus. 

CoQHealth Plus Shaklee mempunya kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak teh hijauyang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik. 

Bahan utama CoQ10Health Plus Shaklee
CoQ10 Health Plus Shaklee mengandungi 3 bahan yang berkuasa untuk kesihatan jantung iaitu CoQ10, Vitamin E san Teh hijau
Antara manfaat CoQ10 ialah dapat:
#1 menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
#2 menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
#3 meningkatkan peredaran darah
#4 membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah.

CoQ10 Health Plus Shaklee mencegah pengoksidaan kolesterol LDL
CoQ10 Health Plus shaklee membantu meningkatkan tahap kolesterol sihat iaitu HDL di dalam darah
CoQ10 Health Plus Shaklee membantu tekanan darah yang sihat
CoQ10 Health Plus Shaklee dapat membantu mengatasi tekanan darah yang sihat
Untuk menempah sila klik link di bawah;

"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

sila hubungi saya untuk maklumat lanjut dan konsultasi 
Comments