Saturday, March 1, 2014

STATUS HALAL SHAKLEE

KENAPA SHAKLEE TIADA HALAL JAKIM ATAU LOGO HALAL JAKIM?


Untuk makluman pembca blog saya yang baik hati, Shaklee merupakan produk kesihatan keluaran Syarikat Nutrisi Terbesar Di Amerika Syarikat. Maka di USA telah ada badan halal mereka sendiri di sana iaitu Islamic Services of America yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia. Dan ISA lah yang bertanggungjawab membuat pemeriksaan dan memberikan sijil halal pada setiap produk yang dikeluarkan di negara tersebut untuk pasaran Islam di sana. Jadi, tidak perlulah JAKIM ke sana untuk membuat perkara yang sama.

Untuk pengetahuan semua JAKIM akan keluarkan sijil halal untuk PRODUK YANG DIKELUARKAN DI MALAYSIA sahaja dan syarikat-syarikat yang memohon untuk mendapatkan sijil halal. Jadi tiada masalah walaupun ISA yang mengeluarkan sijil halal kerana ISA telah pun diiktiraf oleh JAKIM. Kesimpulannya tidak timbul lagi isu produk Shaklee tidak halal ok.


Boleh semak senarai badan halal luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM di sini:
semak di link ini, muka surat 18:


http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/senarai-badan-islam-yang-diiktiraf


STATUS HALAL SHAKLEE

Maka tiada ragu-ragu lagi bab halal ni ye. Untuk senarai produk shaklee ia memang telah mendapat status halal dari ISA dan ini adalah certificate yang menyokongnya. 

Untuk lebih nampak jelas, boleh ke link ini:

http://www.shaklee.com.my/img/content/Image2368284.pdf



Sijil halal produk Shaklee yang dikeluarkan oleh ISA

untuk maklumat lanjut boleh rujuk link di bawah ni:

http://www.isaiowa.org/Content/About-I-S-A/Halal-Accreditation.asp

produk shaklee ni dah wujud lebih 50 tahun dah..dan sangat menjaga reputasi produk mereka..takkanlah shaklee boleh hidup lebih 50 tahun kalau produknya tidak berkualiti..betul tak!!!

so, jgn ada lagi yang ragu2 nak beli atau nak amik supplemen shaklee lepas baca entry ni ok..
"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit. ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

Untuk maklumat lanjut dan sebarang pertanyaan tentang produk boleh hubungi saya Nor Akmal sebagaimana maklumat di bawah:
Email: akmal.rusdi@yahoo.com
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356
Blog: http://akmalrusyd.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/myhealthynutrition
Facebook: 



No comments:

Post a Comment