Monday, April 17, 2017

Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib

Bila sebut pasal resdung ni teringat kat kawan saya Sarah (bukan nama sebenar) masa belajar kat Universiti Malaya dulu. Sarah ni ada resdun yang agak kronik juga la. 

Pagi-pagi wajib la Sarah bersin tak berhenti-henti sampai habis tisu sekotak. Kita tengok pun memang terseksa la..Tuan badan yang mengalami sendiri lagi la merana gamaknya.

Bayangkan kalau nak solat macam mana. Mestilah tak selesa kan dalam keadaan bersin dan hingus meleleh je..Perasan juga Sarah ni ada ambil suplemen apa natah yang dia beli kat farmasi.

Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib


Masa tu tak tahu apa benda pun pasal suplemen atau vitamin ni. Sarah juga makan madu asli. Bila dia konsisten madu asli tu resdung nampak macam kurang la sikit. Tapi bila dia tak ambil madu mula la gatal-gatal hidung dan bersin tak henti-henti..

Tanda-tanda dan gejala Resdung


Selain dari bersin waktu pagi dan gatal-gatal hidung, tanda-tanda lain bagi resdung ialah:
  • hidung yang sering tersumbat
  • terhasilnya lendir di bahagian tekak dan hidung
  • rasa sakit dan berat pada bahagian muka terutama di kawasan mata
  • sakit yang berulang kali dan berpanjangan
  • demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan akibat kemuculan tanda-tanda di atas
  • timbulnya jerawat di muka dan badan
  • nafas berbau busuk
  • kulit kepala berkelemumur, kulit kepala gatal dan rambut gugur
  • rasa sakit kepala dan pening yang kerap 
Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib

Punca-punca resdung


Antara punca yang menjadi pencetus kepada resdung ialah asap rokok. Bahaya asap rokok ni. Kita yang tak hisap rokok tetapi terdedah kepada asap pun boleh jadi sakit.

Selain itu aktiviti menyelam dan berenang juga boleh menjadi faktor meningkatnya risiko untuk mendapat resdung. Yang suka berenang dan menyelam tu kena hati-hati lah.

Kita tahulah kan kalau air kolam kat tempat awam ni bukannya bersih sangat. Sah-sah ada virus dan bakteria. Lainlah kalau kolam tu kat rumah atau dalam bilik hotel kita..

Memang kita nampak resdung ni macam tak bahaya kan..yelah setakat bersin, gatal-gatal hidung tu biasa la kan..Tapi bila gejala-gejala yang saya sebut kat atas tu terjadi dalam tempoh yang lama lebih dari tiga bulan resdung akut boleh menjadi resdung yang kronik.

Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib


Resdung yang kronik ni jika tidak dirawat boleh menyebabkan sinus dan tulang pipi menjadi rosak dan perlu dibedah. Sinus ialah rongga-rongga di dalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran yang sangat kecil.

Rawat Masalah Resdung Dengan Satu Sudu Kecil Sirap Sehari


Bagi yang ada masalah resdung tapi tak nak ambik banyak-banyak suplemen saya cadangkan korang amalkan sirap ajaib Shaklee..

Sirap ajaib shaklee yang saya maksudkan ialah VIVIX the best antioxidant suplemen in the world.

Vivix satu-satunya suplemen yang mengandungi resveratrol yang paling power di dunia.

Rawat Masalah Resdung Dengan Satu Sudu Kecil Sirap Sehari

Bagaimana VIVIX berfungsi untuk merawat resdung yang kronik..??


Di dalam VIVIX bukan saja ada fungsi antioksidan yang sangat berkuasa, VIVIX juga ada:
  • fungsi anti radang
  • fungsi antibiotik.
  • kandungan Vitamin C yang tinggi. Mereka yang ada resdung sangat digalakkan ambil makanan yang tinggi vitamin C.
Selain itu VIVIX juga pilihan yang paling tepat untuk tingkatkan sistem imunisasi tubuh kita (sistem pertahanan badan). Bila sistem pertahanan badan kita kuat maka susah la kita nak dapat apa-apa jangkitan penyakit yang berpunca dari bakteria atau virus.

Punca resdung juga adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga di sekelilingnya yang dipanggil sinus. Jadi Vivix sangat membantu menghalang jangkitan bakteria yang menjadi punca resdung.

Testimoni Vivix membantu Di sini saya kongsikan testimoni customer yang cukup berpuas hati dengan Vivix. 

Suami saya ada resdung yang agak teruk. Memang dia amalkan VIVIX je. Alhamdulillah hidung tak ada gatal-gatal dah. Then habis je VIVIX ni confirm nak repeat order lagi...

Produk yang baik dan berkesan berapa pun harganya orang sanggup je repeat order kan..

Produk Shaklee dah terbukti selamat dan berkesan. Jangan ragu-ragu lagi nak pilih shaklee sebagai suplemen untuk korang dan seisi keluarga.

Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846

No comments:

Post a Comment