Thursday, June 9, 2016

Kawal Penyakit Asma Dengan Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Ramai yang menganggap serangan jantung yang tidak dirawat boleh menyebabkan kematian jika dibandingkan dengan serangan asma akut. Mungkin pendapat ini tepat  tetapi membiarkan pesakit asma yang mendapat serangan akut tanpa rawatan yang betul boleh mengundang maut.

Biasanya mereka yang ada asma ni akan pergi ke hospital atau klinik bila berlakunya serangan atau munculnya tanda-tanda seperti nafas berbunyi atau sesak nafas.


Apa Itu Asma?


Ringkasnya asma ni penyakit lelah yang berkaitan dengan saluran pernafasan yang kronik. Ia melibatkan masalah pernafasan yang berulang. Semasa kita bernafas, udara akan bebas keluar masuk ke dalam paru-paru. Asma dibahagikan kepada akut dan kronik.

Tetapi bila serangan asma terjadi, pernafasan menjadi susah disebabkan adanya pengecutan otot di sekeliling saluran pernafasan. Secara serentak selaput saluran pernafasan akan mengalami radang di mana kedua-dua unsur ini menyebabkan pesakit mengalami sesak nafas.

Mengikut pakar perubatan asma tidak dapat dirawat tetapi boleh dikawal jika mendapat rawatan yang betul dan berterusan. Asma yang tidak dirawat boleh mengakibatkan paru-paru menjadi keras dan tidak dapat berkembang dengan baik. Jika dibiarkan, keadaan ini boleh menyebabkan paru-paru kehilangan fungsinya.


Jika kalian ada asma perlulah mendapat rawatan dan nasihat doktor terlebih dahulu. Untuk mencuba rawatan alternatif saya mencadangkan kalian mengambil minyak ikan omega 3.  

Bagaimana Minyak Ikan Boleh Membantu Mengawal dan Mengurangkan Serangan Asma?


Minyak ikan omega 3 boleh didapati di dalam ikan laut dalam seperti ikan tuna, salmon dan mackerel boleh berfungsi sebagai ubat asma yang disebut sebagai leukotriene inhibitors. Minyak ikan omega 3 boleh mengurangkan keradangan di dalam saluran pernafasan.

Beberapa kajian yang dilakukan telah menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 dapat membantu mengurangkan keradangan dan gejala asma pada kanak-kanak dan juga orang dewasa.

Di dalam satu kajian klinikal yang melibatkan seramai 29 orang kanak-kanak yang menghidap asma telah mengambil minyak ikan yang kaya dengan EPA dan DHA selama 10 bulan. Kanak-kanak ini kurang mendapat simptom asma berbanding kanak-kanak yang mengambil placebo. (sumber)

Mana Nak Dapat Minyak Ikan Omega 3 Terbaik di Dunia ni?


Suplemen minyak ikan omega 3 yang terbaik korang patut tahu sudah tentulah Omega Guard Shaklee.


Nak tahu tak sebab apa saya katakan Omega Guard Shaklee ni minyak ikan omaga 3 terbaik di dunia? Saya yakin dan percaya korang mesti nak tahu kan. Kalau betul-betul nak tahu korang boleh klik link di bawah. Ini merupakan entry saya yang terdahulu tentang Omega Guard Shaklee.



Rangkaian Vitamin Shaklee lain yang boleh diambil untuk penyakit asma ialah Vitamin C dan Nutriferon.


Testimoni pengguna yang mengambil Omega Guard Shaklee untuk mengatasi penyakit asma



Testimoni pengguna yang mengambil Omega Guard Shaklee untuk mengatasi penyakit asma
Anak kedua saya Humaira start kena nebulizer masa umur 5 bulan selepas demam selesemanya yang sangat teruk kali pertama. Situasi berulang setiap 2 hingga 3 bulan sekali.
Meronta-ronta bila kena neb. trauma tengok topeng dan mesin neb tu kalau ke klinik. Masuk usia setahun paed suggest ambil minyak ikan untuk bantu atasi masalah dia. Ikhtiar katanya. Jangan teruskan nebulizer sebab tak bagus untuk jangka panjang.
Alhmdulillah selepas survey rasanya Omega guard shaklee la yang terbaik untuk dia. Konsisten beberapa bulan pengambilan. usia setahun setengah dia dah tak pernah neb lagi sampai sekarang dah nak masuk usia 4 tahun awal tahun depan ni. Alhamdulillah...


Testimoni pengguna yang mengambil Omega Guard Shaklee untuk mengatasi penyakit asma
Satu ketika dulu doktor cakap Yaya at the early stage of asthma. Ubat untuk prevent asthma every night ambil tanpa miss. Setahun 3 kali masuk hospital. selepas konsisten amalkan omega lebih kurang 3 bulan macam tu Yaya bebas daripada asthma...Alhamdulillah..


Testimoni pengguna yang mengambil Omega Guard Shaklee untuk mengatasi penyakit asma
Sejak ambil Omega Guard asma saya sudah jarang hinggap..Kalau dulu setiap 3 atau 4 bulan akan ambil nebulizer. Kini tidak lagi dan saya bebas dari menggunakan nebulizer..Alhamdulillah dengan izinNya..



Jika korang ingin mencuba rawatan alternatif untuk penyakit asma (lelah) atau sebagai langkah pencegahan bagi penyakit-penyakit kronik yang lain seperti kencing manis, darah tinggi, strok, sakit buah pinggang, kanser, sakit jantung dan sebagainya boleh cuba berikhtiar dengan suplemen Shaklee yang lain.

InsyaAllah vitamin Shaklee boleh membantu kalian hidup lebih sihat. Di samping amalan hidup sihat juga perlu dititikberatkan.

Inginkan Omega Guard Shaklee dan vitamin Shklee yang lain dengan harga paling istimewa?
Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultasi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

1 comment:

  1. Minyak ikan omega ni memang terbaik untuk bantu atasi masalah asthma.

    ReplyDelete