Monday, May 2, 2016

Rawatan Alternatif Penyakit Slipped Disc Elak Pembedahan Dan Bedridden

" Ia bermula apabila Aina sering berasa kebas di bahagian kaki kiri dan mengalami kesukaran untuk melakukan rukuk apabila mahu menunaikan solat. Sakit ini berlarutan sehingga lapan bulan lamanya. Kemuncaknya apabila Aina mengalami kebas kaki yang melampau sehingga dia tidak mampu melakukan kerja-kerja harian"

Mungkin ada di kalangan kawan-kawan atau saudara mara korang yang pernah menghadapi kesakitan seperti situasi di atas..Situasi di atas merupakan tanda-tanda seseorang itu menghidap penyakit slipped disc atau dalam bahasa Malaysia disebut sakit belakang akibat cakera tergelincir.




Maksud Slipped Disc Secara Ringkas


Disc atau cakera tulang belakang ialah sejenis tisu kenyal leper yang melapik di antara dua segmen tulang belakang. Terdapat berpuluh cakera sepanjang tulang belakang kita bermula dari leher hinggalah ke pinggang. Fungsi cakera ni untuk menyerap gegaran dan mengagihkan tekanan yang sekata pada tulang belakang. 

Penyakit cakera tergelincir atau slipped disc terjadi apabila berlakunya benjolan/gelinciran (herniation) cakera ini yang selalunya diikuti dengan himpitan dan tekanan pada akar saraf (nerve root) yang berdekatan. 

Vivix Bantu Pesakit Slipped Disc Elak Pembedahan  Dan Hidup Lebih Sihat
Ilustrasi gambar keadaan disc yang normal dan disc yang bermasalah

Apa sebab terjadinya penyakit Slipped Disc?


Ini disebabkan berlakunya rekahan dan kelemahan pada cakera itu sendiri di mana seiring dengan peningkatan usia seseorang. Mereka yang bekerja mengangkat objek berat yang banyak, kerap membongkok, batuk yang kronik serta obesiti menjadi antara faktor berlakunya penyakit slipped disc ini.

Ini disebabkan aktiviti ini boleh memberikan tekanan yang kuat pada tulang belakang. Tidak hairanlah kenapa hari ini ramai orang muda yang menghidapi penyakit slipped disc.


Cukup la tu penerangan saya tentang slip disc. Saya bukan doktor pakar. Nak terang lebih-lebih pun tak berapa nak bijak. Buakn apa takut salah fakta pulak.

Tujuan utama saya buat entry pasal slipped disc ni sebabnya saya nak kongsi dengan korang semua beberapa testimoni pesakit slipped disc yang mengamalkan Vivix Shaklee secara konsisiten telah menunjukkan kesan yang amat positif.


Hebat sangat ke Vivix Shaklee ni? 


Vivix ni nak hasilkan dia jadi sebotol comel macam yang korang tengok kat poster bawah ni bukannya senang tau. Bertahun-tahun saintis Shaklee buat kajian makmal..pihak Shaklee sanggup melabur duit berjuta-juta sebab diaorang tahu potensi yang ada pada Vivix ni.

Gabungan empat bahan utama di dalam vivix iaitu anggur muscadine, lobak ungu, polyganum cuspidatum dan elderberry eropah telah menghasilkan sebatian polifenol yang lebih berkuasa daripada resveratrol tunggal.

Jom kita baca satu-satu testimoni pesakit slipped disc yang telah kembali sihat selepas mengamalkan Vivix Shaklee dan vitamin Shaklee yang lain. Segalanya dengan izin Allah..

TESTIMONI 1


Testimoni Vivix Bantu Pesakit Slipped Disc Elak Pembedahan  Dan Hidup Lebih Sihat
Pesakit ini pernah mengalami slipped disc yang kronik sehingga terpaksa bedridden hampir 6 bulan. Alhamdulillah dengan izin yang maha kuasa selepas mengambil Vivix Shaklee banyak perubahan yang dialaminya. Sangat berbeza sebelum ambil Vivix. Selepas ambil Vivix tiada lagi MC.  Ubat yang dibekalkan doktor pun dah tak berkesan. Kesan ambik ubat beliau mendapat gastrik. Beliau juga mengambil B-complex, Ostematrix dan AJHT. Sekarang dah tak perlu bergantung kepada ubat kimia lagi dah. Shaklee kan ada.

TESTIMONI 2



Testimoni Vivix Bantu Pesakit Slipped Disc Elak Pembedahan  Dan Hidup Lebih Sihat
Pesakit ini pernah membuat pembedahan sebanyak 2 kali. Duit dah habis berpuluh-puluh ribu tetapi sakit slipped disc tak hilang juga. Akhirnya isteri beliau belikan Vivix, Omega Guard dan AJHT . Keadaan beliau bertambah sihat setelah mengamalkan vitamin Shaklee. Yang lagi best bila tak payah dah buat rawatan susulan.. Alhamdulillah..vitamin shaklee sangat membantu. Dan sekarang siap buat full time business Shaklee lagi sebab nak bantu ramai lagi mereka yang sakit dan memerlukan Vivix dan vitamin Shaklee..

TESTIMONI 3


Testimoni Vivix Bantu Pesakit Slipped Disc Elak Pembedahan  Dan Hidup Lebih Sihat
Alhamdulillah dengan izin Allah pesakit slipped disc ini dah boleh mula bangun, berjalan dengan sendiri, dan boleh masak menu-menu yang ringkas selepas seminggu konsisten mengambil Vivix Shaklee..


Bagi yang sedang menghidapi ujian ini semoga kalian terus tabah. Usah terburu-buru membuat pembedahan. Ikhtiar dulu dengan rawatan alternatif. Vivix Shaklee salah satu vitamin yang boleh membantu pesakit slipped disc tersenyum kembali dan boleh melakukan aktiviti harian tanpa ada kesakitan lagi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



DAPATKAN PENJIMATAN BERGANDA UNTUK SETIAP PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI..



JOM DAFTAR AHLI SEKARANG!!!


Anda akan mendapat potongan sehingga 15-30% jika mendaftar sebagai ahli Shaklee. Untuk maklumat lanjut berkaitan pendaftaran keahlian Shaklee anda boleh terus menghubungi saya sebagaimana maklumat di bawah ini.

Hubungi saya segera untuk sebarang tempahan dan pertanyaan tentang produk yang hebat ini.

Dengan membuat pembelian produk Shaklee dengan saya, anda layak mendapat perkara berikut: 

  • jadual pengambilan vitamin secara teratur
  • percuma konsultasi cara pengambilan vitamin secara berterusan 
  • tip-tips eksklusif berkaitan set/produk yang dibeli
"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan kita."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Nor Akmal:
Whatsapp/Telegram: 0139279846
COD: Pontian-Simpang Renggam-Rengit
dan Pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

No comments:

Post a Comment