Wednesday, 25 June 2014

Lasak dan Bertenaga Bersama Perfomance Drink Shaklee

Perfomance Pure Hydration Drink


Pertama sekali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Perfomance merupkan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui pemerkasaan produk Perfomance dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang paling jauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan sehingga kini.Perfomance drink

Perfomance juga telah direka khusus untuk angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Perfomance sebagai pilihan utama mereka kerana minuman ini telah bayank membantu mereka dalam mencipta rekod dunia bukan sahaja dalam dunia sukan malah aktiviti pengembaraan. 

Ujian klinikal membuktikan rumusan eklusif Opticarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh.

Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Perfomace mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbihidrat dengan segera.


perfomance drink

MANFAAT UTAMA
#1 Meningkatkan daya ketahanan badan - memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakn tubuh

#2 Membekalkan tenaga & daya ketahanan fizikal - ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam melakukan kerja-kerja harian yang merlukan mereka berada di luar rumah.

#3 Mencegah penyahidratan - mengurangkan kehausan, mencegah penyahidratan, melembapkan kulit dan membantu agar kelihatan muda.

#4 Mengekalkan paras gula - terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan proses penyembuhan akibat kecederaan otot.

Perfomance merupakan hidangan dan menu yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama dengan minuman kegemaran anda yang lain.

Siapa yang perlu mengambil Perfomance dalam diet harian mereka??
# para atlet
# mereka yang berpuasa
# mereka yang akan menjalani pembedahan - minum sebelum dan selepas pembedahan
# mereka yang selalu tidur lewat malam
# yang mengalami penyahidratan otot
# golongan yang berkerja kuat
# yang mengalami cirit-birit
# yang tiada selera makan
# rendah paras gula

Untuk menempah klik link di bawah:

"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

sila hubungi saya untuk maklumat lanjut dan konsultasi

No comments:

Post a Comment