Thursday, August 17, 2017

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli

Assalamualaikum..

Setiap hari produk Shaklee semakin dikenali dan semakin mendapat tempat di hati mereka yang mementingkan kesihatan. Permintaan terhadap produk Shaklee semakin hari semakin tinggi..


Ramai yang nak beli tetapi ramai juga yang tak tahu macam mana nak beli dan dapatkan produk yang terlajak laris di pasaran ni. Langkah yang paling mudah untuk membeli produk Shaklee adalah dengan menghubungi pengedar atau ejen atau penjual Shaklee yang berada berdekatan dengan kawasan tempat tinggal korang.

Bagi korang yang berada di Pontian dan kawasan sekitarnya seperti Rengit dan Simpang Renggam yang ingin membeli produk Shaklee bolehlah WhatsApp saya Puan Nor Akmal Pengedar Shaklee Pontian di nombor +6013-9279846.


Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli


Ataupun yang berada di luar kawasan Pontian dan nak beli produk Shaklee dengan saya pun boleh menghubungi saya bila-bila masa je yang korang mahu. InsyaAllah saya cuba reply WhatsApp korang secepat yang boleh.


Cara Nak Beli Shaklee Secara Online


Bagi yang nak beli sendiri produk Shaklee secara online kalian pun boleh berbuat demikian. Teruskan pembacaan korang untuk mengetahui cara-cara membuat pembelian secara online.


Langkah Pertama

Klik link ini >>> Nak Beli Shaklee Online <<<
Bila korang klik link kat atas ni akan keluar paparan seperti di bawah. 


Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli


Langkah Kedua


Tick pada "Agree" dan klik pada butang "Next".
Kemudian akan keluar paparan seperti ini.


Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli



Langkah Ketiga 


Apa yang perlu korang buat tick atau pilih produk mana yang korang nak beli kat sebelah kiri tu..Dan untick pada produk yang orang tak nak beli..Mudah je kan..

Kemudian isi kuantiti yang korang nak..Bila dah confirm nak beli apa, korang kena scroll ke bawah dan akan jumpa butang checkout.. Sila rujuk gambar di bawah.


Langkah Keempat



Korang kena klik butang checkout tu untuk ke langkah seterusnya..Korang dah confirm nak beli produk yang mana kan..tekan je jangan takut okey... 


Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli

Langkah Kelima


Selepas korang klik checkout akan keluar paparan seperti ini. Untuk melengkapkan proses pembelian produk korang kena lengkapkan butiran peribadi yang diminta seperti di bawah ini.

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli

Kemudian korang kena tekan butang continue untuk ke langkah seterusnya..What's next???


Langkah Keenam


Selepas korang tekan butang continue akan keluar paparan seperti di bawah ini. Ini adalah senarai barang yang telah dipilih untuk di beli beserta alamat untuk pengeposan. 



Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli

Kat bawah sekali tu sebelah kanan korang ada butang Proceed for Payment. Tekan saja butang tu untuk teruskan proses pembayaran. 


Langkah Ketujuh


Selepas korang tekan butang proceed for payment akan keluar paparan seperti di bawah ini.


Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli

Apa yang korang perlu buat ialah lengkapkan butiran berkenaan kad debit atau kad kredit yang diminta untuk teruskan proses pembayaran.

Selepas maklumat kad sudah lengkap korang kena klik butang Confirm Payment dan akan keluar beberapa langkah untuk meneruskan proses pembayaran.  

Kemudian anda diminta untuk masukkan no. TAC atau MSOS Code yang akan dihantar ke nombor telefon bimbit yang korang telah daftar dengan pihak bank. Ini adalah langkah biasa untuk mana-mana pembelian online.

Bila dah masukkan no TAC atau MSOS Code tunggu beberapa saat untuk proses pembayaran.

Maka selesai sudah proses pembelian..tunggu saja barang sampai ke alamat yang korang telah pilih tadi..Mudah saja kan..

Nak sembang-sembang dengan saya tentang produk Shaklee? Atau nak tanya apa-apa je tentang produk atau ada sebarang kemusykilan. Boleh saje WhatsApp saya okey..Jangan malu jangan segan..

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Thursday, August 10, 2017

Senarai Cawangan Shaklee Di Malaysia

Assalamualaikum dan selamat petang..

Selalu je saya ditanya oleh customer pasal cawangan Shaklee ni kat mana. Untuk pengetahuan korang semua, Shaklee ada 1 ibu pejabat dan 6 cawangan atau branch 6 buah negeri di Malaysia.

Di sini saya senaraikan lokasi cawangan Shaklee berserta alamat lengkap dan nombor telefon untuk dihubungi. 

Sebelum tu kita layan dulu beberapa gambar di dalam ibu pejabat Shaklee di Bandar Sunway. Cantik sangat tau..




Home Office (Ibu pejabat)

Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199

Waktu perniagaan:


Isnin hingga Jumaat
10.00 pagi hingga 07.00 petang


Sabah (Kota Kinabalu)

Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088-393 848
Fax: 6088-393 851


Waktu perniagaan

Isnin hingga Jumaat
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang


Kelantan (Kota Bharu)

319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Tel: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711


Waktu perniagaan

Ahad hingga Khamis
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Perak (Ipoh)

32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263

Waktu perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang


Johor (Johor Bharu)

47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
81100 Johor Bahru, Johor.
Tel: 607–350 7245
Fax: 607–350 7804


Waktu perniagaan

Isnin hingga Jumaat
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang


Kuala Lumpur

No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027


Waktu perniagaan

Isnin hingga Jumaat
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang


Pulau Pinang

No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560

Waktu perniagaan

Isnin hingga Jumaat
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang





Eh ini je ke cawangan Shaklee yang ada kat Malaysia?? Sikit je kot. Ye..memang ini je cawangan Shaklee di seluruh Malaysia. Dah tu yang dok jauh dari cawangan tu nak beli produk Shaklee macam mana??

Jangan risau ok korang yang berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi saya ejen Shaklee korang yang aktif atau ejen yang terdekat. Camne nak hubungi saya?? Boleh whatsApp atau telegram saya.

Hubungi saya segera untuk dapatkan produk Shaklee dengan harga yang paling istimewa dan konsultasi percuma sepanjang hayat.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Thursday, August 3, 2017

Cara Atasi Sakit Urat Yang Berkesan Dan Selamat Tanpa Kesan Sampingan

Assalamualaikum..Hai kembali kita bersiaran..Dah sebulan tak update blog kesayangan hamba ni..Ada ke yang rindu kat saya..hihi..perasan pulek kan..

Bercakap bab sakit urat ni boleh terjadi kepada sesiapa pun tak kira sesiapa pun lelaki atau perempuan, tua atau muda. Rasanya ramai je di kalangan kita ni yang pernah dan mungkin kerap mengalami sakit urat kan..Lebih-lebih lagi golongan tua..

Selau je kan kita dengar mak-mak kita cakap sakit urat..Bila datang sakit tu apa pun tak boleh buat kan..Sakit urat juga kerap menyerang wanita yang dalam pantang. Tambah lagi kalau tak jaga pantang larang kan..




Ada juga yang jenis berdiri lama akan kena sakit urat. Ada juga yang jenis bila buat kerja yang lasak sikit mula la sakit urat dan sakit badan kan..Ada juga yang jenis salah makan makanan sejuk-sejuk mula la sakit urat menyerang..

Bila datang sakit urat macam ni yang secara tiba-tiba atau tak disangka kebanyakan kita akan cari panadol atau painkiller kan.. Hmm..tak bagus juga selalu ambil panadol atau panikiller ni. Banyak kesan buruknya untuk jangka masa panjang. Tambah lagi kalau diambil tanpa consultasi daripada doktor..Kalau yang rajin sikit mungkin akan bertungku atau pergi berurut..

Jadi saya nak cadangkan satu jalan penyelesaian yang lebih baik iaitu mengambil Set Vitamin Sakit Urat Shaklee. Tentunya pilihan yang lebih selamat dan berkesan tanpa ada kesan sampingan jangka panjang dan pendek.


Cara Atasi Sakit Urat Yang Berkesan Tanpa Kesan Sampingan


Set Vitamin Sakit Urat inilah juga yang saya hadiahkan untuk mak saya yang tercinta setiap bulan. Alhamdulillah banyak perubahan yang dirasai oleh mak..Syukur sangat..

Jom kita tengok apa manfaat dan khasiat ketiga-tiga vitamin terbaik untuk masalah sakit urat.

Omega Guard


Pengambilan asid lemak Omega-3 sangat diperlukan untul membantu melindungi saraf daripada tercedera. Menurut Kajian dalam Journal of Neuroscience, Omega-3 dikatakan memainkan peranan yang penting dalam mempercepatkan pemulihan kecederaan saraf.

Omega Guard Shaklee juga dapat mengawal kolesterol daripada tersumbat di dalam saluran darah.

B-complex


Mengawal Stress dan melancarkan peredaran darah dengan mengawal darah tersumbat di dalam urat saraf yang menjadi punca kepada sakit tersebut.

Ostematrix


Ostematrix Shaklee membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh.

Magnesium berperanan untuk mengurangkan ketegangan pada sistem saraf dan gangguan sistem transmisi saraf. Magnesium juga mengelakkan daripada kekejangan otot pada tubuh badan kita.

Cara Atasi Sakit Urat Yang Berkesan Tanpa Kesan Sampingan

Mungkin ada di kalangan kalian yang tercari-cari hadiah untuk ibu bapa yang tersayang, boleh lah belikan set vitamin untuk sakit urat ni. InsyaAllah korang takkan menyesal.

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846


Disclaimer:"Produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen (vitamin) iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan kita."