Wednesday, June 7, 2017

Masalah Slip Disc dan Lelah Emak Semakin Baik Selepas Mengamalkan Vivix

Mungkin ada yang pernah dengar dan mungkin ada yang tak tahu langsung pasal penyakit slip disc (slipped disc) ni. Tapi tak pe jangan risau saya akan cuba fahamkan korang apa itu masalah slipped disc atau disebut juga sebagai prolapsed disc atau disk tergelincir.

Menurut Dr. Zubaidi Haji Ahmad slipped disc ialah penyakit berkaitan tulang rawan lembut yang menjadi pelapik antara tulang belakang terkeluar dan menekan saraf yang keluar di sisi tulang belakang.

Ini menyebabkan seseorang itu sakit pada bahagian pinggang terutamanya pada bahagian tengah tulang belakang. Ia bertambah teruk apabila beliau bergerak duduk atau berdiri lama atau dalam posisi membongkok.

Slipped disc ini sebenarnya merujuk kepada bahagian disk atau kusyen pelapik tulang belakang yang beralih tempat, membonjol ke belakang lantas menekan bahagian saraf tunjang (spinal cord) atau saraf akar (nerve root) tulang belakang pesakit. Bagi pengamal perubatan, kami menyebutnya sebagai Prolapsed Intervertebral Disc (PID) atau Herniated Nuclus Pulposus (HNP).


Vivix Shaklee rawatan alternatif penyakit slipped dics, slip disc, slip disk


Senang citer atau bahasa orang kampungnya sakit tulang belakang. Guna istilah sains dan pelik-pelik ni tak pfaham pulak mak cik dan pakcik kat kampung tu kan..Gurau je. Orang kampung sekarang pun dah makin terbuka dah. Setakat nak dapat maklumat camni semuanya di huung jari. Klik-klik je terus keluar.

Bagi yang diuji Allah dengan ujian kesakitan ini akan tahulah macam mana sakit dan terseksanya menanggung dugaan hidup ini.

Saya pernah mengulas penjang tentang penyakit slipped disc ini di dalam entry terdahulu. Di akhir entry ini saya akan share link ke entry terdahulu saya berkenaan slipped disc.

So di sini saya tak berniat nak ulas kembali tentang penyakit slipped disc, yelah saya bukannya doktor pun.
 
Untuk kali ni saya nak share lagi testimoni pesakit slipped disc yang berikhtiar dengan mengamalkan sirap ajaib iaitu Vivix Shaklee.



Vivix Shaklee rawatan alternatif terbaik untuk slipped disc dan lelah
Asalnya Si anak hadiahkan mak tersayangnya Vivix Shaklee sebagai ikhtiar alternatif untuk penyakit slipped disc. Tapi apa yang bestnya bukan masalah slipped disc je yang semakin baik malah lelah si emak semakin beransur sembuh. Ada lagi yang lagi best resultnya bila konsisten amalkan Vivix ni tau. Tak pasal-pasal jeragat si emak pun semakin berkurangan. 

Di sini saya kongsikan testimoni lain mereka yang mengamalkan Vivix untuk masalah slipped disc. Korang nak tengok boleh klik link kat bawah ni tau..
Rawatan Alternatif Penyakit Slipped Disc Elak Pembedahan Dan Bedridden


Mungkin korang atau ada kawan-kawan atau saudara mara yang menderita slipped disc? Saya cadangkan korang cuba berikhtiar dengan Vivix Shaklee.

Tak perlu ragu-ragu lagi dengan produk Shaklee. Ia terbukti selamat dan berkesan..Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 
Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱  WhatsApp/telegram +6013-927 9846


Disclaimer:
"Produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen (vitamin) iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan kita."

No comments:

Post a Comment