Friday, February 24, 2017

Tiada Lagi Keputihan Walaupun Selepas Berzumba Sakan

Masalah keputihan adalah perkara biasa yang berlaku di kalangan wanita apabila mencapai usia baligh. Cuma yang membezakannya adalah tahap teruk atau tidak saja.

Keputihan yang normal kebiasaannya berwarna jernih atau warna keputih-putihan dan melekit. Ia tidak ada bau busuk.

Masalah keputihan yang teruk bila berbau busuk, warna kekuningan, dan lebih teruk apabila berubah menjadi warna kehijauan. Keadaan ini adalah sangat tidak bagus.

Kerana biasanya keadaan teruk ni disebabkan adanya jangkitan kuman. Keputihan yang kronik menyebabkan faraj menjadi gatal dan tidak selesa.

Tiada Lagi Keputihan Walaupun Selepas Berzumba Sakan


Rawat keputiham sebelum suami komplen


Bagi yang dah bersuami bila dah jadi macam ni tak boleh nak buat tak tahu je. Kesian suami. Sebelum suami komplen apa-apa baiklah kita sebagai isteri ambik langkah untuk mengatasinya. Kalau suami dah mula merungut kita juga yang rugi.

Saya dulu pun pernah ada masalah keputihan. Walaupun tak teruk sangat tapi memang sangat tak selesa. Pergi mana-mana kena pakai pantyliner. Kalau nak solat tu mesti kena basuh bersih-bersih dulu alat sulit dan tukar pantyliner baru.

Keputihan ni najis ye adik-adik dan akak-akak semua. Sebab tu sebelum solat kena bersihkan faraj dan check ada tak keputihan kat seluar dalam. Kalau ada tak boleh la pakai buat solat. Tak sah solat tu..

Alhamdulillah sekarang dah tak ada masalah keputihan selepas kenal dan mengamalkan vitamin shaklee sejak 2013.

Punca masalah keputihan wanita


Sebab dan punca yang dikaitkan dengan masalah keputihan ni banyak seperti:

  • kurang perhatian dalam penjagaan kebersihan alat sulit,
  • jangkitan bakteria, fungus atau parasit lain,
  • penyakit yang dipindahkan melalui hubungan seks
  • mengamalkan diet yang rendah nutrisi


Bagi remaja dan wanita yang mengalami masalah keputihan banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran berdaun hijau. Buahan yang boleh diamalkan seperti pisang, oren, cranberi, lemon dan plum hitam.

Herba-herba seperti halia dan bawang putih juga boleh diamalkan untuk merawat masalah keputihan.

Elakkan mengambil roti, cendawan, daging, makanan yang manis dan makanan yang diperam.

Mungkin ada yang dah jaga pemakanan, jaga kebersihan tapi masih ada lagi keputihan, saya cadangkan korang memgambil suplemen shaklee. InsyaAllah ia sangat membantu korang merawat keputihan dan sekaligus mendapat kesihatan yang lebih baik.

Testimoni masalah keputihan hilang selepas mengambil Vivix dan GLA Complex Shaklee



Keputihan vs VIVIXDalam masa tak sampai sebulan amalkan VIVIX dan GLA Complex keputihan saya memang dah tak ada. Patut la ramai yang gelar VIVIX  ni si tonik ajaib. Satu lagi bila terlampau aktif keputihan memang meriah sangat. Memang satu kampung la dia ajak keluar.. Petang semalam join kelas zumba memang terkinja-kinja tak hengat..Magicnya tak ada sikit pun keputihan tu..superb!! Harapan untuk pregnant makin cerah laa kot...😃😍..Makin jatuh cinta saya dengan Vivix ni. Udah la sedap..kadang-kadang rasa macam nak togok je sebotol tu sampai licin..😆😋😁


Vivix ni kat dalamnya ada resveratrol dan polifenol yang sangat unggul. Kerana kandungannya yang tiada tandingan ni laa ia sangat membantu bagi yang ingin berikhtiar untuk penyakit lain seperti darah tinggi, kencing manis, sakit jantung, buah pinggan rosak, kanser dan sebagainya.

Vivix juga berfungsi sebagai antibakteria dan antibiotik. Maka amatlah sesuai untuk merawat masalah keputihan bagi wanita InsyaAllah ambik VIVIX bukan keputihan je selesai badan bertambah sihat dan kulit pun makin cantik, gebu dan menawan...

Tiada Lagi Keputihan Walaupun Selepas Berzumba Sakan


Apa yang membuatkan Vivix ni sangat hebat kerana kandungan polifenol di dalamnya hasil gabungan 4 tumbuhan botani iaitu anggur muscadine, lobak ungu, elderberry eropah, dan polyganum cuspidatum.

Polifenol ni antioksidan yang sangat kuat dan berkuasa yang berfungsi sebagai perisai untuk melindungi sel-sel tubuh kita dari kerosakan akibat radikal bebas.

Bila sel-sel tubuh badan kita rosak maka terjadilah pelbagai jenis penyakit. Jadi salah satu cara nak pastikan sel-sel tubuh kita sentiasa sihat dan dapat berfungsi dengan baik adalah dengan mengambil makanan yang tinggi polifenol iaitu Vivix Shaklee..

Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 +6013-927 9846

Wednesday, February 22, 2017

Rahsia Berpantang Dengan Gembira Dan Tanpa Tekanan Perasaan

Tempoh berpantang selepas melahirkan anak adalah saat kritikal yang perlu dilalui oleh ibu-ibu yang bersalin. Terutama yang kali pertama menjadi ibu. Ibu-ibu perlu menyesuaikan diri dengan pelbagai perubahan. 

Antaranya perubahan bentuk tubuh yang tidak lagi seperti sebelum mengandung, waktu tidur yang tidak cukup, badan yang tidak bertenaga dan sebagainya.

Di saat si isteri sedang berperang dengan emosinya yang tidak stabil ini, suami terutamanya perlulah memainkan peranan. Sokongan emosi, moral dan fizikla daripada suami sangatlah diperlukan. Wahai para suami jangan ambik mudah bila isteri kalian dalam pantang tau..

Rahsia Berpantang Dengan Gembira Dan Tanpa Tekanan

Elak meroyan semasa berpantang


Sokongan daripada ahli keluarga juga amat penting. Mak ayah, adik beradik, mak ayah mertua semua kenalah cakna dengan ibu yang dalam pantang ni. Jangan main aci redah je. Kan tak pasal-pasal jadi meroyan.

Kita tak nak lah tragedi menyayat hati yang baru je terjadi baru-baru ini berulang kembali apabila si ibu dalam pantang tidak dapat mengawal emosinya dan mengelar anaknya. Nauzu billahi minzalik..Minta jauh la kan..Ngeri je bila teringat. naik bulu roma..

Kita tak salahkan ibu itu. Mana ada seorang ibu sanggup mengelar leher anaknya kan. Ibu itu dalam keadaan tidak sedar. Jadi sebagai suami dan ahli keluarga kenalah memainkan peranan mengawal dan menjaga emosi ibu dalam pantang supaya tidak stress dan meroyan.

Diet yang seimbang


Selain itu diet dan pemakanan yang seimbang amatlah penting supaya ibu berpantang cepat pulih dan badan bertenaga. Kalau tak ada tenaga macam mana nak uruskan anak dan diri sendiri kan. 

Jangan setiap hari makan ikan kering je. Mana nak ada tenaga kan. Jadi ambil lah set berpantang yang betul supaya badan bertenaga dan luka dalam dan luar cepat sembuh. 

Ibu-ibu juga boleh jadi stress kan kalau susu tak ada. Jadi pilihlah set bersalin terbaik yang lengkap dengan set menyusu untuk bantu ibu-ibu menghasilkan susu yang banyak dan berkualiti serta elakkan ibu-ibu meroyan dan stress.

Berpantang dengan gembira dan tanpa tekanan


Bestnya la kan kalau dapat berpantang selepas bersalin dengan gembira dan tanpa tekanan kan..

Bagi ibu-ibu yang nak berpantang dengan selesa, gembira tanpa rasa tertekan korang wajiblah ambik set bersalin dan menyusu shaklee dan add on dengan VIVIX (suplemen antioksidan yang paling power di dunia).

Tak percaya?? Meh kita tengok testimoni Puan Mardhiah yang ambik set vitamin asa (set berpantang) dan juga Vivix yang semakin digilai oleh rakyat Malaysia termasuklah saya kerana kehebatannya yang tiada tandingan.

Rahsia Berpantang Dengan Gembira Dan Tanpa Tekanan Perasaan
3 jam selepas bersalin saya terus ambil VIVIX dan set vitamin asas . Sepanjang saya berpantang dan menyusu (BF) saya consume VIVIX. Alhamdulillah baby sihat. Saya zero stress dan  happy..(Puan Mardhiah) 

Di dalam entri lepas saya ada ceritakan tentang pengalaman kawan saya Kak Lin yang mengambil set berpantang shaklee dan juga VIVIX. Sangat awesome apa yang Kak Lin alami sepanjang proses berpantang dengan Vivix dan set vitamin bersalin Shaklee.

Nak tahu ceritanya meh klik link kat bawah ni..👇👇😉😊
Kerana Vivix, tak rasa pun macam berpantang anak ke 6 di usia 40 tahun

Berpantang dengan Vivix dan set berpantang Shaklee yang lain memang best. Ia sangat membantu ibu-ibu menampung kekurangan nutrisi semasa proses berpantang. Maklumlah kan kadang-kadang masa berpantang ni menunya kurang bergizi. 

Rahsia Berpantang Dengan Gembira Dan Tanpa Tekanan Perasaan
Set berpantang/bersalin (menyusu) premium (lengkap) untuk para ibu yang bersalin secara normal atau pembedahan. 

Pengambilan set berpantang shaklee dan VIVIX juga membantu mengelakkan meroyan (pospartum baby blues). Tak kiralah ibu-ibu bersalin secara normal atau pembedahan set berpantang shaklee dan VIVIX amat sesuai. 

Memang terbaik la Vivix Shaklee ni kan. Tak rugi siapa yang ambik Set bersalin Shaklee dan Vivix semasa berpantang.

Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted shaklee consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 +6013-9279846

Monday, February 20, 2017

Kerana Vivix, tak rasa pun macam berpantang anak ke 6 di usia 40 tahun

Wow..wow..wow..Baca tajuk pun dah rasa semacam je kan. Saya yang nak tulis entry ni pun rasa sangat tak sabar, rasa nak melompat-lompat je..hihi..Rasa teruja sangat nak share dengan korang semua tentang kawan saya Kak Lin yang ambil Vivix semasa berpantang..

Di dalam entry yang lepas pun saya share pasal kawan yang ambik Vivix semasa berpantang. Sape yang dah baca mesti dah tahu kan..Kawan saya ni bersalin secara pembedahan. Korang boleh baca pengalaman dia berpantang dengan Vivix.

Siapa yang belum baca lagi boleh klik link kat bawah ni 👇👇😄 😂
Luka Bersalin Pembedahan Cepat Kering, Tak Rasa Sakit Pun

Kerana Vivix, tak rasa pun macam berpantang anak ke 6 di usia 40 tahun

Kembali kepada cerita Kak Lin pulak. Cerita Kak Lin, dia rasa best sangat berpantang dengan Vivix ni. Walaupun baru 15 hari berpantang rasa macam dah habis pantang. Badan sihat dan segar. Wow..OMG..😃😂..dasatnya..Biasanya 15 hari ni muka mak-mak baru lepas bersalin ni pucat lagi kot. Badan pun masih lemah lagi..

Tapi..tapi.. Vivix punya pasal 15 hari dah rasa 40 hari..Mak aih..hebat kot..Padahal Kak Lin ni bersalin anak ke enam dah pun bukannya anak pertama. Umur pun dah 40 tahun. Siyes sangat kagum dengan Vivix..

Sebab tu la kawan-kawan saya yang dok tunggu hari nak bersalin semua dah tak sabar nak rasa sendiri pengalaman berpantang dengan Vivix. 

Yang ambik Vivix dan set bersalin shaklee semasa berpantang semuanya bagi feed back yang sangat positif...

Kerana Vivix, tak rasa pun macam berpantang anak ke 6 di usia 40 tahun


Kak Lin pegawai bank. Bersalin kali ni tak ada cuti bersalin pun. Kak Lin kumpul cuti tahunan dari tahun lepas dan campur tahun ni. So dapat la simpan cuti untuk bersalin dalam 40 hari camtu.

Bila masuk kerja kawan-kawan kat pejabat dok ingat Kak Lin ambik cuti 3 bulan. Padahal Kak Lin masuk kerja hari ke 42 selepas bersalin. Orang tua kata 42 hari tu pantang pun tak habis lagi kan..

Penangan Vivix juga badan lebih slim dari sebelum bersalin..fuh..memang senyum sampai masuk dalam mimpi la orang perempuan ni kan kalau dah kena puji nampak kurus. siapa tak suka kan??

Bagaimana Vivix Bantu Tingkatkan Tenaga?


Manfaat Vivix ni banyak sangat. Salah satunya mampu meningkatkan tahap tenaga (kekuatan) di dalam badan kita. Bila sel tenaga (kekuatan) badan meningkat, sesorang itu akan lebih bertenaga (energetic). Sendi-sendi menjadi lebih kuat, ketajaman mental (otak) yang lebih baik, peredaran darah dan tahap bacaan gula dalam darah yang lebih sihat. 

Nak tahu lebih lanjut bagaimana Vivix bantu memberi tenaga luar biasa bagi ibu-ibu yang berpantang, meh klik link kat bawah ni ye..👇👇😄😍

Badan Bertenaga, Kulit Jadi Flawless Dengan Satu Sudu Vivix Sehari


Apa yang membuatkan Vivix ni sangat hebat kerana kandungan polifenol di dalamnya hasil gabungan 4 tumbuhan botani iaitu anggur muscadine, lobak ungu, elderberry eropah, dan polyganum cuspidatum

Polifenol ni antioksidan yang sangat kuat dan berkuasa yang berfungsi sebagai perisai untuk melindungi sel-sel tubuh kita dari kerosakan akibat radikal bebas.

Bila sel-sel tubuh badan kita rosak maka terjadilah pelbagai jenis penyakit. Jadi salah satu cara nak pastikan sel-sel tubuh kita sentiasa sihat dan dapat berfungsi dengan baik adalah dengan mengambil makanan yang tinggi polifenol iaitu Vivix Shaklee..

Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 +6013-927 9846

Friday, February 17, 2017

Luka Bersalin Pembedahan Cepat Kering, Tak Rasa Sakit Pun

Majoriti wanita kalau boleh nak bersalin secara normal berbanding pembedahan (Caesarean). Walaupun sakit konstraksi semasa bersalin normal amatlah menyakitkan tapi ibu-ibu lebih rela menanggung rasa sakit itu daripada menyerah perutnya di belah selapis demi selapis demi mengeluarkan bayi.

Namun, apakan daya, ibu perlu ikut nasihat doktor demi kebaikan diri dan bayi di dalam kandungan. 

Luka Bersalin Pembedahan Cepat Kering, Tak Rasa Sakit Pun

14 Sebab kenapa ibu perlu bersalin secara pembedahan:


  • Caesarean ulangan. Pernah melahirkan secara pembedahan caesarean sebelum ini.
  • Jangkitan. Ia melibatkan jangkitan seperti herpes atau HIV yang berkemungkinan terkena kepada bayi jika bersalin normal.
  • Bayi berada pada posisi songsang atau melintang.
  • Praeklampsia. Jika tahapnya teruk boleh menjejaskan pertumbuhan bayi dan doktor akan mempercepatkan proses kelahiran.
  • Trauma bersalin normal yang teruk
  • Komplikasi penyakit. Ibu yang ada penyakit darah tinggi, kencing manis, dan jantung berisiko jika berlain normal.
  • Masalah plasenta previa. Kedudukan uri yang berada di bawah peringkat 3/4, berbahaya jika melahirkan secara normal. 
  • Anak kembar. Biasanya doktor mencadangkan bersalin secara pmebedahan untuk mengelakkan risiko bersalin normal.
  • Bayi pernah meninggal semasa bersalin.
  • Tali pusat terbelit.
  • Proses bersalin terlalu panjang. 
  • Masalah uri. Uri yang berada di bahagian bawah menyebabkan pendarahan dan boleh membahayakan nyawa ibu dan bayi jika pembedahan tidak dilakukkan.
  • Bayi lemas. 
  • Bantuan kelahiran gagal. Bayi masih tidak berjaya dikeluarkan walaupun dah guna alat bantuan seperti forsep atau vakum.

Luka Bersalin Pembedahan Cepat Kering, Tak Rasa Sakit Pun

Penjagaan Luka Bersalin Pembedahan


Proses menjaga luka bersalin secara pembedahan (caesarean) tidak sama dengan luka episiotomi kerana ia lebih besar dan dalam. Ia memerlukan penjagaan yang lebih teliti ker. Pendek kata perlu berpantang lebih teruk kerana luka lambat sembuh. 

Bagi luka pembedahan caesarean, tempoh 10 hingga 14 hari cukup untuk kulit bercantum kembali. Biasanya semua jenis luka boleh sembuh sepenuhnya dalam masa 42 hari iaitu 6 minggu.

Luka pembedahan melibatkan banyak lapisan. Lapisan dalam rahim, lapisan pada selaput kemudian baru kulit. Hal ini menyebabkan tempoh penyembuhan sepenuhnya luka tersebut adalah 6 minggu.


Ambil Vivix semasa berpantang luka cepat kering badan bertenaga


Saya ada seorang kawan ni, bersalin anak ke dua secara pembedahan. Dia ambik keputusan yang bijak untuk menggunakan set berpantang dan menyusu Shaklee termasuklah Vivix.

Luka Bersalin Pembedahan Cepat Kering, Tak Rasa Sakit Pun
Saya pun breasfeeding, dan minum Vivix. Saya czer dan pantang dengan Vivix memang best. start hari ke lima baru consume vivix, sebab lupa nak bawa pi hospital. After boleh bangun lepas czer tu terus ambik Vivix. Seriously muka tak pucat, tak letih, tak stress,. Tambah pantang sendiri pulak tu, dengan jaga lagi sorang anak. Baby tak ada kuning, susu meriah, LUKA CZER CEPAT KERING, TAK RASA SAKIT PUN..(Puan Z)
Katanya, proses berpantang kali ni sangat berbeza walaupun terpaksa berpantang sendiri dan mengurus anak yang sorang lagi. Sebelum bersalin lagi kawan saya ni dah tak sabar-sabar nak ambil Vivix semasa berpantang..

Mana taknya ramai sangat kawan-kawan lain yang dok bagi feedback positif bila ambik Vivix semasa berpantang. Yang paling best luka cepat je sembuh, badan rasa sangat sihat dan bertenaga, nak mandikan baby pun mudah dan urus anak-anak lain pun tak ada masalah..

Ada lagi sorang kawan ni nurse yang datang rumah nak check baby pun jadi confuse. Tertanya-tanya siapa yang berpantang ni. Maklumlah semua nampak sihat segar bugar. Yang berpantang pun tak nampak macam berpantang.

Luka Bersalin Pembedahan Cepat Kering, Tak Rasa Sakit Pun


Salah satu fungsi Vivix ialah membantu meningkatkan mitochondria dalam badan kita. Mitochondria tu apa benda pulak?? Mitochondria ni kilang atau pusat tenaga sel.

Nak tahu lebih lanjut bagaimana Vivix bantu memberi tenaga luar biasa bagi ibu-ibu yang berpantang, meh klik link kat bawah ni ye..👇👇😄😍

Badan Bertenaga, Kulit Jadi Flawless Dengan Satu Sudu Vivix Sehari

Memang terbaik la Vivix Shaklee ni kan. Tak rugi siapa yang ambik Set bersalin Shaklee dan Vivix semasa berpantang. 

Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted shaklee consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 +60139279846

Wednesday, February 15, 2017

Alhamdulillah, Haid Kembali Lancar, Badan Lebih Bertenaga Dan Sihat

Bagi seorang wanita apabila haid tidak teratur memang akan stress. Bayangkan bulan ni period datang 7 hari. Bulan depan pulak haid keluar 15 hari. Bulan seterusnya pulak 3 hari. Kadang-adang 2 bulan haid tak keluar. Ingatkan mengandung rupanya ada masalah haid tidak lancar.

Maunya tak stress kan kalau jadi macam situasi kat atas tu. Nak kira pun jadi pening kan. Darah haid ke darah istihadah ni. Boleh ke nak solat ni..?? 

Jadi bertambah stress kalau tengah try to conceive (TTC). Tak tahu macam mana nak kira hari subur dan hari tak subur. Jadi kebarangkalian nak pregnant akan menurun. 


Haid Kembali Lancar, Badan Lebih Bertenaga Dan Sihat


Apabila haid tidak teratur, ini mungkin menandakan yang hormon di dalam badannya adalah tidak seimbang dan ovulasi tiap-tiap bulan tidak berlaku seperti sepatutnya. Ini seterusnya boleh menurunkan kesuburan seseorang wanita.

Sebab tu la bagi akak-akak dan adik-adik yang tengah berusaha untuk mendapatkan zuriat kalau ada masalah period tidak teratur wajib settlekan masalah ini dulu.

Haid tidak tertur ganggu kesuburan wanita


Kitaran haid yang panjang iaitu oligomenorea boleh mengganggu kesuburan dan boleh menjadi punca menopaus sebelum masanya. Ini kerana haid tidak teratur terjadi akibat gangguan pada hormon yang bolehmengganggu fungsi ovari atau kilang telur wanita tersebut.

Haid yang tidak teratur disebabkan adanya gangguan semasa proses pematangan dan pengeluaran telur.

Gangguan inilah yang menjadi tanda-tanda seseorang wanita yang haidnya tidak teratur menghadapi masalah kesuburan. Haid yang tidak teratur menyebabkan peluang untuk hamil adalah sukar kerana ovulasi tidak berlaku pada pusingan haid tersebut.

Punca-punca haid tidak teratur


Terdapat beberapa sebab dan punca yang dikaitkan dengan masalah kitaran haid tidak teratur. Antaranya ialah:
  • Hormon yang tidak seimbang
  • Stress/Tekanan mental dan emosi
  • Berat badan yang tidak seimbang (terlalu kurus atau gemuk)
  • Pengambilan ubat-ubatan tertentu
  • Kekurangan nutrisi penting
  • Makanan yang tidak seimbang
  • Menghidapi penyakit seperti aneroksia atau bulimia
  • Tempoh penyembuhan dari penyakit atau pembedahan.

Pengambilan Vivix Shaklee Bantu Betulkan Kitaran Haid


Bagi wanita hebat yang tercari-cari suplemen atau vitamin yang dapat membantu mengatasi masalah kitaran haid yang tidak teratur, highly recomended mengamalkan sirap ajaib Vivix Shaklee. Vivix adalah produk berpaten dan hak milik eksklusif Shaklee sahaja. Tak ada siapa pun boleh tiru..

Pengambilan Vivix Shaklee Bantu Betulkan Kitaran Haid

Kenapa Vivix? Bagi yang tak tahu Vivix ni mengandungi resveratrol yang sangat banyak khasiatnya. Nak tahu lebih lanjut tentang resveratrol? Klik je link kat bawah ni ok..👇👇😃
Khasiat Resveratrol di dalam VIVIX Shaklee

Vivix diekstrak dari Empat tumbuhan botani (anggur muscadine, lobak ungu, elderberry eropah,polyganum cuspidatum). Semua tumbahan yang digunakan untuk menghasilkan sebotol Vivix ni tak ada kat Malaysia pun. 

Sebab tu la tersangat logik bila harganya hampir mencecah RM475 sebotol. Bagi saya tersangatlah murah dan mampu milik. Bayangkan korang nak cari anggur muscadine tu kena pergi kat Amerika Tenggara. Sanggup ke?? Hihi..

Jom kita tengok testimoni kawan saya yang ambik Vivix untuk mengatasi masalah haid yang tidak teratur.

Pengambilan Vivix Shaklee Bantu Betulkan Kitaran Haid
Sebelum ni, period saya selalu tak teratur, badan pun selalu lesu dan kurang bertenaga. Sejak  minum VIVIX period kembali lancar setiap bulan. Badan pun lebh bertenaga dan sihat. Alhamdulillah. (Puan Qaseh Firdaus)

Korang nak tahu tak macam mana Vivix ni berfungsi dan bertindak ke atas badan supaya lebih bertenaga dan sihat?? Sila la klik link kat bawah ni ye..👇👇😁😄
Bagaimana Vivix Bantu Tingkatkan Tenaga?

Hebat sangat ke Vivix ni? Ye sangat lah hebat macam kata kawan saya ni power macam power rangers..Hihi. Walaupun Vivix ni tak ada keluar iklannya kat TV atau majalah atau surat khabar tapi orang tetap cari dan sanggup beli berbotol-botol.

Kalau tak sebab kehebatannya takkan la ramai yang sanggup borong Vivix setiap kali ada promosi. Ada je yang sanggup beli 14 botol Vivix untuk buat stok. Time promosi harga Vivix murah yang amat. Memang rugilag sape tak grab. Beli 6 dapat 7 botol. Tak untung ke tu.. 

Hanya satu sudu kecil sehari Vivix insyaAllah badan kekal sihat, kulit bertambah cantik dan awet muda lagi. Tak percaya korang memang patut ken acuba. Tak cuba tak tahu. Dah cuba confirm repeat order berbotol-botol.

Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.


Your trusted Shaklee consultant
Puan Nor Akmal
+60139279846 (whatsapp/telegram)

Monday, February 13, 2017

Syukur, Ayah Dah Tak Perlu Makan Ubat Tahan Sakit Untuk Penyakit Goutnya

Gout sejenis penyakit yang datangnya secara tiba-tiba. Kebiasaannya gout akan menyerang ibu jari kaki dan bahagian sendi lain pada tubuh badan seperti buku lali, lutut, siku, pergelangan tangan, dan juga jari. 

Apabila gout datang menyerang memang sakitnya hanya Allah yang tahu. Bengkak, panas, berdenyut-denyut memang tak boleh nak tidur la jawabnya. Nak bergerak ke mana-mana memang merangkak la..Sendi yang bengkak sangat bisa rasanya. Bergesel dengan selimut boleh meraung kalau tak kuat iman.

Vivix bantu pesakit gout tidak bergantung kepada ubat tahan sakit.


Bagi yang diuji oleh Allah dengan sakit gout ni tahu la kan macam mana sengsaranya. Terpaksa ambik cuti sakit itu biasa. Sakit gout ni boleh terjadi dalam tempoh semalaman. Ada juga yang berlarutan sehingga berhar-hari atau berminggu-minggu.

Kaum lelaki lebih berisiko mendapat gout. Bagi wanita pulak mudah mendapat gout apabila menopaus.

Punca utama penyakit gout


Dari sudut perubatan gout berlaku apabila badan gagal memproses protein. Jadi makanan yang mengandungi protein tinggi seperti ikan, udang, daging, telur dan lain-lain tidak boleh di makan oleh pesakit gout.
Protin dalam makanan seperti ini akan diproses menjadi asid urik dan seterusnya dipecahkan menjadi air dan urea. Asid urik adalah berbentuk separa pejal. Kegagalan tubuh memecahkan asid urik kepada urea membuatkan asid separa pejal berkumpul pada celahan tulang dan akhirnya membentuk ketulan kristal batu gout. Kristal batu gout ini boleh juga terbentuk pada celahan buah pinggang dan pundi kencing membentuk batu karang .

Bagi saya bukan tak boleh makan langsung tapi kurangkan kuantiti. Kalau tak makan langsung mana nak dapat sumber protein kan. Protein pun penting juga untuk pembinaan sel-sel baru dalam tubuh dan ganti sel-sel yang dah rosak.

Sebenarnya bukan faktor makanan tinggi protein je yang jadi penyebab terjadinya penyakit gout. Sebabnya ramai pesakit gout yang dah berpantang makan makanan yang dikatakan penyebab asid urik tinggi dalam badan tetapi masih lagi mendapat serangan gout.

Ramai yang tak tahu dan tak percaya makanan dan minuman yang tinggi kandungan gula adalah penyebab utama serangan penyakit gout.

Pengambilan minum alkohol, minuman dan makanan yang tinggi gula dan makanan proses yang ada pemanis sirap jagung tinggi adalah punca utama pentakit gout. Fakta ini ramai yang tak percaya dan tak tahu. 

Pengalaman saya sendiri bila ada ahli keluarga yang mendapat penyakit gout. Memang diaorang tak percaya bila kita cakap gula dan makanan proses juga boleh jadi punca gout. Hmm, susah la kan bila tak percaya ni. Apa boleh buat..


Bagaimana cara untuk mencegah gout secara semulajadi?


  • Elakkan pengambilan makanan yang tinggi purin seperti daging merah, ikan sardin, ikan bilis, herring dan organ seperti hati.
  • Elakkan pengambilan gula atau pemanis sirap jagung. Senang citer jangan minum atau makan makanan dan minuman yang ada gula tak kira sikit ata banyak. Gula ni tak bagus pun. Korang boleh search bahaya gula kalau tak percaya gula ni bahaya untuk kesihatan. Ada kajian yang menunjukkan mengambil satu minuman ringan sehari meningkatkan risiko gout sebanyak 50%.
  • Elakka kafein. Kafein dipercayai boleh bertukar kepada asid urik.
  • Mengurangkan pengambilan garam dalam makanan. Biasa makanan proses banyak kandungan garam. Tahap natrium yang tinggi memudahkan asid urik bertukar menjadi kristal (crystalize)
  • Minum air sebanyak 2 hingga 3 liter sehari. Air dapat membantu menghapuskan asid urik yang berlebihan
  • Turunkan berat badan. Biasanya pesakit gout ni berat badan berlebihan.
  • Hati-hati dengan makanan yang ada yis. Biasanya yis banyak digunakan dalam roti dan juga kek.
  • Jangan stress. Asid urik boleh terhasil apabila badan dalam keadaan terlampau stress, kerja yang banyak atau dalam keadaan marah. 

Dari pengalaman sendiri, saya percaya dan yakin faktor diet yang seimbang dan gaya hidup yang sihat memainkan peranan penting dalam mencegah penyakit gout.

Ayah Tak Perlu Makan Ubat Tahan Sakit Untuk Penyakit Goutnya


Jom kita tengok testimoni pesakit gout yang berikhtiar dengan Vivix Shaklee untuk penyakit gout agar tidak terlalu bergantung kepada ubat tahan sakit dan steroid. 

Rasanya semua tahu ubat painkiller dan steroid ni tak baguskan. Jadi Vivix adalah alternatif terbaik yang sangat selamat diambil untuk pesakit gout.

Ayah menghidap gout dan terlalu kerap gout datang menyerang. Dah berpuluh tahun sampai terpaksa makan painkiller setiap hari baru boleh buat aktiviti harian. Sebulan selepas mengamalkan VIVIX painkiller dah kurangkan dah, sampai ayah cakap "Baguslah vitamin awak ni, ayah dah tak perlu makan ubat tahan sakit dah sekarang"..(Zarith Sofia)

Alhamdulillah gembira sangat kawan saya ni bila ayah kesayangan tak perlu lagi bergantung kepada painkiller dan ubat gout. Dulu salah makan je gout datang. Sengsaranya nak berjalan sampai ke pegang dinding.

Konsisten ambil Vivix sesudu kecil sehari, gout tak datang dah serang ayah Zarith. Tiada lagi ubat tahan sakit dan uabt gout lain yang dah menjadi peneman setia ayah Zarith sebelum kenal Vivix Shaklee. Cerita Zarith lagi ayahnya dah boleh makan makanan kegemaran semula dah. Syukur alhamdulillah..

Bagi yang tercari-cari suplemen alternatif untuk dihadiahkan untuk kesayangan korang yang menderita penyakit gout, Vivix shaklee adalah pilihan terbaik dan paling tepat. Tidak ada kesan sampingan jangka panjang dan pendek serta dijamin berkesan.



Bagaimana Vivix membantu mengurangkan sakit yang ditanggung pesakit gout??


Kajian di Harvard Universiti mendapati kandungan Resveratrol yang ditemui dalam grapes dan japanese knotweed (polyganum cuspidatum) sebagai antioksidan terbaik untuk merendahkan paras asid urik dalam badan.

Resveratrol ada terdapat di dalam Vivix. Hasil kajian saintis Shaklee yang hebat telah menghasilkan Vivix yang sangat power dan tiada tandingan. Gabungan 4 tumbuhan botani hebat telah menghasilkan Vivix yang mengandungi resveratrol 10 kali ganda berbanding reveratrol di dalam produk jenama lain.

Empat tumbuhan botani (anggur muscadine, lobak ungu, elderberry eropah,polyganum cuspidatum) yang digunakan untuk menghasilkan sebotol Vivix ni tak ada kat Malaysia pun. Contohnya anggur muscadine ni berasal dari Tenggara Amerika Syarikat.

Hebatnya Vivix kerana kandungan antioksidan di dalamnya adalah 40 kali ganda berbanding anggur merah biasa. 

Itu antara keistimewaan Vivix. Banyak lagi kelebohan Vivix ni. Amazing kan Vivix ni..Sangat awesome. Ramai dah yang cuba dan merasai keunggulannya. 

Tak hairanlah setiap kali ada promosi Vivix beli 6 botol dapat 7 botol atau beli 2 botol diskaun lagi 5%, berbondong-bondong orang pakat borong Vivix buat stok.

Sebab Vivix ni hebat..Hanya jauhari mengenal manikam. Yang dah cuba memang akan repeat order. Yang belum cuba kena la cuba dulu. Baru tahu Vivix ni power tak power..Betul tak?


Berminat nak cuba Vivix Shaklee? Nak dapatkan keahlian percuma dengan membeli Vivix Shaklee?
Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa dan konsultasi percuma.

Your trusted Shaklee consultantPuan Nor Akmal
+60139279846

Friday, February 10, 2017

Berpantang Dengan Vivix Badan Sihat Dan Bertenaga, Ramai Yang Pakat Tegur

Masyarakat zaman dahulu sangat menitik beratkan bab amalan berpantang selepas bersalin. Mak-mak dan nenek kita dulu kalau berpantang memang betul-betul punya kan. 40 hari la 100 hari la. dalam tempoh berpantanh tuy memang keluar rumah pun tak. Kecuali emergency bawa anak pergi klinik.

Zaman sekarang dah tak sama dengan dulu lagi dah. Zaman semakin berubah, adat dan tradisi juga sedikit demi sedikit mula berubah dan terhakis..Ada je ibu-ibu bersalin yang masih mengamakna amalan berpantang sama macam mak-mak kita dulu. tapi mungkin tak ramai..



Ramai juga yang mengambil mudah bab berpantang selepas bersalin. Ada yang dah pergi shoping selepas 2 minggu bersalin. Siap bawa kereta sendiri lagi. Aduh gerun tengok kan. Tak sayang badan ke dik non ooii..

Orang-orang tua cakap masa muda ni memang la kita tak rasa apa-apa. Tapi kesannya akan rasa bila kita dah tua nanti. Masa tu barulah tahu kesan tak berpantang macam mana. Sakit sana sakit sini..


Set Bersalin dan Menyusu Pilihan Ibu-ibu Masa Kini 


Bagi yang tak suka makan jamu-jamu tradisional semasa berpantang korang boleh ambil set bersalin dan menyusu Shaklee. 

Set bersalin shaklee ni tak panas untuk bayi, walapaun anak ada jaundis (baby kuning) tak ada masalah ambik set bersalin Shaklee. InsyaAllah ibu-ibu bertambah sihat dan bertenaga. Bukan tu je ramai yang sangat berpuas hati bila susu ibu meriah dan pekat.

Nak tahu lebih lanjut tentang set bersalin dan menyusu shaklee korang boleh klik link kat bawah ni ye..👇👇😃

Set Vitamin Ibu Menyusu Yang Menjadi Pilihan Ibu Menyusu Masa Kini

Cerita bab berpantang ni teringat kat kawan-kawan yang mengambil Vivix dan juga set bersalin dan menyusu shaklee semasa berpantang.

Pengalaman kawan-kawan yang ambik set bersalin biasa tu pun dah rasa best sangat-sangat, bagi yang tambah ambik Vivix lagi best berganda.


Apa kata kawan-kawan saya yang ambik Vivix semasa berpantang


Jom kita apa kata kawan-kawan yang ambik Vivix dan set bersalin Shaklee semasa proses berpantang.

Berpantang Dengan Vivix Badan Sihat Dan Bertenaga, Ramai Yang Pakat Tegur
Cerita kawan saya Fazilah,"Ramai yang tegur semasa saya dalam pantang, muka nampak sihat dan bertenaga. Yang paling best juga susu bertambah, salah stau milkbooster yang best bila mengamalkan VIVIX dalam pantang.."

Berpantang Dengan Vivix Badan Sihat Dan Bertenaga, Ramai Yang Pakat Tegur


Berpantang Dengan Vivix Badan Sihat Dan Bertenaga, Ramai Yang Pakat Tegur


Kat atas ni screenshot perkongsian kawan saya Zati yang juga ambil Vivix semasa berpantang. Jom kita layan citer Zati..

"Memang rasa sangat bertenaga berpantang dengan Vivix. Sangat awesome.
Sampai suami dia pun pelik bila tengok dia pakai lawa-lawa nak gi klinik. hihi. Yelah biasa orang dalam pantang ni nak gi klinik kan pakai kain batik jekan. Tak ada hati nak melawa. Badan penat, lesu je.."

Itulah salah satu fungsi Vivix ialah membantu meningkatkan mitochondria dalam badan kita. 

Mitochondria tu apa benda pulak?? Mitochondria ni kilang atau pusat tenaga sel. Nak tahu lebih lanjut bagaimana Vivix bantu memberi tenaga luar biasa bagi ibu-ibu yang berpantang, meh klik link kat bawah ni ye..👇👇😄😍

Badan Bertenaga, Kulit Jadi Flawless Dengan Satu Sudu Vivix Sehari



Selain membantu meningkatkan pusat tenaga sel badan, Vivix ni banyak lagi manfaat dia untuk ibu berpantang. Ia juga bantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dan membantu menampung kekuranga Vitamin semasa proses berpantang.

Memang tak rugi sape yang ambil Vivix semasa berpantang. Ramai kawan-kawan yang tengah pregnant tu tak sabar-sabar nak bersalin dan nak ambil Vivix semasa berpantang. Teruja sangat bila kawan-kawan pakat dok citer best sangat berpantang dengan Vivix.

Tambah lagi kalau yang terpaksa berpantang sendiri tanpa bantuan mak atau mak mertua atau adik beradik kan. Nak urus anak-anak lain lagi. Memang sangat memerlukan tenaga yang banyak. Jadi mengambil Set bersalin shaklee dan Vivix adalah pilihan yang sangat tepat dan terbaik.

Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Your trusted shaklee consultant
Puan Nor Akmal 
+60139279846

Wednesday, February 8, 2017

Kulit Makin Halus, Bekas Jerawat Makin Kecil Dan Kulit Lebih Anjal

Tak ada sape-sape pun suka bila mukanya ada parut akibat jerawat. Terutama parut yang jenis berlubang. Tu memang susah sangat nak hilangkan dia. Nak hilangkan jerawat lebih senang berbanding parut jerawat.

Banyak bahan-bahan semulajadi yang ada di sekeliling kita yang ada fungsi anti radang dan anti baketria boleh digunakan untuk atasi jerawat. Cuma tinggal rajin tak rajin je..hihi..😄😂..betul tak?

Nak hapuskan parut jerawat mungkin agak sukar namun tak mustahil jika kena dengan caranya..kena sabar lah sikit nak rawat parut ni. Bukan boleh hilang sekelip mata dalam masa sebulan atau 2 bulan.

Kulit Makin Halus, Bekas Jerawat Makin Kecil Dan Kulit Lebih Anjal

Jangan terpedaya dengan janji manis penjual produk


Bila dah tak sabar dan nak kesan yang cepat tu yang ramai terpengaruh dengan produk kosmetik cap ayam yang menjanjikan kulit gebu, licin, putih dalam masa 7 hari tu.

Memang la kulit korang boleh putih, licin, gebu dan pinkish dalam masa seminguu tapi padahnya korang kena tanggung bertahun-tahun..sengsara jiwa dan raga..Kulit rosak teruk, jerawat yang asalnya tak seberapa jadi bertambah teruk siap bernanah lagi.

Saya memang geram bila ada yang dok jual dan promote produk yang ada bahan kimia merbahaya ni. Si penjual tu dia bukan tak tahu apa yang dia jual sebenarnya produk sampah. Tapi disebabkan nak duit cepat, nak kaya cepat, pejam mata je dosa yang dia buat tu...😠 😞

Tak berdosa ke bila buat aniaya kat orang macam tu?? Walaupun kaya raya rezeki yang dapat tu tak berkat tau. Jadi sebagai pembeli tolonglah jangan cepat terpedaya dan terpengaruh dengan ayat-ayat manis penjual produk kecantikan murahan ni.

Panjang pulak bebelan saya hari ni. Jangan marah ye. Saya bercakap atas dasar nak tolong wanita-wanita hebat di Malaysia ni supaya korang tidak menyesal di kemudian hari. Cukup-cukuplah orang lain menjadi mangsa. Jangan kita pun terjebak sama sama seperti kes kat bawah ni.

Kulit Makin Halus, Bekas Jerawat Makin Kecil Dan Kulit Lebih Anjal

Pilih produk dari bahan semulajadi untuk kulit cantik, gebu dan licin


Hati-hatilah pilih produk kecantikan. Kat Malaysia ni memang berlambak produk kecantikan tapi tak semuanya bagus dan selamat untuk digunakan dlaam masa yang panjang. Nak kulit cantik dan anjal tak cukup sekadar tepek bedak, krim asas, dan macam-macam krim lagi. 

Saya nak sebut alat-alat make up pun tak pandai.Haha..😄😂😁
Maklumlah bukan kaki make up. Pergi kerja pun sekadar tepek krim sunblock kegemaran saya all teh time tu dengan bedak kompak je.

Banyak lagi produk yang sangat selamat dijual di pasaran dan dihasilkan 100% dari bahan semulajadi yang korang boleh beli untuk mengatasi parut jerawat dan nak kulit cantik, gebu, licin macam neelofa...😆 😉

Carilah produk yang telah terbukti secara klinikal produknya adalah selamat, berkesan dan semulajadi.. Memilih produk beradasarkan testimoni pengguna semata-mata adalah sangat bahaya. Testimoni pun orang boleh tipu..

Bagi yang ada masalah parut jerawat, kulit kering dan kusam, serta kulit berkedut halus, saya cadangkan korang ambil suplemen yang mengandungi antioksidan yang sangat power ni. Makin lama makin meletop kebabom produk ini. 

Maklumlah makin ramai yang dapat manfaat kesihatan selepas konsisten mengambilnya. Yang saya maksudkan ialah VIVIX Shaklee. Vivix bukan untuk yang nak kulit cantik, gebu, bebas jerawat je tau, yang ada masalah penyakit kronik seperti kanser, sakit jantung, diabetes, buah pinggang rosak highly recommended ambik sirap ajaib Vivix.

Kenapa Vivix Shaklee menjadi kegilaan wanita Malaysia sekarang??


Bagi yang nak kulit cantik berseri dan tubuh badan sihat sejahtera Vivix adalah pilihan yang sangat tepat. No doubt..hihi..Hanya sesudu sehari insyaAllah bukan kulit je licin gebu dan berseri-seri teau, yang paling penting badan pun sihat bertenaga.

Vivix ni suplemen anti penuaan yang terbaik di dunia. Ia mengandungi resveratrol dan kuasa antioksidan yang sangat unggul. Ia berfungsi membantu melambatkan proses penuaan. 

Kulit Makin Halus, Bekas Jerawat Makin Kecil Dan Kulit Lebih Anjal


Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia. Setiap hari sel tubuh kita diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. 

Dengan Vivix, DNA akan dapat dilindungi dan memperbaiki sel-sel tubuh. Bila sel-sel tubuh kita sihat dan dapat berfungsi dengan baik, secara automatik tubuh badan kita pun turut sihat.
Vivix ni merawat dari dalam. Jadi wanita-wanita hebat yang nak awet muda kena lah amalkan Vivix dari sekarang. Jangan tangguh lagi. 

Testimoni pengguna yang berpuas hati dengan kemampuan Vivix Shaklee


jom kita baca apa kata mereka yang dah cuba Vivix Shaklee.


Sebelum ni kulit saya berminyak teruk akibat jerawat. Selepas 2 minggu saya amalkan VIVIX kulit dah tak berapa berminyak dah. Nak bangun pagi pun senang. Alhamdulillah syukur sangat. Mujur ada VIVIX..- 
(Juli Robani Othman)

Sebelum ni bekas jerawat ketara sangat tambah pula garis halus kat muka semakin menonjol. Sejak saya amalkan VIVIX, kulit muka  semakin halus, bekas jerawat semakin kecut dan mengecil, garis halus kat muka makin kurang, kulit pun lebih anjal. Alhamdulillah.. 
(Abby misaha)


Nak tengok testimoni yang lain?? Boleh klik link kat bawah ni
Hanya Satu Sudu Sehari Vivix Untuk Kulit Cantik Dan Awet Muda

Nak awet muda kena la rajin minum Vivix ye..


Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?
Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Monday, February 6, 2017

Alhamdulillah, syukur masalah paru-paru berair suami kembali normal

Kita semua selalu je dengar orang-orang tua cakap mandi malam boleh jadi penyakit paru-paru berair. Semua tu tak betul sebenarnya. Tak ada pun data saintifik yang menyatakan mandi waktu malam boleh menyebabkan paru-paru berair.

Bayangkan kalau yang balik kerja malam-malam tu tak boleh mandi, tak ke melekit badan tu. Bau badan tak payah cakaplah. Mau pengsan anak bini bila bau badan yang tak mandi satu hari kan..hihi..tak boleh nak tidur la jawabnya kalau badan dah melekit dan bau badan sendiri pun kita boleh pengsan...

Tak salah pun mandi malam. Kalau dah panas tu mandi jelah kan. Mandi ni boleh hilangkan stress tau. 

Alhamdulillah, syukur masalah paru-paru berair suami kembali normal

Penyakit paru-paru berair berpunca dari jangkitan bakteria, fungus, kuman, virus atau parasit dan bahan kimia yang menyebabkan berlakunya keradangan. Kecederaan fizikal pada paru-paru juga boleh menyebabkan terjadi penyakit ini.

Penyakit paru-paru berair merujuk keadaan di mana air berkumpul di dalam paru-paru, termasuklah di dalam tisu paru-paru atau lapisan antara paru-paru dengan lapisan dalam dinding dada.

Tanda-tanda paru-paru berair


  • batuk. Mungkin batuk mengandungi kahak (lendir) berwarna hijau, kuning, coklat atau darah
  • demam
  • pernafasan menjadi laju
  • rasa sesak nafas
  • sakit dada. Lebih teruk bila batuk dan menarik nafas
  • rasa sangat letih dan sangat lemah
  • loya dan muntah-muntah
  • hilang selera makan

Penyakit paru-paru berair boleh mengancam nyawa jika tidak dirawat dengan segera.

Penyakit ini akan menjadi lebih teruk jika terkena pada anak-kanak, bayi, oarng tua yang berumur 65 tahun ke atas, mereka yang sistem imunisasi lemah dan mempunyai masalah kesihatan. 

Penyakit paru-paru berair suami kembali normal selepas mengambil Vivix Shaklee


Kali ni saya nak share dengan korang semua tentang kisah seorang pesakit paru-paru berair yang hampir ditebuk untuk keluarkan air..

Namun dengan izin Allah keajaiban telah berlaku selepas suami Puan Nur Alya mengambil Vivix Shaklee. Jom kita baca kisah suami isteri ini.

Alhamdulillah, syukur masalah paru-paru berair suami kembali normal
Sebelum ni doktor x-ray paru-paru dan buat check uu seluruh badan dan suami kena tahan wad satu minggu pada bulan 6. doktor cakap kena tebuk untuk keluarkan air.
Nur berkeras tak bagi suami ditebuk. Sebab doktor bagitau awal-awal tebuk ada risiko tak tebuk pun ada risiko. Tujuan tebuk hanya meredakan dan mengeluarkan air sahaja bukan sembuh.
Nur tetap dengan keputusan. Nur tak bagi doktor tebuk. Makan vivix habis sebotol lepas tu berhenti pertengahan bulan 7.
Pada bulan 8, 9, 10 tak makan apa-apa dan tak ambil Vivix. Pada awal bulan 11 makan semula Vivix dan Omega Guard sebab suami lelah dan sesak nafas.
Alhamdulillah tak sangka tadi check semula REPORT CLEAR. SubhanaAllah. Sampai minta doktor check betul-betul takut tersalah tengok kan..Doktor kata dah tak ada apa. Air dalam paru-paru pun dah tak ada dan NORMAL semua. Kuman dalam paru-paru semua tak ada, darah dan air kencing semua clear..
Doa + tawakkal + shaklee...Amazing..Alhamdulillah
(Puan Nur Alya)

Bagaimana vivix boleh membantu dalam masalah paru-paru berair?


Saya tegaskan di sini Vivix bukanlah ubat ajaib. Ia hanya supplemen yang boleh bantu pesakit paru-paru berair mendapatkan nutrisi yang cukup dan kuatkan sistem pertahanan badan untuk melawan penyakit.

Kandungan bahan di dalamnya boleh membantu pesakit paru-paru berair untuk tingkatkan sistem imun bagi melawan jangkitan bakteria, virus dan parasit

👉 Dalam vivix ada purple carrot. Purple carrot ni berfungsi sebagai antiviral dan antibakteria yang kuat. Antara punca berlakunya radang paru-paru atau pneumonia ni adalah disebabkan bakteria dan virus kan.

👉 Dalam vivix ni ada resveratrol iaitu agen antioksidan paling hebat, resveretrol ni juga adalah agen anti radang. Kalau korang perasan kat atas saya ada bagitau paru-paru berair ni menyebabkan keradangan. Jadi kita atasi masalah keradangang ni dengan kelebihan resveratrol yang ada di dalam Vivix.

Berminat nak cuba Vivix Shaklee? Nak dapatkan keahlian percuma dengan membeli Vivix Shaklee

Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa dan konsultasi percuma.

Whatsapp/telegram: Puan Nor Akmal 0139279846