Monday, January 9, 2017

Atasi Sembelit Dengan Cara Yang Paling Selamat Dan Berkesan

Bila sebut bab sembelit ni bukan orang dewasa je yang kena, budak-budak pun ramai juga yang ada masalah ni..

Saya pernah terbaca sembelit ni bukannya bila 3 hari kita tak membuang, yang sehari sekali je melabur tu pun dikira sembelit juga tapi tak serius.

Yang tiga hari tak membuang tu memang dah kira tahap kronik sangat dah tu.

Atasi Sembelit Dengan Cara Yang Paling Selamat Dan Berkesan

Seseorang tu dikatakan tidak sembelit bila kekerapan membuangnya sama dengan kekerapan makan dalam sehari...haha gitu pulak ye. Maknanya kalau kita makan 4 kali sehari membuang pun kena 4 kali juga la kan..giteww..Betul ke tidak saya pun tak pasti..

Tapi ada logik juga kan. Bila kita makan mestilah ada bahan buangan yang akan dihasilkan. Betul tak?? 

Jadi sembelit yang berpanjangan ni ada kesan buruknya juga kalau tak diatasi dengan segera. Saya ada menulis tentang bahaya sembelit ni secara ringkas dalam entry terdahulu. Dalam entry tu ada juga tip mencegah sembelit. 

Nak tahu lebih lanjut meh klik link kat bawah ni..πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ˜„πŸ˜ƒ
Atasi Sembelit Kronik Jangan Biarkan Berpanjangan

Atasi sembelit dengan cara yang paling selamat dan semulajadi


Bagi yang menghadapi masalah sembelit, korang boleh cuba set vitamin sembelit shaklee yang sangat berkesan, semulajadi dan sangat selamat untuk kegunaan jangka panjang.

Set Vitamin Sembelit yang awsome ni ada πŸ‘‰OMEGA GUARD, πŸ‘‰ALFALFA COMPLEX,πŸ‘‰ HERB-LAX dan πŸ‘‰OSTEMATRIX.


Atasi Sembelit Dengan Cara Yang Paling Selamat Dan Berkesan

πŸ˜‚Herb-Lax


  • untuk mengatasi masalah sembelit bagi orang dewasa Herb-lax adalah pilihan yang paling tepat dan terbaik.
  • berfungsi sebagai laksatif yang bertindak dengan lembut
  • formula herb-lax merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semulajadi tubuh kita


πŸ˜ƒOstematrix

  • Mengandungi Magnesium iaitu mineral yang bersifat laksatif. Magnesium melembutkan najis sekaligus memudahkan pembuangan.
  • Membantu untuk mencegah sembelit
  • Bagi wanita yang berpantang, ramai yang mengamalkan Ostematrixuntuk mengelakkan sembelit


πŸ˜„Omega Guard


  • minyak ikan omega 3 terbaik di dunia ni sangat membantu melembutkan najis dan melicinkan pergerakan najis di dalam kolon.
  • ia sangat membantu mengatasi sembelit


😁Alfalfa Complex


  • Kaya dengan serat yang boleh membantu melancarkan proses pembuangan najis.
  • ia sangat selamat untuk diamalkan dalam jangka masa panjang


Untuk kanak-kanak pun ada juga vitamin khas untuk atasi sembelit iaitu πŸ‘‰MEALSHAKESπŸ‘ˆ. Bagaimana MealShakes membantu mengatasi masalah sembelit di kalangan kanak-kanak. Check it out..



  • MealShakes kaya dengan fiber atau serat. Kita tahu salah satu sebab terjadinya sembelit bila serat tak cukup. Biasalah budak-budak kan sayur dan buah tak nak makan sangat. Sebab tulah serat tak cukup dan kesannya boleh jadi sembelit. Fiber ni membantu melancarkan proses pembuangan.
  • Dalam Mealshakes juga ada magnesium yang membantu meningkatkan jumlah air dalam kolon dan melembutkan najis untuk memudahkan proses pembuangan. 
  • Kaya dengan protein dan kalsium


Ada yang berminat nak cuba produk terbaik mengatasi sembelit dengan berkesan dan selamat? Jangan segan untuk hubungi saya. Harga istimewa dan consultasi percuma untuk customer saya.

Your trusted Shaklee consultant
πŸ’—Puan Nor AkmalπŸ’“
whatsApp/telegram
πŸ“±+6013-9279846πŸ‘ˆπŸ˜

No comments:

Post a Comment