Thursday, June 22, 2017

Rahsia Saya Bertenaga Sepanjang Hari Semasa Berpuasa

Assalamualaikum.. Salam Ramadhan yang penuh keberkatan..Tinggal 2 hari je lagi kita akan menyambut hari raya tanda kemenangan kita berpuasa selama sebulan.

Masih belum terlambat untuk saya berkongsi apa rahsia saya mengekalkan tenaga sepanjang hari semas berpuasa. Korang tahu la kan puasa tahun ni agak mencabar untuk semua kerana cuaca yang panas terik. 

Rahsia Saya Bertenaga Sepanjang Hari Semasa Berpuasa


Untuk kekalkan tenaga dan mengurangkan badan dari terhidrasi sepanjang hari bukanlah satu tugas yang mudah. Badan kita akan mudah terhidrasi bila waktu malam selepas berbuka jika kita tidak minum air secukupnya.

Dehidrasi ni boleh memberikan kesan yang buruk ke atas pelbagai sistem kesihatan tubuh badan manusia. Antaranya ialah:

  • mempengaruhi prestasi normal fizikal tubuh
  • menyebabkan badan menjadi letih dan lemah
  • menyebabkan ketidakselesaan pada sistem penghadaman dan sembelit
  • mengurangkan kadar penyerapan organ-organ tubuh kita yang membawa kepada sembelit
  • menyebabkan kulit kurang anjal dan kulit kering. Ini kerana kulit kita terdiri daripada 30% air yang memberikan kulit kita daya tahan dan keanjalan.

Untuk memastikan badan kita mendapat air yang cukup, pastikan kita minum air 8 gelas sehari. Kena tahu cara yang betul macam mana nak minum 8 gelas sehari tu. Senang je masa bersahur minum 2 gelas, masa berbuka puasa 2 gelas dan 4 gelas sepanjang malam selepas berbuka. 

Selain minum air yang cukup saya juga minum air perfomance drink untuk memastikan badan saya sentiasa terhidrasi sepanjang hari. Apa tu perfomance drink? Bagi yang tak tahu dan kenal perfomance drink bleh rujuk gambar kat bawah. 


Air perfomance drink ni boleh diambil semasa berbuka dan iftar. Best tau korang. Sepanjang puasa saya memang tak minum air lain dah. 

Rahsia saya yang seterusnya tentulah Energizing Soy Protein. Inilah rahsia terbesar saya kekalkan tenaga sepanjang hari. Di dalam entry terdahulu saya ada kongsikan beberapa resepi nak hidang ESP yang sedap dan lazat lagi berkrim..giteww...Korang boleh klik link kat bawah ni tau
Menu Sahur Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat



Bagi yang nak kuruskan badan highly recommennded sangat korang ambik ESP ni sepanjang berpuasa. InsyaAllah inchloss dan berat korang ada penurunan. Semoga entry ini bermanfaat untuk semua. Selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya Idilfitri yang mulia.

Tuesday, June 20, 2017

Menu Sahur Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat

Salam Ramadhan..Masih belum terlambat untuk saya berkongsi menu sahur saya pada bulan puasa kali ini. Alhamdulillah kita berjaya menempuh puasa sehingga ke hari 25..

Bila tiba bulan puasa ni mak-mak la paling pening nak masak apa kan. Terutama time sahur. Zaman kecik-kecik dulu time sahur menu yang paling sedap dan berselera tentulah telur goreng mata kerbau..

Bukan budak-budak je yang suka telur mata ni, umur dah remaja purba macam saya ni pun masih suka telur mata kerbau. Tak ada lauk lain pun tak apa..

Menu Sahur Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat
Ada orang time sahur nak makan nasi. Ada yang makan kurma pun dah ok. Ikut selera masing-masing. Saya pulak sejak kenal shaklee 3 years ago menu sahur saya tentulah ESP (energizing soy protein) yang dikisar dengan kurma atau buah kegemaran.

Ramai yang tanya saya, "Sedap ke nyah", "Kenyang ke minum air jus macam tu je", "Tak jemu ke hari-hari makan yang tu je"..

Meh nak citer kat korang..bab sedap tu tak payah cakaplah..Memang sedap sangat-sangat. Awesome sesangat okey rasa dia..hihi.. Jemu?? Oooo tidak, InsyaAllah takkan jemu sampai bila-bila pun. Kalau puasa itu jelah menu sahur saya.

Kenyang ke? Ye sangat mengeyangkan sampai berbuka. Tak rasa lapar pun. Kadang-kadang tu tak rasa pun macam berpuasa sebab kenyang sampai petang. Korang tak percaya? Kena la cuba baru tahu..

Kalau kisar dengan kurma sebelum tidur saya rendam kurma tu siap-siap dalam air. Nak lembutkan kurma tu. So bila blend pagi esoknya kurma tu hancur elok je..

Sukatan yang saya buat 3 sudu besar ESP dan 5 biji kurma. Selain kurma korang juga boleh guna buah-buahan kegemaran korang. Sangat mudah dan cepat. Less than 10 minit dah siap. So kalau pagi tu terbangun lambat sempat lagi la nak bersahur kan.  

Nah saya share resepi menu sihat semasa ramadhan. Boleh guna resepi yang mudah, cepat dan berkhasiat ni semasa sahur dan berbuka juga tau..Sedap sangat..


Menu Sahur  Dan Berbuka Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat


Menu Sahur  Dan Berbuka Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat


Menu Sahur  Dan Berbuka Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat


Menu Sahur  Dan Berbuka Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat


Menu Sahur Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat


Bab berkhasiat tu tak payah saya terang banyak-banyak pun korang tahu dah kot. Kurma rasanya semua orang tahu khasiatnya yang banyak dan tiada tandingan. 

Apa khasiat ESP pulak?? Nak tahu apa khasiat ESP ni korang cer try klik link kat bawah ni tau..

Korang nak tengok apa kata mereka yang ambil ESP semasa sahur boleh klik link bawah ni okey..Check it out..!!!

Walaupun puasa Ramadhan dah tinggal beberapa hari je lagi, tapi tu bukan bermakna korang dah tak boleh ambik ESP kan.. Kita-kita yang gegirl ni nanti kan nak kena ganti puasa boleh la ambik ESP time sahur. So lepas ni tak payah fikir dah nak sahur dengan apa..

Ibu-ibu gorgeous yang nak ganti puasa bersalin tu pun boleh sangat ambik ESP tau. InsyaAllah kekal bertenaga sepanjang hari.

Salam Ramadhan. Selamat hari raya Aidilfitri. InsyaAllah kita jumpa lagi next entry okey..

Thursday, June 15, 2017

6 Cara Mudah Naikkan Seri Wajah Yang Kusam Dan Lesu

Nak dapatkan kulit wajah yang berseri dan sihat tak semestinya kena guna produk kecantikan yang mahal atau kena cucuk sana sini. Sebagai seorang wanita terutamanya yang berkerjaya mestilah nak sentiasa nak tampil berseri kan. Tak mau la lesu dan kusam je. 

Banyak tip dan cara yang boleh kita amalkan supaya kulit sentiasa berseri dan tidak kusam. Untuk kali ni saya nak berkongsi 6 tip dan cara mudah untuk jaga kulit kita supaya tidak kusam dan lesu. Walaupun tak make up masih lagi nampak berseri dan elok je..Giteww...


Pakai pelembap muka

Pastikan apply pelembap muka secara konsisten setiap hari. Krim malam pun penting juga tau. Walaupun malam dan dok dalam rumah kulit juga boleh jadi kering. Sebab tu penting pakai pelembap dan krim malam.

Elakkan terdedah kepada cahaya matahari

Kalau boleh elakkan dari terdedah kepada sinaran matahari dlam tempoh yang lama. Langkah terbaik pakai krim pelindung UV jika berada di luar rumah.


Banyakkan minum air kosong

Air kosong sangat penting tau untuk kecantikan kulit bukan untuk kesihatan je. Air kosong bukan ais okey. Pastu kurangkan pengambilan makanan bergula dan makan buah-buahan dan sayuran serta makanan tinggi antioksidan yang lebih banyak. Ia sangat penting untuk mengelakkan kulit dari kering dan kusam. 


Rehat yang cukup

Mendapat rehat yang mencukupi juga penting untuk kesihatan dan kecantikkan kulit. Pastikan korang tidur secara berbaring bukan meniarap. Posisi tidur yang betul amat penting untu memudahkan perjalan darah ke seluruh tubuh.

Jangan guna sabun mandi untuk cuci muka

Ramai yang suka guna sabun mandi untuk mencuci muka kan..Betul tak? Yelah senang sambil gosok-gosok kat badan terus la cuci muka. Tak boeh tau buat camtu sebabnya kandungan di dalam sabun mandi tak sesuai untuk kulit wajah kita.


Jangan gosok muka berlebihan

Bagi yang suka gosok atau tonyoh muka berlebihan tu sila hentikan segera. Perbuatan ini boleh membuatkan kuit wajah  menggelupas dan meninggalkan kesan parut. Cara yang terbaik buat gerakan lembut untuk membuang kotoran dan minyak pada kulit wajah.

Ini sahaja tip mudah yang korang boleh cuba buat dan amalkan. InsyaAllah ia membantu untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Selamat beramal.

Tuesday, June 13, 2017

5 Tip Kuruskan Badan Di Bulan Puasa

Alhamdulillah masih lagi dipanjangkan umur dan diberi kepeluang serta kesihatan yang baik berpuasa pada hari ini. Selain peluang untuk kita beribadah kepada Allah dengan bersungguh-sungguh di bulan puasa yang penuh barakah ni, inilah masanya untuk yang ada masalah berat badan yang berlebihan untuk kurangkan berat badan secara semulajadi tanpa bergantung kepada pil-pil kurus dan sebagainya.

Bagi yang berniat nak kurangkan berat badan di bulan puasa memang kena control nafsu makan sungguh-sungguh. Almaklumlah di bulan puasa ni macam-macam makanan sedap-sedap  yang akan muncul. Dalam keadaan lapar bila pergi bazar ramadhan semua makanan kita terliur. Semua rasa nak beli.



Masa tu tak fikir dah pasal kalori ke apa kan. Yang penting dapat ngap puas-puas. Ini yang bahaya ni. Siap hari bulan bukan makin kurus tapi makin bertambah berat badan. Haru la macam ni. Watch out okey..jangan sampai berat badan naik pulak..

5 Tip Kurangkan Berat Badan


Jadi kalau korang nak kurangkan berat badan pada bulan Ramadhan ini cuba ikut 5 tips ni. Mana tahu dari baju saiz M boleh jadi saiz S..gitewww...


Minum air secukupnya


Bab minum air ni korang kena plan betul-betul supaya diri sentiasa mendapat air yang mencukupi. Ye memang susah nak pastikan badan mendapat air yang cukup bulan puasa ni kan. Berapa banyak air yang kena minum? Standardnya 2-3 liter sehari atau 8 gelas.

Minum air yang mencukupi adalah kunci penting untuk kurangkan berat badan. Korang tahu tak minum air yang cukup penting juga untuk kawal keinginan kita nak minum atau makan benda-benda manis selepas berbuka. Makanan dan minuman manis lah yang akan merosakkan diet korang.


Korang boleh apply cadangan pembahagian pengambilan air kat bawah ni. 
  1. minum dua gelas air semasa berbuka puasa
  2. selepas itu minum 4 gelas air antara waktu selepas berbuka sehingga watu sahur. Pastikan korang minum tak lebih satu gelas setiap jam.
  3. 2 gelas semasa bersahur.
InsyaAllah kalau korang apply tip ni badan korang tak ada masalah kekurangan air. Saya dah cuba memang sangat membantu. Minuman manis, minuman lain tea, kopi semua tu tak kira sebagai air tau. Yang korang kena minum 8 gelas tu air kosong je okey.


Ambil makanan seimbang dan ringan semasa berbuka puasa


Ini yang susah nak control kan. Apa yang penting semasa berbuka tu jangan niat nak makan banyak-banyak nak balas dendam sebab berlapar seharian. Tu yang makan sampai tak hengat kan. Semua benda nak ngap. 

Kalau boleh jangan ambil makanan yang tinggi karbohidrat. Nak makan nasi cukuplah segenggam je. Banyakkan makan buah dan sayur. Elakan makanan bergoreng. 

Jangan tinggal sahur


Sesetengah orang memang liat nak bangun sahur terutama golongan bujang. Saya ni sejenis manusia yang wajib sahur kalau berpuasa. Memang saya tak boleh puasa kalau tak sahur. Menggigil dan lemah satu badan. Kecuali tak sempat sahur sebab tak terbangun. Bukan saja tak bangun tau tau. Kalau dah bulan Ramadhan kena puasa juga la walaupun tak bangun sahur. Terpaksa la kan tak boleh nak buat apa dah..

Bagi yang nak kuruskan badan tidak makan sahur adalah satu tindakan yang kurang bijak. Malas untuk bangun makan sahur akan membuatkan korang bertambah lapar semasa berpuasa. Akibatnya korang akan makan makan secara berlebihan semasa berbuka. 


Ikut logik pun memang kita akan rasa lapar la kalau tak sahur. Bayangkan korang tak makan lebih dari 12 jam. Maunya tak lapar kan. Selalu je kita dengan kan ustaz ustazah dok ceramah dalam TV atau radio cakap dalam sahur itu barakah..

Sahur ni tak semestinya kena makan nasi. Pastikan makanan sahur korang tu kurang garam. Makanan yang tinggi garam menyebabkan korang rasa makin lapar. Sebaiknya makanlah makanan yang mengandungi karbohidrat kompleks seperti roti bijirin penuh bukan roti putih. 

Pengambilan protein seperti telur pun penting juga supaya tahap glukosa stabil dalam darah agar tidak rasa lapar semasa berpuasa.


Kekal aktif sepanjang hari


Biasanya lepas bersahur ramai yang tumbang kan..ini adalah aktiviti yang sangat tidak bagus. Jangan jadikan alasan berpuasa untuk kita tidur dan bermalas-malasan di atas katil. Memang akan rasa mengantuk selepas makan sahur. 

Jadi kena buat sesuatu supaya korang tak terus tidur selepas bersahur. Kalau hari bekerja rasanya tak sempatlah nak tidur kan. Kalau hari tak kerja tilam dan bantal yang empuk tu dok memanggil-manggil je kan.

Macam-macam korang boleh buat. Kemas rumah ke, siram pokok bunga ke, lipat baju ke..Selepas berbuka pun korang boleh buat senaman ringan tau seperti bangkit tubi (sit-up) atau mencangkung (squats) selama 30 minit.

Elak gula proses


Ramai yang tak tahu gula proses yang ada dalam makanan dan minuman tu antara penyebab utama berat badan sukar nak turun. Setiap makana yang kita ambil memang mengandungi gula proses. Bukan setakat badan jadi gemuk je bila ambil gula proses secara tidak terkawal, macam-macam lagi penyakit lain yang datang menjelma. Percayalah..



Jadikan bulan puasa ni starting point untuk korang tinggalkan makanan dan minuman yang manis-manis. Banyak lagi makanan yang ada gula semulajadi yang tak meudaratkan kesihatan tubuh badan kita seperti buah-buahan, madu dan buah kering.  

Dulu saya antara penggemar makanan dan minuma manis. Maklumlah orang Terengganu kan makanan dan minuman tu manisnya lebih sikit. Alhamdulillah Allah hadirkan kepada saya kesedaran tentang bahaya gula lebih awal. Bila dah tahu tak bagusnya gula proses ni saya dah tak minum air manis-manis dan kurang dah ambil makanan manis. 


Kalau bertandang rumah orang tu lain la. Minum juga la sikit. Tak minum kan kecik ati pulak tuan rumah kan. Kalau kat rumah sendiri saya memang minum air kosong saja. Makan kat kedai pun saya akan order air kosong atau air jus tanpa gula. Biarlah orang nak kata apa pun badan saya, saya lah kena jaga..

Panjang pulak bebelan saya kali ni eh. Oklah cukup setakat tu untuk entry hari ni. Jumpa lagi next entry. Selamat berpuasa, selamat beramal..Semoga tip ini membantu korang yang nak slim sebelum raya. 

Friday, June 9, 2017

Badan Rasa Ringan Dan Sakit Lutut Semakin Berkurangan Selepas Mengamalkan Vivix Sebulan

Assalamualaikum..

Apa khabar korang semua? Alhamdulillah kita masih dipanjangkan umur dan diberi berpeluang hari berpuasa hari ke hari ini. Bertuah bagi yang diberi kesihatan yang baik untuk beribadah kepada Allah di bulan yang penuh barakah ini. Bagi yang diuji oleh Allah dengan kesakitan anggaplah sakit itu sebagai penghapus dosa.

Cerita tentang Wak Nah


Badan Rasa Ringan Dan Sakit Lutut Semakin Berkurangan Selepas Mengamalkan Vivix Sebulan

Hari ni saya nak cerita tentang seorang customer nama beliau Wak Nah. Wak Nah sebelum ni ada penyakit darah tinggi dan juga sakit lutut. Maklumlah bila umur semakin meningkat ni macam-macam penyakit yang muncul kan terutama sakit lutut tu biasala bagi orang tua.

Beberapa bulan lalu, mak dan ayah datang ke rumah Wak Nah. Terkejut Wak Nah bila berjumpa ayah, sebab dulu ayah ada sakit jantung dan tak boleh drive sorang-sorang.

Apa kata Wak Nah kat ayah, "Ko kok sihat Nal (ayah saya Zainal)". Bila berjumpa saya dan adik beradik, Wak Nah asyik cakap "bapak kau kok sihat, nampak muda".

Ayah pun apa lagi terus promote Vivix kat Wak Nah. Sebab dah rasa kesan Vivix macam mana. Bila ada sebahagian ubat jantung hospital yang ayah tak payah ambil dah, makin suka ayah promote vivix ni kat saudara mara. Tujuan promote bukan sebab nak jual dan untung dapat duit semata-mata tapi apa yang lagi penting adalah berkongsi benda baik nak semua orang sihat.

Badan Semakin Sihat Dan Sakit Lutut Semakin Berkurangan


Testimoni Wak Nah yang ada darah tinggi dan sakit lutut mengamalkan Vivix Shaklee

Alhamdulillah selepas mengamalkan Vivix selama sebulan Wak Nah mengalami kesan yang sama. Kesihatan yang semakin baik setelah berikhtiar dengan vivix. Ikhtiar dengan vitamin yang dihasilkan dari bahan semulajadi 100% memang tak rugi dan tak ada kesan sampingan.

Kesan dari sakit darah tinggi tu Wak Nah selalu sakit kepala dan bahagian tengkuk pun sakit juga. Alhamdulillah dengan izin Allah jua selepas sebulan konsisten amalkan Vivix Shaklee sakit kepala dan tengkuk Wak Nah semakin berkurangan. Sakit lutut pun semakin kurang juga. Bukan tu je kesan yang Wak Nah rasa, badan pun rasa ringan. Pagi-pagi nak bangun pun senang..

Korang boleh klik link kat bawah ni kalau nak tengok testimoni lain mereka yang mengamalkan vitamin Shaklee untuk masalah sakit lutut.
👉👉Sakit Lutut Mak Yang Kronik Sembuh Selepas Seminggu Dan Boleh Kejar Cucu Naik Tangga👈👈


Ambik Vitamin Shalee Kena Konsisten Dan Banyak Sabar



Makan vitamin semulajadi macam produk shaklee kena konsisten dan sabar banyak-banyak. Tak semua orang ada sakit yang sama bila makan Vivix atau produk shaklee yang lain akan alami kesan positif dalam tempoh yang sama.
Sebab tu kena faham betul-betul bila ambil suplemen semulajadi ni. Nak nampak kesan yang ketara tu memang lambat la dan ambil masa.

Produk shaklee bukannya ada dadah atau steroid atau bahan kimia lain bila makan je terus rasa perubahan, terus rasa sihat. Nama dah suplemen semulajadikan so 100% bahan yang digunakan adalah dari sumber semulajadi.

Di dalam entry terdahulu saya juga pernah share testimoni mereka yang alami sakit lutut mengambil Vivix. Korang boleh klik link kat bawah ni tau nak tahu lebih lanjut bagaimana Vivix bertindak untuk sakit lutut.
👉Sakit Lutut Mak Semakin Sembuh, Tak Perlu Lagi Solat Atas Kerusi👈


Inginkan vitamin untuk mengatasi masalah lutut yang sakit dan darah tinggi serta vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846



Disclaimer:
"Produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen (vitamin) iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan kita."

Wednesday, June 7, 2017

Masalah Slip Disc dan Lelah Emak Semakin Baik Selepas Mengamalkan Vivix

Mungkin ada yang pernah dengar dan mungkin ada yang tak tahu langsung pasal penyakit slip disc (slipped disc) ni. Tapi tak pe jangan risau saya akan cuba fahamkan korang apa itu masalah slipped disc atau disebut juga sebagai prolapsed disc atau disk tergelincir.

Menurut Dr. Zubaidi Haji Ahmad slipped disc ialah penyakit berkaitan tulang rawan lembut yang menjadi pelapik antara tulang belakang terkeluar dan menekan saraf yang keluar di sisi tulang belakang.

Ini menyebabkan seseorang itu sakit pada bahagian pinggang terutamanya pada bahagian tengah tulang belakang. Ia bertambah teruk apabila beliau bergerak duduk atau berdiri lama atau dalam posisi membongkok.

Slipped disc ini sebenarnya merujuk kepada bahagian disk atau kusyen pelapik tulang belakang yang beralih tempat, membonjol ke belakang lantas menekan bahagian saraf tunjang (spinal cord) atau saraf akar (nerve root) tulang belakang pesakit. Bagi pengamal perubatan, kami menyebutnya sebagai Prolapsed Intervertebral Disc (PID) atau Herniated Nuclus Pulposus (HNP).


Vivix Shaklee rawatan alternatif penyakit slipped dics, slip disc, slip disk


Senang citer atau bahasa orang kampungnya sakit tulang belakang. Guna istilah sains dan pelik-pelik ni tak pfaham pulak mak cik dan pakcik kat kampung tu kan..Gurau je. Orang kampung sekarang pun dah makin terbuka dah. Setakat nak dapat maklumat camni semuanya di huung jari. Klik-klik je terus keluar.

Bagi yang diuji Allah dengan ujian kesakitan ini akan tahulah macam mana sakit dan terseksanya menanggung dugaan hidup ini.

Saya pernah mengulas penjang tentang penyakit slipped disc ini di dalam entry terdahulu. Di akhir entry ini saya akan share link ke entry terdahulu saya berkenaan slipped disc.

So di sini saya tak berniat nak ulas kembali tentang penyakit slipped disc, yelah saya bukannya doktor pun.
 
Untuk kali ni saya nak share lagi testimoni pesakit slipped disc yang berikhtiar dengan mengamalkan sirap ajaib iaitu Vivix Shaklee.



Vivix Shaklee rawatan alternatif terbaik untuk slipped disc dan lelah
Asalnya Si anak hadiahkan mak tersayangnya Vivix Shaklee sebagai ikhtiar alternatif untuk penyakit slipped disc. Tapi apa yang bestnya bukan masalah slipped disc je yang semakin baik malah lelah si emak semakin beransur sembuh. Ada lagi yang lagi best resultnya bila konsisten amalkan Vivix ni tau. Tak pasal-pasal jeragat si emak pun semakin berkurangan. 

Di sini saya kongsikan testimoni lain mereka yang mengamalkan Vivix untuk masalah slipped disc. Korang nak tengok boleh klik link kat bawah ni tau..
Rawatan Alternatif Penyakit Slipped Disc Elak Pembedahan Dan Bedridden


Mungkin korang atau ada kawan-kawan atau saudara mara yang menderita slipped disc? Saya cadangkan korang cuba berikhtiar dengan Vivix Shaklee.

Tak perlu ragu-ragu lagi dengan produk Shaklee. Ia terbukti selamat dan berkesan..Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 
Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱  WhatsApp/telegram +6013-927 9846


Disclaimer:
"Produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen (vitamin) iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan kita."

Friday, April 28, 2017

Shaklee Bagi Bonus Banyak Dan Tanpa Had

Best sangat ke buat bisnes Shaklee ni? Banyak ke duit yang shaklee bayar? Boleh kaya ke jual Shaklee ni? Ini adalah antara persoalan yang kerap diajukan kepada saya dan semua pengedar-pengedar Shaklee yang lain.

Ada yang sanggup berhenti kerja sebab nak buat full time bisnes Shaklee. Ada yang duit gaji dari kerja hakiki tak luak pun sebab dok guna bonus yang shaklee bagi je..Ada yang beli rumah dengan bonus shaklee. Setakat beli kereta tu biasa la. 

Ada orang setiap tahun pergi melancong oversea, bawa mak ayah mentua semua pergi umrah dengan pakej first class lagi.. Korang rasa best ke tak best buat bisnes Shaklee??



Sistem pembayaran bonus Shaklee ada sangat unik dan berpantent. Maksudnya cara Shaklee bayar bonus kepada pengedar-pengedarnya tidak boleh ditiru oleh mana-mana pihak.

Bonus yang diberikan kepada kami bukan setakat cash bonus (duit) je tau. Shaklee juga bagi car bonus dan convention trip. Apa yang saya nak cerita dlam entry ni tentang cash bonus atau duit.

Pengedar-pengedar Shaklee akan menerima cash bonus pada setiap pertengahan bulan. Dari mana datangnya bonus Shaklee ni?? Dalam bisnes Shaklee tak ada bonus bagi yang dapat daftarkan ahli baru, tak ada semua tu..



Setiap bonus yang shaklee bagi adalah berdasarkan prestasi jualan yang dikumpul setiap bulan. Sebab tu la dalam bisnes Shaklee tak ada upline yang dapat bonus dengan dok goyang kaki je tanpa buat apa-apa. 

Senang citernya semua pengedar Shaklee kena jual produk dan kumpul point (mata) untuk dapatkan bonus berdasarkan sifir yang telah ditetapkan. 

Sebab tu la bonus yang shaklee bayar kepada kami semua adalah tanpa had. Kalau rasa nak bonus banyak kena la jual produk banyak-banyak dan kumpul point banyak-banyak..

Kalau rasa bulan tu dah kaya dan tak nak bonus tak payah la jual apa-apa..Dok diam-diam dalam rumah. Senang je bisnes Shaklee. Siapa buat  kerja dia la dapat untung.

Apa yang penting dalam bisnes Shaklee ni kena ada usaha gigih tanpa jemu. Di samping ilmu marketing kena belajar lah. Nak jual produk tak tahu pasal ilmu marketing tak boleh juga.

Sepanjang buat bisnes Shaklee bukan duit yang menjadi keutamaan saya dan rakan-rakan yang lain. Apa yang lagi penting kami semua nak bantu rakyat Malaysia hidup dengan sihat dan gembira tanpa penyakit kronik.

Shaklee Bagi Bonus Banyak Dan Tanpa Had

Walaupun produk kesihatan kat Malaysia ni berlonggok banyaknya tapi tak semua selamat untuk diamalkan dalam tempoh yang lama.

Katanya produk kesihatan tapi masih ada gula atau pemanis tambahan, ada pewarna tambahan, ada bahan kimia, ada bahan pengawet..Acaner tu? Sebab tu la ramai yang ambik produk kesihatan kekonon nak sihat tapi tak pasal-pasal jadi sakit.

Bukan tak nak sokong produk bumiputera tapi kalau kualitiya ke laut dalam dan ada kesan sampingan buat apa membazir duit beli. Tak gitu?? Apa pun pilihan di tangan korang. Pandai-pandai lah pilih produk yang nak guna tu. Selidik dulu. Jangan mudah terpengaruh dengan iklan..Banyak pulak mak memebel hari ni..

Oklah cukup setakat tu dulu. Nak tahu lebih lanjut tentang bisnes dan produk Shaklee yang awesome and amazing ni. Boleh hubungi saya okey..

Yout Trusted Shaklee Consultant
Nor Akmal Rusdi
WhatsApp +6013-927-9846
Pengedar Shaklee Pontian, Rengit & Simpang Renggam

Wednesday, April 26, 2017

Minum Sirap Ajaib Untuk Kesihatan, Tak Sangka Jeragat Pun Hilang Sekali

Ini adalah kisah benar. Tiada yang benar melainkan yang benar-benar belaka.

Mama saya ada masalah badan kebas sebelah kiri. Kerap jugalah. Sebagai anak saya siapa yang tak risau kan..Mama juga adalah masalah dengan degupan jantung tidak sekata iaitu berdenyut dengan laju..

Bila keadaann ini berlaku mama akan jadi cepat penat dan sesak nafas. Takutnya saya tak payah cakaplah..Setahu saya degupan jantung tak sekata ni bahaya juga boleh membawa maut. Nauzubillah..


Alhamdulillah syukur sangat dapat jumpa Vivix lebih awal. Dengan asbab Vivix keadaan jantung mama semakin pulih. 3 bulan mama konsisten amalkan Vivix dengan penuh yakin dan tawakkal kepada Allah. Alhamdulillah hasilnya memang superb sangat. SubhanaAllah..

Apa yang paling best jeragat mama yang bertahun-tahun menetap dan bermaharajalela kat pipi mama hilang entah ke mana. Memang tak sangka langsung. Jeragat hilang tanpa jejak. Seriously sangat amazing..Macam tak caya je rasa.

Korang yang ada masalah jeragat tu highly recommended amalkan Vivix. Vivix the best produk untuk atasi jeragat. InsyaAllah konsisten amalkan Vivix bukan kulit je yang makin flawless dan glowing badan pun sihat juga... 


Saya sendiri pun teruja sangat mama apatah lagi. Memang gembira sakan la dia..maunya tak gembira kan. Kulit makin cantik..patut la tengok testimoni yang ambil Vivix ni bonusnya kulit makin cantik, kulit tegang, kulit makin cerah..Tak hairanlah ramai yang jatuh cinta dengan Vivix walaupun harganya sangat wow giteww..

Bila tengok mama serasi dengan Vivix dan dia punya feedback sangat bagus, ayah dan atok pun teringin nak minum Vivix juga. Yeaaa..Ayah ada kencing manis. Atok pulak ada darah tinggi dan tangan dia pun ada masalah gatal-gatal. Memang elok dan sesuai sangat amalkan Vivix.

Minum Sirap Ajaib Untuk Kesihatan, Tak Sangka Jeragat Pun Hilang Sekali

Alhamdulillah seronok sangat bila satu family ambik produk Shaklee. Tak best la kan bila kita je sorang-sorang yang pulun makan shaklee untuk jaga kesihatan. tapi ahli keluarga lain tak ambik. Kalau boleh kita nak semua ahli keluarga sihat sejahtera..

Jom kita semua shaklee kan keluarga kita. Badan sihat hati pun gembira..Giteww

Berminat nak tahu lebih lanjut tentang produk Shaklee dan Vivix? Jom whatsApp saya sekarang..

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Monday, April 24, 2017

Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee Untuk Dapatkan Harga Yang Lebih Murah

Bagi yang tak tahu produk shaklee bukanlah produk yang baru wujud setahun jagung. Di Malaysia produk shaklee mula masuk dan bertapak sekitar tahun 1988.

Walaupun produk Shaklee bukanlah produk keluaran bumiputra Malaysia tapi mendapat perhatian seluruh dunia dan menjadi kegilaan bagi mereka yang inginkan penjagaan kesihatan. 

Produk berkualiti dan tidak memudaratkan tubuh badan tak salah pun kita guna walaupun produk tu dari luar negara. Betul ke idok?? Apa gunanya sokong produk dalam negara tapi kualiti ke laut. Makan produk sebab nak bagi badan sihat sejahtera tapi tak pasal-pasal penyakit yang datang. 


Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee Untuk Dapatkan Harga Yang Lebih Murah

Produk Shaklee bukanlah satu-satunya produk Shaklee yang kita guna. Banyak je produk luar negara lain yang kita dok guna setiap hari tapi kadang-kadang kita tak sedar pun. Setuju???Contohnya smartphone, ubat-ubatan di hospital dan klinik, kereta dan banyak lagi kalau nak senaraikan. 

Alhamdulillah makin ramai yang jatuh cinta dengan produk Shaklee. Barang baik sape tak suka kan. Yang dah pernah cuba produk terlajak laku ni dan berminat nak teruskan saya nasihatkan korang daftar dan jadi ahli Shaklee. 


Apa kelebihan jadi ahli Shaklee?


Pertama, korang akan dapat membuat belian semua produk Shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah. 

Kedua, korang juga dapat kumpul point dari belian produk setiap bulan untuk mendapat cashback. 

Ketiga, korang juga dapat beli produk Shaklee yang ada promosi dengan harga yang lebih murah dan menjimatkan..

Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee Untuk Dapatkan Harga Yang Lebih Murah

Syarat untuk daftar jadi ahli shaklee


Syarat nak daftar ahli shaklee ni mudah je. Yang paling penting korang mestilah berumur 18 tahun ke atas. Tak kira lelaki atau perempuan. Siapa pun korang layak mendaftar sebagai ahli Shaklee. 

Cara daftar jadi ahli shaklee


Macam mana pulak nak daftar jadi ahli Shaklee? Nak daftar jadi ahli Shaklee mudah je tau. Ada 2 cara yang korang boleh pilih untuk daftar keahlian.


Pertama: 

Membayar yuran keahlian sebanyak RM80 bagi Semenanjung dan RM90 bagi Sabah & Sarawak. Murah je kan. Dah daftar boleh terus beli mana-mana produk dengan potongan 25%. 


Kedua:

Membuat pembelian mana-mana je produk Shaklee sehingga mencapai point sebanyak 200 dalam satu resit dan korang layak mendaftar keahlian Shaklee secara percuma. Dan apa yang paling best harga produk Shaklee yang korang bayar adalah harga ahli terus tau. Bukan harga retail. Jimat?? Memang jimat banyak..


Adakah wajib maintain point untuk kekalkan keahlian Shaklee?


Tak wajib pun untuk maintain point setiap bulan untuk kekalkan keahlian Shaklee. Jadi korang tak perlu pun beli produk setiap bulan untuk maintain point. So tak payah risau okey..

Adakah wajib menjual dan buat bisnes selepas jadi ahli Shaklee?


Ni soalan yang selalu ditanya oleh mereka yang nak daftar jadi ahli Shaklee. Korang tak wajib pun menjual produk Shaklee dan buat bisnes selepas daftar ahli Shaklee.

Kalau korang rasa nak dapat side income sambil masak kat rumah, sambil layan anak makan boleh la buat bisnes Shaklee.

Berminat nak daftar ahli Shakee? Berminat nak buat bisnes Shaklee dan jana pendapatan sampingan dari rumah? Apa tunggu lagi jom hubungi saya mentor bisnes Shaklee korang.


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan..

Your trusted Shaklee Consultant

Nor Akmal Rusdi
WhatsApp +6013-927 9846
Pengedar Shaklee Pontian, Simpang Renggam dan Rengit

Friday, April 21, 2017

Buat Bisnes Shaklee Bukan Dapat Duit Je Kereta Pun Dapat

Buat bisnes Shaklee bukan setakat wang tunai atau cash bonus yang kami akan dapat..Shaklee juga menawarkan subsidi kereta atau bonus kereta kepada pengedar shaklee yang layak mengikut syarat-syarat yang ditetapkan..

Itulah keistimewaaan bisnes shaklee yang tak ada pada bisnes MLM yang lain. Bukan setakat wang tunai je yang dapat setiap bulan shaklee juga bagi duit untuk kita beli kereta idaman. Inilah sebagai tanda penghargaan pihak syarikat Shaklee terhadap pengedar yang naik pangkat. 


Best ke best? Mestilah best kan..Nak dapat bonus kereta kenalah usaha gigih. Bak kata pepatah rezeki takkan datang bergolek.

Bonus kereta yang shaklee tawarkan bukanlah dapat kereta sebiji terus. Pengedar Shaklee kena buat jualan dan kumpul point atau mata sebanyak yang ditetapkan selama 4 bulan berturut-turut untuk layak dapat bonus kereta. Dari mata yang dikumpulkan inilah akan ditukarkan ke dalam bentuk tunai. 

Jadi dari duit tunai yang dapat tu la boleh guna samada nak beli kereta baru ke atau nak guna untuk bayar kereta yang sedia ada ke, atau nak beli untuk keperluan peribadi ke, nak simpan ke, suka atilah nak buat apa pun...


Sebenarnya cara dan sistem pembayaran bonus shaklee ni telah dipatent oleh Shaklee. Maknanya sistem yang digunakan pakai ni tak sama langsung dengan mana-mana syarikat MLM yang ada kat dunia ni..

Kalau tiru tunggulah surat saman..hihi..Shaklee adalah syarikat yang sangat kukuh dan berintegriti. Tak pernah dalam sejarah Shaklee gagal bayar bonus pengedarnya..Best ke best??

Korang pun nak juga bonus tunai dan bonus kereta?? Jom mulakan langkah pertama dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee..Lepas tu boleh pilih nak buat bisnes Shaklee secara full time atau part time..Pilihan di tangan korang..


Your trusted Shaklee Consultant
Nor Akmal Rusdi
+6013-927 9846
Shaklee Pontian, Rengit & Simpang Renggam

Wednesday, April 19, 2017

Bisnes Shaklee Bukan Sekadar Jual Produk Kesihatan

Sejak join Shaklee pada tahun 2014 banyak perkara baru yang saya dapat. Tak pernah terfikir pun nak buat bisnes Shaklee bila mendaftarkan diri sebagai ahli shaklee yang sah.

Masa daftar tu pun sebab nak dapat harga yang lebih murah. Bila jadi ahli Shaklee dapat la harga ahli. Memang jauh beza dengan harga retail. 

Bisnes Shaklee Bukan Sekadar Jual Produk Kesihatan

Apa yang saya dapat sejak join Shaklee?


Banyak sangat benda positif yang saya kutip sepanjang terlibat dalam bisnes produk kesihatan.

Taraf kesihatan yang lebih baik


Dengan asbab Shaklee dan dengan izin Allah jua kesihatan saya semakin baik. Dulu sebulan sekali mesti selesema dan batuk. Saya agak sensitif juga dulu. Bila kena habuk-habuk pastu mula-mula hidung sok sek sok sek..Kemudian melarat jadi batuk pula...Seminggu hingga 2 minggu barulah sembuh sepenuhnya..

Alhamdulillah sekarang kalau selesema dan batuk menyerang tempohnya tak lama. 3 hari dah ok..Syukur sangat.

Yang paling saya suka bila masalah kulit saya yang kering dan kusam serta sunburn dah tak ada dah. Dulu punyalah kulit saya ni kering yang amat. Kena panas sikit dah jadi 2 warna kulit muka ni. stress tau tak..

Maklumlah perempuan kan..Bab kulit ni concern lebih la sikit..kohkoh..


Ilmu kesihatan semakin bertambah


Sejak kenal Shaklee terpaksa la baca dan kaji kenapa sesuatu penyakit terjadi, apa puncanya, bagaimana nak cegah, apa khasiat Vitamin C, apa manfaat Vitamin E, apa kepentingan kalsium, apa kesannya kalau badan tak cukup vitamin dan sebagainya..

Kadang-kadang macam pelik pulak aku ni cikgu ke pakar nutrisi. Perasan sekejap..kihkihkih..

Bila ilmu bab kesihatan ni makin bertambah secara tak langsung menjadikan saya lebih mengambil berat tentang kesihatan dan lebih selektif bab makan.

Dulu semua makanan saya bedal janji halal. Sekarang barulah faham apa itu makanan halal dan tayyiba. Walau pun halal belum tentu makanan tu baik untuk kesihatan kan. Macam gula memang la halal tapi banyak buruknya dari baik..

Kesedaran dalam memilih produk skin care yang natural dan bebas bahan kimia


Zaman belajar kat UM dulu dok guna produk Safi. Itu je yang kenal. Dari pencuci muka sampailah ke krim malam semuanya Safi. Bila dah kerja dah ada duit sendiri upgrade sikit beli produk simply siti. Maklumlah I kan peminat setia Siti Nurhaliza dari dulu sampai sekarang..kohkohkoh..

Alhamdulillah sekarang saya dah ada pilihan yang lebih baik iaitu Shaklee NutriWhite Skin Care. Memang tak cari lain dah. Hebat sangat ke Nutri white ni..Nak kulit cantik, sihat dan menawan gunalah Nutri White Shaklee..

Dan banyak lagi kesan positif yang saya dapat sejak terlibat dalam bisnes yang super duper awesome ni. Semoga perkongsian in dapat memberikan manfaat untuk kita semua.

Your Trusted Shaklee Consultant,
Puan Nor Akmal
WhatsApp/Telegram +6013-927 9846

Monday, April 17, 2017

Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib

Bila sebut pasal resdung ni teringat kat kawan saya Sarah (bukan nama sebenar) masa belajar kat Universiti Malaya dulu. Sarah ni ada resdun yang agak kronik juga la. 

Pagi-pagi wajib la Sarah bersin tak berhenti-henti sampai habis tisu sekotak. Kita tengok pun memang terseksa la..Tuan badan yang mengalami sendiri lagi la merana gamaknya.

Bayangkan kalau nak solat macam mana. Mestilah tak selesa kan dalam keadaan bersin dan hingus meleleh je..Perasan juga Sarah ni ada ambil suplemen apa natah yang dia beli kat farmasi.

Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib


Masa tu tak tahu apa benda pun pasal suplemen atau vitamin ni. Sarah juga makan madu asli. Bila dia konsisten madu asli tu resdung nampak macam kurang la sikit. Tapi bila dia tak ambil madu mula la gatal-gatal hidung dan bersin tak henti-henti..

Tanda-tanda dan gejala Resdung


Selain dari bersin waktu pagi dan gatal-gatal hidung, tanda-tanda lain bagi resdung ialah:
  • hidung yang sering tersumbat
  • terhasilnya lendir di bahagian tekak dan hidung
  • rasa sakit dan berat pada bahagian muka terutama di kawasan mata
  • sakit yang berulang kali dan berpanjangan
  • demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan akibat kemuculan tanda-tanda di atas
  • timbulnya jerawat di muka dan badan
  • nafas berbau busuk
  • kulit kepala berkelemumur, kulit kepala gatal dan rambut gugur
  • rasa sakit kepala dan pening yang kerap 
Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib

Punca-punca resdung


Antara punca yang menjadi pencetus kepada resdung ialah asap rokok. Bahaya asap rokok ni. Kita yang tak hisap rokok tetapi terdedah kepada asap pun boleh jadi sakit.

Selain itu aktiviti menyelam dan berenang juga boleh menjadi faktor meningkatnya risiko untuk mendapat resdung. Yang suka berenang dan menyelam tu kena hati-hati lah.

Kita tahulah kan kalau air kolam kat tempat awam ni bukannya bersih sangat. Sah-sah ada virus dan bakteria. Lainlah kalau kolam tu kat rumah atau dalam bilik hotel kita..

Memang kita nampak resdung ni macam tak bahaya kan..yelah setakat bersin, gatal-gatal hidung tu biasa la kan..Tapi bila gejala-gejala yang saya sebut kat atas tu terjadi dalam tempoh yang lama lebih dari tiga bulan resdung akut boleh menjadi resdung yang kronik.

Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib


Resdung yang kronik ni jika tidak dirawat boleh menyebabkan sinus dan tulang pipi menjadi rosak dan perlu dibedah. Sinus ialah rongga-rongga di dalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran yang sangat kecil.

Rawat Masalah Resdung Dengan Satu Sudu Kecil Sirap Sehari


Bagi yang ada masalah resdung tapi tak nak ambik banyak-banyak suplemen saya cadangkan korang amalkan sirap ajaib Shaklee..

Sirap ajaib shaklee yang saya maksudkan ialah VIVIX the best antioxidant suplemen in the world.

Vivix satu-satunya suplemen yang mengandungi resveratrol yang paling power di dunia.

Rawat Masalah Resdung Dengan Satu Sudu Kecil Sirap Sehari

Bagaimana VIVIX berfungsi untuk merawat resdung yang kronik..??


Di dalam VIVIX bukan saja ada fungsi antioksidan yang sangat berkuasa, VIVIX juga ada:
  • fungsi anti radang
  • fungsi antibiotik.
  • kandungan Vitamin C yang tinggi. Mereka yang ada resdung sangat digalakkan ambil makanan yang tinggi vitamin C.
Selain itu VIVIX juga pilihan yang paling tepat untuk tingkatkan sistem imunisasi tubuh kita (sistem pertahanan badan). Bila sistem pertahanan badan kita kuat maka susah la kita nak dapat apa-apa jangkitan penyakit yang berpunca dari bakteria atau virus.

Punca resdung juga adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga di sekelilingnya yang dipanggil sinus. Jadi Vivix sangat membantu menghalang jangkitan bakteria yang menjadi punca resdung.

Testimoni Vivix membantu Di sini saya kongsikan testimoni customer yang cukup berpuas hati dengan Vivix. 

Suami saya ada resdung yang agak teruk. Memang dia amalkan VIVIX je. Alhamdulillah hidung tak ada gatal-gatal dah. Then habis je VIVIX ni confirm nak repeat order lagi...

Produk yang baik dan berkesan berapa pun harganya orang sanggup je repeat order kan..

Produk Shaklee dah terbukti selamat dan berkesan. Jangan ragu-ragu lagi nak pilih shaklee sebagai suplemen untuk korang dan seisi keluarga.

Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846