Thursday, August 31, 2017

Cerita Vivix; Tak Cuba Tak Tahu Dah Cuba Mesti Nak Lagi

Assalamualaikum...

Apa pun sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut tentang sirap ajaib Shaklee, saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 60. Sekalung tahniah juga untuk skuad Sukan SEA kerana berjaya melakar sejarah dan menjadi juara untuk kali ini. 

Utunglah yang kerja government kan (termasuk saya la tu, hihihi) dapat cuti free hari Isnin 4 September. Dan hari ini juga merupakan hari yang paling penting bagi umat Islam di seleuruh dunia iaiatu hari wukuf di Arafah.

Bagi umat Islam yang tidak menunaikan haji kita sangat digalakkan untuk berpuasa pada hari ini kerana kelebihannya yang sangat banyak. Setahun sekali je hari arafah ni, rugilah bagi yang mampu berpuasa tapi tak nak puasa.


Kita tutup cerita bab sukan SEA, hari kemerdekaan dan hari wukuf dulu ok. Jom kita sambung bab sirap ajaib atau nama lainya Vivix yang semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia yang mementingkan penjagaan kesihatan dari dalam.

Cerita yang akan saya kongsi ini mungkin biasa-biasa je tapi bagi saya ia perlu dikongsi untuk pengetahuan semua.

Alkisahnya bermula. Ada kawan saya Hana (bukan nama sebenar πŸ˜€) beli Vivix untuk diberikan kepada ayah beliau dengan niat nak bantu ayahnya berhenti merokok. Selepas 2 minggu minum Vivrix, apabila ayah Hana merokok ia merasa pahit. 

Jadi Hana ingatkan ayahnya akan berhenti merokok, tapi sayangnya ayah beliau berhenti ambil Vivix dan teruskan merokok. Hana sangat kecewa tapi apakan daya kan. Semoga satu hari nanyi terbuka pintu hati ayah Hana untuk berhenti merokok.

Bagi yang betul-betul niat nak berhenti merokok Vivix sangat digalakkan mengambil Vivix. Korang kalau nak tahu bagaimana Vivix membantu menghentikan ketagihan merokok boleh klik link kat bawah ni. Dalam entry ini saya kongsikan juga beberapa testimoni mereka yang berjaya berhenti merokok selepas mengamalkan Vivix Shaklee, dengan izin Allah jua..

Perokok Tegar Sejak Umur 5 Tahun Kini Berhenti Merokok Dengan Mudah


Berbalik kepada cerita Hana, bila ayah dah tak nak makan Vivix tu, Hana bagi kat Mak dan Suami pulak. Vivix ni bukan sakit baru kena ambil tak sakit pun sangat digalakkan amalkan untuk mencegah peyakit-penyakit kronik..

Suami Hana ada masalah sakit peha akibat pernah terjatuh semasa main sepak takraw..Selepas mengamalkan Vivix lebih kurang sebulan sakit bahagian peha suaminya semakin berkurangan. Sangat menakjubkan. Hana pun terkejut dan tak sangka. 

Apa lagi bila dah tak sakit ni suami Hana kembali aktif bermain sepak takraw. Hana pulak yang dok risu takut sakit datang lagi. Apa yang best juga si suami ni ada jerawat dan lubang bekas jerawat. Jerawat kat muka suami semakin kurang dan lubang-lubang jerawat tu semakin mengecil.. Wow sangat kan...


Kita masuk bab Mak Hana pulak. Mak Hana ni tukang jahit. Mata memang rabun dan pakai spek..Alhamdulillah segalanya dengan izin Allah, selepas konsisten mengambil Vivix mata mak Hana dah kurang rabunnya. Nak menjahit pun dah tak payah pakai spek..

Yang lagi best kedu-kedut kat kulit muka mak semakin kurang. Kulit terasa semakin tegang. Jeragat makin bersih..wow...Betul la orang cakap nak sihat ambil Vivix, nak cantik pun boleh ambik Vivix. 

Vivix ni memang multifunction. Kandungan resveratrol dan antioksidan yang tinggi di dalam Vivix membantu sel-sel tubuh badan kita menjadi sihat. Bila sel-sel di dalam badan kita sentiasa sihat dan berfungsi dengan baik, maka susahlah penyakit yang akan hinggap, dan sentiasa awet muda..gitewww..


Berminat nak cuba Vivix? nak tahu macam mana nak beli vivix dengan harga yang murah dan jimat?? Boleh hubungi saya segera. Jangan tunggu lama-lama nanti rugi ..

πŸ’—Your trusted Shaklee Consultant
πŸ‘‰Puan Nor Akmal
πŸ“± WhatsApp/telegram +6013-927 9846


Disclaimer:"Produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen (vitamin) iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan kita."

Thursday, August 24, 2017

Cara Dapatkan Pendapatan Tambahan Dengan Bisnes Shaklee

Assalamualaikum...

Dengan kos sara hidup semakin meningkat, harga barang keperluan semakin mahal, harga minyak setiap minggu asyik naik je, meyebabkan ramai rakyat Malaysia semakin tertekan dengan keadaan ini. 

Ada yang sanggup buat apa saja demi sesuap nasi dan mencari rezeki yang halal. Saya pasti ramai rakyat Malaysia yang nak cari pendapatan tambahan tapi tak tahu nak buat apa dan nak mula dari mana..Betul tak???

Cara Dapatkan Pendapatan Tambahan Dengan Shaklee

Ada yang nak buat bisnes tapi modal tak ada ada atau tak cukup. Nak berniaga goreng pisang pun nak kena ada modal yang agak banya juga kan.. Cara yang paling selamat untuk berniaga ialah carilah bisnes yang menggunakan kos yang paling sedikit atau tanpa modal.

Banyak sebenarnya bisnes tanpa modal atau modal yang sedikit yang korang boleh buat. Antaranya ialah bisnes menjual produk kesihatan jenama Shaklee. 

Meh sini saya nak kongsi dengan korang semua beberapa sebab kenapa korang patut pilih Shaklee jalan untuk korang menjana pendapatan sampingan.


Cara Dapatkan Pendapatan Tambahan Dengan Shaklee

5 Sebab Bisnes Shaklee Pilihan Ramai Masa Kini



Modal atau kos yang sangat rendah


Percaya atau tidak nak buat bisnes shaklee korang kena keluarkan modal hanya RM80 sahaja untuk pendaftaran sebagai ahli berdaftar Shaklee. Bila dah daftar ahli Shaklee bila-bila masa je korang boleh mula jual produk Shaklee. Korang juga akan diberi buku panduan produk dan manual bisnes Shaklee..


Pendapatan Yang Lumayan 


Melalui bisnes Shaklee korang akan dapat jana duit dengan untung runcit dan bonus bulanan dari syarikat. 

Sebagai ahli yang berdaftar korang dapat beli semua produk dengan harga ahli dan jual dengan harga retail. Jadi korang dah dapat untung runcit di situ..

Bonus bulanan pula akan dibayar bergantung kepada point yang dapat dikumpul melalui jualan produk. Makin banyak point makin banyak bonus bulanan yang Shaklee bagi kat korang. Pendapatan dalam bisnes Shaklee tidak ada had. 

Keuntungan yang akan dapat korang sendiri yang tentukan. Siapa yang buat dialah yang dapat..

Apa yang penting adanya kesungguhan dan komitmen yang tinggi untuk berbisnes. 

Bisnes Dari Rumah


Bisnes Shaklee tak perlu pun untuk korang buka kedai atau kiosk. Kat rumah pun korang boleh buat. Yang penting ada smart phone dan akses intertnet. Bisnes Shaklee boleh dibuat di mana-mana saja.. kat kedai makan pun korang boleh berbisnes, dalam kereta, kat taman permainan..

Masa pula tidak terhad..Sambil masak pun boleh layan customer, sambil suap anak makan pun boleh update status bisnes di dalam facebook, dan instagram..Mudah je kann...


Produk dan Syarikat Yang Kukuh


Shaklee sebuah syarikat yang sangat kukuh. Produk pertama yang dicipta ialah Vitalea Iron formula yang dah berusia 100 tahun. Kalau produk tak bagus takkan boleh bertahan sampai ke hari ini. 

Shaklee tak pernah gagal membayar bonus ahli dan pengedarnya setiap bulan.

Produk Shaklee adalah berasaskan bahan semulajadi 100%. Produk yang sangat selamat dan berkesan. Produk yang dihasilkan berdasarkan kajian santifik dan ujian klinikal. 

Pengambilannya dalam masa yang panjang tidak ada kesan sampingan.


Cara Dapatkan Pendapatan Tambahan Dengan Shaklee

Kumpulan Sokongan 


Jangan takut untuk mencuba bisnes Shaklee. Korang takkan dibiarkan bersendirian. Kami menyediakan kumpulan sokongan yang akan membantu dan membimbing ahli baru dari zero to hero.

Kumpulan sokongan ini akan membantu korang terutama dalam ilmu marketing dan bahan-bahan marketing. Tak pandai marketing jangan takut untuk mencuba. 

Cara Dapatkan Pendapatan Tambahan Dengan Shaklee
Percayalah sangat ramai rakyat Malaysia yang sakit dan sangat memerlukan vitamin atau suplemen semulajadi seperti Shaklee. Tak payah tengok jauh-jauh tengok saja orang sekeliling korang..kawan-kawan, saudara mara dan jiran tetangga, berapa ramai yang sakit..

Tanam niat dalam hati tujuan berbisnes bukan setakat nak cari pendapatan tambahan apa yang paling penting nak bantu rakyat Malaysia supaya sihat sejahtera dan dapat beribadah dan hidup selesa.

Masih ramai yang tak tahu tentang kebaikan yang ada pada produk Shaklee. Ayuh sama-sama kita sebarkan kebaikan. 

Korang nak jadi salah seorag ahli keluarga Shaklee? Apa tunggu lagi jom hubungi saya segera..

πŸ’— Your trusted Shaklee Consultant
πŸ‘‰ Puan Nor Akmal
πŸ“± WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Thursday, August 17, 2017

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli

Assalamualaikum..

Setiap hari produk Shaklee semakin dikenali dan semakin mendapat tempat di hati mereka yang mementingkan kesihatan. Permintaan terhadap produk Shaklee semakin hari semakin tinggi..


Ramai yang nak beli tetapi ramai juga yang tak tahu macam mana nak beli dan dapatkan produk yang terlajak laris di pasaran ni. Langkah yang paling mudah untuk membeli produk Shaklee adalah dengan menghubungi pengedar atau ejen atau penjual Shaklee yang berada berdekatan dengan kawasan tempat tinggal korang.

Bagi korang yang berada di Pontian dan kawasan sekitarnya seperti Rengit dan Simpang Renggam yang ingin membeli produk Shaklee bolehlah WhatsApp saya Puan Nor Akmal Pengedar Shaklee Pontian di nombor +6013-9279846.


Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli


Ataupun yang berada di luar kawasan Pontian dan nak beli produk Shaklee dengan saya pun boleh menghubungi saya bila-bila masa je yang korang mahu. InsyaAllah saya cuba reply WhatsApp korang secepat yang boleh.


Cara Nak Beli Shaklee Secara Online


Bagi yang nak beli sendiri produk Shaklee secara online kalian pun boleh berbuat demikian. Teruskan pembacaan korang untuk mengetahui cara-cara membuat pembelian secara online.


Langkah Pertama

Klik link ini >>> Nak Beli Shaklee Online <<<
Bila korang klik link kat atas ni akan keluar paparan seperti di bawah. 


Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli


Langkah Kedua


Tick pada "Agree" dan klik pada butang "Next".
Kemudian akan keluar paparan seperti ini.


Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli



Langkah Ketiga 


Apa yang perlu korang buat tick atau pilih produk mana yang korang nak beli kat sebelah kiri tu..Dan untick pada produk yang orang tak nak beli..Mudah je kan..

Kemudian isi kuantiti yang korang nak..Bila dah confirm nak beli apa, korang kena scroll ke bawah dan akan jumpa butang checkout.. Sila rujuk gambar di bawah.


Langkah Keempat



Korang kena klik butang checkout tu untuk ke langkah seterusnya..Korang dah confirm nak beli produk yang mana kan..tekan je jangan takut okey... 


Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli

Langkah Kelima


Selepas korang klik checkout akan keluar paparan seperti ini. Untuk melengkapkan proses pembelian produk korang kena lengkapkan butiran peribadi yang diminta seperti di bawah ini.

Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli

Kemudian korang kena tekan butang continue untuk ke langkah seterusnya..What's next???


Langkah Keenam


Selepas korang tekan butang continue akan keluar paparan seperti di bawah ini. Ini adalah senarai barang yang telah dipilih untuk di beli beserta alamat untuk pengeposan. 



Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli

Kat bawah sekali tu sebelah kanan korang ada butang Proceed for Payment. Tekan saja butang tu untuk teruskan proses pembayaran. 


Langkah Ketujuh


Selepas korang tekan butang proceed for payment akan keluar paparan seperti di bawah ini.


Cara Beli Produk Shaklee Bagi Yang Bukan Ahli

Apa yang korang perlu buat ialah lengkapkan butiran berkenaan kad debit atau kad kredit yang diminta untuk teruskan proses pembayaran.

Selepas maklumat kad sudah lengkap korang kena klik butang Confirm Payment dan akan keluar beberapa langkah untuk meneruskan proses pembayaran.  

Kemudian anda diminta untuk masukkan no. TAC atau MSOS Code yang akan dihantar ke nombor telefon bimbit yang korang telah daftar dengan pihak bank. Ini adalah langkah biasa untuk mana-mana pembelian online.

Bila dah masukkan no TAC atau MSOS Code tunggu beberapa saat untuk proses pembayaran.

Maka selesai sudah proses pembelian..tunggu saja barang sampai ke alamat yang korang telah pilih tadi..Mudah saja kan..

Nak sembang-sembang dengan saya tentang produk Shaklee? Atau nak tanya apa-apa je tentang produk atau ada sebarang kemusykilan. Boleh saje WhatsApp saya okey..Jangan malu jangan segan..

πŸ’— Your trusted Shaklee Consultant
πŸ‘‰ Puan Nor Akmal
πŸ“± WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Thursday, August 10, 2017

Senarai Cawangan Shaklee Di Malaysia

Assalamualaikum dan selamat petang..

Selalu je saya ditanya oleh customer pasal cawangan Shaklee ni kat mana. Untuk pengetahuan korang semua, Shaklee ada 1 ibu pejabat dan 6 cawangan atau branch 6 buah negeri di Malaysia.

Di sini saya senaraikan lokasi cawangan Shaklee berserta alamat lengkap dan nombor telefon untuk dihubungi. 

Sebelum tu kita layan dulu beberapa gambar di dalam ibu pejabat Shaklee di Bandar Sunway. Cantik sangat tau..




Home Office (Ibu pejabat)

Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199

Waktu perniagaan:


Isnin hingga Jumaat
10.00 pagi hingga 07.00 petang


Sabah (Kota Kinabalu)

Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088-393 848
Fax: 6088-393 851


Waktu perniagaan

Isnin hingga Jumaat
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang


Kelantan (Kota Bharu)

319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Tel: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711


Waktu perniagaan

Ahad hingga Khamis
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Perak (Ipoh)

32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263

Waktu perniagaan
Isnin hingga Jumaat
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang


Johor (Johor Bharu)

47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
81100 Johor Bahru, Johor.
Tel: 607–350 7245
Fax: 607–350 7804


Waktu perniagaan

Isnin hingga Jumaat
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang


Kuala Lumpur

No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027


Waktu perniagaan

Isnin hingga Jumaat
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang


Pulau Pinang

No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560

Waktu perniagaan

Isnin hingga Jumaat
10:00 pagi hingga 7:00 petang

Sabtu (Pertama dan Ketiga)
10:00 pagi hingga 7:00 petang





Eh ini je ke cawangan Shaklee yang ada kat Malaysia?? Sikit je kot. Ye..memang ini je cawangan Shaklee di seluruh Malaysia. Dah tu yang dok jauh dari cawangan tu nak beli produk Shaklee macam mana??

Jangan risau ok korang yang berminat nak dapatkan produk Shaklee boleh hubungi saya ejen Shaklee korang yang aktif atau ejen yang terdekat. Camne nak hubungi saya?? Boleh whatsApp atau telegram saya.

Hubungi saya segera untuk dapatkan produk Shaklee dengan harga yang paling istimewa dan konsultasi percuma sepanjang hayat.

πŸ’— Your trusted Shaklee Consultant
πŸ‘‰ Puan Nor Akmal
πŸ“± WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Thursday, August 3, 2017

Cara Atasi Sakit Urat Yang Berkesan Dan Selamat Tanpa Kesan Sampingan

Assalamualaikum..Hai kembali kita bersiaran..Dah sebulan tak update blog kesayangan hamba ni..Ada ke yang rindu kat saya..hihi..perasan pulek kan..

Bercakap bab sakit urat ni boleh terjadi kepada sesiapa pun tak kira sesiapa pun lelaki atau perempuan, tua atau muda. Rasanya ramai je di kalangan kita ni yang pernah dan mungkin kerap mengalami sakit urat kan..Lebih-lebih lagi golongan tua..

Selau je kan kita dengar mak-mak kita cakap sakit urat..Bila datang sakit tu apa pun tak boleh buat kan..Sakit urat juga kerap menyerang wanita yang dalam pantang. Tambah lagi kalau tak jaga pantang larang kan..




Ada juga yang jenis berdiri lama akan kena sakit urat. Ada juga yang jenis bila buat kerja yang lasak sikit mula la sakit urat dan sakit badan kan..Ada juga yang jenis salah makan makanan sejuk-sejuk mula la sakit urat menyerang..

Bila datang sakit urat macam ni yang secara tiba-tiba atau tak disangka kebanyakan kita akan cari panadol atau painkiller kan.. Hmm..tak bagus juga selalu ambil panadol atau panikiller ni. Banyak kesan buruknya untuk jangka masa panjang. Tambah lagi kalau diambil tanpa consultasi daripada doktor..Kalau yang rajin sikit mungkin akan bertungku atau pergi berurut..

Jadi saya nak cadangkan satu jalan penyelesaian yang lebih baik iaitu mengambil Set Vitamin Sakit Urat Shaklee. Tentunya pilihan yang lebih selamat dan berkesan tanpa ada kesan sampingan jangka panjang dan pendek.


Cara Atasi Sakit Urat Yang Berkesan Tanpa Kesan Sampingan


Set Vitamin Sakit Urat inilah juga yang saya hadiahkan untuk mak saya yang tercinta setiap bulan. Alhamdulillah banyak perubahan yang dirasai oleh mak..Syukur sangat..

Jom kita tengok apa manfaat dan khasiat ketiga-tiga vitamin terbaik untuk masalah sakit urat.

Omega Guard


Pengambilan asid lemak Omega-3 sangat diperlukan untul membantu melindungi saraf daripada tercedera. Menurut Kajian dalam Journal of Neuroscience, Omega-3 dikatakan memainkan peranan yang penting dalam mempercepatkan pemulihan kecederaan saraf.

Omega Guard Shaklee juga dapat mengawal kolesterol daripada tersumbat di dalam saluran darah.

B-complex


Mengawal Stress dan melancarkan peredaran darah dengan mengawal darah tersumbat di dalam urat saraf yang menjadi punca kepada sakit tersebut.

Ostematrix


Ostematrix Shaklee membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh.

Magnesium berperanan untuk mengurangkan ketegangan pada sistem saraf dan gangguan sistem transmisi saraf. Magnesium juga mengelakkan daripada kekejangan otot pada tubuh badan kita.

Cara Atasi Sakit Urat Yang Berkesan Tanpa Kesan Sampingan

Mungkin ada di kalangan kalian yang tercari-cari hadiah untuk ibu bapa yang tersayang, boleh lah belikan set vitamin untuk sakit urat ni. InsyaAllah korang takkan menyesal.

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

πŸ’— Your trusted Shaklee Consultant
πŸ‘‰ Puan Nor Akmal
πŸ“± WhatsApp/telegram +6013-927 9846


Disclaimer:"Produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen (vitamin) iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan kita."

Thursday, June 22, 2017

Rahsia Saya Bertenaga Sepanjang Hari Semasa Berpuasa

Assalamualaikum.. Salam Ramadhan yang penuh keberkatan..Tinggal 2 hari je lagi kita akan menyambut hari raya tanda kemenangan kita berpuasa selama sebulan.

Masih belum terlambat untuk saya berkongsi apa rahsia saya mengekalkan tenaga sepanjang hari semas berpuasa. Korang tahu la kan puasa tahun ni agak mencabar untuk semua kerana cuaca yang panas terik. 

Rahsia Saya Bertenaga Sepanjang Hari Semasa Berpuasa


Untuk kekalkan tenaga dan mengurangkan badan dari terhidrasi sepanjang hari bukanlah satu tugas yang mudah. Badan kita akan mudah terhidrasi bila waktu malam selepas berbuka jika kita tidak minum air secukupnya.

Dehidrasi ni boleh memberikan kesan yang buruk ke atas pelbagai sistem kesihatan tubuh badan manusia. Antaranya ialah:

  • mempengaruhi prestasi normal fizikal tubuh
  • menyebabkan badan menjadi letih dan lemah
  • menyebabkan ketidakselesaan pada sistem penghadaman dan sembelit
  • mengurangkan kadar penyerapan organ-organ tubuh kita yang membawa kepada sembelit
  • menyebabkan kulit kurang anjal dan kulit kering. Ini kerana kulit kita terdiri daripada 30% air yang memberikan kulit kita daya tahan dan keanjalan.

Untuk memastikan badan kita mendapat air yang cukup, pastikan kita minum air 8 gelas sehari. Kena tahu cara yang betul macam mana nak minum 8 gelas sehari tu. Senang je masa bersahur minum 2 gelas, masa berbuka puasa 2 gelas dan 4 gelas sepanjang malam selepas berbuka. 

Selain minum air yang cukup saya juga minum air perfomance drink untuk memastikan badan saya sentiasa terhidrasi sepanjang hari. Apa tu perfomance drink? Bagi yang tak tahu dan kenal perfomance drink bleh rujuk gambar kat bawah. 


Air perfomance drink ni boleh diambil semasa berbuka dan iftar. Best tau korang. Sepanjang puasa saya memang tak minum air lain dah. 

Rahsia saya yang seterusnya tentulah Energizing Soy Protein. Inilah rahsia terbesar saya kekalkan tenaga sepanjang hari. Di dalam entry terdahulu saya ada kongsikan beberapa resepi nak hidang ESP yang sedap dan lazat lagi berkrim..giteww...Korang boleh klik link kat bawah ni tau
Menu Sahur Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat



Bagi yang nak kuruskan badan highly recommennded sangat korang ambik ESP ni sepanjang berpuasa. InsyaAllah inchloss dan berat korang ada penurunan. Semoga entry ini bermanfaat untuk semua. Selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya Idilfitri yang mulia.

Tuesday, June 20, 2017

Menu Sahur Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat

Salam Ramadhan..Masih belum terlambat untuk saya berkongsi menu sahur saya pada bulan puasa kali ini. Alhamdulillah kita berjaya menempuh puasa sehingga ke hari 25..

Bila tiba bulan puasa ni mak-mak la paling pening nak masak apa kan. Terutama time sahur. Zaman kecik-kecik dulu time sahur menu yang paling sedap dan berselera tentulah telur goreng mata kerbau..

Bukan budak-budak je yang suka telur mata ni, umur dah remaja purba macam saya ni pun masih suka telur mata kerbau. Tak ada lauk lain pun tak apa..

Menu Sahur Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat
Ada orang time sahur nak makan nasi. Ada yang makan kurma pun dah ok. Ikut selera masing-masing. Saya pulak sejak kenal shaklee 3 years ago menu sahur saya tentulah ESP (energizing soy protein) yang dikisar dengan kurma atau buah kegemaran.

Ramai yang tanya saya, "Sedap ke nyah", "Kenyang ke minum air jus macam tu je", "Tak jemu ke hari-hari makan yang tu je"..

Meh nak citer kat korang..bab sedap tu tak payah cakaplah..Memang sedap sangat-sangat. Awesome sesangat okey rasa dia..hihi.. Jemu?? Oooo tidak, InsyaAllah takkan jemu sampai bila-bila pun. Kalau puasa itu jelah menu sahur saya.

Kenyang ke? Ye sangat mengeyangkan sampai berbuka. Tak rasa lapar pun. Kadang-kadang tu tak rasa pun macam berpuasa sebab kenyang sampai petang. Korang tak percaya? Kena la cuba baru tahu..

Kalau kisar dengan kurma sebelum tidur saya rendam kurma tu siap-siap dalam air. Nak lembutkan kurma tu. So bila blend pagi esoknya kurma tu hancur elok je..

Sukatan yang saya buat 3 sudu besar ESP dan 5 biji kurma. Selain kurma korang juga boleh guna buah-buahan kegemaran korang. Sangat mudah dan cepat. Less than 10 minit dah siap. So kalau pagi tu terbangun lambat sempat lagi la nak bersahur kan.  

Nah saya share resepi menu sihat semasa ramadhan. Boleh guna resepi yang mudah, cepat dan berkhasiat ni semasa sahur dan berbuka juga tau..Sedap sangat..


Menu Sahur  Dan Berbuka Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat


Menu Sahur  Dan Berbuka Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat


Menu Sahur  Dan Berbuka Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat


Menu Sahur  Dan Berbuka Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat


Menu Sahur Yang Mudah, Cepat dan Berkhasiat


Bab berkhasiat tu tak payah saya terang banyak-banyak pun korang tahu dah kot. Kurma rasanya semua orang tahu khasiatnya yang banyak dan tiada tandingan. 

Apa khasiat ESP pulak?? Nak tahu apa khasiat ESP ni korang cer try klik link kat bawah ni tau..

Korang nak tengok apa kata mereka yang ambil ESP semasa sahur boleh klik link bawah ni okey..Check it out..!!!

Walaupun puasa Ramadhan dah tinggal beberapa hari je lagi, tapi tu bukan bermakna korang dah tak boleh ambik ESP kan.. Kita-kita yang gegirl ni nanti kan nak kena ganti puasa boleh la ambik ESP time sahur. So lepas ni tak payah fikir dah nak sahur dengan apa..

Ibu-ibu gorgeous yang nak ganti puasa bersalin tu pun boleh sangat ambik ESP tau. InsyaAllah kekal bertenaga sepanjang hari.

Salam Ramadhan. Selamat hari raya Aidilfitri. InsyaAllah kita jumpa lagi next entry okey..

Thursday, June 15, 2017

6 Cara Mudah Naikkan Seri Wajah Yang Kusam Dan Lesu

Nak dapatkan kulit wajah yang berseri dan sihat tak semestinya kena guna produk kecantikan yang mahal atau kena cucuk sana sini. Sebagai seorang wanita terutamanya yang berkerjaya mestilah nak sentiasa nak tampil berseri kan. Tak mau la lesu dan kusam je. 

Banyak tip dan cara yang boleh kita amalkan supaya kulit sentiasa berseri dan tidak kusam. Untuk kali ni saya nak berkongsi 6 tip dan cara mudah untuk jaga kulit kita supaya tidak kusam dan lesu. Walaupun tak make up masih lagi nampak berseri dan elok je..Giteww...


Pakai pelembap muka

Pastikan apply pelembap muka secara konsisten setiap hari. Krim malam pun penting juga tau. Walaupun malam dan dok dalam rumah kulit juga boleh jadi kering. Sebab tu penting pakai pelembap dan krim malam.

Elakkan terdedah kepada cahaya matahari

Kalau boleh elakkan dari terdedah kepada sinaran matahari dlam tempoh yang lama. Langkah terbaik pakai krim pelindung UV jika berada di luar rumah.


Banyakkan minum air kosong

Air kosong sangat penting tau untuk kecantikan kulit bukan untuk kesihatan je. Air kosong bukan ais okey. Pastu kurangkan pengambilan makanan bergula dan makan buah-buahan dan sayuran serta makanan tinggi antioksidan yang lebih banyak. Ia sangat penting untuk mengelakkan kulit dari kering dan kusam. 


Rehat yang cukup

Mendapat rehat yang mencukupi juga penting untuk kesihatan dan kecantikkan kulit. Pastikan korang tidur secara berbaring bukan meniarap. Posisi tidur yang betul amat penting untu memudahkan perjalan darah ke seluruh tubuh.

Jangan guna sabun mandi untuk cuci muka

Ramai yang suka guna sabun mandi untuk mencuci muka kan..Betul tak? Yelah senang sambil gosok-gosok kat badan terus la cuci muka. Tak boeh tau buat camtu sebabnya kandungan di dalam sabun mandi tak sesuai untuk kulit wajah kita.


Jangan gosok muka berlebihan

Bagi yang suka gosok atau tonyoh muka berlebihan tu sila hentikan segera. Perbuatan ini boleh membuatkan kuit wajah  menggelupas dan meninggalkan kesan parut. Cara yang terbaik buat gerakan lembut untuk membuang kotoran dan minyak pada kulit wajah.

Ini sahaja tip mudah yang korang boleh cuba buat dan amalkan. InsyaAllah ia membantu untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. Selamat beramal.

Tuesday, June 13, 2017

5 Tip Kuruskan Badan Di Bulan Puasa

Alhamdulillah masih lagi dipanjangkan umur dan diberi kepeluang serta kesihatan yang baik berpuasa pada hari ini. Selain peluang untuk kita beribadah kepada Allah dengan bersungguh-sungguh di bulan puasa yang penuh barakah ni, inilah masanya untuk yang ada masalah berat badan yang berlebihan untuk kurangkan berat badan secara semulajadi tanpa bergantung kepada pil-pil kurus dan sebagainya.

Bagi yang berniat nak kurangkan berat badan di bulan puasa memang kena control nafsu makan sungguh-sungguh. Almaklumlah di bulan puasa ni macam-macam makanan sedap-sedap  yang akan muncul. Dalam keadaan lapar bila pergi bazar ramadhan semua makanan kita terliur. Semua rasa nak beli.



Masa tu tak fikir dah pasal kalori ke apa kan. Yang penting dapat ngap puas-puas. Ini yang bahaya ni. Siap hari bulan bukan makin kurus tapi makin bertambah berat badan. Haru la macam ni. Watch out okey..jangan sampai berat badan naik pulak..

5 Tip Kurangkan Berat Badan


Jadi kalau korang nak kurangkan berat badan pada bulan Ramadhan ini cuba ikut 5 tips ni. Mana tahu dari baju saiz M boleh jadi saiz S..gitewww...


Minum air secukupnya


Bab minum air ni korang kena plan betul-betul supaya diri sentiasa mendapat air yang mencukupi. Ye memang susah nak pastikan badan mendapat air yang cukup bulan puasa ni kan. Berapa banyak air yang kena minum? Standardnya 2-3 liter sehari atau 8 gelas.

Minum air yang mencukupi adalah kunci penting untuk kurangkan berat badan. Korang tahu tak minum air yang cukup penting juga untuk kawal keinginan kita nak minum atau makan benda-benda manis selepas berbuka. Makanan dan minuman manis lah yang akan merosakkan diet korang.


Korang boleh apply cadangan pembahagian pengambilan air kat bawah ni. 
  1. minum dua gelas air semasa berbuka puasa
  2. selepas itu minum 4 gelas air antara waktu selepas berbuka sehingga watu sahur. Pastikan korang minum tak lebih satu gelas setiap jam.
  3. 2 gelas semasa bersahur.
InsyaAllah kalau korang apply tip ni badan korang tak ada masalah kekurangan air. Saya dah cuba memang sangat membantu. Minuman manis, minuman lain tea, kopi semua tu tak kira sebagai air tau. Yang korang kena minum 8 gelas tu air kosong je okey.


Ambil makanan seimbang dan ringan semasa berbuka puasa


Ini yang susah nak control kan. Apa yang penting semasa berbuka tu jangan niat nak makan banyak-banyak nak balas dendam sebab berlapar seharian. Tu yang makan sampai tak hengat kan. Semua benda nak ngap. 

Kalau boleh jangan ambil makanan yang tinggi karbohidrat. Nak makan nasi cukuplah segenggam je. Banyakkan makan buah dan sayur. Elakan makanan bergoreng. 

Jangan tinggal sahur


Sesetengah orang memang liat nak bangun sahur terutama golongan bujang. Saya ni sejenis manusia yang wajib sahur kalau berpuasa. Memang saya tak boleh puasa kalau tak sahur. Menggigil dan lemah satu badan. Kecuali tak sempat sahur sebab tak terbangun. Bukan saja tak bangun tau tau. Kalau dah bulan Ramadhan kena puasa juga la walaupun tak bangun sahur. Terpaksa la kan tak boleh nak buat apa dah..

Bagi yang nak kuruskan badan tidak makan sahur adalah satu tindakan yang kurang bijak. Malas untuk bangun makan sahur akan membuatkan korang bertambah lapar semasa berpuasa. Akibatnya korang akan makan makan secara berlebihan semasa berbuka. 


Ikut logik pun memang kita akan rasa lapar la kalau tak sahur. Bayangkan korang tak makan lebih dari 12 jam. Maunya tak lapar kan. Selalu je kita dengan kan ustaz ustazah dok ceramah dalam TV atau radio cakap dalam sahur itu barakah..

Sahur ni tak semestinya kena makan nasi. Pastikan makanan sahur korang tu kurang garam. Makanan yang tinggi garam menyebabkan korang rasa makin lapar. Sebaiknya makanlah makanan yang mengandungi karbohidrat kompleks seperti roti bijirin penuh bukan roti putih. 

Pengambilan protein seperti telur pun penting juga supaya tahap glukosa stabil dalam darah agar tidak rasa lapar semasa berpuasa.


Kekal aktif sepanjang hari


Biasanya lepas bersahur ramai yang tumbang kan..ini adalah aktiviti yang sangat tidak bagus. Jangan jadikan alasan berpuasa untuk kita tidur dan bermalas-malasan di atas katil. Memang akan rasa mengantuk selepas makan sahur. 

Jadi kena buat sesuatu supaya korang tak terus tidur selepas bersahur. Kalau hari bekerja rasanya tak sempatlah nak tidur kan. Kalau hari tak kerja tilam dan bantal yang empuk tu dok memanggil-manggil je kan.

Macam-macam korang boleh buat. Kemas rumah ke, siram pokok bunga ke, lipat baju ke..Selepas berbuka pun korang boleh buat senaman ringan tau seperti bangkit tubi (sit-up) atau mencangkung (squats) selama 30 minit.

Elak gula proses


Ramai yang tak tahu gula proses yang ada dalam makanan dan minuman tu antara penyebab utama berat badan sukar nak turun. Setiap makana yang kita ambil memang mengandungi gula proses. Bukan setakat badan jadi gemuk je bila ambil gula proses secara tidak terkawal, macam-macam lagi penyakit lain yang datang menjelma. Percayalah..



Jadikan bulan puasa ni starting point untuk korang tinggalkan makanan dan minuman yang manis-manis. Banyak lagi makanan yang ada gula semulajadi yang tak meudaratkan kesihatan tubuh badan kita seperti buah-buahan, madu dan buah kering.  

Dulu saya antara penggemar makanan dan minuma manis. Maklumlah orang Terengganu kan makanan dan minuman tu manisnya lebih sikit. Alhamdulillah Allah hadirkan kepada saya kesedaran tentang bahaya gula lebih awal. Bila dah tahu tak bagusnya gula proses ni saya dah tak minum air manis-manis dan kurang dah ambil makanan manis. 


Kalau bertandang rumah orang tu lain la. Minum juga la sikit. Tak minum kan kecik ati pulak tuan rumah kan. Kalau kat rumah sendiri saya memang minum air kosong saja. Makan kat kedai pun saya akan order air kosong atau air jus tanpa gula. Biarlah orang nak kata apa pun badan saya, saya lah kena jaga..

Panjang pulak bebelan saya kali ni eh. Oklah cukup setakat tu untuk entry hari ni. Jumpa lagi next entry. Selamat berpuasa, selamat beramal..Semoga tip ini membantu korang yang nak slim sebelum raya. 

Friday, June 9, 2017

Badan Rasa Ringan Dan Sakit Lutut Semakin Berkurangan Selepas Mengamalkan Vivix Sebulan

Assalamualaikum..

Apa khabar korang semua? Alhamdulillah kita masih dipanjangkan umur dan diberi berpeluang hari berpuasa hari ke hari ini. Bertuah bagi yang diberi kesihatan yang baik untuk beribadah kepada Allah di bulan yang penuh barakah ini. Bagi yang diuji oleh Allah dengan kesakitan anggaplah sakit itu sebagai penghapus dosa.

Cerita tentang Wak Nah


Badan Rasa Ringan Dan Sakit Lutut Semakin Berkurangan Selepas Mengamalkan Vivix Sebulan

Hari ni saya nak cerita tentang seorang customer nama beliau Wak Nah. Wak Nah sebelum ni ada penyakit darah tinggi dan juga sakit lutut. Maklumlah bila umur semakin meningkat ni macam-macam penyakit yang muncul kan terutama sakit lutut tu biasala bagi orang tua.

Beberapa bulan lalu, mak dan ayah datang ke rumah Wak Nah. Terkejut Wak Nah bila berjumpa ayah, sebab dulu ayah ada sakit jantung dan tak boleh drive sorang-sorang.

Apa kata Wak Nah kat ayah, "Ko kok sihat Nal (ayah saya Zainal)". Bila berjumpa saya dan adik beradik, Wak Nah asyik cakap "bapak kau kok sihat, nampak muda".

Ayah pun apa lagi terus promote Vivix kat Wak Nah. Sebab dah rasa kesan Vivix macam mana. Bila ada sebahagian ubat jantung hospital yang ayah tak payah ambil dah, makin suka ayah promote vivix ni kat saudara mara. Tujuan promote bukan sebab nak jual dan untung dapat duit semata-mata tapi apa yang lagi penting adalah berkongsi benda baik nak semua orang sihat.

Badan Semakin Sihat Dan Sakit Lutut Semakin Berkurangan


Testimoni Wak Nah yang ada darah tinggi dan sakit lutut mengamalkan Vivix Shaklee

Alhamdulillah selepas mengamalkan Vivix selama sebulan Wak Nah mengalami kesan yang sama. Kesihatan yang semakin baik setelah berikhtiar dengan vivix. Ikhtiar dengan vitamin yang dihasilkan dari bahan semulajadi 100% memang tak rugi dan tak ada kesan sampingan.

Kesan dari sakit darah tinggi tu Wak Nah selalu sakit kepala dan bahagian tengkuk pun sakit juga. Alhamdulillah dengan izin Allah jua selepas sebulan konsisten amalkan Vivix Shaklee sakit kepala dan tengkuk Wak Nah semakin berkurangan. Sakit lutut pun semakin kurang juga. Bukan tu je kesan yang Wak Nah rasa, badan pun rasa ringan. Pagi-pagi nak bangun pun senang..

Korang boleh klik link kat bawah ni kalau nak tengok testimoni lain mereka yang mengamalkan vitamin Shaklee untuk masalah sakit lutut.
πŸ‘‰πŸ‘‰Sakit Lutut Mak Yang Kronik Sembuh Selepas Seminggu Dan Boleh Kejar Cucu Naik TanggaπŸ‘ˆπŸ‘ˆ


Ambik Vitamin Shalee Kena Konsisten Dan Banyak Sabar



Makan vitamin semulajadi macam produk shaklee kena konsisten dan sabar banyak-banyak. Tak semua orang ada sakit yang sama bila makan Vivix atau produk shaklee yang lain akan alami kesan positif dalam tempoh yang sama.
Sebab tu kena faham betul-betul bila ambil suplemen semulajadi ni. Nak nampak kesan yang ketara tu memang lambat la dan ambil masa.

Produk shaklee bukannya ada dadah atau steroid atau bahan kimia lain bila makan je terus rasa perubahan, terus rasa sihat. Nama dah suplemen semulajadikan so 100% bahan yang digunakan adalah dari sumber semulajadi.

Di dalam entry terdahulu saya juga pernah share testimoni mereka yang alami sakit lutut mengambil Vivix. Korang boleh klik link kat bawah ni tau nak tahu lebih lanjut bagaimana Vivix bertindak untuk sakit lutut.
πŸ‘‰Sakit Lutut Mak Semakin Sembuh, Tak Perlu Lagi Solat Atas KerusiπŸ‘ˆ


Inginkan vitamin untuk mengatasi masalah lutut yang sakit dan darah tinggi serta vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

πŸ’— Your trusted Shaklee Consultant
πŸ‘‰ Puan Nor Akmal
πŸ“± WhatsApp/telegram +6013-927 9846



Disclaimer:
"Produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen (vitamin) iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan kita."