Friday, April 28, 2017

Shaklee Bagi Bonus Banyak Dan Tanpa Had

Best sangat ke buat bisnes Shaklee ni? Banyak ke duit yang shaklee bayar? Boleh kaya ke jual Shaklee ni? Ini adalah antara persoalan yang kerap diajukan kepada saya dan semua pengedar-pengedar Shaklee yang lain.

Ada yang sanggup berhenti kerja sebab nak buat full time bisnes Shaklee. Ada yang duit gaji dari kerja hakiki tak luak pun sebab dok guna bonus yang shaklee bagi je..Ada yang beli rumah dengan bonus shaklee. Setakat beli kereta tu biasa la. 

Ada orang setiap tahun pergi melancong oversea, bawa mak ayah mentua semua pergi umrah dengan pakej first class lagi.. Korang rasa best ke tak best buat bisnes Shaklee??



Sistem pembayaran bonus Shaklee ada sangat unik dan berpantent. Maksudnya cara Shaklee bayar bonus kepada pengedar-pengedarnya tidak boleh ditiru oleh mana-mana pihak.

Bonus yang diberikan kepada kami bukan setakat cash bonus (duit) je tau. Shaklee juga bagi car bonus dan convention trip. Apa yang saya nak cerita dlam entry ni tentang cash bonus atau duit.

Pengedar-pengedar Shaklee akan menerima cash bonus pada setiap pertengahan bulan. Dari mana datangnya bonus Shaklee ni?? Dalam bisnes Shaklee tak ada bonus bagi yang dapat daftarkan ahli baru, tak ada semua tu..



Setiap bonus yang shaklee bagi adalah berdasarkan prestasi jualan yang dikumpul setiap bulan. Sebab tu la dalam bisnes Shaklee tak ada upline yang dapat bonus dengan dok goyang kaki je tanpa buat apa-apa. 

Senang citernya semua pengedar Shaklee kena jual produk dan kumpul point (mata) untuk dapatkan bonus berdasarkan sifir yang telah ditetapkan. 

Sebab tu la bonus yang shaklee bayar kepada kami semua adalah tanpa had. Kalau rasa nak bonus banyak kena la jual produk banyak-banyak dan kumpul point banyak-banyak..

Kalau rasa bulan tu dah kaya dan tak nak bonus tak payah la jual apa-apa..Dok diam-diam dalam rumah. Senang je bisnes Shaklee. Siapa buat  kerja dia la dapat untung.

Apa yang penting dalam bisnes Shaklee ni kena ada usaha gigih tanpa jemu. Di samping ilmu marketing kena belajar lah. Nak jual produk tak tahu pasal ilmu marketing tak boleh juga.

Sepanjang buat bisnes Shaklee bukan duit yang menjadi keutamaan saya dan rakan-rakan yang lain. Apa yang lagi penting kami semua nak bantu rakyat Malaysia hidup dengan sihat dan gembira tanpa penyakit kronik.

Shaklee Bagi Bonus Banyak Dan Tanpa Had

Walaupun produk kesihatan kat Malaysia ni berlonggok banyaknya tapi tak semua selamat untuk diamalkan dalam tempoh yang lama.

Katanya produk kesihatan tapi masih ada gula atau pemanis tambahan, ada pewarna tambahan, ada bahan kimia, ada bahan pengawet..Acaner tu? Sebab tu la ramai yang ambik produk kesihatan kekonon nak sihat tapi tak pasal-pasal jadi sakit.

Bukan tak nak sokong produk bumiputera tapi kalau kualitiya ke laut dalam dan ada kesan sampingan buat apa membazir duit beli. Tak gitu?? Apa pun pilihan di tangan korang. Pandai-pandai lah pilih produk yang nak guna tu. Selidik dulu. Jangan mudah terpengaruh dengan iklan..Banyak pulak mak memebel hari ni..

Oklah cukup setakat tu dulu. Nak tahu lebih lanjut tentang bisnes dan produk Shaklee yang awesome and amazing ni. Boleh hubungi saya okey..

Yout Trusted Shaklee Consultant
Nor Akmal Rusdi
WhatsApp +6013-927-9846
Pengedar Shaklee Pontian, Rengit & Simpang Renggam

Wednesday, April 26, 2017

Minum Sirap Ajaib Untuk Kesihatan, Tak Sangka Jeragat Pun Hilang Sekali

Ini adalah kisah benar. Tiada yang benar melainkan yang benar-benar belaka.

Mama saya ada masalah badan kebas sebelah kiri. Kerap jugalah. Sebagai anak saya siapa yang tak risau kan..Mama juga adalah masalah dengan degupan jantung tidak sekata iaitu berdenyut dengan laju..

Bila keadaann ini berlaku mama akan jadi cepat penat dan sesak nafas. Takutnya saya tak payah cakaplah..Setahu saya degupan jantung tak sekata ni bahaya juga boleh membawa maut. Nauzubillah..


Alhamdulillah syukur sangat dapat jumpa Vivix lebih awal. Dengan asbab Vivix keadaan jantung mama semakin pulih. 3 bulan mama konsisten amalkan Vivix dengan penuh yakin dan tawakkal kepada Allah. Alhamdulillah hasilnya memang superb sangat. SubhanaAllah..

Apa yang paling best jeragat mama yang bertahun-tahun menetap dan bermaharajalela kat pipi mama hilang entah ke mana. Memang tak sangka langsung. Jeragat hilang tanpa jejak. Seriously sangat amazing..Macam tak caya je rasa.

Korang yang ada masalah jeragat tu highly recommended amalkan Vivix. Vivix the best produk untuk atasi jeragat. InsyaAllah konsisten amalkan Vivix bukan kulit je yang makin flawless dan glowing badan pun sihat juga... 


Saya sendiri pun teruja sangat mama apatah lagi. Memang gembira sakan la dia..maunya tak gembira kan. Kulit makin cantik..patut la tengok testimoni yang ambil Vivix ni bonusnya kulit makin cantik, kulit tegang, kulit makin cerah..Tak hairanlah ramai yang jatuh cinta dengan Vivix walaupun harganya sangat wow giteww..

Bila tengok mama serasi dengan Vivix dan dia punya feedback sangat bagus, ayah dan atok pun teringin nak minum Vivix juga. Yeaaa..Ayah ada kencing manis. Atok pulak ada darah tinggi dan tangan dia pun ada masalah gatal-gatal. Memang elok dan sesuai sangat amalkan Vivix.

Minum Sirap Ajaib Untuk Kesihatan, Tak Sangka Jeragat Pun Hilang Sekali

Alhamdulillah seronok sangat bila satu family ambik produk Shaklee. Tak best la kan bila kita je sorang-sorang yang pulun makan shaklee untuk jaga kesihatan. tapi ahli keluarga lain tak ambik. Kalau boleh kita nak semua ahli keluarga sihat sejahtera..

Jom kita semua shaklee kan keluarga kita. Badan sihat hati pun gembira..Giteww

Berminat nak tahu lebih lanjut tentang produk Shaklee dan Vivix? Jom whatsApp saya sekarang..

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Monday, April 24, 2017

Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee Untuk Dapatkan Harga Yang Lebih Murah

Bagi yang tak tahu produk shaklee bukanlah produk yang baru wujud setahun jagung. Di Malaysia produk shaklee mula masuk dan bertapak sekitar tahun 1988.

Walaupun produk Shaklee bukanlah produk keluaran bumiputra Malaysia tapi mendapat perhatian seluruh dunia dan menjadi kegilaan bagi mereka yang inginkan penjagaan kesihatan. 

Produk berkualiti dan tidak memudaratkan tubuh badan tak salah pun kita guna walaupun produk tu dari luar negara. Betul ke idok?? Apa gunanya sokong produk dalam negara tapi kualiti ke laut. Makan produk sebab nak bagi badan sihat sejahtera tapi tak pasal-pasal penyakit yang datang. 


Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee Untuk Dapatkan Harga Yang Lebih Murah

Produk Shaklee bukanlah satu-satunya produk Shaklee yang kita guna. Banyak je produk luar negara lain yang kita dok guna setiap hari tapi kadang-kadang kita tak sedar pun. Setuju???Contohnya smartphone, ubat-ubatan di hospital dan klinik, kereta dan banyak lagi kalau nak senaraikan. 

Alhamdulillah makin ramai yang jatuh cinta dengan produk Shaklee. Barang baik sape tak suka kan. Yang dah pernah cuba produk terlajak laku ni dan berminat nak teruskan saya nasihatkan korang daftar dan jadi ahli Shaklee. 


Apa kelebihan jadi ahli Shaklee?


Pertama, korang akan dapat membuat belian semua produk Shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah. 

Kedua, korang juga dapat kumpul point dari belian produk setiap bulan untuk mendapat cashback. 

Ketiga, korang juga dapat beli produk Shaklee yang ada promosi dengan harga yang lebih murah dan menjimatkan..

Cara Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee Untuk Dapatkan Harga Yang Lebih Murah

Syarat untuk daftar jadi ahli shaklee


Syarat nak daftar ahli shaklee ni mudah je. Yang paling penting korang mestilah berumur 18 tahun ke atas. Tak kira lelaki atau perempuan. Siapa pun korang layak mendaftar sebagai ahli Shaklee. 

Cara daftar jadi ahli shaklee


Macam mana pulak nak daftar jadi ahli Shaklee? Nak daftar jadi ahli Shaklee mudah je tau. Ada 2 cara yang korang boleh pilih untuk daftar keahlian.


Pertama: 

Membayar yuran keahlian sebanyak RM80 bagi Semenanjung dan RM90 bagi Sabah & Sarawak. Murah je kan. Dah daftar boleh terus beli mana-mana produk dengan potongan 25%. 


Kedua:

Membuat pembelian mana-mana je produk Shaklee sehingga mencapai point sebanyak 200 dalam satu resit dan korang layak mendaftar keahlian Shaklee secara percuma. Dan apa yang paling best harga produk Shaklee yang korang bayar adalah harga ahli terus tau. Bukan harga retail. Jimat?? Memang jimat banyak..


Adakah wajib maintain point untuk kekalkan keahlian Shaklee?


Tak wajib pun untuk maintain point setiap bulan untuk kekalkan keahlian Shaklee. Jadi korang tak perlu pun beli produk setiap bulan untuk maintain point. So tak payah risau okey..

Adakah wajib menjual dan buat bisnes selepas jadi ahli Shaklee?


Ni soalan yang selalu ditanya oleh mereka yang nak daftar jadi ahli Shaklee. Korang tak wajib pun menjual produk Shaklee dan buat bisnes selepas daftar ahli Shaklee.

Kalau korang rasa nak dapat side income sambil masak kat rumah, sambil layan anak makan boleh la buat bisnes Shaklee.

Berminat nak daftar ahli Shakee? Berminat nak buat bisnes Shaklee dan jana pendapatan sampingan dari rumah? Apa tunggu lagi jom hubungi saya mentor bisnes Shaklee korang.


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan..

Your trusted Shaklee Consultant

Nor Akmal Rusdi
WhatsApp +6013-927 9846
Pengedar Shaklee Pontian, Simpang Renggam dan Rengit

Friday, April 21, 2017

Buat Bisnes Shaklee Bukan Dapat Duit Je Kereta Pun Dapat

Buat bisnes Shaklee bukan setakat wang tunai atau cash bonus yang kami akan dapat..Shaklee juga menawarkan subsidi kereta atau bonus kereta kepada pengedar shaklee yang layak mengikut syarat-syarat yang ditetapkan..

Itulah keistimewaaan bisnes shaklee yang tak ada pada bisnes MLM yang lain. Bukan setakat wang tunai je yang dapat setiap bulan shaklee juga bagi duit untuk kita beli kereta idaman. Inilah sebagai tanda penghargaan pihak syarikat Shaklee terhadap pengedar yang naik pangkat. 


Best ke best? Mestilah best kan..Nak dapat bonus kereta kenalah usaha gigih. Bak kata pepatah rezeki takkan datang bergolek.

Bonus kereta yang shaklee tawarkan bukanlah dapat kereta sebiji terus. Pengedar Shaklee kena buat jualan dan kumpul point atau mata sebanyak yang ditetapkan selama 4 bulan berturut-turut untuk layak dapat bonus kereta. Dari mata yang dikumpulkan inilah akan ditukarkan ke dalam bentuk tunai. 

Jadi dari duit tunai yang dapat tu la boleh guna samada nak beli kereta baru ke atau nak guna untuk bayar kereta yang sedia ada ke, atau nak beli untuk keperluan peribadi ke, nak simpan ke, suka atilah nak buat apa pun...


Sebenarnya cara dan sistem pembayaran bonus shaklee ni telah dipatent oleh Shaklee. Maknanya sistem yang digunakan pakai ni tak sama langsung dengan mana-mana syarikat MLM yang ada kat dunia ni..

Kalau tiru tunggulah surat saman..hihi..Shaklee adalah syarikat yang sangat kukuh dan berintegriti. Tak pernah dalam sejarah Shaklee gagal bayar bonus pengedarnya..Best ke best??

Korang pun nak juga bonus tunai dan bonus kereta?? Jom mulakan langkah pertama dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee..Lepas tu boleh pilih nak buat bisnes Shaklee secara full time atau part time..Pilihan di tangan korang..


Your trusted Shaklee Consultant
Nor Akmal Rusdi
+6013-927 9846
Shaklee Pontian, Rengit & Simpang Renggam

Wednesday, April 19, 2017

Bisnes Shaklee Bukan Sekadar Jual Produk Kesihatan

Sejak join Shaklee pada tahun 2014 banyak perkara baru yang saya dapat. Tak pernah terfikir pun nak buat bisnes Shaklee bila mendaftarkan diri sebagai ahli shaklee yang sah.

Masa daftar tu pun sebab nak dapat harga yang lebih murah. Bila jadi ahli Shaklee dapat la harga ahli. Memang jauh beza dengan harga retail. 

Bisnes Shaklee Bukan Sekadar Jual Produk Kesihatan

Apa yang saya dapat sejak join Shaklee?


Banyak sangat benda positif yang saya kutip sepanjang terlibat dalam bisnes produk kesihatan.

Taraf kesihatan yang lebih baik


Dengan asbab Shaklee dan dengan izin Allah jua kesihatan saya semakin baik. Dulu sebulan sekali mesti selesema dan batuk. Saya agak sensitif juga dulu. Bila kena habuk-habuk pastu mula-mula hidung sok sek sok sek..Kemudian melarat jadi batuk pula...Seminggu hingga 2 minggu barulah sembuh sepenuhnya..

Alhamdulillah sekarang kalau selesema dan batuk menyerang tempohnya tak lama. 3 hari dah ok..Syukur sangat.

Yang paling saya suka bila masalah kulit saya yang kering dan kusam serta sunburn dah tak ada dah. Dulu punyalah kulit saya ni kering yang amat. Kena panas sikit dah jadi 2 warna kulit muka ni. stress tau tak..

Maklumlah perempuan kan..Bab kulit ni concern lebih la sikit..kohkoh..


Ilmu kesihatan semakin bertambah


Sejak kenal Shaklee terpaksa la baca dan kaji kenapa sesuatu penyakit terjadi, apa puncanya, bagaimana nak cegah, apa khasiat Vitamin C, apa manfaat Vitamin E, apa kepentingan kalsium, apa kesannya kalau badan tak cukup vitamin dan sebagainya..

Kadang-kadang macam pelik pulak aku ni cikgu ke pakar nutrisi. Perasan sekejap..kihkihkih..

Bila ilmu bab kesihatan ni makin bertambah secara tak langsung menjadikan saya lebih mengambil berat tentang kesihatan dan lebih selektif bab makan.

Dulu semua makanan saya bedal janji halal. Sekarang barulah faham apa itu makanan halal dan tayyiba. Walau pun halal belum tentu makanan tu baik untuk kesihatan kan. Macam gula memang la halal tapi banyak buruknya dari baik..

Kesedaran dalam memilih produk skin care yang natural dan bebas bahan kimia


Zaman belajar kat UM dulu dok guna produk Safi. Itu je yang kenal. Dari pencuci muka sampailah ke krim malam semuanya Safi. Bila dah kerja dah ada duit sendiri upgrade sikit beli produk simply siti. Maklumlah I kan peminat setia Siti Nurhaliza dari dulu sampai sekarang..kohkohkoh..

Alhamdulillah sekarang saya dah ada pilihan yang lebih baik iaitu Shaklee NutriWhite Skin Care. Memang tak cari lain dah. Hebat sangat ke Nutri white ni..Nak kulit cantik, sihat dan menawan gunalah Nutri White Shaklee..

Dan banyak lagi kesan positif yang saya dapat sejak terlibat dalam bisnes yang super duper awesome ni. Semoga perkongsian in dapat memberikan manfaat untuk kita semua.

Your Trusted Shaklee Consultant,
Puan Nor Akmal
WhatsApp/Telegram +6013-927 9846

Monday, April 17, 2017

Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib

Bila sebut pasal resdung ni teringat kat kawan saya Sarah (bukan nama sebenar) masa belajar kat Universiti Malaya dulu. Sarah ni ada resdun yang agak kronik juga la. 

Pagi-pagi wajib la Sarah bersin tak berhenti-henti sampai habis tisu sekotak. Kita tengok pun memang terseksa la..Tuan badan yang mengalami sendiri lagi la merana gamaknya.

Bayangkan kalau nak solat macam mana. Mestilah tak selesa kan dalam keadaan bersin dan hingus meleleh je..Perasan juga Sarah ni ada ambil suplemen apa natah yang dia beli kat farmasi.

Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib


Masa tu tak tahu apa benda pun pasal suplemen atau vitamin ni. Sarah juga makan madu asli. Bila dia konsisten madu asli tu resdung nampak macam kurang la sikit. Tapi bila dia tak ambil madu mula la gatal-gatal hidung dan bersin tak henti-henti..

Tanda-tanda dan gejala Resdung


Selain dari bersin waktu pagi dan gatal-gatal hidung, tanda-tanda lain bagi resdung ialah:
  • hidung yang sering tersumbat
  • terhasilnya lendir di bahagian tekak dan hidung
  • rasa sakit dan berat pada bahagian muka terutama di kawasan mata
  • sakit yang berulang kali dan berpanjangan
  • demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan akibat kemuculan tanda-tanda di atas
  • timbulnya jerawat di muka dan badan
  • nafas berbau busuk
  • kulit kepala berkelemumur, kulit kepala gatal dan rambut gugur
  • rasa sakit kepala dan pening yang kerap 
Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib

Punca-punca resdung


Antara punca yang menjadi pencetus kepada resdung ialah asap rokok. Bahaya asap rokok ni. Kita yang tak hisap rokok tetapi terdedah kepada asap pun boleh jadi sakit.

Selain itu aktiviti menyelam dan berenang juga boleh menjadi faktor meningkatnya risiko untuk mendapat resdung. Yang suka berenang dan menyelam tu kena hati-hati lah.

Kita tahulah kan kalau air kolam kat tempat awam ni bukannya bersih sangat. Sah-sah ada virus dan bakteria. Lainlah kalau kolam tu kat rumah atau dalam bilik hotel kita..

Memang kita nampak resdung ni macam tak bahaya kan..yelah setakat bersin, gatal-gatal hidung tu biasa la kan..Tapi bila gejala-gejala yang saya sebut kat atas tu terjadi dalam tempoh yang lama lebih dari tiga bulan resdung akut boleh menjadi resdung yang kronik.

Resdung Semakin Sembuh Selepas Konsisten Amalkan Sirap Ajaib


Resdung yang kronik ni jika tidak dirawat boleh menyebabkan sinus dan tulang pipi menjadi rosak dan perlu dibedah. Sinus ialah rongga-rongga di dalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran yang sangat kecil.

Rawat Masalah Resdung Dengan Satu Sudu Kecil Sirap Sehari


Bagi yang ada masalah resdung tapi tak nak ambik banyak-banyak suplemen saya cadangkan korang amalkan sirap ajaib Shaklee..

Sirap ajaib shaklee yang saya maksudkan ialah VIVIX the best antioxidant suplemen in the world.

Vivix satu-satunya suplemen yang mengandungi resveratrol yang paling power di dunia.

Rawat Masalah Resdung Dengan Satu Sudu Kecil Sirap Sehari

Bagaimana VIVIX berfungsi untuk merawat resdung yang kronik..??


Di dalam VIVIX bukan saja ada fungsi antioksidan yang sangat berkuasa, VIVIX juga ada:
  • fungsi anti radang
  • fungsi antibiotik.
  • kandungan Vitamin C yang tinggi. Mereka yang ada resdung sangat digalakkan ambil makanan yang tinggi vitamin C.
Selain itu VIVIX juga pilihan yang paling tepat untuk tingkatkan sistem imunisasi tubuh kita (sistem pertahanan badan). Bila sistem pertahanan badan kita kuat maka susah la kita nak dapat apa-apa jangkitan penyakit yang berpunca dari bakteria atau virus.

Punca resdung juga adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga di sekelilingnya yang dipanggil sinus. Jadi Vivix sangat membantu menghalang jangkitan bakteria yang menjadi punca resdung.

Testimoni Vivix membantu Di sini saya kongsikan testimoni customer yang cukup berpuas hati dengan Vivix. 

Suami saya ada resdung yang agak teruk. Memang dia amalkan VIVIX je. Alhamdulillah hidung tak ada gatal-gatal dah. Then habis je VIVIX ni confirm nak repeat order lagi...

Produk yang baik dan berkesan berapa pun harganya orang sanggup je repeat order kan..

Produk Shaklee dah terbukti selamat dan berkesan. Jangan ragu-ragu lagi nak pilih shaklee sebagai suplemen untuk korang dan seisi keluarga.

Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Friday, March 24, 2017

Bacaan Kreatinin Pesakit Buah Pinggang Turun Mendadak Selepas 21 Hari Mengambil Sirap Shaklee

Kegagalan buah pinggang atau buah pinggang rosak adalah salah satu penyakit kronik yang mana kehadirannya tidak dirasai. Tanda-tanda atau gejala penyakit buah pinggang akan muncuk bila penyair ini berada di tahap yang serius.

Bacaan Kreatinin Pesakit Buah Pinggang Turun Mendadak Selepas 21 Hari Mengambil Sirap Shaklee

Allah telah menciptakan buah pinggang atau ginjal manusia ini dengan fungsinya untuk mengasingkan toksin dan air berlebihan dari sistem darah selain membantu mengekalkan tekanan darah, membentuk sel darah merah serta memastikan kesihatan tulang. 

Buah pinggang takkan rosak dalam masa setahun atau dua tahun. Ia akan mengambil masa bertahun-tahun sebelum menunjukkan tanda-tandanya.
Nak tahu apa tanda-tanda buah pinggang rosak klik link kat bawah ni tau..
Pesakit Buah Pinggang Kronik Semakin Sembuh Tak Perlu Dialisis Lagi





Gaya hidup rakyat Malaysia yang tidak sihat dan tabiat pemakanan yang makan apa saja mengikut selera tanpa memikirkan baik buruk akibatnya menjadi punca peningkatan statistik pesakit kencing manis dan darah tinggi dan menjurus kepada peningkatan pesakit kegagalan buah pinggang.

Sebab tu la kita sentiasa diingatkan agar menjalani pemeriksaan secara berkala untuk mengetahui sama ada mempunyai risiko buah pinggang rosak atau tidak. Lebih-lebih lagi mereka yang ada penyakit kencing manis dan tekanan darah tinggi. 

Sebab-sebab buah pinggang menjadi rosak


Buah pinggang menjadi rosak disebabkan oleh faktor-faktor lain iaitu;
  • kencing manis (diabetes) yang tidak terkawal
  • tekanan darah tinggi (hipertensi) yang tidak terkawal
  • jangkitan kuman
  • keradangan pada buah pinggang
  • terbentuk sista dan batu dalam buah pinggang
  • mengambil ubat tahan sakit dalam tempoh yang lama
  • minum alkohol 

Ramai yang tidak tahu mereka ada masalah buah pinggang kerana mengambil mudah tanda-tanda kerosakan buah pinggang yang muncul.



Lakukan pemeriksaan berkala


Sehinggalah keadaan menjadi semakin teruk kerana tidak membuat ujian awal. Mengetahui lebih awal masalah kegagalan buah pinggang membolehkan rawatan awal dilakukan sebelum penyakit menjadi lebih kronik sehingga memerlukan rawatan dialisis.

Protein dalam air kencing merupakan tanda awal buah pinggang atau ginjal gagal berfungsi dengan baik. Wujudnya protein secara berterusan dalam air kencing adalah tanda awal penyakit ginjal kronik. 

Doktor akan menggunakan keputusan ujian Serum Kreatinin bagi mengira tahap fungsi ginjal yang dikenali juga sebagai Kadar Filtrasi Glomerular (GFR).

Kreatinin merupakan bahan buangan dalam darah yang muncul daripada aktiviti otot. Biasanya kreatini akan dibuang oleh buah pinggang tetapi bila fungsi buah pinggang menjadi tidak normal, tahap kreatinin dalam darah akan meningkat.

Kadar Filtrasi Glomerular (GFR) akan menggambarkan tahap sebenar sejauh mana buah pinggang berfungsi, kata beliau. Tahap normal GFR adalah 100 ml/min.

Rawatan alternatif terbaik yang terbukti selamat dan berkesan untuk pesakit buah pinggang


Bagi yang nak cuba rawatan alternatif atau mencari produk kesihatan untuk sakit buah pinggang saya cadangkan mencuba sirap ajaib Shaklee yang terbukti selamat dan berkesan untuk digunakan dalam masa panjang.

Sirap ajaib yang saya maksudkan ialah VIVIX. Produk keluaran Shaklee yang paling hebat dan plaing kompleks untuk dihasilkan. 

Vivix Shaklee terkenal dengan suplemen anti penuaan yang dihasilkan dari gabungan empat bahan yang hebat iaitu anggur muscadinepurple carrotelderberry dan polyganum cuspidatum telah menghasilkan sejenis sebatian polyphenol iaitu resveratarol yang merupakan antioksidan yang sangat berkuasa.


Umumnya Vivix berfungsi memperbaharui sel-sel dan membaik pulih (repair) sel kita serta melindungi sel-sel dari radikal bebas yang boleh merosakkan pangkalan data sel (DNA). Bila DNA rosak lah yang menyebabkan terjadinya pelbagai jenis penyakit kronik.

Alhamdulillah dah ramai pesakit buah pinggang semakin sihat dan bertenaga selepas mengamalkan Vivix. Vivix tidak membebankan buah pinggang. Ia dalam bentuk cecair yang mudah larut dan bukannya seperti pil atau tablet.

Jom kita tengok testimoni mereka yang mengambil Vivix sebagai rawatan alternatif untuk sakit buah pinggang


Rawatan alternatif terbaik yang terbukti selamat dan berkesan untuk pesakit buah pinggang
Alhamdulillah dengan izin Allah jua kesihatan pesakit buah pinggang ini yang sedang menjalani dialisis seminggu 3 kali semakin baik. Bacaan kreatinin beliau turun mendadak selepas 21 hari mengambil VIVIX Shaklee. Bukan tu je bacaan gula dalam darah semakin normal, potassium juga normal dan kolesterol juga normal. Banyak perubahan yang dialami beliau. 

6 Cara Vivix Bantu Rawat Sakit Buah Pinggang


Bahan aktif di dalam vivix adalah resveraterol ibu segala antioksidan. Mengikut kajian saintifik, resveraterol di dalam VIVIX membantu pesakit buah pinggang melalui 6 cara iaitu:


  • Antioksidan – Mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nephron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
  • Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal.
  • Mengurangkan pengumpulan platlet pada buah pinggang.
  • Mengembangkan salur darah pada buah pinggang.
  • Mengurangkan proses lipid peroksida.
  • Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang.


Bagi pesakit buah pinggang jangan putus asa untuk mencari penawar. Nasihat saya kalau korang nak cuba apa-apa rawatan alternatif atau makanan tambahan atau apa-apa saja produk kesihatan dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu. Jangan cepat terpedaya dengan janji manis penjual. Jangan cepat terpesona dengan testimoni.

Bahaya sangat. Sebab dah ramai yang terjebak dengan tipu muslihat penjual yang hanya mementingkan keuntungan senata-mata. Dari sakit buah pinggang tak teruk sangat, selepas ambil produk P***** buah pinggang seorang pak cik ni terus jadi rosak..

Tak perlu ragu-ragu lagi dengan produk Shaklee. Ia terbukti selamat dan berkesan..Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Wednesday, March 22, 2017

Kenali Penyakit Neurodegeneratif Elak Nyanyuk Dan Alzheimer

Term neurodegeneration adalah gabungan dua perkataan iaitu "neuro," merujuk kepada sel-sel saraf dan "degenerasi," merujuk kepada kerosakan progresif. Istilah "neurodegeneration" digunakan untuk merujuk kepada keadaan kehilangan struktur saraf dan kemerosotan fungsi sistem saraf pusat dan sistem saraf periferi (peripheral).

Neuron adalah blok binaan sistem saraf termasuk otak dan saraf tunjang. Neuron tidak dapat dihasilkan semula atau menggantikan diri mereka sendiri. Jadi bila neuron ni rosak atau mati, badan kita tidak dapat menggantikan mereka.


Kenali Penyakit Neurodegeneratif Elak Nyanyuk Dan Alzheimer


Pendek kata penyakit neurodegeneratif ialah berkaitan proses penuaan otak manusia. Jangan ingat badan manusia je akan menjadi tua tau.

Penyakit tua ni bukannya melibatkan tubuh badan je tau, otak kita juga akan mengalami proses penuaan. Proses penuaan ni proses semulajadi dan tak boleh nak elak dah..

Punca Penyakit Neurodegeneratif


Bila dah terlalu banyak tubuh kita diserang radikal bebas menyebabkan otak kita akan mengalami oxidative stress. Keadaan ini akan mempercepatkan lagi proses penuaan dan penyakit-penyakit neurodegeneration seperti alzheimer, parkinson, masalah kognitif seperti susah nak ingat dan susah nak fokus.

Selain faktor radikal bebas penyakit penuaan otak juga disebabkan pembentukan protein toksik di dalam otak dan kehilangan fungsi mitokondria yang membawa kepada terbentuknya molekul neurotoksik.


Cara Menangani Proses Penuaan Otak


Walaupun perubatan moden tidak ada terapi yang boleh menyembuhkan penyakit neurodegeneration, tapi dengan pengambilan sirap ajiab VIVIX Shaklee dapat membantu menangani masalah penuaan ini.

Vivix Shaklee merupakan gabungan empat bahan yang hebat iaitu anggur muscadine, purple carrot, elderberry dan polyganum cuspidatum telah menghasilkan sejenis sebatian polyphenol iaitu resveratarol yang merupakan antioksidan yang sangat berkuasa.

Kenali Penyakit Neurodegeneratif Elak Nyanyuk Dan Alzheimer


Resveratrol berfungsi memerangi radikal bebas yang merosakkan dalam badan, dan manfaat kesihatan termasuk memanjangkan umur, dan pencegahan kanser, penyakit Alzheimer, dan kemurungan. (sumber)

Pengambilan secara konsisten VIVIX Shaklee membantu mengurangkan keradangan pada sistem saraf pusat. Ini penting kerana keradangan pada sistem saraf pusat yang menyebabkan berkembangnya penyakit neurodegenerative (neurodegenerative diseases).

Untuk mencegah badan kita dari serangan pelbagai penyakit langkah pertama yang perlu kita buat ialah dengan memastikan sel-sel tubuh badan kita sentiasa sihat.



Pengambilan Vivix secara berterusan dapat membantu sel-sel di dalam badan kita sentiasa sihat dan dapat berfungsi dengan baik. Korang percaya tak badan yang sihat bermula apabila sel-sel juga sihat...??

Nak sel-sel badan sentiasa sihat dan befungsi dengan baik kenalah rajin amalkan VIVIX..hihi..

Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Monday, March 20, 2017

Mak Anak Tiga Tapi Nampak Macam Belum Kahwin, Awet Muda Sangat

Wanita mana tak nak nampak awet muda kan..Tanyalah mak cik yang duduk kat kampung jual pisang goreng pun gembira yang amat bila orang cakap dia nampak muda..Lebih-lebih lagi kalau yang berkerjaya, perlu ke sana ke sini jumpa pelbagai orang..bukan setakat pakaian dari head to toe je nak kena jaga rupa paras lagilah kena ambil berat..

Orang-orang zaman dulu biasanya menggunakan bahan semulajadi yang ada di sekeliling rumah atau yang sedia ada dalam rumah untuk membuat masker atau pupur bagi merawat kulit wajah.

Testimoni Sirap Ajaib Shaklee Buat Wanita Nampak Awet Muda Sangat
gambar sekadar hiasan

Petua-petua tradisional walaupun dah lama tapi bak kata pepatah tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas dan bersifat malar segar. Cuma bagi kita orang-orang muda zaman teknologi dihujung jari ni termasuklah saya juga tak berapa nak rajin nak guna petua-petua tradisional ni...betul tak? Sape yang rasa ada ciri-ciri tu kita geng..hihi..

Teknologi semakin canggih


Seiring dengan perkembangan teknologi dan pengetahuan manusia nak awet muda tak semestinya setiap hari kena tepek bedak sejuk, kena buat masker lendir lidah buaya, masker timun dan pelbagai jenis masker lagi menggunakan bahan semulajadi..

Ye masker memang bagus untuk kecantikan kulit. Itu saya tak nafikan. Tapi zaman sekarang ni nak curi masa untuk belai-belai wajah tu amatlah terhad. Sibuk dengan kerja lagi, balik rumah nak layan suami lagi, nak layan anak-anak lagi kan..Celah mana la nak ada masa untuk buat masker bagai..

Mak Anak Tiga Tapi Nampak Macam Belum Kahwin, Awet Muda Sangat

Tapi itu tidak bermakna kita sebagai wanita tak boleh nak pasang badan, tak boleh nak cantik-cantik..Kita cantik pun bukan untuk sesiapa kan..untuk suami juga..gitew..niat tu kena betul okey..jangan pulak nak kulit wajah cantik gebu licin sebab nak tarik perhatian bos atau kaum lelaki kat pejabat. Salah okey...kan tak pasal-pasal dapat dosa..

Puan-puan, kakak-kakak dan adik-adik semua yang nak kulit cantik dan awet muda sokmo tapi tak nak makan macam-macam jamu dan suplemen bagai, tak nak tepek macam-macam kat muka tu jangan risau okey..

Nak kulit cantik dan awet mudak korang tak perlu pun beli set penjagaan kulit yang mahal-mahal, beli macam-macam jenis vitamin, buat masker hari-hari..

Korang tak perlu pun semua tu..Apa yang perlu korang buat ialah amalkan dan konsisten VIVIX Shaklee setiap hari hanya satu sudu sahaja, InsyaAllah hasilnya sangatlah wow dan amzing. Korang boleh kekalkan kecantikan dan sentiasa awet muda 25 tahun dari usia sebenar..

Hanya satu sudu kecil VIVIX setiap hari korang boleh dapatkan kulit yang gebu dan cantik berseri macam Mira Filzah..


Hasil kajian makmal menunjukkan resveratrol di dalam VIVIX hasil gabungan empat tumbuhan hebat  iaitu anggur muscadine, polyganum cuspidatum, purple carrot, dan elderberry Eropah membantu melindungi sel-sel, membaik pulih (repair) DNA dan melawan radikal bebas serta memastikan sel-sel sentiasa sihat.

Bila sel-sel tubuh badan kita sihat kita akan dapat banyak kebaikan:
  • kelihatan dan rasa lebih muda dari usia sebenar. Meamng terbukti mereka yang mengamalkan VIVIX Shaklee lebih muada 2o tahundrai usia sebenar.
  • sentiasa bertenaga sepanjang hari.
  • mendapat taraf kesihatan yang optimum, sistem pertahanan badan yang lebih kukuh (sistem imun) dan mengurangkan risiko mendapat penyakit berkaitan umur.
  • mengekalkan berat badan yang sihat dan meningkatkan fungsi sistem detox kita.

Testimoni Sirap Ajaib Shaklee Buat Wanita Nampak Awet Muda Sangat


Tak percaya?? Meh tengok testimoni ni

Testimoni Sirap Ajaib Shaklee Buat Wanita Nampak Awet Muda Sangat
Kisah mak anak 3 disangka masih bujang..wow memang awesome sangat kan..gara-gara minum Vivix masa berpantang effect meletop kebabomm..Padahal umur pun dah masuk kategori remaja purba..kihkih..


Tak percaya juga. Biar betul?? Meh klik link kat bawah ni, ada lagi testimoni yang best2..Nak tahu bagaimana VIVIX bertindak ke atas badan dan menyebabkan mereka yang mengamalkan VIVIX jadi awet muda giteww..klik tau..
Hanya Satu Sudu Sehari Vivix Untuk Kulit Cantik Dan Awet Muda

Nak tengok testimoni yang best-best lagi tak?? Meh klik link kat bawah ni..Rugi tak tengok okey..
Kulit Makin Halus, Bekas Jerawat Makin Kecil Dan Kulit Lebih Anjal

Tak perlu ragu-ragu lagi dengan produk Shaklee. Ia terbukti selamat dan berkesan..Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846

Friday, March 17, 2017

Seminggu Tak Membuang Air Besar, Baru Sekali Minum Vivix 3 Kali Ke Tandas

Sehari tak membuang pun dah rasa tak sedap nak duduk kan. Apatah lagi kalau seminggu bukan rasa tak selesa je perut pun akan sakit, kejang dan kembung serta tiada selera makan. Sembelit bukan sejenis penyakit merbahaya.

Hampir semua orang pernah mengalami masalah sembelit pada waktu-waktu tertentu. Saya pun tak terkecuali. Biasanya kalau kurang minum air saya susah nak membuang. Seksanya la hai. Siapa yang pernah alami tahulah rasa macam mana tahap keseksaannya tu. Sakitnya tuh di sini...

Masalah sembelit ni bukanlah satu penyakit merbahaya, sebab tu lah ramai yang ambil mudah dan memandang remeh. Ramai menganggap ianya boleh diselesaikan dengan minum air masak yang banyak.



Dari sudut perubatan dikatakan seseorang itu mengalami masalah sembelit apabila membuang air besar kurang 3 kali seminggu. 

Dikatakan golongan warga emas yang berumur 65 tahun ke atas lebih mudah mendapat sembelit. 


Kesan buruk sembelit yang berpanjangan dan tidak diatasi dengan baik


Bila masalah sembelit sering berlaku makan berkhasiat yang kita makan tu jadi kurang bernilai. Rugi sangat kan..Pastu toksin juga akan terhasil dalam aliran darah dan menjadi beban kepada hati untuk melakukan proses detoksifikasi dengan berkesan.

Sembelit juga menyebabkan bahan bertoksik tidak dapat dibuang dengan baik. Kesannya paras radikal bebas meningkat. Bila dah toksik bermaharajalela di dalam tubuh kita ia akan mengganggu fungsi DNA sel-sel. Ia juga akan menggangu pembentukan pelbagai jenis enzim termasuklah enzim detoksifikasi. 

Tip mudah yang boleh diamalkan oleh mereka yang mengalami masalah pembuangan di rumah untuk mengatasi sembelit.
Bila proses detoks tidak berjalan dengan lancar lama kelamaan sel-sel menjadi berasid. Ia menyebabkan sel-sel akan kekurangan oksigen. Keadaan ini menggalakkan pertumbuhan sel-sel kanser.

Ngeri pulak rasanya..Sebab sembelit sokmo dantak rawat betul-betul pun boleh jadi punca kanser. Bahaya juga sembelit ni. Jadi korang yang ada masalah sembelit tu jangan ambik mudah okey. Baik korang bersusah-susah sekarang cari penyelesaian sembelit daripada bersusah bila dah kena macam-macam penyakit. 


Suplemen atasi sembelit terbaik untuk warga emas


Mungkin ada di kalangan korang yang tercari-cari suplemen atau "ubat sembelit" yang selamat dan berkesan untuk diberikan kepada mak ayah tersayang kat kampung tu, highly recommended ambil sirap ajaib Shaklee iaitu VIVIX, the powerful of antioxidant in the world..

VIVIX ni dalam bentuk secair. Memang sesuai sangat untuk mak ayah kita. Orang tua ni bukannya rajin sangat nak telan vitamin banyak-banyak kan. Nak tahu kenapa VIVIX suplemen terbaik untuk mak ayah kita.

Klik link bawah ni tau.
6 Sebab Kenapa Vivix Suplemen Terbaik Untuk Ibu Bapa Kita



Salah satu bahan di dalam VIVIX ialah anggur muscadine. Ia mengandungi serat yang tinggi berbanding oat menjadikannya sumber diet terbaik. 35 biji anggur muscadine memberikan 105 kalori dan 7 gram serat. 

Dengan biji yang boleh dimakan dan kulit yang tebal, anggur muscadine memang tinggi dengan kandungan serat larut, bahan yang membantu penghadaman dan mencegah sembelit, haemorrhoids dan diverticulitis. Serat dalam sebiji anggur muscadine bersamaan dengan serat yang terkandung dalam 5 biji anggur tanpa biji yang biasa.

Selain ada serat yang tinggi VIVIX adalah suplemen yang mengandungi resveratrol atau ibu segala antioksidan. Kalau dah ibu itu pendek katanya memang sangat powerlah.

Kandungan antioksidan yang tinggi di dalam anggur muscadine membantu melindungi sel-sel kita dari serangan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit.




Berdasarkan kajian yang dijalankan Harvard School of Public Health, memakan makanan yang kaya dengan antioksidan boleh menurunkan risiko mendapat penyakit jantung, kanser, Alzheimer dan penyakit-penyakit kronik lain.

Testimoni VIVIX Shaklee bantu atasi masalah sembelit dan sukar buang air besar


Jom kita tengok apa kata mereka yang mengalami kehebatan VIVIX dalam mengatasi masalah sembelit dan pembuangan tidak lancar.

Testimoni VIVIX Shaklee bantu atasi masalah sembelit dan sukar buang air besar
Asalnya si anak belikan ayah VIVIX sebab semput dan sesak nafas. Ayah terpaksa ditahan di hospital. Tak snggup tengok ayah menanggung derita dan sengsara, si anak belikan VIVIX. Kesan positif yang dialami oleh ayahnya masalah sembelit seminggu selesai. Sekali je minum VIVIX dari seminggu tak membuang terus 3 kali ke tandas. Memang lawas sungguh

Testimoni VIVIX Shaklee bantu atasi masalah sembelit dan sukar buang air besar

"Hidup lebih synergi dengan Vivix"
 
Saya bangun pagi jam 5.30pagi, selepas mandi saya akan terus membuka peti ais dan mengambil sebotol vivix saya, botol berwarna purple, saya ambil satu tea spoon vivix dan secawan air masak...
Secara jujurnya, saya dapat bertahan dari segi energi memandu ke pejabat yang agak jauh kira-kira 70km sehala dan kerja long hours tanpa keletihan..
Lagi satu kelebihan vivix ialah pencernaan. panggilan semulajadi tidak ada masalah sembelit atau masalah buasir. senang dan mudah
Bab hidung gatal2 pun tiada lagi.biasanya tanpa vivix pasti menggaru lepas pekena belacan dsb tapi vivix dapat mengawal kegatalan akibat resdung..


Alhamdulillah apa yang berlaku semuanya dengan izin Allah jua. Namun kita diminta untuk berusaha dan berikhtiar mencari penawar bagi menyelesaikan masalah yang dihidapi.

Amalkan VIVIX sebagai langkah pencegahan dan ikhtiar kita dari pelbagai penyakit kronik dan pelik-pelik.

Tak perlu ragu-ragu lagi dengan produk Shaklee. Ia terbukti selamat dan berkesan..Nak Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

💗 Your trusted Shaklee Consultant
👉 Puan Nor Akmal
📱 WhatsApp/telegram +6013-927 9846