Friday, December 23, 2016

Cara Beli Vivix Dengan Harga Murah Dan Jimat

Vivix Shaklee suplemen yang memberikan pelbagai manfaat untuk kesihatan. Bagi yang mula nak jaga kesihatan dan nak amalkan suplemen untuk mencegah penyakit boleh ambil Vivix.

Bagi yang diuji dengan mana-mana penyakit korang juga boleh amalkan Vivix Shaklee sebagai rawatan alternatif untuk mengatasi penyakit yang dihidapi. 

Kandungan resveratrol yang terdapat di dalam Vivix Shaklee menyebabkannya sangat power. Dalam satu kajian resveratrol mampu menggalakkan kesihatan kardiovaskular yang lebih baik, mengurangkan tekanan oksidatif dan keradangan, menyokong pembentukan sel-sel normal dan menyokong kesihatan jantung supaya lebih muda, sihat dan kuat.

Cara Beli Vivix Dengan Harga Murah Dan Jimat

Resveratrol antioksidan yang sangat unik


Resveratrol juga menjadi satu antioksidan yang sangat berkuasa. Dikatakan ia adalah 40 kali lebih hebat berbanding antioksidan yang terdapat di dalam anggur biasa.

Kehebatan resveratrol inilah yang menyebabkannya mampu menembusi halangan darah otak untuk melindungi otak dan sistem saraf.

Hasil dari beribu-ribu kajian dari pelbagai pihak resveratrol yang terdapat di dalam Vivix Shaklee telah menunjukkan pelbagai manfaat untu kesihatan. Antaranya ialah:
  • melindungi sel-sel kita daripada kerosakan akibat berjuta-juta serangan radikal bebas setiap hari. Sel-sel yang rosak boleh menyebabkan terjadinya pelbagai penyakit seperti kanser.
  • menghalang tersebarnya kanser terutama kanser prostat. Sebab tu Vivix Shaklee sangat sesuai untuk mencegah penyakit kanser dan menjadi rawatan alternatif terbaik untuk mana-manan penyakit kanser.
  • menjaga kesihatan jantung dan meningkatkan keanjalan di dalam salur darah kita. Nak jantung kita sihat elok amalkan Vivix shaklee setiap hari.
  • membantu mencegah penyakit alzheimer. Yang ada penyakit Alzheimer sesuai sangat ambil Vivix.
  • Menormalkan tindak balas anti radang.

Cara beli Vivix dengan harga murah dan jimat


Zaman sekarang ni serba serba mahal. Kalau boleh semua benda kita nak beli dengan harga murah dan jimat. 

Bagi pencinta Vivix Shaklee atau yang baru nak berjinak-jinak dengan Vivix ada satu cara yang korang boleh beli Vivix dengan harga yang jimat berganda-ganda.

Cara Beli Vivix Dengan Harga Murah Dan Jimat

Caranya ialah korang beli Vivix Shaklee Twin Pack. Apa istimewanya korang beli Vivix Shaklee Twin Pack ni? Nak tahu apa kelebihannya teruskan pembacaan anda
  • automatik korang akan dapat keahlian Shaklee secara percuma. Biasanya nak jadi ahli korang kena bayar RM79.50. Wei sape nak bagi free-free RM79 zaman sekarang ni. betul tak. See, jimat ke tak jimat lagi tu?
  • automatik korang dapat beli harga Vivix Shaklee dengan harga ahli. Biasanya harga retail (harga bukan ahli) Vivix Shaklee ialah RM475. Jadi beli Vivix Twin Pack korang dapat beli Vivix dengan harga ahli terus tau. Jimat dah dalam 20% tau. Untung ke tak untung lagi tu?
  • bulan depannya pulak korang akan dapat lagi cash back bernilai RM36. 36 hinggit kot memang la nampak sikit. Sape nak bagi free wei walaupun RM36 je. Dengan RM36 boleh beli ayam 2 ekor kot. Murah ke tak murah?

So macam mana sekarang? Nampak tak kat mana murahnya kalau beli Vivix Shaklee twin pack? Masih lagi berfikir nak beli Vivix sebotol atau twin pack?

Tak payah fikir panjanglah. Saya yakin korang takkan menyesal beli Vivix twin pack. Lain kali korang nak beli apa-apa produk shaklee terus dapat beli dengan harga ahli. tak payah dah dok survey tanya seller yang boleh jual murah. Korang dah jadi ahli dah anytime je boleh beli shaklee dengan harga murah..

Apa tunggu lagi jom hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut tentang Vivix shaklee suplemen terhebat di dunia. 

WhatsApp atau telegram saya: 

Puan Nor Akmal 013-9279846

Wednesday, December 21, 2016

Penjual Vivix Shaklee Pontian Dan Seluruh Malaysia

Assalamualaikum..

Bagi penggemar dan pencinta setia Vivix Shaklee yang ingin mendapatkan Vivix Shaklee korang boleh beli dengan saya. Saya Puan Nor Akmal pengedar sah Shaklee Pontian dan seluruh Malaysia.

Bagi yang berada di Pontian dan kawasan sekitar Rengit dan Simpang Renggam korang boleh hubungi saya agen Shaklee untuk dapatkan sirap ajaib terbaik di dunia ni.

InsyAllah saya stokis Shaklee Pontian akan buat penghantaran secara Cash On Delivery (COD) ke tempat korang atau mana-mana tempat yang dipersetujui bersama. 

Bagi yang berada di luar kawasan Pontian, Rengit dan Simpang Renggam korang juga boleh beli Vivix Shaklee daripada saya. Saya akan pos dengan segera selepas proses pembayaran selesai.


Keistimewaan Vivix yang tiada tandingan


Vivix satu-satunya produk seumpamanya di dunia. Korang takkan jumpa produk yang sama seperti Vivix dari jenama lain. Sebabnya Vivix ni produk berpatent yang didaftarkan di bawah hak milik tunggal shaklee.

Syarikat Shaklee je yang ada kuasa tunggal menghasilkan dan menjual Vivix.

Kandungan resveratrol yang ada di dalam Vivix ni menjadikannya suplemen yang mampu melindungi dan memperbaiki sehingga peringkat DNA sel. Setiap hari sel-sel badan kita diserang oleh berjuta-juta radikal bebas yang  boleh merosakkan DNA dan menjejaskan fungsi sel.

Apabila DNA rosak dan sel-sel tidak berfungsi dengan baik akan menyebabkan terjadinya pelbagai penyakit seperti kanser, sakit jantung, alzheimers, sopak dan sebagainya.

Nak tahu lebih lanjut tentang tonik ajaib terhebat yang tiada tandingan ni? Nak dapatkan keahlian percuma dengan membeli Vivix Shaklee

Hubungi saya untuk dapatkan Vivix Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi percuma.

Whatsapp/telegram: Puan Nor Akmal 0139279846

Monday, December 19, 2016

7 Sebab Vivix Menjadi Suplemen Anti Penuaan Terhebat Di Dunia

Vivix dihasilkan dari gabungan 4 jenis tumbuhan botani iaitu anggur muscadine, lobak ungu, elderberry eropah dan polyganum cuspidatum.

Setiap hidangan Vivix (satu sudu teh) memberikan 100 miligram ultra tulen transveratrol. Transveratrol ialah bentuk resveratrol yang paling mudah diserap oleh tubuh manusia. Satu hidangan Vivix juga bersamaan dengan 1200 miligram ekstrak kulit dan biji anggur muscadine yang sangat pekat.

Hebat tak hebat Vivix ni satu hidangannya bersamaan dengan khasiat 100 gelas wain merah. Bagi kita orang Islam ni wain tu haram. Cumanya saya nak buat perbandingan. Wain tu kira dah sangat baik tapi nak bandingkan dengan Vivix ia 100 kali ganda lagi bagus dari wain.

7 Sebab Vivix Menjadi Suplemen Antipenuaan Utama Di Dunia

7 Sebab Vivix Menjadi Suplemen Antipenuaan Utama Di Dunia


Jom kita tengok apa 7 sebab yang menjadikan Vivix shaklee ni suplemen antipenuaan yang paling hebat di dunia. Memang tiak ada produk yang boleh lawan kehebatan Vivix lagi setakat hari ini.

Shaklee mempatenkan proses perahan Vivix

Untuk menjaga keunikan Vivix pihak shaklee telah memohon untuk dipatenkan Vivix terutama dari segi proses pengekstrakan bahan-bahannya. 

Proses mengasingkan dan mengekalkan polifenol bioaktif di dalam anggur muscadine adalah sangat unik dan tidak digunakan oleh orang lain. Proses ini dicipta oleh Shaklee dengan kerjasama saintis dari University of Georgia.

10 Kali Lebih Berkesan

Gabungan polifenol yang terdapat di dalam Vivux telah menunjukkan 10 kali lebih berkesan dari resveratrol tunggal yang terdapat dalam produk lain yang berfungsi dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular.

7 Sebab Vivix Menjadi Suplemen Antipenuaan Utama Di Dunia

Polifenol Yang Hebat Dan Berkuasa

Dalam setiap hidangan Vivix iaitu satu sudu teh mengandungi 15 jenis polifenol yang berkuasa dan bermanfaat 

Menumpulkan Kesan Makanan Tinggi Lemak

Satu ujian klinikal dari The Journal of Endrocrinology and Metabolism telah menunjukkan bahan-bahan utama di dalam Vivix mampu menghalang penanda utama tindak balas tekanan biologi (keradangan) selepas mengambil sarapan makanan segera yang tinggi lemak yang mengandungi 930 kalori.

Meningkatkan Tenaga

Satu kajian makmakl di sebuah universiti terkemuka menunjukkan bahan-bahan utama di dalam Vivi meningkatkan jumlah mitochondria di dalam sel dengan ketara. Mitochondria secara langsung berkait rapat dengan tahap tenaga. 

Melindungi Dan Memperbaiki DNA

Dalam kajian makmal, bahan-bahan utama Vivix telah ditunjukkan mampu melindungi dan membaiki DNA selular. Ini adalah penting kerana sel-sel kita semua diserang berjuta-juta kali setiap hari oleh radikal bebas dan boleh merosakkan DNA. Lalu  mewujudkan "typo" yang boleh menjejaskan fungsi sel dan panjang umur.

Bila DNA sudah rosak dan fungsi sel akan terjejas maka terjadilah pelbagai jenis penyakit. Badan kita ni ada berjuta-juta sel. Bila sel-sel badan sihat, insyaAllah nak dapat penyakit tu payah la..

7 Sebab Vivix Menjadi Suplemen Antipenuaan Utama Di Dunia

Menghalang Protein AGE

Bahan-bahan utama yang terdapat di dalam Vivix ditunjukkan dalam kajian makmal mampu menghalang pembentukan protein AGE, yang boleh menyebabkan kerosakan sel.

Vivix adalah satu formula yang dihasilkan semuanya secara semulajadi. Tiada perasa tiruan, tiada pemanis, tiada pewarna atau bahan bahan pengawet tambahan.

Friday, December 16, 2016

Stokis Vivix Shaklee Pontian, Rengit Dan Simpang Renggam

Semakin kenal Vivix semakin saya jatuh cinta. Betul la orang cakap kan tak kenal maka tak cinta. Semakin saya mengkaji tentang Vivix semakin kerdil rasa diri ini. Banyak lagi yang saya tak tahu tentang Vivix ni. 

Bagi yang berada di daerah Pontian yang ingin mendapatkan Vivix boleh beli dari saya pengedar dan agen Shaklee yang sah. Yang tinggal berdekatan Pontian seperti Rengit dan Simpang Renggam juga boleh beli Vivix dengan saya stokis Shaklee yang sah.

Apa yang menjadi sebab Vivix ni sangat hebat ialah kandungan resveratrol yang ada di dalamnya. Para Saintis Shaklee telah mengambil masa bertahun-tahun menjalankan penyelidikan untuk membangunkan Vivix

Kajian yang menelan kos berjuta-juta dolar US ni telah menghasilkan satu tonik ajaib yang mampu memberi kesan positif terhadap pelbagai jenis penyakit.

Vivix satu-satunya produk yang ada di dunia ni. Korang takkan jumpa Vivix atau produk jenama lain yang setanding dengan Vivix. Sebab apa korang tahu tak? Sebabnya Shaklee dah patent dah Vivix ni untuk menjaga keunikan dan hak eksklusifnya dari diciplak oleh orang lain.

Stokis Vivix Shaklee Pontian, Rengit Dan Simpang Renggam

Kenapa korang kena beli Vivix dan Vitamin Shaklee yang lain dengan saya?


Dengan membuat pembelian produk Shaklee dengan saya, anda layak mendapat perkara berikut:
  • jadual pengambilan Vivix dan vitamin Shaklee yang lain secara teratur seumur hidup.
  • percuma konsultasi cara pengambilan Vivix dan vitamin shaklee lain secara berterusan.
  • tip-tips eksklusif berkaitan set/produk yang dibeli

"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan"

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Puan Nor Akmal:
Whatsapp/Telegram: 0139279846
COD: Pontian-Simpang Renggam-RengitPengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Wednesday, December 14, 2016

Harga Vivix Shaklee Yang Murah Dan Mampu Milik

Bila prospek WhatsApp tanya berapa ringgit harga Vivix ni, ramai yang terkejut dan terkujat tengok angka harga Vivix Shaklee ni. Bagi yang tak tahu betapa bernilai dan powernya Vivix ni memang akan cakap, "Mahalnya Vivix Shaklee ni".

Bagi yang tak tahu harga Vivix Shaklee ialah RM475. Vivix adalah produk yang paling kompleks dan susah yang pernah dibangunkan oleh saintis shaklee kerana cabarannya untuk mencipta dan mengasingkan satu profil polifenol yang unik yang ditunjukkan dalam kajian makmal untuk melawan penuaan selular.

Harga Vivix Shaklee Yang Murah Dan Mampu Milik

Sebab-sebab Vivix Murah Dan Mampu Milik


Kenapa saya kata Vivix ni sangatlah murah dan mampu milik? Jom kita tengok sebab-sebab kenapa Vivix ni murah yang amat.

Pertama


Empat tumbuhan botani (anggur muscadine, lobak ungu, elderberry eropah, polyganum cuspidatum) yang digunakan untuk menghasilkan sebotol Vivix ni tak ada kat Malaysia pun. Contohnya anggur muscadine ni berasal dari Tenggara Amerika Syarikat.

Mampu ke kita nak gi sana beli anggur muscadine dan bawa balik. Tambang flight pun dah beribu-ribu. Rasa-rasa murah ke mahal Vivix Shaklee ni. Mesti la murah giler kot.


Korang nak tahu lebih lanjut tentang anggur muscadine boleh klik link di bawah ini.
>>> 10 Fakta Anggur Muscadine Yang Tiada Pada Anggur Lain

Tu baru citer satu bahan. 3 lagi bahan yang ada dalam Vivix mampu ke kita nak gi cari dan proses dia. Tak mampu kan. Kalau yang ada duit pun tak sanggup rasanya berusah payah pergi cari buah anggur kat Amerika sana tu.

Buat apa nak buang masa dan tenaga susah-susah pergi cari tumbuhan yang ada dalam Vivix tu. Beli je sebotol Vivix dan telan je. Selesai masalah..Hihi..

Kedua


Nak hasilkan Vivix bukan senang tau. Pihak syarikat Shaklee mengambil masa lebih kurang 3 tahun buat kajian dan ujian sebelum dikeluarkan produk anti penuaan ni ke pasaran dunia. 

Kalau dah 3 tahun buat kajian tentulah kosnya pun bukan sedikit. Biasanya kat Malaysia ni kakau buat master dan Phd pun lebih kurang 3 tahun atau 4 tahun juga kan. Bayangkanlah kalau buat master atau Phd tu berapa la agaknya seorang calon tu kena keluarkan duit nak tanggung kos pengajian. Sah-sah la berpuluh-puluh ribu.

Tapi nak buat Vivix ni kosnya lagi mahal tau. Pihak Shaklee telah membelanjakan duit berjuta-juta dolar Amerika nak hasilkan sebotol Vivix yang tinggi kandungan resveratrol.

Ketiga

Harga Vivix Shaklee Yang Murah Dan Mampu Milik

Vivix satu-satunya produk yang ada di dunia. Korang takkan jumpa jenama lain yang keluarkan suplemen hebat yang serupa dan setanding Vivix

Sebab apa? Sebabnya Vivix sebuah produk yang sangat eksklusif dan dilindungi oleh hak penciptaan. Maksudnya tak de sesiapa pun boleh tiru Vivix ni tau. Vivix menjadi hak milik kekal yang eksklusif untuk Shaklee sahaja.

Nak tahu lebih lanjut tentang hak berpatebt Vivix Shaklee, meh klik link kat bawah ni.
>>>3 Patent Pending Vivix Jaminan Ekslusif Hak Milik Kekal Shaklee

Kesimpulannya


Rasanya cukuplah saya nyatakan 3 sebab kenapa Vivix Shaklee ni sangatlah murah dan berpatutan. Banyak lagi sebab kenapa harga Vivix Shaklee ni murah je. InsyaAllah dalam entry lain saya akan jelaskan sebab-sebab lain Vivix Shaklee ni murah.


Berminat nak cuba Vivix Shaklee? Nak dapatkan keahlian percuma dengan membeli Vivix Shaklee

Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa dan konsultasi percuma.

Whatsapp/telegram: Puan Nor Akmal 0139279846


Monday, December 12, 2016

Bagaimana Nak Beli Vivix Dengan Betul Dan Selamat?

Ada tak kat sini yang nak beli Vivix Shaklee tapi tak tahu nak beli macam mana? Korang jangan risau boleh beli dengan saya pengedar dan agen sah Shaklee. Jangan beli dengan sebarang orang atau kedai-kedai jamu ke, kiosk-kiosk kat supermarket ke..Bahaya tau..

Pengalaman saya ramai je orang kat luar sana yang kononnya nak mudah dan cepat beli Vivix dan produk Shaklee yang lain dengan siapa-siapa je yang bukan agen dan pengedar sah shaklee. Jangan macam ni tau nanti korang juga yang rugi. Jangan cakap akak tak payung ye..hihi

Lepas tu terkial-kial nak makan macam mana pun tak tahu. Bila beli dekat kiosk atau kedai korang takkan dapat consultation dan cara makan dari mereka. Biasanya penjual-penjual ni akan suruh korang baca je label yang ada kat packaging. Memang ada kat botol tu tulis berapa biji nak kena makan, berapa sudu nak kena ambil..


Bagaimana Nak Beli Vivix Dengan Betul Dan Selamat


Tapi apa yang ada kat botol tu tak cukup. Ada banyak pantang larang dan tip yang kena follow supaya pengambilan produk berkesan dan tak merugikan. Beli produk Shaklee mahal-mahal lepas tu makan salah cara akhirnya tak dapat apa-apa. Tak ke rugi kalau jadi macam tu.

Tapi ada juga yang datang cari agen sah macam saya ni tanya macam mana nak consume produk Shaklee ni. Maaf cakap saya takkan layan orang macam ni. Consultation saya khas danistimewa untuk customer saya je.

Contohnya macam ni la korang beli ubat kat klinik lain tapi korang pergi tanya klinik lain macm mana nak maka ubat tu. Agak-agak ada ke doktor klinik tu nak bagitau korang cara makan. 

So lepas ni kalau nak beli Vivix beli dengan pengedar atau agen sah macam saya ni. Korang akan dapt consultation dan tips penting dari saya secara percuma seumur hidup atau selagi mana korang mahu.


Bagaimana Nak Beli Vivix Dengan Betul Dan Selamat?

Bagi mereka yang berada di Pontian dan kawasan yang berdekatan seperti Rengit dan Simpang Renggam boleh beli Vivix Shaklee dengan saya. Saya adalah pengedar dan agen sah Shaklee kawasan Pontian.

Bagi yang berada di luar Pontian dan sekitarnya korang pun boleh beli Vivix Shaklee dengan saya juga. Tak ada masalah pun. Pihak syarikat sendiri akan pos Vivix ke alamat yang korang nak. Jangan risau parcel akan selamat sampai.

Kalau nak lagi mudah korang boleh juga beli Vivix Shaklee sendiri secara online. Boleh guna kad kredit atau kad debit. Caranya klik je link kat bawah ni. Lepas tu ikut saja arahan dan langkah yang diminta. Senag je tau..

Klik link ini untuk order Vivix Shaklee secara online >>>> https://goo.gl/XyDgEG

Tunggu saja beberapa hari pesanan akan dihantar melalui kurier yang dilantik oleh pihak syarikat iaitu citylink atau Gdex.



Jika ada sebarang kemusykilan dan pertanyaan tentang Vivix dan apa saja berkaitan produk Shaklee boleh hubungi saya. Saya pengedar dan agen Shaklee yang sah sedia membantu korang semua.. 

WhatsApp atau Telegram:Puan Akmal 0139279846

Friday, December 9, 2016

Cerita Vivix Dan Kaitannya Dengan French Paradox

Mungkin ramia yang nak tahu apa cerita disebalik terciptanya sirap ajaib Vivix Shaklee ni kan. Hebat tak hebat Vivix ni mampu menghalang sel-sel kanser dari merebak dan mematikan sel-sel kanser. Jom kita baca cerita tentang Vivix.

Pada tahun 2006 Dr David Sinclair seorang saintis dari Harvard telah mengejutkan dunia sains apabil menerbitkan satu penyelidikan di dalam jurnal Alam (journal Natrure). satu jurnal yang sangat dihormati. 

Hasil kajian yang diterbitkan ini telah menunjukkan bahawa molekul ringkas yang terdapat di dalam wain merah boleh menghidupkan gen anti penuaan (Sirt 1) dan melambatkan proses penuaan dengan sengaja. 

Cerita Vivix Dan Kaitannya Dengan French Paradox

Ini bukan bermaksud kita tak akan tua sampai bila-bila dan boleh hidup selamanya. Tua dan mati itu pasti. tapi sekurang-kurangnya kita dapat memperlahankan proes penuaan tu. Tak adalah umur baru 40 tapi nampak tua macam umur 60.


Cerita Vivix bermula di sini apabila...


Kita throwback sikit apa yang berlaku pada tahun 1991 supaya dapat faham cerita yang sebenar...

Seorang penyelidik alkohol terkenal Perancis iaitu Dr. Sergei Renault melaporkan bahawa orang-orang Perancis mempunyai penyakit jantung yang kurang 42% danhidup lebih lama daripada orang-orang Amerika walaupun rakyat Perancis mengamalkan diet yang tinggi gula, lemak dan juga krim.


Bagaimana ini boleh terjadi? 


Ia bukanlah satu rahsia lagi yang mana orang-orang Perancis sangat gemar minum wain merah. Bukan minum sikit-sikit tapi minum banyak. Dan Dr. Renault percaya bahawa di dalam wain merah ada sesuatu yang boleh melawan kesan negatif pengambilan makanan yang tingg lemak...tetapi beliau juga tidak begitu pasti..


Cerita Vivix Dan Kaitannya Dengan French Paradox


Beberapa teori  mengatakan ia mungkin disebabkan alkohol. Teori lain pula disebabkan kandungan kuasa antioksidan yang ada di dalam wain merah.

Daripada perkara inilah Dr Sinclair dan kawan-kawannya dari Sekolah Perubatan Harvard telah menguji lebih daripada 20,000 molekul semulajadi. Akhirnya beliau menemui resveratrol yakni satu molekul yang mampu menghidupkan gen panjang umur.

Kajian ke atas tikus


Selepas itu Dr Sinclair menjalankan kajian resveratrol ke atas tikus yang diberi diet tinggi lemak dan ditambah dengan resveratrol. Tikus-tikus ini bukan sahaja dapat hidup 30% lebih lama. 

Tikus-tikus ini juga tak de masalah berat badan, mempunyai ketahanan badan dua kali ganda, mampu berlaru dua kali ganda lebih jauh dari tikus yang tak diberi resveratrol. Apa yang paling mengejutkan ialah tikus-tikus ini tidak mengalami sebarang 
penyakit penuaan, tiada penyakit jantung, tiada kanser, dan tiada strok.

Selepas itu Dr Sinclair menjadi terkenal di seluruh dunia kerana menjadi orang yang pertama menemui resveratrol yang mampu memanjangkan hidup dengan sengaja.

Bermulanya langkah pertama..


Ketua Saintis Shaklee Dr Carsten Smidt mula berminat dengan penemuan resveratrol oleh Dr Sinclair. 

Dengan lampu hijau dan cek kosong daripada Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee (CEO) Roger Bannet, Dr Smidt telah mengumpulkan satu kumpulan yang dianggotai oleh lebih 30 orang saintis cemerlang dengan matlamat yang satu iaitu untuk mencipta produk anti penuaan yang paling hebat dan kuat ke pasaran.

Pada peringkat awal Dr Smidt dan pasukannya berkerjasama dengan Dr Sinclair dari Harvard. Dr Smidt sangat yakin dapat mengembangkan lagi resveratrol yang ditemui oleh Dr Sinclair dan mencipta produk yang lebih hebat dan berkuasa dari resveratrol.

Cerita Vivix Dan Kaitannya Dengan French Paradox

Selepas hampir 3 tahun membuat penyelidikan dan melabur berjuta-juta dolar, dengan kerjasama Universiti Dain Georgia Shaklee telah berjaya mencipta tonik semulajadi pertama yang mampu bertindak ke atas sel-sel untuk menyekat mekanisme penuaan. 

Tonik semulajadi itu dinamakan Vivix Tonik antipenuaan

Cara Saya Tingkatkan Ilmu Tentang Kesihatan, Nutrisi Dan Bisnes

Mula-mula terjebak dalam bisnes suplemen ni memang sangat-sangatlah kurang tentang ilmu kesihatan, nutrisi, suplemen dan vitamin semua ni. Memang zero la org kata. Tapi dari zero tu kita boleh uasaha untuk jadi hero kan..

Tapi saya tak risau sebab banyak cara yang saya boleh buat untuk cari ilmu kesihatan dan nutrisi ni. Tiada ilmu tentang suplemen dan vitamin bukan alasan untuk tidak memulakan langkah pertama dalam bisnes suplemen.

Cara Saya Tingkatkan Ilmu Tentang Kesihatan, Nutrisi Dan Bisnes

Bukan doktor dan nurse je yang perlu tahu tentang ilmu kesihatan, nutrisi dan suplemen ni tau. Semua orang sepatutnya kena tahu. Tak semestinya banyak. Sekurang-kurangnya ilmu yang ada tu untuk keperluan kita juga.

Sebagai seller yang aktif ilmu tentang kesihatan, nutrisi dan suplemen ni sangatlah penting untuk dikuasai. Saya bukan menjual siplemen semata-mata tapi saya juga memberi consultation dan tip-tip kesihatan kepada pelanggan saya.

Jadi nak tak nak ilmu berkaitan kesihatan, nutrisi dan suplemen haruslah dipelajari sedikit demi sedikit tanpa jemu.

Ilmu yang berkaitan dengan produk saya perolehi melalui pembacaan dari buku khas tentang produk shaklee. Walaupun ada dibekalkan buku tentang produk tapi memang tak cukup. Maklumat yang ada di dalam buku nutrisi produk ni tak banyak pun. Hanya maklumat asas saja.

Nak jadi pengedar Shaklee yang hebat mesti kena cari sendiri melalui pembacaan atau mengikuti kelas-kelas nutrisi. Nak kena cari dan gali lagi dari sumber-sumber lain yang sahih.

Cara Saya Tingkatkan Ilmu Tentang Kesihatan, Nutrisi Dan Bisnes
Gambar ihsan dari www.permatacintaku.com
Salah satu cara yang saya buat untuk mendapatkan ilmu kesihatan, nutrisis dan bisnes ialah dengan mengikuti kelas secara online saja. Kelas online yang saya maksudkan ialah kelas yang dibuat oleh group support Wahmilionare dan ireach super group.
Kami hanya menggunakan medium telegram untuk berkongsi ilmu. Balik kampung ke, pergi jalan-jalan ke kalau ada kelas saya tetap boleh join. Yang penting boleh akses internet.

Kalau ada halangan tak boleh join on the exact time boleh scroll dan dengar balik bila-bila masa yang mampu. Ada juga kelas online yang kami buat dengan menjemput ahli nutrisi Shaklee sendiri.

Cara Saya Tingkatkan Ilmu Tentang Kesihatan, Nutrisi Dan Bisnes
Antara kelas online berkaitan produk promo yang dibuat menggunakan perantaraan telegram

HQ syarikat juga ada buat health talk tentang produk dan tajuk-tajuk atau isu-isu yang terpilih. Talk tentang produk akan diberi oleh ahli nutrisi shaklee sendiri. Setakat ni saya belum berpeluang lagi nak join kelas nutrisi yang dianjurkan oleh pihak syarikat sendiri.

Harap suatu hari nanti dapat join talk dan kelas nutrisi yang syarikat anjurkan. Jelas sangat tengok kawan-kawan yang pergi timba ilmu secara direct dari pakar-pakar yang dijemput khas oleh pihak syarikat

Selain itu saya juga menjadikan beberapa laman web antarabangsa sebagai rujukan antaranya ialah mayoclinic.com, umm.edu, m.webmed.com, drzubaidi.com dan mmgazette.com.


Cara Saya Tingkatkan Ilmu Tentang Kesihatan, Nutrisi Dan Bisnes

Dan majalah kesihatan yang saya suka baca tentulah iSihat. Korang nak tambah ilmu kesihatan dan nutrisi boleh la baca majalah iSihat. Highly recomended. Bagus sangat majalah ni tau. Rugi tau tak baca. Mungkin korang boleh baca kat internet tapi baca majalah ni fefeling tu lain sikit.

Itu saja perkongsian daripada saya untuk hari ini. Terima kasih kerana sudi membaca sehingga noktah terakhir.

Thursday, December 8, 2016

Kenali Pencipta Suplemen Pertama Di Dunia

Produk Shaklee adalah suplemen semulajadi nombor satu di US. Nama shaklee diambil sempena nama pengasasnya iaitu Dr. Forrest C Shaklee. Meh kita berkenalan dengan pengasas produk shaklee yang hebat ni.

Beliau adalah anak kedua kepada Robert dan Martha Shaklee yang dilahirkan pada November 1894 di Carlisle, Iowa. Semasa dilahirkan bidan yang menyambut kelahirannya menghidap penyakit tuberculosis atau batuk kering. Doktor mengesahkannya dan mengjangkakan hayat beliau tidak panjang dan boleh hidup sehingga umur 8 tahun.

Tetapi ibunya tidak menyerah kalah. Dia percaya pada kuasa Tuhan dan kuasa alam. Salah satu usaha yang dibuat oleh ibunya ialah memasukkan pelbagai herba dan tumbuhan semulajadi ke dalam diet harian Dr. Forrest. Ilmu ini dipelajari daripada ibu dan nenek beliau.


Kenali Pencipta Suplemen Pertama Di Dunia

Berpindah ke Utara Iowa


Ibunya juga mengurut badan Dr. Forrest berulang kali dengan minyak dan ramuan herba. Bagi ibunya selagi Dr. Forrest mempunyai nafas dia mempunyai harapan untuk hidup.

Disebabkan penyakit ini keluarga beliau mengambil keputusan keluar dari Carlisle tempat perlombongan arang batu yang penuh dengan asap dan jelaga ke Utara Iowa. Mereka percaya satu-satunya rawatan untuk penyakit batuk kering ialah makanan yang sihat, udara yang bersih dan rehat yang mencukupi.

Beliau diberi makanan semulajadi dari tumbuh-tumbuhan dan herba. Akhirnya pada umur 4 tahun beliau boleh duduk dengan sendirinya buat pertama kali. Sebelum tu beliau hanya berbaring saja.

Semasa beliau remaja telah lahir satu falsafah yang menjadi pegangannya iaitu “Living in harmony with nature” . Berpegang kepada prinsip inilah beliau menyatakan "Saya tidak akan mewujudkan satu produk yang akan merosakkan sel atau tisu dalam badan."


Mencipta suplemen pertama di dunia


Pada tahun 1915, pada usia 21 tahun, beliau telah mencipta satu produk yang mengandungi nutrien pekat yang diberi nama "MINERALS VITALIZED". Inilah vitamin atau suplemen pertama yang dicipta di dunia sejak 100 tahun yang lalu dan masih kekal wujud sehingga hari ini iaitu multivitamin yang diberi nama Vita-Lea Iron Formula.

Tahun 1915 menjadi satu tarikh yang sangat penting bagi Dr. Forrest Shaklee di mana beliau sangat berminat dengan kajian chiropractic. Beliau percaya banyak rahsia yang tersembunyi disebalik saraf tunjang, otak dan system saraf.

Kenali Pencipta Suplemen Pertama Di Dunia

Banyak lagi jasa dan sumbangan yang telah dilakar oleh Dr. Forrest dalam bidang . Kalau nak citer semua memang panjang. Banyak jasa dia untuk kita semua kan. Apa yang saya cerita kat atas tu sebahagian saja. 

InsyaAllah di lain masa saya akan sambung lagi cerita hebat Dr. Forrest C Shaklee ni.

Hebat tak hebat produk Shaklee ni sampai sekarang masih wujud lagi. Kalau ikutkan umurnya dah 100 tahun dah pun. Kalau manusia ni umur 100 dah tua sangat dah kan. Mungkin dah nyanyuk dah pun. 

Kalau produk tak bagus dan tak berkualiti takkan boleh bertahan sampai sekarang...Sampai sekarang orang masih mencari produk shaklee.

Wednesday, December 7, 2016

Tingkatkan Kesuburan Dan Cepat Hamil Dengan Sirap Ajaib Shaklee

Jumpa pakar sakit puan, pergi berurut merata tempat, makan ubat subur pun dah dan cuba makan ubat herba dari akar kayu pun ada juga tapi belum lagi diberikan rezeki untuk menimang cahaya mata. 

Macam-macam usaha dah buat untuk dapat baby tapi belum ditakdirkan oleh Allah untuk mengandung. Ye kita disuruh oleh Allah untuk berusaha untuk mendapatkan apa yang kita nak. Selepas dah berusaha barulah kita kena berdoa bersungguh-sungguh dan bertawakkal kepada-Nya.

Tingkatkan Kesuburan Dan Cepat Hamil Dengan Sirap Ajaib Shaklee

InsyaAllah, usaha yang kita lakukan dan doa yang kita panjatkan setiap hari tidak akan disia-siakan oleh Allah.

Salah satu usaha dan ikhtiar yang boleh dilakukan untuk cepat dapat baby ialah dengan mengambil suplemen sirap ajaib Shaklee. Sirap ajaib yang saya maksudkan di sini tak lain tak bukan Vivix Shaklee.


Kenali Vivix Suplemen Resveratrol Terhebat


Vivix adalah produk Shaklee yang terhebat dan produk yang mengandungi resveratrol terulung di dunia. Memang tak ada syarikat lain yang keluarkan suplemen seperti Vivix ni. 

Apa yang membuatkan Vivix Shaklee ni power sangat sebab adanya resveratrol. Pulak tu resvertarol di dalam Vivix Shaklee adalah 10 kali ganda lebih berkuasa dari resveratrol tunggal yang ada dalam produk lain.

Hasil gabungan 4 ramuan semulajadi yang ada dalam Vivix Shaklee iaitu anggur muscadine, purple carrot, polyganum cuspidatum (knotweed jepun) dan elderberry eropah telah menghasilkan suplemen terbaik di dunia yang mampu memberikan kesan positif lebih dari 300 jenis penyakit yang berlainan.

Tingkatkan Kesuburan Dan Cepat Hamil Dengan Sirap Ajaib Shaklee

Menurut www.greenmedinfo.com tak kurang 590 kajian saintifik yang dijalankan telah menunjukkan resveratrol boleh memberi manfaat terhadap 342 jenis penyakit yang berbeza.

Macam tak percaya je kan..Macam tak logik pun ye juga kan.. Macam mengarut pun ada juga kan..Mungkin itu yang terlintas di fikirang korang kan. Mengarut tak mengarut, percaya tak percaya itu hakikatnya.


Macam Mana Vivix Shaklee Boleh Bantu Tingkatkan Kesuburan



Tahap kesuburan bagi wanita terutamanya akan menurun seiring usia. Semakin bertambah usia semakin menurun tahap kesuburan wanita. Penurunan tahap kesuburan bermula pada awal umur 30-an.

Ketidaksuburan menjadi lebih cepat bila wujudnya kerosakan oksidatif (oxidative damage).

Resveratrol yang terdapat di dalam Vivix Shaklee berperanan dalam memlihara kesuburan, melindungi telur-telur yang tidak matang (oocytes) dan boleh membantu memanjangkan tempoh kesuburan.

Sejak lahir lagi wanita memang dah ada sel-sel telur yang terletak di kedua-dua belah ovari. Selama 10 hingga 15 tahun selepas baligh telur-telur yang tidak matang ini akan mendiamkan diri sehingga muncul isyarat pertumbuhan hormon, berlakunya ovulasi dan proses pecahan biasa.

Dalam tempoh menunggu inilah telur-telur yang tidak matang tadi akan terdedah kepada kerosakan yang disebabkan pengumpulan radikal bebas.

Kerosakan mitokondria, telomerase dan mutasi dalam DNA menjejaskan kualiti telur dan menurunkan peluang untuk hamil dengan menghalang kemampuan telur untuk terus hidup dan berkembang.

Tingkatkan Kesuburan Dan Cepat Hamil Dengan Sirap Ajaib Shaklee

Dengan mengamalkan Vivix Shaklee sebagai suplemen, resveratrol di dalamnya membantu melindungi sel-sel dari kerosakan oksidatif dengan mengaktifkan gen antipenuaan, melindungi fungsi mitokondria dan meningkatkan aktiviti telomerase. 

Berminat untuk dapatkan Vivix Shaklee dengan harga terbaik? Inginkan VIVIX dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa? Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya: Puan Nor Akmal 013927984


Petua Kesihatan Yang Saya Amalkan Setiap Hari

Setiap orang ada petua atau tip kesihatan yang tersendiri yang diamalkan setiap hari untuk jaga kesihatan. Orang Malaysia terutamanya orang Melayu memang petua atau tip kesihatan. Kebiasaannya orang-orang zaman dulu menggunakan bahan semulajadi yang ada di sekeliling rumah je..

Petua-petua dan tip-tip kesihatan daripada nenek moyang kita ni sangat berguna untuk kita amalkan. Alhamdulillah saya ni jenis yang jarang sakit atau demam. Paling teruk pun batuk dan selesema.

Seingat saya kali terakhir saya demam pada tahun 2014. Tu pun tak adalah teruk sangat. Dua hari macam tu dah kebah dah demam. Alhamdulillah rezeki dan nikmat sihat yang tak semua orang dapat kan..

Bila ada tanda-tanda nak selesema dan batuk



Biasanya kalau dah ada simptom-simptom nak selesema tu cepat-cepat saya telan Vitamin C 2 biji pagi dan 2 biji malam. InsyaAllah tak jadi selesema. Kalau selesema juga pun tak la teruk sangat dan biasanya tempoh masa pun tak lama 2 3 hari saja. 


Petua Kesihatan Yang Saya Amalkan Setiap Hari
Inilah suplemen yang saya ambil untuk tingkatka sistem imunisasi ketika diserang demam, batuk dan selesema. Alhamdulillah ia sangatlah membantu.

Vitamin C sangat membantu untuk tingkatkan imunisasi saya ketika selesema dan juga demam. Memang itulah salah satu fungsi vitamin C kan bantu boost imun sistem.


Dan yang satu lagi my all time favourite vitamin semasa demam dan batuk tentulah Nutriferon. Yang ni memang terbaiklah untuk kuatkan sistem imun.

Untuk batuk pula saya akan ambil minyak ikan omega guard dan juga madu tualang. Memang cepat lega..Alhamdulillah dengan izin Allah kombinasi antara omega guard Shaklee da madu tualang asli sangat membantu.


Madu tualang bukan saya ambil ketika demam atau batuk je tau. Setiap pagi saya akan ambil satu sudu besar madu tualang dan cuka tin dicampurkan dalam segelas air masak yang bertapis. Biasanya saya akan ambil waktu pagi semasa perut masih kosong.

Dan yang paling penting juga mesti minum air masak yang banyak sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Pastikan air masak tu minum yang bertapis tau. Kualiti air kita dah tak sama macamzaman dulu tau. Walaupun air tu kita masak sampai menggelegak sekalipun tapi bahan-bahan merbahya dan bendasing masih ada kan.


Bila batuk tu makan pun kenalah pantang juga kan. Tak boleh la makan makanan yang berminyak dan bergoreng.

Itu saja antara petua yang saya amalkan. Semoga perkongsian ini dapat membantu korang semua hidup lebih sihat. Bila badan sakit walaupun demam dan selesema  kita nak beribadah pun dah kurang selesa kan..

Tuesday, December 6, 2016

Suplemen Untuk Yang Tersayang Agar Kekal Sihat Dan Hensem

Saya bukan setakat jual je suplemen tau. Saya dan suami juga pengguna tegar produk Shaklee sejak tahun 2013.

Mula-mula kenal shaklee vitamin yang saya beli ialah Vita-lea (multivitamin), Sustained Release Vita-C (vitamin C), Vitamin E, Energizing Soy Protein (ESP) dan B-complex.

Nampak macm banyak kan tapi sebenarnya tak banyak pun. Semua vitamin yang saya sebut kat atas tu bukannya saya dan suami makan sekaligus. Ada masa dan caranya nak makan bila dan bagaiamana.

Yang penting suplemen yang saya makan suami juga makan sama. Mujurlah suami saya ni tak ada masalah nak telan vitamin banyak-banyak. Dia tak kisah asalkan benda baik.

Inilah antara vitamin yang saya dan suami ambil dan amalkan setiap hari. 


Konsep ambik vitamin


Konsep makan vitamin ni bagi saya mudah je. Anggap je makan vitamin ni macam korang makan buah dan sayur. Setaip hari kita digalakkan makan buah dan sayur yang banyak ..Betul tak?

Lagipun dengan life style kita zaman sekarang makan vitamin ni dah jadi wajib bagi saya. Gaya hidup kita yang tidak sihat dan stress memanjang antara faktor kenapa ambil suplemen jadi wajib untuk semua. 

Sebab tu saya tak kisah apabila sebahagian gaji saya gunakan untuk membeli suplemen setiap bulan. Lebih baik duit yang ada beli suplemen dari habiskan buat beli handbeg mahal, kasut branded dan baju berjenama kan..

Tujuan ambik suplemen ni nak cegah kita dari penyakit. Bila dah kena penyakit ni lagi banyak duit yang kita kena keluarkan untuk merawat. Tak betul ke? 


Vitamin Kegemaran Suami


Omega Guard dan alfalfa complex wajib ada kat rumah ni. Maklumlah itu vitamin kegemaran suami. Pergi kursus ke, bawa budak-budak pergi program (jadi guru pengiring) ke wajiblah angkut dua vitamin ni.

Suplemen Untuk Yang Tersayang Agar Kekal Sihat Dan Hensem


Bulan lepas ada offer omega guard kan. Haruslah ku borong satu set buat stok. Rugi la tak beli time promo ni sebab hargnya tentulah murah sesangat.

Omega Guard ni penting tau untuk kesihatan jantung, buang kolesterol jahat tu, lancarkan peredaran darah, untuk kesihatan mata, tingkatkan ingatan terutama student dan banyak lagi la. Ibu-ibu mengandung pun highly recomended ambik omega guard ni tau untuk perkembangan otak dan visual bayi dalam kandungan.

Alfalfa memang tak boleh tinggal. Fungsi alfalfa ni salah satunya untuk detoks. Nak neutralkan darah yang berasid boleh amalkan alfalfa. Yang kulit alergik dan resdung pun highly recomended sangat amalkan alfalfa.

Yang nak kecikkan badan pun patut sangat ambil alfalfa dan omega guard ni. InsyaAllah korang boleh kuruskan badan secara sihat tanpa kesan sampingan. Alfalfa ni memang sangat melawaskan. Setiap pagi tak ada masalah nak mengosongkan usus..hihi.

Korang yang ada masalah pencernaan tu atau bahasa mudahnya sembelit patut sangat ambil alfalfa complex tau.

Yang ada toksik banyak dalam badan dan yang jenis alergik atau resdung memang highly recomended.

Bulan ni pulak promosi alfalfa. Memang cantik sangatlah. Boleh beli untuk suami..hihi. Bukan say aje yang nak sihat dan cantik vavavom suami pun mesti la kena sihat dan hensem kebabom juga kan..

Yang tak pernah beli shaklee dan nak cuba amalkan suplemen hebat ni boleh roger-roger saya. Okey. Kedai online saya dibuka setiap hari ye.

Kalau sudi hubungi la saya. Boleh whatsapp atau telegram saya kat no ni tau. 

Puan Nor Akmal 013-9279846


Monday, December 5, 2016

Nak Beli Sirap Ajaib Kat Mana??

Sirap ajaib yang saya maksudkan di sini tak lain tak bukan tentulah Vivix Shaklee. Vivix Shaklee juga disebut sebagai tonik ajaib. Hebat sangat ke Vivix Shaklee ni sampai ada nama manja sirap ajaib bagai semua tu?

Tak sungguh orang tak kata kan. Korang tahu tak kandungan resveratrol di dalam Vivix Shaklee ni mampu memberi kesan positif terhadap 342 jenis penyakit yang berbeza tau. Ini adalah hasil dari kajian siantifik yang tak kurang dari 590 kajian.



Bukan saya cakap kosong tau. Bukan saya nak over claim sebab nak bagi korang kagum dan beli produk Shaklee yang terhebat ni. Tidak sama sekali. 

Apa yang saya petik tu adalah dari www.greenmedinfo.com. Kalau korang tak percaya boleh klik website tu. Boleh baca beratus-ratus artikel kajian tentang resveratrol.


Khasiat Resveratrol Yang Terhebat


Kandungan resveratrol yang ada di dalam Vivix Shaklee inilah yang menjadi sebab utama hebat dan boleh membantu ramai manusia yang sakit di dunia. 

Khasiat resveratarol di dalam Vivix Shaklee ni sangatlah banyak antaranya ia mampu menghalang pelbagai penyakit seperti kanser, sakit jantung, darah tinggi, kencing manis dan banyak lagi. 

Jom klik link kat bawah ni untuk tengok testimoni pesakit kanser yang bertambah sihat selepas konsisten mengambil Vivix Shaklee sebagai rawatan dan suplemen alternatif.

Kat Mana Korang Boleh Beli Vivix Shaklee?


Bagi mereka yang berada di sekitar daerah Pontian atau yang berdekatan dengannya seperti Rengit dan juga Simpang Renggam korang boleh hubungi saya untuk beli Vivix Shaklee.

InsyaAllah saya boleh COD ke rumah korang atau di mana-mana tempat yang dipersetujui bersama.

Bagi yang berada di luar kawasan Pontian, Rengit dan Simpang Renggam korang pun boleh juga beli dengan saya. No big deal la. Shaklee akan pos ke alamat tuan puan. Jangan risau currier yang Shaklee gunakan adalah terbaik. Barang tuan puan akan sampai dengan selamat.


Nak Beli Sirap Ajaib Kat Mana??

Kenapa korang kena beli dengan saya?


Korang perlu beli dengan SID atau pengedar Shaklee seperti saya kerana
  • saya akan bimbing korang cara makan Vivix shaklee dan produk lain dengan cara yang betul dan tepat
  • saya akan bagi tip consultation seumur hidup atau selagi mana korang mahu
  • saya akan coaching korang jika berminat untuk membuat side income dan menjana pendapatan tanpa had dengan shaklee.

Korang nak beli sendiri pun boleh. Macam mana tu? Kalau korang ada kad debit atau kad kredit korang boleh beli sendiri sirap ajaib Vivix shaklee.

Klik saja link kat bawah ni dan ikut setiap langkah pembelian yang di minta. InsyaAllah Vivix Shaklee akan selamat sampai ke destinasi yang diminta.

Beli Vivix Shaklee di sini


Bagi yang nak tahu lebih lanjut tentang Vivix Shaklee meh whatsApp atau telegram saya seperti nombor di bawah:

Puan Nor Akmal

Shaklee Leader

013-9279846