Monday, October 17, 2016

Sebulan Berat Badan Turun 8kg, Terpaksa Beli Seluar Baru Saiz Kecil

Sebulan berat badan boleh turun 8kg itu adalah sangat normal. Puratanya berat badan seminggu turun 2kg. Ok sangatlah kan..Ada orang nak turun 1kg pun susah kan..Bila sebut nak kuruskan badan, nak turunkan berat badan ni ramai yang terbayang kena makan ubat atau suplemen atau vitamin yang membuatkan sesorang tu kena tidur tepi bilik air..

Tak nak la macam tu kan..sampai badan pun tak ada tenaga. yelah asyik membuang je. Apa pun tak boleh nak buat. Kalau macam ni berat badan cepat je turun tapi sekejap je. Bila dah tak makan ubat kurus tu jadi naik baliklah timbangan kita..Betul tak?

Sebulan Berat Badan Turun 8kg, Terpaksa Beli Seluar Baru Saiz Kecil

Ada ke produk yang boleh turunkan berat badan sebanyak 8kg dalam masa sebulan?


Mesti la ada. Produk yang saya maksudkan alah OMEGA GUARD SHAKLEE. Omega guard ni dihasilkan dari ikan laut dalam. Bahasa mudahnya omega guard ni minyak ikan omega 3. 

Korang boleh klik link kat bawah ni nak tahu tentang OMEGA GUARD yang super power ni.
MANFAAT UTAMA OMEGA GUARD SHAKLEE
Omega Guard Shaklee - Minyak Ikan terbaik Di Dunia
Omega Guard Lindungi Jantung Anda

Omega guard ni banyak sangat manfaat dia untuk keishatan kita. Yang paling femes omega guard sangat la baik untuk kesihatan jantung.

Kali ini saya nak fokus dan terangkan bagaimana OMEGA GUARD bantu untuk kuruskan badan dengan berkesan dan selamat.

Apa itu hormon leptin?


Mula-mula kita kena faham tentang hormon leptin dulu. 

Leptin adalah hormon yang memainkan peranan penting dalam selera makan dan kawalan berat badan. Ia dipercayai mempunyai sekurang-kurangnya dua fungsi utama. 

Pertama, ia melintasi halangan darah di dalam otak dan mengikat kepada reseptor di pusat selera makan dalam otak, mengawal sel-sel otak dan memberitahu anda berapa banyak perlu makan. 

Kedua, ia meningkatkan sensitiviti aktiviti sistem saraf, yang merangsang tisu lemak untuk membakar tenaga.

Bila badan seseorang tu ada hormon leptin yang tinggi badan akan rasa lebih kenyang. Bila badan kurang atau rendah hormon leptin otak akan menghantar signal lapar.

Jadi kalau nak kurus sepatutnya kena ada tahap hormon leptin yang mana? Mestilah yang tinggi kan.

Hormon leptin ni dikeluarkan dari sel-sel lemak yang terletak di dalam tisu adipose (adiposes tissues). Secara logiknya apabila hormon leptin ni dok dalam sel lemak, orang yang ada lemak banyak maka tinggilah hormon leptin dia kan?

Sebulan Berat Badan Turun 8kg, Terpaksa Beli Seluar Baru Saiz Kecil

Tapi kenapa agaknya orang gemuk ni pun tak jadi kurus-kurus?
Padahal leptin dia tinggi. Sebabnya orang macam ni ada masalah rintangan leptin.

Tak semestinya orang gemuk je ada masalah rintangan leptin ni. Orang kurus pun boleh juga mengalami masalah rintangan leptin ini.

Apa faktor yang menyebabkan rintangan leptin ni?


  • mengambil gula yang berlebihan
  • stress yang melampau
  • tahap insulin tinggi dalam darah
  • tidak cukup tidur
  • makan berlebihan
Bagi yang jenis nak makan je kerja dia, craving je itu menunjukkan tanda-tanda ada rintangan leptin.

Jadi bagi yang nak kurus tu, dah diet dah, dah bersenam dah tapi tak turun-turun juga berat badan. Itu menunjukkan korang ada masalah rintangan leptin. Yang nak turunkan berat badan korang mesti kena atasi masalah rintangan leptin ni dulu. Kalau tak setel masalah ni sampai bila-bila pun susah la nak turunkan berat badan.

Bagaimana nak atasi masalah rintangan leptin ni? 



Senang je. Nak atasi masalah rintangan leptin ni korang kena la konsisten ambil OMEGA GUARD Shaklee. Omega guard sangat membantu untuk menurunkan paras triglycerides (lemak) dalam darah.

Apa kaitan tridlycerides ni dengan hormon leptin pulak ye? Berbelit-belit ek..Jadi omega guard sangat berkesan untuk membantu menurunkan paras lemak dalam darah. Bila triglycerides rendah maka rintangan leptin akan diperbaiki.

Apabila lemak dalam darah rendah hormon leptin akan stabil. Maka senang la nak kurus bila hormon leptin berfungsi dengan baik. 

Apa yang penting kunci utama nak turunkan berat badan mesti kena kawal pemakanan. Nak tak nak siapa-siapa saje yang nak kurus tu mesti kena diet la senang citer. Tak boleh semua makanan yang lalu depan mata kita nak ngap je.

Bab-bab kuruskan badan ni saya suka sangat follow cara Dr. Zubaidi. Korang boleh follow facebook Dr. Zubaidi untuk dapatkan tip-tip nak kuruskan badan dengan cara yang selamat dan berkesan tanpa kesan sampingan yang menakutkan.

Testimoni Omega Guard Shaklee untuk kuruskan badan


Jom tengok testimoni pengguna yang ambil OMEGA GUARD untuk kuruskan badan.

Sebulan Berat Badan Turun 8kg, Terpaksa Beli Seluar Baru Saiz Kecil
Saya jatuh cinta dengan Omega Guard. Niat nak cuba oemga guard untuk kesihatan tapi tak sangka omefga guard bantu turunkan berat badan saya sebanyak 8kg dalam sebulan!! Memang power lah omega guard ni. Orang sekeliling banyak tegur, "Eh, dah kurus.." Memang banyak inch loss..
Baju lama yang dulu tak muat sangat-sangat, sekarang dah boleh pakai balik. Seluar pula kalau tak pakai tali pinggang habis terlondeh kalau jalan. Terpaksa beli seluar baru yang saiz lebih kecil. Uolss kalau nak turunkan berat badan tu try lah Oemga Guard Shaklee..Memang terbaik!!


Banyak tau produk pelangsingan kat luar sana tu yang boleh menyebabkan penyakit-penyakit lain seperti darah tinggi, buah pinggang rosak, serangan jantung dan sebagainya. Sangat bahaya kan..hati-hati tau korang nak beli produk kurus ni. Kaji dulu bahan-bahan yang digunakan. Jangan percaya sangat cakap-cakap orang yang jual tu. 

Nak selamat dan berkesan guna je produk shaklee. InsyaAllah berkesan dan selamat. Tiada kesan sampingan jangka pangjang dan pendek.

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultasi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

No comments:

Post a Comment