Friday, October 28, 2016

Mengambil Vitamin Semasa Hamil Bantu Kurangkan Risiko Kecacatan Dan Kelahiran Pramatang

Melalui tempoh kehamilan selama 9 bulan bukanlah sesuatu yang mudah. Tambah lagi bagi mereka yang mengalami mabuk-mabuk dan alahan (morning sickness) yang teruk.

Ada yang sangat bertuah bila mngandung tak ada alahan tetap diuji semasa proses kelahiran. Ada yang semasa mengandung sampai kena warded sebab muntah yang teruk, makanan tak boleh nak telan langsung tetapi Allah bagi rezeki dapat melahirkan dengan mudah. Bergantung kepada rezeki masing-masing.

Bagi yang mengalami muntah, loya dan tak ada selera nak makan terutama di awal kehamilan pengambilan vitamin atau suplemen sangatlah digalakkan.


Mengambil Vitamin Semasa Hamil Bantu Kurangkan Risiko Kecacatan Dan Kelahiran Pramatang

Makanan tambahan (suplemen) atau vitamin semasa hamil lebih dikenali sebagai prenatal vitamin. Ibu-ibu yang mengandung sangat disyorkan oleh semua doktor untuk mengambil vitamin tambahan. 


Kenapa Prenatal Vitamin Sangat Penting?


Pengambilan vitamin semasa hamil sangatlah penting untuk mengurangkan risiko berlakunya kecacatan kepada janin semasa hamil, kelahiran bayi pramatang dan kekurangan berat bayi semasa kelahiran.

Vitamin ini juga dapat membantu para ibu mengandung menampung kekurangan nutrisi akibat muntah, loya dan tidak berselera makan. Prenatal vitamin sangat membantu ibu-ibu memberikan tenaga dan kekuatan semasa hamil dan secara tak langsung ibu-ibu dapat melalui fasa kehamilan dengan lebih baik dan sihat.

Namun, ibu-ibu perlu tahu mengambil prenatal vitamin bukanlah bermakna anak yang akan dilahirkan nanti tidak akan mengalami apa-apa masalah kesihatan dan kecacatan. Pengambilan vitamin hanyalah ikhtiar kita sebagai manusia. 

Mengambil vitamin semasa hamil umpamanya kita memakai tali pinggang keledar ketika memandu kereta. Namun tidak menjanjikan kita akan selamat dan tidak berlaku kemalangan jalan raya. Sekurang-kurangnya jika berlaku kemalangan kecederaan yang dialami tidak lah terukkan.

Begitu juga kalau ibu-ibu mengandung ambil prenatal vitamin, risiko anak yang dikandung untuk menghadapi masalah kesihatan dan kecacatan dapatlah dikurangkan.

Antara vitamin yang amat penting diambil semasa mengandung ialah asid folik, zat besi (iron), kalsium dan omega 3.


Vitamin Sintetik atau Vitamin Semulajadi (natural vitamin)



Di pasaran memang sangat banyak produk vitamin untuk ibu hamil. Secara umumnya vitamin ni terbahagi kepada vitamin sintetik, vitamin organik dan vitamin semulajadi. Vitamin sintetik bukan dihasilkan secara langsung dari bahan semulajadi tetapi dihasilan dari bahan kimia yang tidak berguna untuk kegunaan manusia. 

Vitamin sintetik ini dibuat untuk meniru cara vitamin semulajadi bertindak dalam badan kita. vitamin semulajadi diperolehi secara langsung dari bahan tumbuhan yang mengandungi vitamin, tidak dikeluarkan di dalam tabung uji.

Tujuan asal ambik vitamin nak bagi tubuh sihat kan. tapi bila vitamin tu ada bahan kimia. Macam mana nak sihat..Sebab tu hati-hati pilih vitamin ni. Jangan main rembat je. Leih 95% vitamin yang ada di pasaran hari ini adalah vitamin sintetik. 

Sangat menakutkan. Sebab tu ada kajian yang dibuat oarng yang tak ambik vitamin langsung lebih sihat berbanding orang yang ambik vitamin. 

Produk Prenatal Vitamin Yang Terbaik Di dunia


Jadi ibu-ibu yang tercari-cari produk prenatal vitamin semulajadi mana yang terbaik tentulah rangkaian vitamin ShakleeShaklee ialah produk suplemen nombor 1 di Amerika Syarikat. 

Apa yang hebat sangat Shaklee ni?


Sangat banyaklah kelebihan Shaklee berbanding produk lain; dibangunkan oleh saintis bertauliah, produknya memiliki kajian klinikal, kajian tu pula disahkan oleh pihak ketiga, produknya begitu selamat dan berkesan sampai makin ramai atlit Olimpik (gold medalist) menggunakannya, salah seorang board member adalah Saintis Pemenang Nobel Prize dunia dan banyak lagi..

Tapi satu benda yang produk lain takkan mampu lawan ialah, Shaklee satu-satunya syarikat vitamin di dunia yang berani membuktikan keberkesanan produknya melalui LANDMARK STUDY. Dan kajian Landmark Study ini diakui oleh saintis lain yang tiada kepentingan Shaklee pun.

Nak tahu lebih lanjut tentang landmark study boleh klik link di bawah ini;
Kelebihan Shaklee Berbanding Produk Lain Yang Berlambak tu

Shaklee bukan produk syok sendiri okey..

Jom kita berkenalan dengan set prenatal vitamin Shaklee yang menjadi kegilaan ibu-ibu masa kini. Kita tengok apa fungsi setiap vitamin Shaklee ni sampaikan ibu-ibu yang mengambil semasa mengandung akan teruskan selepas bersalin dan berpantang juga.


Mengambil Vitamin Semasa Hamil Bantu Kurangkan Risiko Kecacatan Dan Kelahiran Pramatang

Set prenatal vitamin Shaklee (set premium) terdiri daripada B-complex, Sustained Release Vita-C Plus, Ostematrix, Energizing Soy Protein, Vitalea Iron Formula (multivitamin) dan Omega Guard (minyak ikan omega 3).


B-complex


  • Vitamin B-complex Shaklee lengkap dengan semua vitamin B yang diperlukan oleh tubuh kita termasuklah asid folik dan juga biotin. 
  • Sumber asid folik yang penting untuk ibu dan anak. Asid folik sangat penting untuk perkembangan fizikal dan saraf bayi di awal kehamilan. Asid folik menghalang kecacatan neural tube pada bayi. 
  • Mengatasi masalah keletihan 
  • Mengatasi masalah stress dan sukar tidur

Sustained Release Vita-C Plus

  • Mengelakkan masalah gusi berdarah 
  • Memberikan tenaga 
  • Mencantikkan kulit
  • Membantu penyerapan iron (Vitalea) iaitu zat besi dengan lebih baik dalam badan

Ostematrix

  • Sumber kalsium yang lengkap dengan Vitamin D, magnesium dan mineral lain seperti boron, mangan, kuprum dan zinc
  • Membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat untuk anak dalam kandungan 
  • Mengatasi masalah lenguh badan, cramp (kekejangan kaki), kebas kaki, bengkak kaki, sakit belakang 
  • Mengatasi masalah sembelit 
  • Mengatasi masalah sakit gigi & gusi berdarah
  • Tanpa bekalan kalsium yang cukup ibu mengandung terdedah kepada risiko preeclampsia yang boleh membawa maut kepada ibu dan anak di dalam rahim.

Energizing Soy Protein (ESP)


Vitalea Iron Formula (multivitamin)

  • Setiap tablet mengandungi 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa yang diekstrak dari sayuran dan buah-buahan.
  • Ujian klinikal telah membuktikan dengan mengambil Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. 
  • Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000
  • Multivitamin dan multimineral yang lengkap dengan 
  • Mengatasi masalah HB Low 
  • Membantu masalah anemia 
  • Mengurangkan risiko keguguran 
  • Memberikan tenaga
  • Membantu mengatasi masalah rambut gugur

Omega Guard (minyak ikan omega 3)

  • Omega Guard Shaklee mengandungi minyak ikan omega 3 yang sangat diperlukan oleh ibu hamil untuk perkembangan otak bayi, membentuk sistem saraf dan menjami penglihatan yang baik 
  • Mengawal berat badan naik secara mendadak ketika hamil
  • Baik untuk otak anak dalam kandungan
  • Mengatasi masalah cepat lupa ketika hamil
  • Membantu mengatasi masalah darah tinggi
  • Sumber Omega-3 yang baik dan melalui proses penyulingan secara 3 peringkat
Wah..banyak gila manfaat set prenatal Shaklee ni. Set Vitamin ni bukan saja boleh diambil semasa hamil. Selepas hamil dan semasa berpantang pun sangatlah digalakkan ambik terutama yang tak boleh telan herba-herba.

Tak payah fikir-fikir lagi nak ke tak nak. Beli je korang takkan ras rugi pun. Saya dah rasa semua vitamin di atas. Memang sangat berbeza bila makan vitamin dan tak makan. Korang kena alami sendiri..Tak cuba tak tahu kan..Dah cuba confirm tak boleh tinggal dah.

Anda tak cukup bajet nak ambik set prenatal vitamin shaklee premium? Jangan risau..Saya akan bantu anda ambil set bajet yang paling terbaik. Apa lagi jom hubungi saya sekarang.

Whatsapp/Telegram 0139279846

Wednesday, October 26, 2016

Bila Si Kecil Kenyang Lebih Lama Mama Tak Perlu Bangun Malam Untuk Menyusu

Setiap ibu digalakkan menysusukan anak dengan susu ibu sejak lahir sehingga 6 bulan pertama ataupun disebut sebagai penyusuan susu ibu secara eksklusif. Jika berkemampuan amat digalakkan meneruskan penyusuan sehingga anak berumur 2 tahun.

Penyusuan susu ibu secara eksklusif bermaksud, bayi hanya diberi susu ibu dalam masa 6 bulan pertama selepas kelahirannya. Tiada makanan atau minuman lain diberikan pada bayi dalam tempoh tersebut. Makanan pelengkap hanya dimulakan setelah bayi berumur 6 bulan dan ke atas.


Penyusuan susu ibu selama enam bulan tanpa makanan lain tidak menjejaskan kadar pertumbuhan bayi. Susu ibu adalah unik dan amat istimewa, mengandungi cecair yang hidup secara aktif dalam melindungi bayi dari jangkitan yang tidak terdapat pada susu formula.



Bila Si Kecil Kenyang Lebih Lama Mama Tak Perlu Bangun Malam Untuk Menyusu

Khasiat Susu Ibu


Susu ibu dan proses penyusuan itu sendiri memberikan seribu kebaikan kepada anak dan juga ibu. Kesan positif ini bukan saja dapat dirasai semasa anak masih kecil malah kesannya akan berterusan sepanjang hayatnya.

Kajian yang dilakukan oleh sebuah universiti di Amerika Syarikat yang menunjukkan bahawa penyusuan susu ibu memberikan faedah yang banyak kepada ibu dan bayi sama ada dari segi fizikal mahupun psikologi. Penyusuan juga merupakan langkah yang terbaik bagi mama dan papa untuk menjimatkan wang. 

Bayangkan kos nak beli susu formula setiap bulan dah berapa ringgit kan..Susu formula ni bukannya murah..

Susu ibu mengandungi beberapa faktor anti infeksi (melawan jangkitan) yang akan membantu menghindarkan bayi daripada pelbagai jenis jangkitan kuman, antaranya termasuklah yang berikut:
  • Laktoferin yang akan bergabung dengan zat besi (iron) untuk mencegah perebakan bakteria usus.
  • Immunoglobulin (IgA) dan sel darah putih yang bertindak melawan kuman dalam badan. Kandungannya tinggi di dalam kolostrum. Kolostrum merupakan vaksin pertama yang perlu diberikan kepada bayi untuk melawan bakteria dan virus. 
  • Protein, vitamin A dan E yang berfungsi melindungi bayi daripada jangkitan kuman dan penyakit mata.
  • ‘Bile salt stimulated lipase’ yang berfungsi melindungi bayi daripada jangkitan ameba.
  • Faktor bifidus yang berfungsi untuk membantu bakteria khas iaitu lactobaccilus untuk membiak di dalam usus bayi. Dengan adanya bakteria baik ini, bakteria tidak baik (patogenik) akan dihapuskan dan hal ini dapat menghindarkan bayi daripada mendapat penyakit.
  • Limfosit - limfosit dan makrofaj yang membantu melawan kuman yang masuk ke dalam badan bayi.
  • Agen anti keradangan yang melindungi bayi daripada mendapat kesan keradangan yang teruk.
  • Antibodi ibu boleh diberi kepada bayi melalui penyusuan susu ibu. Kajian yang dijalankan oleh Pusat Kawalan & Pencegahan Penyakit, Amerika Syarikat mendapati, bayi yang menyusu dengan susu ibu akan menerima antibodi daripada ibunya yang akan melindungi bayi daripada jangkitan kuma.
  • Faktor pembesaran. Selenium, karotenoid asli dan nukleotida boleh membantu perkembangan dan kematangan sistem imun bayi. Kematangan sistem imun penting supaya badan bayi berupaya untuk melawan penyakit yang menjangkitinya.

Selain melindungi bayi dari jangkitan kuman, susu ibu secara eksklusif juga membantu mengurangkan risiko penyakit alahan seperti lelah (asma) dan ekzema. Risiko untuk mendapat kencimg manis dan obesiti semasa remaja juga berkurang bagi bayi yang diberikan susu ibu.

Bila Si Kecil Kenyang Lebih Lama Mama Tak Perlu Bangun Malam Untuk Menyusu

Kajian yang dijalankan oleh Pusat Pencegahan Malnutrisi Kanak-Kanak di Brazil, menunjukkan penyusuan susu ibu dapat mengelakkan kematian dan kemudaratan akibat cirit-birit pada bayi. Bayi yang tidak diberi susu ibu mempunyai 25 kali ganda risiko kematian akibat cirit-birit berbanding bayi yang menyusu susu ibu secara eksklusif.


Menyusu Bayi Bukan Satu Tugas Yang Mudah


Nak menjayakan penyusuan ibu secara eksklusif bukan satu tugas yang mudah. Si ibu sangat memerlukan kekuatan mental dan jiwa yang kental. Sokongan moral dari suami, ibu bapa, mertua dan kawan-kawan serta orang sekeliling sangatlah penting.

Ada ibu yang memang sejak mengandung lagi tanam azam dan niat nak bagi susu kat anak sehingga 2 tahun atau secara eksklusif selama 6 bulan. Tapi langit tak selalunya cerah apabila susu mula merudum.

Ada yang sempat menyusu si kecil semasa dalam pantang saja..Bila dah mula berkerja, dengan kesibukan dengan tugas di pejabat, ibu dah tak sempat nak pam susu, ditambah dengan stress susu mula merudum. 

Dah cuba macam-maca petua nenek moyang dan juga produk untuk tambah susu namun tak berhasil. Akhirnya tanpa kerelaan anak terpaksa diberi susu formula.

Set Vitamin Menyusu Shaklee


Ibu-ibu dan mama semua jangan risau, jika ada yang menghadapi masalah ini saya cadangkan kalian mencuba set vitamin menyusu shaklee yang super awesome.

Sesiapa yang pernah cuba vitamin untuk tambah susu atau milkbooster shaklee ni memang sangat berpuas hati.

set vitamin menyusu shaklee
Set Vitamin Premium (Lengkap) untuk ibu berpantang dan menyusu agar si kecil tidur dengan lena setiap malam dan mama tak perlu lagi bangun malam untuk menyusu..Set Vitamin Premium Shaklee adalah B-complex, Sustained Release Vita-C Plus, Vita-Lea Iron Formula (multivitamin), Ostematrix (kalsium), Alfalfa Complex dan Energizing Soy Protein (ESP).

Testimoni Ibu-ibu yang menggunakan set vitamin menyusu shaklee


Testimoni Ibu-ibu yang menggunakan set vitamin menyusu shaklee
Saya memang fully breastfeeding (bf)..sepanjnag berpantang dan bersalin tiada masalah..tetapi baru-baru ni saya dapati susu badan saya agak cair..saya pun ambil keputusan untuk ambil milkbooster shaklee (ESP dan alfalfa).. sehari saje penggunaan 3 scoop ESP dan 2 biji alfalfa saya dah dapat result yang baik keesokan harinya..Susu badan kembali menjadi pekat sama macam dalam pantang hari tu.. so far saya sangat berpuas hati dengan result itu dan sekarang dah 1 minggu saya consume milk booster Shaklee...

Testimoni Ibu-ibu yang menggunakan set vitamin menyusu shaklee
Saya minum susu untuk kurus. sedap bila ESP kosong campur dengan cinch latte. Tapi yang paling tak best bila susu badan melimpah ruah pula. Selalu jadi bengkak susu sebab si Raisha minum main-main je sekarang ni. Tapi setiap malam memangtak perlu nak bangun untuk menyusu dia la. Bagi masa mula nak tidur dan waktu subuh je. Raisha keyang lama sangat. Yang paling tak best lagi bila eye bag pun dah makin pudar. Liang roma di muka pun main kecil. Bila cuci muka rasa campelik lak nape la halus sangat. Rupanya ESP ni kesan dia banyak merebak ke seluruh badan. tak faham betul..

Nak cuba set vitamin menyusu Shaklee agar dapat menyusu si manja secara eksklusif? Inginkan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Monday, October 24, 2016

Belajar Lebih Fokus Selepas Amalkan Minyak Ikan Omega 3

Ibu bapa mana yang tak nak anak-anak mereka bijak, pintar, petah bercakap dan yang sewaktu dengannya. Untuk badan yang sihat dan cergas kita perlu makan makanan yang sihat dan seimbang. Untuk otak yang cerdas kita juga perlu makan makanan yang berkhasiat.

Menurut Gomez Pinilla, seorang ahli Institut Penyelidikan Otak UCLA dan Pusat Kajian Kecederaan Otak berkata, "asid lemak omega 3 (minyak ikan) yang ditemui di dalam ikan salmon, walnut dan buah kiwi memberikan manfaat yang banyak untuk kesihatan termasuklah meningkatkan pembelajaran dan ingatan serta membantu melawan gangguan mental seperti kemurungan, skizofrenia dan demensia".

Menurutnya lagi asid lemak omega 3 sangat penting untuk fungsi otak yang normal. Nama lain bagi asid lemak omega 3 ialah minyak ikan. Sinaps yang terdapat di dalam otak menghubungkan neuron dan menyediakan fungsi-fungsi kritikal. Proses pembelajaran dan ingatan berlaku pada sinaps.

Minyak Ikan Vitamin Untuk Otak Cerdas Dan Pintar

Asid lemak omega 3 kekenyalan sinaptik dan ia memberi kesan positif kepada beberapa pernyataan (expression) molekul yang berkaitan dengan pembelajaran dan ingatan yang terdapoat di dalam sinaps. 

Betul ke minyak ikan atau asid lemak omega 3 ni bagus sangat untuk otak?


Ye memang betul. Banyak kajian yang menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 yang mencukupi meningkatkan prestasi pembelajaran kanak-kanak dan pelajar sekolah.

Dalam kajian yang dilakukan di Australia di mana seramai 396 kanak-kanak antara umur 6 dan 12 yang diberi minuman dengan omega-3 asid lemak dan nutrien lain (besi, zink, asid folik dan vitamin A, B6, B12 dan C) menunjukkan skor yang lebih tinggi pada ujian mengukur kecerdasan lisan dan pembelajaran dan ingatan selepas enam bulan dan satu tahun daripada kumpulan kawalan pelajar yang tidak menerima minuman pemakanan.

Kajian ini juga dijalankan dengan 394 kanak-kanak di Indonesia. Hasil kajian menunjukkan skor ujian lebih tinggi untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan di Australia, tetapi hanya untuk kanak-kanak perempuan di Indonesia. (sumber)

Kira-kira 8% daripada berat otak adalah terdiri daripada asid lemak omega 3 satu blok bangunan yang dianggarkan mengandungi kira-kira 100 bilion neuron. Asid docosahexaenoic (DHA) dan asid eicosapentaenoic (EPA) memainkan pelbagai peranan penting dalam struktur neuron dan fungsi, melindungi mereka daripada kerosakan oksidatif, keradangan, dan kemusnahan terkumpul dilakukan oleh gangguan kronik yang lain.


Suplemen minyak ikan shaklee membantu perkembangan minda anak-anak


Apabila anak kurang fokus dalam pembelajaran, tidak dapat mengingat dengan baik dan menjadi mudah lupa sudah pasti ibu bapa sangat risau kerana keadaan ini akan memberi kesan kepada prestasi anak-anak di sekolah dan lama-kelamaan perkembangan pembelajaran juga boleh merosot.

Minyak Ikan Vitamin Untuk Otak Cerdas Dan Pintar

Jadi apa yang perlu dilakukan agar minda anak-anak kita sentiasa fokus dan otak kekal cerdas untuk menerima pembelajaran di sekolah? 

Pilihan terbaik dan paling tepat ialah memberikan anak-anak kita minyak ikan atau asid lemak omega 3. Mana nak cari minyak ikan paling bagus kat Malaysia ni? Tak lain tak bukan tentulah minyak ikan Shaklee. Asid lemak omega 3 shaklee lebih dikenali dengan nama OMEGA GUARD.

Keistimewaan minyak ikan Omega Guard Shaklee


Apa yang istimewanya OMEGA GUARD Shaklee berbanding minyak ikan jenama lain? Banyak kelebihannya tau. Antaranya ialah:
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan dengan menggunakan teknologi terkini iaitu kaedah ultratulen bergred farmaseutikal. Ia di hasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan paling semulajadi.
  • Kaedah yang digunakan oleh Shaklee ini mampu menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat di dalam ikan seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium,, dioksin dan PCB(polychlorinated biphenil yamg merupakan bahan kimia industri yang paling bertoksik).
  • Berbanding dengan jenama lain yang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan yang mana akan memusnahkan sesetengan nutrien.
  • Apa yang paling penting kaedah yang gunakan jenama lain tidak mampu menapis kandungan logam merbahaya untuk kesihatan yang terdapat di dalam ikan.
Nak tahu lebih lanjut lagi tentang keistimewaan Omega Guard Shaklee dan kelebihannya boleh klik di link di bawah ni..okey..

Omega Guard Shaklee Minyak Ikan terbaik Di Dunia
MANFAAT UTAMA OMEGA GUARD SHAKLEE



Testimoni Omega Guard Bantu Tingkatkan Kecerdasan Minda Kanak-kanak


Testimoni 1: Belajar lebih rajin selepas amalkan Omega Guard Shaklee


Testimoni Omega Guard Bantu Tingkatkan Kecerdasan Minda Kanak-kanak
Adik saya ni darjah 1..Lelaki faham-faham je la kan..Puas fikir macam mana nak bagi serius dan cepat faham belajar..Saya bagi la OMEGA GUARD..Alhamdulillah..sekarang tak berhenti mulut asyik nak mengeja jer..Ke hulu ke hilir bawa buku..Suruh akak ajar dia baca.. Nampak sangat lain.. dari dulu yang malas dan berkhayal je time belajar. Selepas ni saya akan supply OMEGA GUARD je untuk dia. Untuk dia makan hari-hari asalkan nak belajar..

Testimoni 2: Belajar lebih fokus dan cepat tangkap apa yang diajar

Testimoni Omega Guard Bantu Tingkatkan Kecerdasan Minda Kanak-kanak
Sebelum ni tak pernah terfikir untuk bagi anak makan OMEGA walaupun tahu khasiatnya kepada perkembangan otak kanak-kanak. Saya mula bagi anak saya omega sejak sebulan yang lepas bila tengok dia asyik kena demam dan selesema berjangkit dari budak-budak kat rumah pengasuh. Bola dia makan OMEGA memang nampak anak saya jarang demam walaupun pengambilan omega cuma seminggu sekali je. Baby sitter pun cakap "sekarang amna ni jarang demam dah..bagi makan apa.."hihi...Satu lagi saya memang dedahkan anak saya untuk belajar buku-buku bergambar sebelum berusia 1 tahun lagi sebab nampak dia memang ada minat untuk belajar. Cuma bila dah duduk dengan budak-budak yang ramai dia selalu hilang fokus bila saya ajar kat rumah sebab ingat nak main je kot..Tapi sejak bagi OMEGA ni nampak dia fokus dan cepat tangkap. Ibu mana yang tak bangga bila anak fokus pada apa yang kita ajar dan cepat tangkap dengan apa yang kita ajar. OMEGA memang pelaburan yang berbaloi untuk anak..I LOVE OMEGA GUARD SHAKLEE.
Nak vitamin yang terbaik untuk anak anda? Inginkan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846


Friday, October 21, 2016

Sakit Pinggang Kesan Suntikan Epidural Hilang Selepas Mengamalkan Sirap Ajaib

Suntikan epidural kini menjadi satu kaedah bersalin yang makin popular. Suntikan epidural atau epidural anesthesia ialah satu suntikan memasukkan ubat bius melalui tiub ke dalam ruang epidural pada tulang belakang. 

Suntikan epidural ni boleh bantu menahan rasa sakit semasa bersalin dengan menghalang buat sementara waktu pergerakan isyarat saraf pada saraf tunjang (saraf yang bermula dari rahim ke otak).

Suntikan ini menyebabkan ibu-ibu akan hilang deria rasa iaitu rasa kebas. Kaedah suntikan epidural sesuai untuk menghilangkan rasa sakit semasa bersalin secara normal atau pembedahan cesarean. 


Sakit Pinggang Kesan Suntikan Epidural Hilang Selepas Mengamalkan Sirap Ajaib


Epidural adalah ubat tahan sakit paling selamat dan sangat diperlukan ibu yang ada masalah kesihatan seperti sakit jantung dan tekanan darah tinggi.

Epidural diberikan di kawasan tulang belakang yang lebih rendah di paras pinggul. Kebanyakan epidural diberi semasa pesakit dalam keadaan duduk supaya membuka ruang antara tulang-tulang belakang dan memudahkan jarum untuk masuk ke ruang epidural.

Ubat anaestetik yang disuntik masuk secara infusi oleh pump infusi melalui tiub epidural akan diserap oleh urat saraf di bahagian bawah paras tiub epidural, menyebabkan halangan deria sakit kebahagian pinggang dan bawah badan.

Ibu mungkin berasa sedikit tidak selesa semasa jarum epidural dan tiub berongga dimasukkan. Jika ibu berasa sangat sakit atau berasa seperti kejutan elekrik, doktor bius harus diberitahu supaya ia boleh membetulkan posisi jarum atau tiub berongga epidural.

juga mungkin berasa sedikit tidak selesa semasa jarum epidural dan tiub berongga dimasukkan. Jika pesakit berasa sangat sakit atau berasa seperti kejutan elekrik, doktor bius harus diberitahu supaya ia boleh membetulkan posisi jarum atau tiub berongga epidural


Kesan sampingan suntikan epidural


Suntikan ini adalah suntikan yang selamat. Namun kadang kala ada juga kesan sampingannya iaitu:

  • boleh menyebabkan tekanan darah ibu menjadi terlalu rendah. Jika tidak dapat dikesan bayi boleh menjadi lemas dan ibu perlu dibedah dengan segera.
  • ibu yang mengambil suntikan epidural tidak dapat bergerak bebas dan terikat di katil sepanjang proses bersalin dan memerlukan penjagaan yang rapi supaya tekanan darah ibu tidak turun secara drastik.
  • hilang kawalan pundi kencing. Apabila ini berlaku ibu akan dibantu dengan tiub catherer untuk mengeluarkan air kencing. Pundi kencing yang terlalu penuh boleh mengganggu proses bersalin dan boleh cedera semasa melahirkan bayi.
  • Jika pintu rahim telah terbuka sepenuhnya, akibat kebas di bahagian pinggul dan ke bawah, ibu jarang dapat meneran keluar bayi secara efisien. Ini meningkatkan risiko panjang jangka masa bersalin peringkat akhir dan memerlukan penggunaan forcep atau vakum untuk membantu menarik keluar bayi.

Sakit Pinggang Selepas Suntikan Epidural


Kajian menunjukkan prosedur epidural tidak meningkatkan risiko sakit pinggang yang kronik dan sakit belakang tidak ada kaitan secara langsung dengan epidural.

Walaubagaimanapun, akibat baring terlalu lama dalam posisi semasa menggunakan ubat epidural, boleh menyebabkan sakit pinggang yang sedia ada menjadi lebih serius.

Kesan tusukan jarum epidural yang menyebabkan rasa sakit belakang selepas prosedur epidural hanyalah kesan sementara untuk beberapa hari dan boleh pulih semula seperti biasa.

Namun ada juga ibu-ibu yang mengalami sakit pinggang ni dalam tempoh masa yang lama bukan beberapa hari.

Ibu-ibu gojes yang tercari-cari suplemen (makanan tambahan) atau vitamin yang boleh membantu mengatasi rasa  sakit pinggang dan belakang selepas bersalin menggunakan kaedah suntikan epidural boleh mencuba sirap ajaib Shaklee.

Sirap ajaib yang saya maksudkan ialah Vivix. Sebab tu disebut sebgai sirap sebab warnanya yang merah pekat. 


Kenapa Vivix?

Nak tahu lebih lanjut tentang Vivix boleh klik link ini
3 Fakta Menarik Vivix Sebab Ramai Yang Tergilakannya Yang Wajib Anda Tahu

Testimoni Vivix hilangkan sakit pinggan kesan epidural


Jom kita tengok testimoni ibu-ibu gojes yang ambik Vivix semasa tempoh berpantang secara tak sengaja sakit pinggang kerana epidural hilang begitu saja.


Sakit Pinggang Kesan Suntikan Epidural Hilang Selepas Mengamalkan Sirap Ajaib
"Wana ambil VIVIX sebab nak hilangkan rasa sakit pinggang lepas epidural. Sekarang dah tak lenguh lagi dah. Macam dah hilang. Dah boleh basuh baju dengan tangan. kalau tak bangun je selepas basuh baju terus belakang sakit. So..memang recomended VIVIX untuk sakit epidural. Nikmat rasa bila sakit belakng tu hilang.,Tapi semuanya dengan izin Allah juga..."
Sakit Pinggang Kesan Suntikan Epidural Hilang Selepas Mengamalkan Sirap Ajaib
"Hari pertama berpantang dengan VIVIX. Masuk minggu ke 3 saya dah tak rasa sakit belakang akibat kesan epidural. Saya berpantang sendiri. VIVIX memberikan tenaga luar biasa kepada saya..."
Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?


Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Wednesday, October 19, 2016

Atasi Kesan-kesan Menopause Dengan Berkesan Bantu Kurangkan Tekanan Perasaan

Setiap wanita akan mengalami saat menopause atau putus haid. Kebanyakan wanita akan mengalami beberapa gejala ataupun kesan-kesan akibat menopause. Cuma yang membezakannya tempoh dan tahap keterukan gejala menopause. 

Gejala menopause ni boleh bermula beberapa bulan atau beberapa tahun sebelum haid berhenti atau sebelum mengalami menopause yang sebenar. Ia disebut sebagai premenopause.

Pada ketika ini, keupayaan seseorang wanita berubah daripada peringkat reproduktif (subur) ke peringkat tidak reproduktif (tidak subur) disebabkan berlakunya perubahan hormon.

Keadaan ini berlaku apabila kelenjar ovari mula kurang berfungsi dengan tidak mengeluarkan hormon estrogen secukupnya. Namun ketika ini ovum benih wanita masih dikeluarkan tetapi tidak seperti semasa berusia 20an. (rujuk: http://drzubaidi.com/blog/perimenopause/ )


Atasi Kesan-kesan Menopause Dengan Berkesan Bantu Kurangkan Tekanan Perasaan

Jom kita kenali gejala-gejala yang berkaitan menopause:


  • perubahan kitaran haid - wanita akan mengalami haid yang tidak teratur. Jarang-jarang berlaku dan banyak darah yang keluar. tempoh haid kadang-kadang panjang kadang-kadang sekejap. Keadaan ini boleh berlaku antara 5 hingga 6 tahun.

  • hot flushes (hot memerah) - rasa hangat yang dialami secara tiba-tiba pada waktu malam, yang dirasai pada bahagian atas badan, seluruh muka dan leher akibat pengembangan dalam pembuluh darah dan juga berpeluh.
  • faraj kering - faraj yang kering menyebabkan rasa sakit semasa membuat hubungan kelamin. Penurunan pengeluaran estrogen dan progesteron boleh menjejaskan lapisan nipis yang memberi kelembapan pada dinding faraj. Sebab tu rasa sakit bila bersama suami.
  • insomnia atau masalah tidur 
  • kerap membuang air kecil atau kencing tidak lawas. Semasa menopause wanita biasanya akan hilang kawalan pada pundi kencing. Tisu-tisu dalam faraj dan uretra telah hilang kenjalan dan lapisan menjadi nipis. Urat-urat disekitar pelvik juga semakin lemah.
  • Jangkitan pundi kencing. Penurunan hormon estrogen dan perubahan dalam saluran kencing membuatkan wanita menopause lebih terdedah untuk mendapat jangkitan pundi kencing.
  • Libido menurun. Wanita menopause akan mengamali masalah kurang berminat untuk bersama suami.
  • Kemurungan dan perubahan mood. Mood sentiasa berubah-ubah.
  • Perubahan kulit, rambut dan tisu-tisu lain. Kehilangan tisu lemak dan kolagen akan menjadikan kulit lebih kering dan lebih nipis, dan akan memberi kesan keanjalan dan pelinciran kulit berdekatan saluran faraj dan kencing. Perubahan estrogen boleh menyumbang kepada keguguran rambut atau menyebabkan rambut wanita menopause menjadi rapuh dan kering. 

Atasi Kesan-kesan Menopause Dengan Berkesan Bantu Kurangkan Tekanan Perasaan


Boleh ke nak atasi atau kurangkan gejala dan kesan-kesan menopause ni? Boleh ye. Camne tu? Di sini saya nak cadangkan satu produk Shaklee yang memang terbaikdan berkesan untuk atasi gejala menopause iaitu GLA COMPLEX.

Atasi Kesan-kesan Menopause Dengan Berkesan Bantu Kurangkan Tekanan Perasaan



GLA ialah singkatan kepada gamma-linolenic acid. GLA ialah sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin.


Prostaglandin tu apa pulak?

Prostaglandin ialah bahan berkesan berupa hormon yang membantu mengawalatur proses badan yang normal.
GLA Shaklee diekstrak daripada biji tumbuhan borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO.

Keistimewaan Borage ialah sifatnya 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Bioavailabiliti GLA Complex Shaklee telah dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam tisu dan sel.


GLA Complex shaklee telah terbukti mampu membantu mengurangkan kesan-kesan menopause.


Testimoni GLA Complex mengatasi kesan-kesan menopause.



TESTIMONI 1 

"GLA Complex sangat sesuai untuk wanita menopause. Ibusaya selepas menopause naik eczema sebba kulit sangat kering, hormon tak stabil. Teruk juga, naik bintik-bintik macam kena gigit nyamuk, gatal-gatal dan bertambah teruk. Selepas makan GLA alhamdulillah eczema hilang. Kulitnya pun moist dan tak kering. Makcik mak cik juga kena benda yang sama dan jadi pengguna tegar GLA.."

TESTIMONI 2:

"Satu lagi kesan GLA untuk wanita menopause. Testimoni ni khas untuk wanita berkahwin. Kawan kepada ibu, juga sudah menopause mengalami kesan bahagian wanitanya (faraj) kering..Sudah bertahun tidak bersama dengan suami sehingga redha jika suaminya mencari yang lain. Selepas ibu memperkenalkan GLA COMPLEX kepada beliau rumahtangga kembali ceria. Dah tak sakit lagi bila bersama. Syukur alhamdulillah..."


Produk shaklee dihasilkan dari bahan semulajadi. InsyaAllah produk Shaklee sangat berkesan dan selamat. Tiada kesan sampingan jangka panjang dan pendek. 

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultasi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846



Monday, October 17, 2016

Sebulan Berat Badan Turun 8kg, Terpaksa Beli Seluar Baru Saiz Kecil

Sebulan berat badan boleh turun 8kg itu adalah sangat normal. Puratanya berat badan seminggu turun 2kg. Ok sangatlah kan..Ada orang nak turun 1kg pun susah kan..Bila sebut nak kuruskan badan, nak turunkan berat badan ni ramai yang terbayang kena makan ubat atau suplemen atau vitamin yang membuatkan sesorang tu kena tidur tepi bilik air..

Tak nak la macam tu kan..sampai badan pun tak ada tenaga. yelah asyik membuang je. Apa pun tak boleh nak buat. Kalau macam ni berat badan cepat je turun tapi sekejap je. Bila dah tak makan ubat kurus tu jadi naik baliklah timbangan kita..Betul tak?

Sebulan Berat Badan Turun 8kg, Terpaksa Beli Seluar Baru Saiz Kecil

Ada ke produk yang boleh turunkan berat badan sebanyak 8kg dalam masa sebulan?


Mesti la ada. Produk yang saya maksudkan alah OMEGA GUARD SHAKLEE. Omega guard ni dihasilkan dari ikan laut dalam. Bahasa mudahnya omega guard ni minyak ikan omega 3. 

Korang boleh klik link kat bawah ni nak tahu tentang OMEGA GUARD yang super power ni.
MANFAAT UTAMA OMEGA GUARD SHAKLEE
Omega Guard Shaklee - Minyak Ikan terbaik Di Dunia
Omega Guard Lindungi Jantung Anda

Omega guard ni banyak sangat manfaat dia untuk keishatan kita. Yang paling femes omega guard sangat la baik untuk kesihatan jantung.

Kali ini saya nak fokus dan terangkan bagaimana OMEGA GUARD bantu untuk kuruskan badan dengan berkesan dan selamat.

Apa itu hormon leptin?


Mula-mula kita kena faham tentang hormon leptin dulu. 

Leptin adalah hormon yang memainkan peranan penting dalam selera makan dan kawalan berat badan. Ia dipercayai mempunyai sekurang-kurangnya dua fungsi utama. 

Pertama, ia melintasi halangan darah di dalam otak dan mengikat kepada reseptor di pusat selera makan dalam otak, mengawal sel-sel otak dan memberitahu anda berapa banyak perlu makan. 

Kedua, ia meningkatkan sensitiviti aktiviti sistem saraf, yang merangsang tisu lemak untuk membakar tenaga.

Bila badan seseorang tu ada hormon leptin yang tinggi badan akan rasa lebih kenyang. Bila badan kurang atau rendah hormon leptin otak akan menghantar signal lapar.

Jadi kalau nak kurus sepatutnya kena ada tahap hormon leptin yang mana? Mestilah yang tinggi kan.

Hormon leptin ni dikeluarkan dari sel-sel lemak yang terletak di dalam tisu adipose (adiposes tissues). Secara logiknya apabila hormon leptin ni dok dalam sel lemak, orang yang ada lemak banyak maka tinggilah hormon leptin dia kan?

Sebulan Berat Badan Turun 8kg, Terpaksa Beli Seluar Baru Saiz Kecil

Tapi kenapa agaknya orang gemuk ni pun tak jadi kurus-kurus?
Padahal leptin dia tinggi. Sebabnya orang macam ni ada masalah rintangan leptin.

Tak semestinya orang gemuk je ada masalah rintangan leptin ni. Orang kurus pun boleh juga mengalami masalah rintangan leptin ini.

Apa faktor yang menyebabkan rintangan leptin ni?


  • mengambil gula yang berlebihan
  • stress yang melampau
  • tahap insulin tinggi dalam darah
  • tidak cukup tidur
  • makan berlebihan
Bagi yang jenis nak makan je kerja dia, craving je itu menunjukkan tanda-tanda ada rintangan leptin.

Jadi bagi yang nak kurus tu, dah diet dah, dah bersenam dah tapi tak turun-turun juga berat badan. Itu menunjukkan korang ada masalah rintangan leptin. Yang nak turunkan berat badan korang mesti kena atasi masalah rintangan leptin ni dulu. Kalau tak setel masalah ni sampai bila-bila pun susah la nak turunkan berat badan.

Bagaimana nak atasi masalah rintangan leptin ni? 



Senang je. Nak atasi masalah rintangan leptin ni korang kena la konsisten ambil OMEGA GUARD Shaklee. Omega guard sangat membantu untuk menurunkan paras triglycerides (lemak) dalam darah.

Apa kaitan tridlycerides ni dengan hormon leptin pulak ye? Berbelit-belit ek..Jadi omega guard sangat berkesan untuk membantu menurunkan paras lemak dalam darah. Bila triglycerides rendah maka rintangan leptin akan diperbaiki.

Apabila lemak dalam darah rendah hormon leptin akan stabil. Maka senang la nak kurus bila hormon leptin berfungsi dengan baik. 

Apa yang penting kunci utama nak turunkan berat badan mesti kena kawal pemakanan. Nak tak nak siapa-siapa saje yang nak kurus tu mesti kena diet la senang citer. Tak boleh semua makanan yang lalu depan mata kita nak ngap je.

Bab-bab kuruskan badan ni saya suka sangat follow cara Dr. Zubaidi. Korang boleh follow facebook Dr. Zubaidi untuk dapatkan tip-tip nak kuruskan badan dengan cara yang selamat dan berkesan tanpa kesan sampingan yang menakutkan.

Testimoni Omega Guard Shaklee untuk kuruskan badan


Jom tengok testimoni pengguna yang ambil OMEGA GUARD untuk kuruskan badan.

Sebulan Berat Badan Turun 8kg, Terpaksa Beli Seluar Baru Saiz Kecil
Saya jatuh cinta dengan Omega Guard. Niat nak cuba oemga guard untuk kesihatan tapi tak sangka omefga guard bantu turunkan berat badan saya sebanyak 8kg dalam sebulan!! Memang power lah omega guard ni. Orang sekeliling banyak tegur, "Eh, dah kurus.." Memang banyak inch loss..
Baju lama yang dulu tak muat sangat-sangat, sekarang dah boleh pakai balik. Seluar pula kalau tak pakai tali pinggang habis terlondeh kalau jalan. Terpaksa beli seluar baru yang saiz lebih kecil. Uolss kalau nak turunkan berat badan tu try lah Oemga Guard Shaklee..Memang terbaik!!


Banyak tau produk pelangsingan kat luar sana tu yang boleh menyebabkan penyakit-penyakit lain seperti darah tinggi, buah pinggang rosak, serangan jantung dan sebagainya. Sangat bahaya kan..hati-hati tau korang nak beli produk kurus ni. Kaji dulu bahan-bahan yang digunakan. Jangan percaya sangat cakap-cakap orang yang jual tu. 

Nak selamat dan berkesan guna je produk shaklee. InsyaAllah berkesan dan selamat. Tiada kesan sampingan jangka pangjang dan pendek.

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultasi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Friday, October 14, 2016

Atasi Kencing Manis Semasa Hamil Dengan Mudah Dan Berkesan

Kencing manis atau diabetes ketika hamil juga disebuat sebagai gestational diabetes mellitus atau GDM. Lebih kurang 18 orang wanita mengandung dikesan menghidap diabetes dari 100 orang.

Diabetes semasa hamil kebiasaannya dapat dikesan semasa kandungan ke enam atau ke tujuh bulan iaitu di antara minggu ke28 dan minggu ke 34.

Kencing manis semasa hamil akan berlaku apabila badan tidak boleh menghasilkan sejenis hormon yang dipanggil insulin dengan secukupnya. Insulin yang dihasilkan oleh pankreas mempunyai dua tugas iaitu mengawal jumlah gula dalam darah yang digunakan untuk tenaga dan juga berfungsi membolehkan gula yang tidak diperlukan segera disimpan.

Semasa hamil badan seorang ibu akan menghasilkan lebih insulin untuk memenuhi keperluan bayi. Terutamanya ketika usia pertengahan kehamilan dan seterusnya. 

Atasi Kencing Manis Semasa Hamil Dengan Mudah Dan Berkesan

Jika badan ibu mengandung tidak dapat menyediakan insulin tambahan ibu akan mempunyai terlalu banyak gula dalam darah. ini akan menyebabkan ibu mengandung menghidap diabetes gestasi (DM) atau kencng manis semasa mengandung. 

Walaupun diabetes semasa mengandung akan hilang dengan sendirinya selepas bersalin, kebanyakan mereka akan menghidap diabetes jenis kedua kemudian hari.

Wanita yang menghidap diabetes semasa hamil juga berisiko tinggi kematian bayi dalam kandungan walaupun selepas dua bulan hamil, bayi menjadi besar (macrosomia) membawa kepada masalah kesukaran untuk bersalin.

Bayi yang mempunyai saiz yang melebihi empat kg akan mendapat risiko kecederaan bahu semasa proses bersalin (shoulder dystocia), aras glukosa dalam darah yang tinggi membuatkan bayi menghasilkan lebih banyak insulin menyebabkan hipoglisemia berlaku kepada bayi setelah dilahirkan dan bayi memerlukan penyusuan yang kerap.

Gestational diabetes juga boleh mengakibatkan wanita yang sedang hamil berisiko tinggi untuk menghidap pre-eclampsia (mempunyai tekanan darah tinggi dan berlebihan protein dalam air kencing) selepas empat bulan hamil.

Seseorang wanita mengandung juga berisiko tinggi untuk mendapat jangkitan seperti vaginal moniliasis (jangkitan faraj), jangkitan pada luka yang menyebabkan lambat untuk pulih dan 50 peratus daripada wanita hamil boleh menghidap diabetes jenis kedua kemudian hari. (rujuk)


Apa yang perlu dibuat jika disahkan ada kencing manis semasa hamil?


Langkah pertama yang perlu dilakukan sebelum menggunakan terapi insulin ialah mengamalkan diet yang seimbang. Ini amat penting untuk memastikan paras gula dalam darah sentiasa normal.

Atasi Kencing Manis Semasa Hamil Dengan Mudah Dan Berkesan


Berikut adalah pola pemakanan yang baik untuk mengekalkan paras gula yang normal di dalam darah:


  • Mengambil karbohidrat kompleks (bijirin, kekacang, peas, sayur-sayuran, dan makanan berkanji).

  • Mengambil makanan yang kaya serat (buah-buahan, sayur-sayuran, legum, roti gandum tulen, dan lain-lain).
  • Memastikan diet yang rendah lemak, terutama lemak tepu (mentega, daging berlemak, krim dan lain-lain). Pilihlah hirisan nipis daging dan ayam tanpa kulit.
  • Elakkan makanan yang bergoreng.

Selain itu, aktiviti fizikal yang sederhana secara kerap boleh dilakukan oleh ibu. Ia dapat mengurangkan risiko oleh GDM dan meningkatkan keberkesanan tindakan insulin dalam sel-sel badan sekaligus membantu mengekalkan paras glukosa dalam darah.

Antara aktiviti fizikal yang boleh dibuat ialah berjalan, meregangkan badan dan menangkat pemberat yang ringan membantu menegluarkan peluh. Aktiviti fizikal ni boleh dibuat selama 15 minit pada peringkat awal sebanyak 3 kali seminggu.

Jangan buat aktiviti yang membuatkan ibu tidak seimbang. berhenti membuat senaman jika anda mengalami sebarang kesakitan, pening, sesak nafas, berasa hendak pitam, berdebar-debar, sakit belakang atau pelvis, atau mengalami pendarahan faraj.

Bagaimana produk Shaklee boleh membantu mengatasi kencing manis semasa hamil dengan mudah dan berkesan?


Atasi Kencing Manis Semasa Hamil Dengan Mudah Dan Berkesan


Bagi ibu-ibu yang tercari-cari produk terbaik untuk mengatasi kencing manis semasa hamil saya cadangkan ibu-ibu menncuba produk Shaklee.

Salah satu produk shaklee yang boleh diambil untuk menghilangkan diabetes semasa mengandung ialah Energizing Soy Protein atau nama manjanya ialah ESP. ESP ni protein soya NON GMO yang lengkap dengan kesemua 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh tubuh manusia dan lengkap dengan mineral lain juga.

ESP boleh membantu ibu-ibu mengatasi masalah GDM dengan:

  • mengawal paras insulin dalam darah, 
  • membantu mengawal paras gula, 
  • mengawal selera makan. ESP ni sangat mengeyangkan dan memberikan tenaga kepada ibu-ibu dalam tempoh yang lama dan panjang. Jadi tak ada la ibu-ibu rasa nak makan benda-benda yang mengarut kan sebab perut kenyang je..
  • ESP ni rendah indeks glisemik. Sebab tulah ia sesuai sangat untuk pesakit diabetes.
Klik KEBAIKAN ESP SHAKLEE untuk mengetahui lebih lanjut tentang manfaat utama ESP yang lain.

Testimoni ibu yang mengambil ESP untuk atasi kencing manis semasa hamil.


Atasi Kencing Manis Semasa Hamil Dengan Mudah Dan Berkesan
Haritu bekalkan bapa mertua yang ada diabetes dengan ESP. Alhamdulillah bacaan ayah stabil dan kembali normal.
 Untuk diri saya ESP ni antara suplemen yang saya ambil semasa preggy anak ke tiga. Syukur sangat takde GDM. Kalau masa anak kedua haritu saya disahkan GDM, jenuh sangat nak kena buat BSP sampai 4 kali sehari. Habis planning lari hari tu..
Best juga masa mengandung tu berat naik dalam 10kg gitu, terkawal, badan pun tak obes lepas pantang bila amalkan ESP nih.


Yang pernah amalkan ESP ni memang takkan miss la ambilnya setiap hari. Saya sendiri pun setuiap hari takkan lupa minum ESP. dah macam ketagih dah..hihi. Kalau tak minum tu dok teringat-ingat je..Macam ada yang tak kena je.. 

Bukan saja mengeyangkan bila minum ESP ni. Yang paling syok, parut jerawat saya cepat je hilang, kulit muka tak kering lagi, dulu kulit kering yang amat, siku dan lutut pun makin cerah..dulu dah la kering pastu warna tak sekata pulak tu..

Oklah.. bagi ibu-ibu preggy yang nak cuba ESP ni jangan lupa contact saya ye. Jangan tunggu-tunggu lagi. Ibu tak preggy pun boleh minum ESP ni tau..


Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultasi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846