Friday, September 30, 2016

Cyst Kecut Selepas Konsisten Amalkan Cecair Merah, Tidak Perlu Bedah

Ovari cyst ialah kantung berisi cceair yang berkembang di dalam ovari wanita. Setiap bulan wanita yang sihat dan subur akan menghasilkan cyst di dalam ovari mereka. ini adalah normal dan tidak merbahaya. 

Ovari cyst ini disebut sebagai functional ovarian cyst. ia akan berkembang sebagai sebahagian dengan kitaran haid. Cyst ini mengandungi telur atau benih wanita. Apabila saiz cyst lebih kurang 2cm atau 20mm ia akan pecah untuk mengeluarkan ovum. 

Apabila ovum telah keluar dari ovari cyst yang pecah ini, tiada lagi ovari cyst. Jadi ovari cyst ni akan muncul lagi pada kitaran haid seterusnya, berkembang dan pecah serta berperanan yang sama.

Cyst Kecut Selepas Konsisten Amalkan Cecair Merah, Tidak Perlu Bedah

Ovari csyt akan menjadi masalah apabila saiznya membesar melebihi 2cm atau 2mm dan tidak pecah. 

Tanda-tanda dan gejala ovari cyst


Sebenarnya tiada tanda-tanda awal cyst ini wujud sehinggalah saiznya semakin membesar. 

  • rasa sakit pada pelvik 
  • sakit ketika mengadakan hubungan kelamin
  • kerap membuang air kecil. Apabila saiz sangat besar ia akan menekan pundi kencingmenyebabkan kerap kencing atau kencing tidak lawas.
  • haid tidak teratur, aliran darah haid yang banyak
  • perut kembung
  • rasa kenyang walaupun makan sikit
  • perut buncit sehingga ada yang menyangka mereka mengandung
  • bahagian bawah perut rasa senak
Segeralah berjumpa doktor apabila sakit pada perut atau pelvik yang teruk secara tiba-tiba. Rasa sakit yang disertai demam dan muntah-muntah. 

Bagaimana nak kecutkan saiz cyst?


Bagi yang ingin mengatasi cyst dengan cara rawatan alternatif tanpa pembedahan, pilihan terbaik dan palimng tepat ialah amalkan sirap merah Shaklee iaitu Vivix.

Kenapa Vivix??


Secara umumnya kita tahu salah satu faktor berlakunya pelbagai penyakit adalah disebabkan serangan radikal bebas yang berlaku setiap masa di sekeliling kita.

Radikal bebas merupakan bahan sampingan yang dihasilkan oleh badan manusia melalui proses pengoksidaan iaitu tindak balas biokimia. Radikal bebas apabila masuk ke dalam badan akan bertindak balas terhadap sel-sel tubuh. Di mana ia akan menukarkan sel menjadi sel-sel rosak. Sel-sel rosak inilah yang disebut sebagai mutasi.

Dengan mengambil makanan dan vitamin yang mengandungi antioksidan yang tinggi dapat melindungi tubuh dari seranagn radikal bebas dan memperlahankan pemusnahan sel yang disebabkan oleh proses pengoksidaan untuk memelihara kesihatan tubuh badan daripada sebarang penyakit.


Vivix mengandungi campuran unik botani Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee sahaja.


Pengambilan Vivix Shaklee secara konsisten sangat membantu mengecilkan saiz cyst sekaligus mengelakkan dari pembedahan.


Testimoni Cyst Hilang Selepas Mengambil Vivix Shaklee


Cyst Kecut Selepas Konsisten Amalkan Cecair Merah, Tidak Perlu Bedah

Alhamdulillah dengan izin Allah cyst customer ini akhirnya hilang selepas mengamalakn Vivix Shaklee secara konsisten dan disahkan sendiri oleh doktor pakar O&G. Apa yang paling best customer ini hamil selepas TTC selama 6 tahun.



Berminat nak cuba Vivix Shaklee? Nak dapatkan keahlian percuma dengan membeli Vivix Shaklee?

Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa dan konsultasi percuma.

Whatsapp/telegram: Nor Akmal 0139279846

Thursday, September 29, 2016

Hilangkan Sakit Tulang Belakang Tanpa Ubat Tahan Sakit

Rasa sakit di bahagian tulang dan berhampiran pinggang belakang ni sakit yang biasa berlaku. Ia boleh berlaku pada sesiapa saja tak kira lelaki atau perempuan. Hampir setiap orang akan menghadapi sakit tulang belakang tak kira umur berapa pun.

Dikatakan golongan lelaki lebih banyak yang menghadapi sakit tulang belakang berbanding kaum wanita disebabkan orang lelaki banyak melakukan aktiviti berat. 


Hilangkan Sakit Tulang Belakang Tanpa Ubat Tahan Sakit


Jenis-jenis sakit belakang



Sakit Belakang Akut 


Sakit belakang yang datang secara tiba-tiba dan berlarutan kurang daripada enam minggu dinamakan sakit tulang akut. Biasanya dialami oleh mereka yang dalam usia pertengahan tahun. 

Mengangkat benda yang terlalu berat boleh mencetuskan rasa sakit secara tiba-tiba dan kecederaan pada otot-otot atau saraf.


Sakit Belakang Kronik


Sakit tulang belakang kronik pula ialah sakit belakang yang berpanjangan lebih daripada 3 bulan.

Sakit belakang kronik banyak dihadapi oleh orang tua kerana kusyen yang semakin haus dan kesan sakit belakang kronik yang tidak dirawat dengan baik.


Sebab-sebab Berlakunya Sakit Belakang


Terdapat beberapa punca yang dikaitkan dengan sakit tulang belakang.

  • Ketegangan otot atau ligamen. Mengangkat benda berat berulang kali dan pergerakan badan yang janggal secara tiba-tiba boleh menyebabkan otot belakang dan ligamen tulang belakang menjadi tegang.
  • Slipped disc atau prolapsed disc. Tulan rawan lembut yang menjadi pelapik antara tulang belakang terkeluar dan menekan saraf yang keluar di sisi tulang belakang. Ini menyebabkan seseorang itu sakit pada bahagian pinggang terutamanya pada bahagian tengah tulang  belakang. Ia bertambah teruk apabila beliau bergerak duduk atau berdiri lama atau dalam posisi membongkok. (rujukan: drzubaidi.com)
  • Arthritis. dalam beberapa kes arthiritis boleh menyebabkan ruang di sekeliling saraf tunjang menjadi sempit. Keadaan ini disebut sebagai stenosis tulang belakang (spinal stenosis)
  • Ketumbuhan
  • Kecederaan seperti patah

  • Penyakit anky losing spondilitis yang mengakibatkan tulang belakang menjadi keras
  • Jangkitan kuman seperti kuman batuk kering (tuberculosis)
  • Kehausan tulang sendi. Kusyen dan sendi akan menjadi kering apabila umur semakin meningkat. Ini menyebabkan tulang menjadi haus kerana tidak ada pelincir.


Faktor Risiko Sakit Tulang Belakang

Hilangkan Sakit Tulang Belakang Tanpa Ubat Tahan Sakit

  • Umur yang semakin meningkat. Sakit tulang belakang berlaku sekitar umur 30 atau 40. Kerap melakukan senaman, otot-otot akan menjadi kuat, keadaan ini boleh membantu merendahkan risiko sakit belakang
  • Kurang bersenam. Otot belakang yang tidak digunakan mungkin akan mengalami sakit belakang.
  • Berat badan yang berlebihan. Membawa berat badan yang berlebihan menyebabkan tekanan ke atas tulang belakang
  • Penyakit. Penyakit arthiritis dan kanser boleh menyumbang kepada sakit belakang.
  • Pergerakan badan yang tidak sesuai ketika mengangkat barang.

  • Merokok. Perokok terdedah kepada sakit belakang kerana bekalan darah ke tulang belakang berkurangan.

Apa yang shaklee boleh bantu untuk redakan sakit tulang belakang?


Bagi yang tercari-cari penyelesaian untuk atasi masalah sakit tulang belakang dengan segera, saya cadangkan korang mengamalkan sirap ajaib Shaklee iaitu Vivix.

Hilangkan Sakit Tulang Belakang Tanpa Ubat Tahan Sakit

Hilangkan Sakit Tulang Belakang Tanpa Ubat Tahan Sakit
TESTIMONI PESAKIT TULANG BELAKANG MENGAMALKAN VIVIX SECARA KONSISTEN.
Selepas mengamalkan Vivix secara konsisten selama 2 bulan, sakit belakang pesakit ini semkin sembuh. Syukur sangat dah boleh buat macam-macam kerja. Mujur ada VIVIX.


Inginkan VIVIX untuk mengatasi sakit tulang belakang tanpa painkillers dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846



Wednesday, September 28, 2016

Cara Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dan Wanita Untuk Cepat Hamil

Mengandung dan mempunyai zuriat adalah impian setiap pasangan yang telah berkahwin. Ada yang dikurniakan anak seawal setahun usia perkahwinan. Ada yang dah berkahwin 10 tahun tapi masih tidak dikurniakan rezeki untuk menimang cahaya mata.

Tanpa menafikan hamil dan mempunyai anak itu adalah rezeki kurniaan Allah Taala. Tetapi dari sudut sains dan perubatan sukar hamil dikaitkan dengan masalah kesuburan pasangan suami isteri.

Bila si steri gagal hamil tak boleh nak salahkan isteri sahaja. Masalah sukar hamil ni boleh disebabkan oleh faktor lelaki, wanita atau kedua-duanya sekali. 


Cara Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dan Wanita Untuk Cepat Hamil

Di sini saya ingin berkongsi 6 tips yang boleh membantu meningkatkan kesuburan wanita dan lelaki sekaligus berpeluang untuk hamil.


Ketahui Waktu Subur


Untuk tahu waktu subur seorang wanita mesti tahu kitaran haidnya dulu macam mana. Bab kitaran haid ni memang agak kompleks dan susah juga nak faham. Bagi kitaran haid yang normal ia akan berlaku pada setiap bulan.


Kitaran Haid yang teratur


Hari pertama kitaran haid bermula dengan hari pertama haid berlaku. Hari pertama haid hendaklah diambil pada hari pertama di mana darah merah mengalir. Ini ialah kerana setengah-tengah wanita mengalami tompokan-tompokan coklat pada mulanya.


Bilakah ovulasi akan berlaku


Ovulasi akan berlaku lebih kurang 14 hari sebelum haid datang. Oleh itu, bagi wanita yang mempunyai kitaran haid 28 hari yang teratur, hari ovulasinya akan berlaku pada hari 14 haidnya. Bagi wanita yang mempunyai kitaran haid yang lain kiraannya adalah seperti berikut:

Kitaran haid          Hari ovulasi


25 hari                   Hari ke 11 haid

28 hari                   Hari ke 14 haid

31 hari                   Hari ke 17 haid

33 hari                   Hari ke 19 haid

35 hari                   Hari ke 21 haid


Bilakah hari subur anda?


Hari subur adalah 2 hari sebelum, pada hari ovulasi dan sehari selepas ovulasi berlaku. Ini ialah kerana sperma berupaya untuk hidup di dalam rahim 12-48 jam (Setengah-tengah sperma 3-5 hari!), manakala telur hanya akan hidup selama 12-24 jam sahaja.

Kitaran Haid                Hari subur anda

25 hari                         Hari ke 9, 10, 11 dan 12 haid

28 hari                         Hari ke 12,13, 14 dan 15 haid

31 hari                         Hari ke 15, 16, 17 dan 18 haid

33 hari                         Hari ke 17,18,19 dan 20 haid

35 hari                         Hari ke 18, 19, 20 dan 21 haid
Bagi mereka yang masih sukar nak kira hari kesuburan, download saja aplikasi di smart phone. Aplikasi ni dia akan kira terus bila hari subur dan hari ovulasi.

Yang nak kira sendiri pun boleh tetapi korang mesti ada satu kalendar untuk tanda setiap kali haid datang. Ini sangat penting untuk kira kitaran haid berapa hari dan sekaligus kita boleh predict bila waktu subur.

Selain menggunakan kaedah kitaran haid untuk tahu waktu subur, mengenal pasti pertukaran lendir yang keluar dari pangkal rahim juga boleh digunakan untuk menentukan waktu subur.

Pengeluaran lendir dari faraj anda adalah satu perkara yang normal dan semulajadi. Apabila seseorang wanita akan ovulasi, terdapat perubahan hormon di dalam badannya. Hormon estrogen akan merangsangkan pangkal rahimnya (cervix) untuk mengeluarkan lendir (cervical mucus).

Apabila ovulasi hampir berlaku cervical mucus adalah licin dan berair. Tahap kesuburan masa ni adalah tinggi. Apabila ovulasi sangat2 hampir cervical mucus menjadi seperti telur putih dan tahap kesuburan sangat tinggi.


Dapatkan Berat Badan Yang Ideal


Wanita yang ada masalah obesiti atau kegemukan boleh mengganggu tahap kesuburan. Ini agak sukar untuk mendapat cahaya mata. Lemak yang berlebihan di dalam badan boleh menghasilkan estrogen yang berlebihan yang boleh mengganggu ovulasi.


Ambil Vitamin Untuk Tingkatkan Kesuburan


Bagi pasangan yang merancang untuk dapatkan anak pengambilan vitamin tambahan amatlah penting untuk meningkatkan tahap kesuburan. Suami dan isteri dua-dua kena makan. Bukan isteri je ye.


Vitamin E - 

Vitamin E membantu meningkatkan kualiti mukus servik dan sekaligus meningkatkan kualiti implantasi telur disenyawakan. Vitamin E sangat digalakkan diambil oleh lelaki untuk meningkatkan pengeluaran telur.


Vitamin C - 

Vitamin C adalah vitamin antioksidan yang sangat membantu meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita. 


Asid Folik - 

Vitamin ini sangat penting diambil oleh wanita yang ingin hamil dan sedang hamil. Asid folik yang mengcukupi membantu menghalang spina bifida pada bayi dan kecacatan kelahiran yang lain yang berkaitan dengan perkembangan otak dan tulang belakang.


Vitamin B6 -

Ia membantu mengimbangkan tahap pengeluaran hormon progesteron bagi wanita. Tahap progesteron yang normal amat penting untuk elakkan keguguran.


Vitamin B12 -

Ia sangat penting untuk tingkatkan kesuburan. Ia boleh membantu proses ovulasi bagi wanita. Vitamin B12 juga boleh memperbaiki lapisan dalam rahim sekaligus mewujudkan persekitaran yang baik untuk persenyawaan telur.


Vitamin D -

Vitamin D adalah sangat penting untuk kesuburan kedua-dua lekaki dan wanita. Ia merangsang pengeluaran estrogen dan progesteron, mengawal haid dan meningkatkan daya maju sperma.  Di samping itu, Vitamin D adalah vitamin yang penting semasa mengandung dengan kajian yang menunjukkan penggunaannya jauh mengurangkan risiko kelahiran pramatang serta risiko komplikasi kehamilan lain.


Omega 3 dan Omega 6 asid lemak

Asid lemak omega 3 dan 6 juga membantu meningkatkan kesuburan wanita. Ia juga amat penting diambil semasa mengandung. Asid lemak yang mengcukupi dalam badan wanita membantu menghalang keguguran dan bayi pra matang.

Diet Seimbang

Diet yang sihat serta seimbang akan membekalkan nutrien harian dan komponen makanan lain yang membolehkan anda memiliki minda serta tubuh yang sihat dan juga bertenaga untuk menjalani aktiviti-aktiviti harian anda sekaligus meningkatkan tahap kesuburan.

Makanan yang seimbang berasaskan buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin penuh dan makanan tenusu rendah lemak serta kurangkan pengambilan lemak, gula dan garam.

Elakkan makanan yang berasaskan tepung, makanan proses, junk food dan sebagainya. Makanan sebegini sangat tidak bagus untuk tahap kesuburan lelaki dan wanita.


Jangan Merokok

Merokok boleh menyebabkan masalah kesuburan pada wanita dan lelaki. Bahan kimia yang terdapat dalam asap rokok, seperti nikotin dan karbon monoksida, mempercepatkan kadar kehilangan telur bagi wanita.


Tidak Minum Alkohol

Pengambilan alkohol membuatkan seseorang wanita sukar untuk hamil.


Cadangan Vitamin Shaklee 


Di bawah ini adalah vitamin dari rangkaian produk Shaklee yang boleh membantu pasangan suami isteri untuk tingkatkan kesuburan sekaligus berpeluang untuk menimang cahaya mata.


Cara Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dan Wanita Untuk Cepat Hamil
SET KESUBURAN UNTUK LELAKI

Cara Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dan Wanita Untuk Cepat Hamil
SET KESUBURAN UNTUK WANITA

Shaklee menyediakan semua vitamin yang diperlukan oleh pasangan suami isteri untuk tingkatkan kesuburan. Pengambilan vitamin adalah salah satu ikhtiar untuk mendapatkan cahaya mata. Sebagai orang Islam doa dan amalan-amalan lain juga amatlah penting. 

Hubungi saya untuk maklumat lanjut tentang set subur shaklee yang menjadi kegemaran ramai.


Whatsapp / telegram saya Nor Akmal Rusdi0139279846

Friday, September 16, 2016

Peluang Menjana Pendapatan Sampingan Secara Online Untuk Mengisi Masa Lapang

Bila sebut pendapatan sampingan (side income), semakin ramai rakyat Malaysia terlibat dalam aktiviti bisnes untuk tambah pendapatan. Zaman sekarang segalanya memerlukan duit. Nak masuk tandas pun kena bayar. Barang-barang keperluan harian semakin hari semakin meningkat. Kos sara hidup terutama di bandar-bandar besar menjadi semakin mahal dan mengcekik darah.

Kalau nak mengharapkan gaji atau pendapatan tetap dari kerja hakiki kadang kala tidak mengcukupi. Sebab tu ramai yang mula melakukan perniagaan atas talian. Bagi yang dapat mengakses internet inilah peluang yang ada untuk mencari duit lebih di zaman yang segalanya mahal. 

Peluang Menjana Pendapatan Sampingan Secara Online Untuk Mengisi Masa Lapang

Ada yang buat bisnes saja suka-suka untuk mengisi masa lapang. Ada yang betul-betul serius untuk kukuhkan kewangan keluarga. Nak bayar hutang macam-macam. Hutang kereta, hutang rumah, pinjaman peribadi, hutang PTPTN dan sebagainya.

Bisnes online tak memerlukan kita berjumpa pelanggan secara berhadapan. Menggunakan medium online kita hanya mempromosikan barang yang kita jual dan pelanggan yang akan datang cari kita. Tanpa modal yang besar korang pun boleh buat bisnes iaitu menjual produk kesihatan shaklee.

Salah satu medium online yang boleh digunakan untuk menjual produk Shaklee ialah melalui blog. Saya dulu pun tak pandai juga buat blog ni. Tapi selepas kenal Shaklee produk yang hebat ni saya secara tak sengaja terpandai pulak buat blog. hihihi..Blog adalah salah satu saluran untuk saya berkongsi kebaikan produk Shaklee.  

Dengan menggunakan medium online seperti blog saya dapat berjumpa dengan ramai pelanggan yang datang dari seluruh pelusuk negara bukan saja dari Semenanjung malah dari Sabah dan Sarawak juga. Menjual produk Shaklee hanya memerlukan anda keluarkan modal yang sangat minima.

Peluang Menjana Pendapatan Sampingan Secara Online Untuk Mengisi Masa Lapang

Selepas terjebak dengan bisnes Shaklee baru saya tahu betapa ramainya rakyat Malaysia yang sakit. Mereka sangat memerlukan Shaklee sebagai ikhtiar untuk sembuh tanpa bergantung kepada ubat hospital. Melalui Shaklee juga baru saya tahu macam-macam penyakit yang ada. Kadang-kadang rasa macam tak percaya bila kanak-kanak yang berusia 6 tahun ada penyakit buah pinggang bocor. Allahuakbar.b.Semoga kita semua diberikan kesihatan yang baik.

Kalian nak buat bisnes? Tak tahu bagaimana nak mula?


Jika korang teringin nak buat bisnes online tapi tak tahu nak mula dari mana, tak tahu nak jual apa, tak pandai ilmu strategi pemasaran, jangan risau okey. Jom join group kami yang dinamakan WAHMillionaire yang diasaskan oleh seorang WAHM (Wan Fatihanum).

Group WAHMillionaire sangat aktif. Kami hanya berhubung melalui medium online seperti Whatsapp dan telegram serta secret group di facebook. Sekali sekala saja akan berjumpa face to face apabila ada program.

Jadi bagi yang tak suka meeting atau perjumpaan sehingga perlu meninggalkan anak-anak dan suami di rumah Shaklee adalah bisnes yang paling tepat. Bisnes Shaklee bisnes family. walaupun ada perjumpaan dan ada program yang korang perlu hadir, suami dan anak-anak korang boleh bawa sama. Bonda dan nenda pun korang boleh angkut. Tak ada sape yang marah. 



Bisnes Shaklee adalah bisnes yang mudah untuk jana pendapatan sampingan untuk suri rumah dan juga pelajar universiti. Bisnes Shaklee bisnes dari rumah. Siapa pun boleh join bisnes ini walaupun anda sudah bergaji RM10K sebulan. 

Apa tunggu lagi jom sertai ahli keluarga shaklee. Pada siapa yang tercari-cari pendapatan sampingan atau memang mencari peluang untuk mencapai impian yang lebih besar, sertai keluarga besar kami, insyaAllah anda tak akan merasa menyesal.

Hubungi saya atau boleh isi maklumat korang di link di bawah ini dan saya akan hubungi korang segera.


Sertai kami dengan mengisi borang di bawah ini:
Jana Pendapatan Sampingan Tanpa Modal Besar Secara Online

ATAU
WhatsApp saya Puan Nor Akmal 0139279846

Thursday, September 15, 2016

Buat Side Income Secara Online Bantu Kukuhkan Kewangan Keluarga

Pelbagai perniagaan atas talian (online) yang boleh dilakukan oleh rakyat Malaysia. Berniaga atas talian bukan saja menjadi ternd masa kini tetapi berupaya menjana pendapatan sampingan (side income) yang sangat membantu untuk mengukuhkan kewangan keluarga.

Bagi seseorang yang ingin mencari sumber pendapatan lain tanpa bergantung dengan kerja hakiki untuk meringankan kewangan kewangan keluarga perniagaan atas talian adalah pilihan alternatif yang paling tepat.

Perniagaan ini tidak memerlukan anda membayar sewa premis, tidak perlu membayar bil air dan bil elektrik kedai dan tidak perlu menggajikan pekerja, tak perlu sakit ati dan sakit kepala nak layan pekerja yang macam-macam ragam. Segalanya dilakukan sendiri secara online. 

Buat Side Income Secara Online Bantu Kukuhkan Kewangan Keluarga


Apa yang penting anda mempunyai akses internet untuk mempromosikan produk jualan anda. Jadi bagi mereka yang tinggal di kawasan yang tidak dapat nak akses internet perniagaan atas talian adalah tidak sesuai dan sangat sukar. Untunglah sesiapa yang tinggal di kawasan yang boleh mencapai internet dengan kelajuan yang terbaik.

Macam mana ni nak baut bisnes mesti kena ada modal? Jangan risau ye tuan puan adik kakak semua. Masih ada je bisnes yang kalian semua boleh buat tanpa keluarkan modal yang banyak. Bisnes apa tu? Tak lain tak bukan tentulah menjadi ahli keluarga Shaklee dan buat bisnes Shaklee. Menjual produk shaklee korang hanya perlu keluarkan modal yang sangat sedikit saje tak sampai pun seratus ringgit.

Walaupun Shaklee ni syarikat MLM yang menjual produk kesihatan tetapi mampu menjana pendapatan sehingga RM100K atau lebih sebulan bagi yang berusaha bersungguh-sungguh dfan sanggup menghadapai segala mehnah dan tribulasi dalam perniagaan.

Nak berjaya bukannya mudah. Betul tak? Nak dapat duit 6 angka sebulan pastinya ada cabaran getir yang mesti dilalui. Siapa yang bersemangat waja dan tidak putus asa pasti berjaya.

Macam mana nak buat bisnes Shaklee ni? Jangan risau ye. Langkah yang pertama korang mestilah mendaftar sebagai ahli Shaklee yang sah. Ada dua pilihan untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee iaitu:

  • membayar yuran pendaftaran ahli shaklee sebanyak RM80 bagi Semenanung Malaysia dan RM90 bagi Sabah atau Sarawak
  • ATAU korang juga boleh membuat belian mana-mana produk Shaklee melebihi 200 point dalam satu resit. Nilai untuk 200 point ni dianggarkan dalam lingkungan RM700 hingga RM800.
Selepas mendaftar sebagai ahli keluarga Shaklee korang boleh mula menjual produk Shaklee bila-bila masa je. Banyak tak modal yang korang perlu keluarkan? Sikit je kan. 

Buat Side Income Secara Online Bantu Kukuhkan Kewangan Keluarga

Bisnes Shaklee terbuka kepada semua orang tak kira siapa dia sekalipun. Sama ada anda artis, ahli politik, guru, arkitek atau apa saja pekerjaan yang anda buat anda layak menjadi ahli Shaklee dan menjual produk Shaklee. Syarat utama menjadi ahli Shaklee mestilah berumur 18 tahun ke atas. Bisnes Shaklee adalah satu cara yang mudah bagi pelajar universiti dan suri rumah untuk tambah pendapatan sampingan.

Bagi yang tak nak buat stok produk Shaklee di rumah korang tak perlu risau. Bila ada pelanggan yang nak beli barang hanya order saja melalui Shaklee2u.com.my dan pihak shaklee sendiri yang akan pos kepada pelanggan kita. Mudah kan?

Bagi yang ada kemampuan untuk membuat stok di rumah anda digalakkan untuk membeli produk Shaklee dan simpan sebagai stok. Bila-bila masa je ada yang nak beli korang boleh pos sendiri atau COD (Cash On Delivery) iaitu korang hantar sendiri kepada pelanggan.

Tak tahu strategi pemasaran macam mana? Jangan risau ye. Bila korang dah buat keputusan untuk melibatkan diri dalam bisnes Shaklee korang tidak akan ditinggalkan sendirian. 

Kami ada group coaching yang akan membimbing dan memberi tunjuk untuk memulakan bisnes Shakee dengan cara yang betul sehingga anda mampu berdikari. So jangan risau ok. Bisnes Shaklee ni bisnes secara berjemaah. 

Buat Side Income Secara Online Bantu Kukuhkan Kewangan Keluarga


Banyak medium atas talian (online) yang boleh digunakan untuk menjual produk Shaklee. Untuk permulaan gunakan medium yang korang dah biasan dengannya seperti facebook dan instagram. Selain itu banyak lagi saluran yang boleh digunakan seperti wechat, page, blog dan laman web khas untuk bisnes.

Camne nak buat semua tu? Macam mana nak promote Shaklee kat facebook? Tak pandailah. Macam mana nak buat blog?Jangan risau, semua tu akan diajar dan dibimbing oleh pakar-pakar dalam group coaching kami.

Apa tunggu lagi jom sertai ahli keluarga shaklee. Pada siapa yang tercari-cari pendapatan sampingan atau memang mencari peluang untuk mencapai impian yang lebih besar, sertai keluarga besar kami, insyaAllah anda tak akan merasa menyesal.

Hubungi saya atau boleh isi maklumat korang di link di bawah ini dan saya akan hubungi korang segera.

Sertai kami dengan mengisi borang di bawah ini:

Jana Pendapatan Sampingan Secara Online

ATAU

WhatsApp saya Puan Nor Akmal 0139279846

Wednesday, September 14, 2016

Cara Jana Pendapatan Sampingan Secara Online Dengan Mudah Tanpa Modal Besar

Ramai rakyat Malaysia memilih bisnes di internet untuk menjana pendapatan sampingan. Banyak bisnes tanpa modal besar atau tanpa modal yang boleh dibuat. Antaranya menjadi agen dropship. 

Agen dropship akan berniaga tanpa modal iaitu menjual barang orang lain sebagai wakil jualan. Agen dropship hanya perlu mempromosikan barang atau produk kepada pelanggan melalui medium pemasaran seperti blog, facebook, instagram atau mana-mana medium sosial yang lain.


Cara Jana Pendapatan Sampingan Secara Online Dengan Mudah Tanpa Modal Besar


Apabila pembeli membuat bayaran, agen dropship akan menerima komisen. Tugas agen dropship akan membuat tempahan kepada pembekal dan pembekal akan menguruskan pembungkusan dan penghantaran barang kepada pelanggan. Itu sedikit tentang bisnes tanpa modal secara online yang boleh menjana side income. 

Selain menjadi agen dropship, bisnes lain yang boleh dibuat ialah menjual produk shaklee atau menjadi SID (Shaklee Independent Distributor) yang aktif. Berniaga produk shaklee tidak memerlukan anda mengeluarkan modal setiap bulan atau setiap minggu. 

Syarat utama untuk melayakkan seseorang itu berjual beli produk Shaklee hanyalah mendaftar sebagai ahli Shaklee. Ada dua cara anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee, iaitu:


  • dengan yuran pendaftaran sebanyak RM80 (semenajung) dan RM90 (Sabah/Sarawak).
  • ATAU anda boleh membuat pembelian mana-mana produk Shaklee melebihi 200 point atau nilainya lebih kurang RM700 hingga RM800


Selepas mendaftar sebagai ahli shaklee anda bebas memulakan bisnes mengikut syarat-syarat dan peraturan perniagaan yang ditetapkan.

Berniaga secara online menjadi satu cara untuk mereka yang pemalu macam saya..hihihi..ye kita mungkin agak segan nak promosi produk yang kita jual secara face to face kan.. Jadi melalui medium atas talian sangatlah membantu bagi yang pemalu.


Cara Jana Pendapatan Sampingan Secara Online Dengan Mudah Tanpa Modal Besar

Banyak medium pemasaran yang boleh digunakan seperti facebok, wechat, instagram, blog dan sebagainya. Untuk langkah pertama gunakan media sosial yang anda dah biasa guna seperti facebook dan instagram. Jadi bisnes Shaklee memerlukan anda berada di rumah, menguruskan keluarga sekali sekala mengadap laptop tetapi mampu menjana pendapatan sendiri secara senyap.

Tak tahu macam mana nak mulakan langkah bisnes Shaklee? Jangan risau ye adik-adik dan kakak-kakak semua, saya sedia membantu kalian. Di dalam shaklee anda tidak akan dibiarkan keseorangan.

Kami ada group coaching yang sedia membantu dan membimbing anda sehingga mampu bergerak sendiri. Group support dan group coaching ini akan membimbing dan memberi tunjuk ajar sehingga anda mahir.

Apa tunggu lagi jom sertai ahli keluarga shaklee. Pada siapa yang tercari-cari pendapatan sampingan atau memang mencari peluang untuk mencapai impian yang lebih besar, sertai keluarga besar kami, insyaAllah anda tak akan merasa menyesal. 

Hubungi saya atau boleh isi maklumat korang di link di bawah ini dan saya akan hubungi korang segera.


Sertai kami dengan mengisi borang di bawah ini:

Jana Pendapatan Sampingan Secara Online Tanpa Modal Besar

atau
WhatsApp saya Puan Nor Akmal 0139279846

Friday, September 9, 2016

Cara Mudah Buat Pendapatan Sampingan Sambil Belajar Bagi Mahasiswa Universiti

Hari ini bukan suri rumah je yang nak cari pendapatan sampingan malah pelajar universiti juga berjuang mencari duit untuk menampung kehidupan di universiti. Saya tahu bukan semua pelajar universiti berduit. 

Mereka memang dapat pinjaman PTPTN, JPA dan sebagainya tetapi duit yang dapat tu kadang-kadnag tak cukup nak tampung kos sara hidup terutama di bandar-bandar besar.

Semasa saya belajar di Universiti Malaya dulu ramai je kawan-kawan saya berkerja cari side income. Ada yang buat home tuition, ada yang kerja part time kat KFC, McDonalds, Pizza hut dan sebagainnya.


Cara Mudah Buat Pendapatan Sampingan Sambil Belajar Bagi Mahasiswa Universiti

Saya tahu kawan-kawan saya yang struggle berkerja bukan untuk  bermewah-mewah beli hendpon canggih manggih, beli baju mahal-mahal. Pendapat yang diaorang dapat tu kebanyakannya dihulur untuk mak ayah di kamoung dan adik beradik yang memerlukan.

Ada je kawan-kawan saya bila dapat duit pinjaman akan diberikan kepada mak ayah di kampung yang juga hidup susah. Jadi untuk menampung kehidupan di universiti dan membayar kos pengajian kawan-kawan saya terpaksa berkerja. Saya sangat tabik dan kagum dengan kawan-kawan saya yang macam ni. Hebat betul diaorang kan..

Jadi jika ada adik-adik pelajar universiti tercari-cari bisnes yang boleh dibuat untuk cari duit poket, bisnes Shaklee adalah pilihan yang tepat. Korang tak perlu keluarkan modal pun untuk membeli stok. Hanya bayar RM80 untuk yuran keahlian dan akan dapat panduan produk dan bisnes Shaklee berserta beg yang comel.

Ramai mahasiswa universiti yang dah buat bisnes shaklee ni. Pendapatan yang mereka dapat bukan setakat boleh bayar yuran pengajian dan tampung kos sara hidup, malah boleh hulur lagi kat mak ayah.

Tak payah tunggu kerja baru nak bagi duit kat mak ayah. Tak graduate lagi pun boleh buat duit. Janji korang kena pandai bahagikan masa belajar dengan bisnes. 

Jangan la dok pulun buat bisnes sampai kelas tak masuk, assingment tak buat pulak ye..Kesian mak ayah kat kampung tu. Mak ayah pastilah nak tengok anak-anak mereka berjaya dalam pelajaran.

Bisnes Shaklee ni tak payah pun. Yang penting ada kesungguhan dan bijak mengurus masa. Saya yakin student sekarang semua ada smart phone dan laptop kan. Apa lagi gunakan kecanggihan teknologi yang anda miliki itu untuk sebarkan kebaikan produk Shaklee.


Percayalah terlalu ramai rakyat Malaysia yang tak tahu tentang kehebatan produk Shaklee ni. Masih ramai masyarakat di luar sana yang sangat memerlukan produk shaklee. Masih ramai yang nak beli Shaklee tetapi tak tahu nak beli kat mana. Jadi jangan lepaskan peluang yang ada ini begitu saja.

Banyak medium online yang korang boleh kongsi tentang Shaklee. Facebook, instagram, WeChat dan blog. Tak pandai nak buat blog jangan risau. Saya boleh bantu adik-adik buat blog. Tak payah pun buat blog ni dik. Kita juga ada Whatsapp dan telegram. Jadi melalui medium online yang pelbagai ni kita boleh promote kat kawan-kawan, jiran-jiran dan saudara mara juga.

Sekarang ni nak dapat akses internet sangat mudah. Kedai mamak pun ada  wifi. Kebanyakan kedai makan hari ini ada kemudahan wifi. Sesetengah KFC pun ada disediakan wifi percuma.


Yang penting kena ada usaha dan jangan malu. Kalau malu saya pun tak boleh nak tolong. Biarlah orang nak kata apa pun. Orang tak tahu kita hidup susah. Orang tak tahu apa masalah kita kan. Yang penting kita cari duit secara halal. Tak langgar peraturan Allah dan peraturan manusia juga.. 

Untuk kawan-kawan boleh promote kat kawan-kawan produk yang sesuai dengan mereka. Contohnya Omega Guard dan Lecithin. Di dalam Omega Guard terdapat DHA di mana salah satu fungsinya ialah membantu meningkatkan kemampuan belajar dan fungsi kognitif

Manakala Lecithin pula membantu mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress. Lecithin mengandungi kolin yg membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress.


Bagi yang berminat nak join keluarga besar Shaklee, apa tunggu lagi. Segera hubungi saya atau boleh isi maklumat korang di link di bawah ini dan saya akan ubungi korang segera.

Sertai kami dengan isikan borang di bawah:

Jana Pendapatan Sampingan

atau
WhatsApp saya Puan Nor Akmal 0139279846

Thursday, September 8, 2016

Bisnes Dengan Cara Yang Betul Dapat Beli Vitamin Secara Percuma

Semalam saya ada berkongsi tentang cara untuk dapatkan duit dengan mudah melalui bisnes produk hebat Shaklee yang semakin meletop kebabom..

Shaklee menyediakan peluang yang terbuka luas kepada sesiapa sahaja yang ingin memulakan bisnes dan menambah pendapatan sampingan dengan mudah. 

Apabila saya membuat keputusan untuk memulakan bisnes Shaklee dengan berkongsi kebaikan yang ada pada produknya, bukan setakat saya diajar ilmu marketing, ilmu pengukuhan rohani dan keberkatan dalam bisnes juga amat dititikberatkan. 

Bisnes Dengan Cara Yang Betul Dapat Beli Vitamin Secara Percuma

Sebab tu saya letak tajuk bisnes dengan cara yang betul dapat beli vitamin secara percuma. Apa maksudnya? Meh saya terangkan..

Group coaching bisnes Shaklee saya amat menekankan aspek berniaga dengan jujur dan betul mengikut etika yang ditetapkan. 

Salah satu etika yang ditetapkan oleh pihak Shaklee ialah setiap SID (Shaklee Independent Distributor) yang ingin menjual apa sahaja produk Shaklee hendaklah menjualnya dengan harga jualan atau harga runcit (retail price) bukan harga ahli atau harga di bawah harga ahli.

Bila anda mendaftar sebagai ahli shaklee anda layak menikmati pembelian produk shaklee dengan harga ahli. Bila anda ingin menjual produk Shaklee hendaklah jual dengan harga jualan yang telah ditetapkan. 

Mungkin pihak Shaklee tidak akan tahu sekalipun anda jual dengan harga ahli atau harga lebih murah lag semata-mata untuk kumpul point yang lagi banyak. Ye tiada siapa yang tahu tapi Allah tahu..Jadi di mana rezeki yang kita dapat tu akan berkat bila peraturan dilanggar? Bab tidak ikut etika saya tak nak ulas panjang, korang boleh fikir sendiri okey..hihi

Bisnes Dengan Cara Yang Betul Dapat Beli Vitamin Secara Percuma

Sambung balik macam mana nak dapat free vitamin ni? Bila kalian jual produk Shaklee dengan harga retail korang akan dapat untung kasar. Bila dikumpulkan untung kasar ni anda boleh la guna untuk beli vitamin shaklee untuk kegunaan sendiri atau buat stok di rumah.

Jom kita buat kira-kira sikit bagi nampak lagi jelas dan terang.
Contohnya kalian jual Vitamin C Shaklee dengan harga runcit iaitu RM98 dan modal korang untuk beli Vitamin C tu dengan harga RM78. Cuba kira berapa untung kasar yang korang dapat jika sebotl Vitamin C dapat dijual?

Contoh:


Harga Runcit Vitamin C = RM98
Harga ahli (modal)       = RM78
Untung kasar               = RM20

Jadi sebotol Vitamin C yang dijual dapat untuk RM20. Bayangkan kalau anda dapat jual 10 botol Vitamin C. Berapa banyak dah untung yang dapat? RM20 x 10 = RM200. Untung ke tak untung? mesti la untungkan..

Dengan RM200 ni macam-macam kita boleh buat kan. Nak beli vitamin pun boleh. Nak simpan pon boleh. Nak beli pampers anak pun boleh. Itu yang saya maksudkan buat bisnes dengan betul korang dapat beli vitamin secara percuma.

Bagi yang berminat nak join keluarga besar Shaklee, apa tunggu lagi. Segera hubungi saya atau boleh isi maklumat korang di link di bawah ini dan saya akan ubungi korang segera.

Sertai kami dengan isikan borang di bawah:

Jana Pendapatan Sampingan dari Rumah

atau
WhatsApp saya Puan Nor Akmal 0139279846

Wednesday, September 7, 2016

Cara Mudah Buat Duit Dari Rumah Bagi Suri Rumah

Dengan kes kematian kanak-kanak semasa berada di bawah pengasuh, kes-kes penderaan kanak-kanak, ramai wanita hari ini memilih untuk berhenti kerja demi memberi ruang yang lebih luas untuk menjaga anak-anak di rumah dan memberi tumpuan kepada rumah tangga.

Berhenti kerja bukan bererti suri rumah tidak mampu menghasilkan pendapatan dengan titik peluh sendiri. Perkembangan teknologi hari ini yang semakin canggih sangat membantu para suri rumah yang berkeinginan untuk membuat duit tanpa bersusah payah menempuh jalan yang sesak setiap hari.

Cara Mudah Buat Duit Dari Rumah Bagi Suri Rumah


Dengan kos sara hidup yang setiap hari semakin meningkat dan menghimpit hidup, buat duit dari rumah boleh membantu menambah pendapatan suami sekaligus meringankan beban suami yang bekerja. 

Paling kurang pun bila kit adah ada duit sendiri tak perlu lagi nak minta dengan suami untuk beli apa sahaja yang kita inginkan. Jadi suri rumah nak juga pakai baju baru, nak juga beli handbag baru kan..

Duduk di rumah sambil layan anak pun boleh hasilkan duit. Sangat mudah kan. Yang penting ada keingingan yang kuat dan sabar. Sebelum memulakan sesuatu bisnes berbincang dan minta izin dulu dengan suami. Bila suami izinkan sekurang-kurangnya dia pun turut mendoakan kejayaan bisnes kita. 

Buat bisnes bukan setakat strategi je yang kena ada, keberkatan dalam berbisnes juga amatlah penting. Rezeki itu datang daripada Allah melalui usaha yang kita buat. Bak kata pepatah Melayu, "yang bulat tak datang bergolek yang pipih tak datang melayang". Begitu juga dengan duit dan rezeki, nak duit kena la usaha. Tak gitu..??

Cara Mudah Buat Duit Dari Rumah Bagi Suri Rumah

Bagi yang tercari-cari apa bisnes yang mudah untuk buat duit dari rumah Shaklee adalah pilihan yang paling tepat. Kenapa saya katakan Shaklee pilihan terbaik untuk anda sebagai suri rumah menjana pendapatan sampingan dari rumah? Sebabnya ialah:

  • anda tak perlu keluarkan modal beribu-ribu atau beratus untuk membeli stok. Hanya perlu mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran RM80 sahaja. Dah daftar automatik anda layak memulakan bisnes Shaklee
  • Shaklee sebuah syarikat suplemen yang kukuh yang dah berusia lebih 50 tahun. Antara syarat yang penting untuk kita mulakan bisnes carilah syarikat atau produk yang kukuh dan sudah lama bertapak bukan produk yang timbul bermusim. Sekejap ada sekejap tak ada.

Dan banyak lagi kelebihan yang ada pada Shaklee. Bukan setakat produknya saja yang hebat meletop kebaboom tau, shaklee merupakan syarikat suplemen nombor satu di US. 

Cara Mudah Buat Duit Dari Rumah Bagi Suri Rumah

Nak buat bisnes tapi strategi apa pun tak tahu? Marketing habuka pun tak reti? Macam mana ni? Tak tahu strategi dan marketing nak buat bisnes Shaklee? Jangan risau ye puan-puan semua.


Bila kalian dah terjebak dalam bisnes Shaklee anda akan dibimbing dan diajar sehingga anda mampu berdikari. Kami ada group support dan group coaching yang akan membimbing anda semua dari zero to hero. Jom sertai keluarga besar Shaklee..

Buat bisnes Shaklee ni kita boleh pilih nak pendapatan banyak mana. Nak seribu sebulan, nak RM10K sebulan, nak RM100K
sebulan pun boleh. Apa yang penting usaha mestilah berlipat kali ganda.

Pada siapa yang tercari-cari income sampingan atau memang mencari peluang untuk mencapai impian yang lebih besar, sertai keluarga besar kami, insyaAllah anda tak akan merasa menyesal.

Sertai kami dengan isikan borang di bawah:

Jana Pendapatan Sampingan dari Rumah

atau
WhatsApp saya Puan Nor Akmal 0139279846