Friday, August 26, 2016

Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Resveratrol

Penyakit kanser boleh bermula di mana sahaja di dalam badan manusia. Tubuh manusia mengandungi berjuta-juta sel. Secara normal sel-sel ini akan membahagi dan berkembang untuk membentuk sel-sel baru yang diperlukan oleh tubuh. Apabila sel-sel menjadi tua dan rosak mereka akan mati dan digantikan dengan sel-sel yang baru.

Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Resveratrol

Kanser berlaku apabila proses yang teratur ini menjadi rosak. Sel-sel menjadi tidak normal dan lebih. Sel-sel lama dan rosak yang sepatutnya mati tetapi masih hidup. Sel-sel tidak normal ini boleh membahagi tanpa henti dan membentuk tumor.

Tumor boleh dikategorikan kepada dua jenis iaitu bukan barah (benign) dan barah (malignant). Tumor benign tidak merebak ke dalam organ lain atau menyerang tisu yang berdekatan. Tumor malignant pula barah yang boleh merebak dan menyerang tisu berdekatan. Sesetengah sel kanser boleh merebak jauh ke dalam badan memlaui darah atau sistem limfa dan membentuk tumor baru jauh dari tumor asal.

Penyakit kanser sesiapa pun tak dapat nak elak. Tetapi kita mampu dan boleh mengurangkan risikonya. Salah satu langkah yang boleh diambil untuk mencegah penyakit kanser ialah dengan mengambil makanan yang tinggi antioksidan.


Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Resveratrol

Makanan yang tinggi antioksidan berupaya melawan serangan radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel tubuh kita. Cara pemakanan yang betul dan mengikut piramid makanan merupakan cara terbaik untuk mencegah terjadinya kanser.

Bagi kalian yang telah didiagnos ada penyakit kanser, jangan berputus asa untuk mendapatkan rawatan. Selain rawatan yang dicadangkan oleh doktor, pesakit kanser boleh mengambil makanan yang tinggi antioksidan dan kaya resveratrol.


Vivix Shaklee Berkemampuan Membantu Pesakit Kanser Kembali Sihat


Vivix mengandungi campuran unik botani Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee sahaja.



Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Resveratrol

Resveratrol merupakan salah satu kandungan yang paling penting terdapat di dalam VIVIX SHAKLEE yang diekstrak daripada Polyganum Cuspidatum dan juga anggur muscadine.

Berdasarkan kajian yang dijalankan resveratrol dipercayai mempunyai kandungan antioksidan yang sangat tinggi yang mana mampu menghalang kanser dan penyakit jantung (kardiovaskular).


Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Resveratrol

Sifat anti carcinogen purple carrot membantu mengurangkan risiko kanser. Bagi penyakit kanser, ia boleh membantu tubuh untuk melawan kanser. Sel-sel kanser dapat dihalang dari terus merebak.

Kajian yang dijalankan Oleh Jabatan Pemakanan & Sains Makanan Universiti Maryland telah menguji kesan Anthocyanin daripada pelbagai sumber. Hasil kajian itu didapati bahawa anthocyanin mampu menghalang pertumbuhan sel-sel kanser kolon

Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Resveratrol


Anggur muscadine satu-satunya spesies anggur yang ada Asid Ellagic dalam kepekatan yang tinggi. Asid Ellagic merupakan sejenis polifenol yang mempunai antioksidan yang tinggi dan telah menunjukkan ciri-ciri menghentikan bahan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

Kandungan antioksidan yang tinggi di dalam anggur muscadine membantu melindungi sel-sel kita dari serangan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit. 

Berdasarkan kajian yang dijalankan Harvard School of Public Health, memakan makanan yang kaya dengan antioksidan boleh menurunkan risiko mendapat penyakit jantung, kanser, Alzheimer dan penyakit-penyakit kronik lain.


Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Shaklee Sebaagai Makanan Tambahan



Testimoni Kanser Kelenjar (Limfoma)



Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Vivix Shaklee
Alhamdulillah angah,petang tadi mak, along dan shahril pergi melawat Azhar di hospital PJ. Menitis air mata tengok bengkak kelenjar di bahagian leher dah surut macam biasa..Dia seminggu lebih tak lalu makan. isteri dia Mas cakap dulu bagi 1 sudu besar Vivix. Tadi dah perasan bagi banyak biar kecut cepat. Kalau dulu bengkak bawah leher besar buah kedondong tu.. ini licin terlalu berbeza. dah macam sediakala..Dah sebulan dia amik Vivix tu. Mas siap tanya kak long orang biasa boleh makan tak. Dia rasa masa bagi dekat Azhar..Sedap..

Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Vivix Shaklee
Ini pesakit kanser kelenjar tahap 3. Berat badan turun hampir 23kg. Badan kurus kering. Kaki kebas sampai tak boleh jalan. Akhirnya selepas menjalani rawatan kemoterapi sebanyak 2 kali (10 cycle) dan mengamalkan Vivix shaklee. Pesakit ini semakin menampakkan kesan yang positif. Tiada lagi kemoterapi yang menyakitkan. hanya pemantaun daripada doktor setiap 2 bulan. Alhamdulillah siapa sangka. 

Testimoni Kanser Payudara



Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Vivix Shaklee


Hadiah untuk ibu menghidap kanser payudara: 

Mama pernah menghidap kanser payudara sejak tahun 2009. Initially was told it was stage 2. Mama dah underwent ooeration, 6 cycles of chemoteraphy, 25 cycles of radiotherapy. Bagaimanapun selepas pemeriksaan lanjut mama sebenarnya dah stage 4. Kanser dah merebak ke tulang belakang. tapi dah tak de rawatan selanjutnya. Jadi mama memang selalu ada sakit tulang belakang on dan off. 

Lepas tu saya dapat tahu pasal VIVIX. Setelah mentelaah kandungan VIVIX dan bagaimana VIVIX berfungsi memperbaiki dan melindungi DNA sel-sel badan dan memberi tenaga pada sel-sel dalam badan secara proses yang normal.

Alhamdulillah mama menunjukkan kesan yang sangat positif selepas pengambilan setengah botol VIVIX. Mama lebih bertenaga dan sihat, sakit tulang pun dah hilang. Bukan itu sahaja, pasu-pasu bunga kat rumah pun banyak mama angkat alih tempat. Seronoknya mama sihat dan happy. 



Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Vivix Shaklee

Testimoni Kanser Paru-paru


Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Vivix Shaklee

Ini Master Law Chu Hian seorang kanser survivor. 12 tahun yang lalu pada 2003 Master Law pernah didiagnos menghidap kanser paru-paru atau lebih tepat germ cell tumor. Dengan izin Allah sehingga ke hari ni beliau masih hidup dan bebas kanser setelah mengSHAKLEEkan hidup beliau.

Nak tahu lebih lanjut tentang beliau boleh klik link di bawah. Ini entry saya yang terdahulu tentang beliau. Baca tau. Rugi tak baca..hihihi

Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Vivix Shaklee

Testimoni Kanser Ovari


Testimoni Pesakit Kanser Sihat Selepas Mengambil Makanan Tambahan Vivix Shaklee
Alhamdulillah dengan izin Allah selepas konsisten mengamalkan Vivix Shaklee pesakit kanser ovari ini telah disahkan oleh doktor kanser ovari dah clear. SubhanaAllah..Allahuakbar..

Klik link di bawah ni untuk lihat testimoni kanser yang lain

Testimoni pesakit kanser hati yang mengambil Vivix Shaklee


Testimoni Pesakit Kanser Usus Tahap 4 Sembuh Selepas Konsisten Amalkan 2 Botol Vivix Shaklee


Dapatkan VIVIX sekarang. Usah ditangguh-tangguh lagi. Sel-sel kanser semakin pantas merebak. Apalah sangat nilai sebotol VIVIX yang harganya tak sampai pun RM500 berbanding kos merawat penyakit kanser yang lebih tinggi dari RM500 dan nikmat kesihatan yang akan dapat.

Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846


No comments:

Post a Comment