Friday, June 24, 2016

Pertama Kali Tersuka Tanpa Sengaja Dengan Perfume Sampai Ketagih Nak Beli Lagi

Ada orang suka giler-giler kat minyak wangi ni sampai jadi hobi. Kumpul minyak wangi pelbagai jenama terutama perfume antarabangsa dan jenama artis kesayangan.

Saya ni bukanlah spesies yang suka atau gilakan perfume. Kalau ada pakai kalau tak ada pun tak kisah. Jenama minyak wangi yang hot pun tak kenal.

Dulu zaman minyak wangi One Drop tengah glemer femes amos tu ada la buat koleksi sebotol dua. Tu pun bukan beli sendiri. Orang bagi free je..kihkih. Yelah masa tu tengah belajar lagi mana la ada duit nak beli minyak wangi bagai kan..Duit loan yang dapat pun cukup-cukup untuk bayar yuran dan kos sara hidup. Maklumlah dok kat Kuala Lumpur kos sara hidup tinggi kan..


Sekarang ni terjatuh cinta pulak dengan perfume yang tengah hot meletop kebabom.Sape boleh teka perfume apa? Siapa yang tahu korang memang bijak pandai..Apa lagi perfume De'Xandra la.



Bila tengok ramai kawan-kawan kat facebook dok promote De'Xandra ni terdetik juga di hati ini nak cuba. Macam best je, macam syok je..

Mula tu tak percaya juga bila baca testimoni pengguna yang kata bau De'Xandra ni tahan lama. Seminggu pun tak hilang lagi. Kalau basuh baju tu masih ada bau.

Bila dah cuba sendiri memang betul pun. Baju saya yang dah seminggu basuh tapi masih lagi ada bau wangi perfume. Bau tu tak la sekuat masa kita mula-mula sembur kat baju tu.

Selain baunya yang everlasting orang kata, harganya sangatlah murah berbanding perfume jenama terkenal. Kalau ada yang lebih murah kenapa nak beli yang mahal..betul tak? betul la orang cakap De'Xandra perfumes ni setanding dengan jenama antarabangsa tapi harganya murah banyak la

Korang jangan risau perfume De'Xandra ni boleh dibawa untuk solat. Alkohol De'xandra diekstrak dari tebu. Maka tiada keraguan lagi untuk membeli dan menggunakannya. Jenis De'Xandra pun banyak tau. Banyak pilihan yang ada.


Setakat ni saya baru ada 2 jenis wangian De'Xandra. Tu dok rasa nak beli lagi. giler kan..haha..Dah jadi addicted dengan perfumes.  D&G The One Woman dihadiahkan suami tercinta. satu lagi VICTORIA SECRET Bombshell. Best sangat bau dia..hihi..Sekarang ni dok aim nak beli Gucci Flora pulak.

Tapi memikirkan yang dah ada ni tak habis lagi guna. Tahan dulu perasaan yang meronta-ronta nak beli lagi ni. Bagi habis dulu guna salah satu baru beli yang lain.

Tapi serius sejak terjebak dengan De'Xandra setiap kali lepas mandi mesti nak sembur je kat baju. Nak keluar pergi kerja, nak pergi kedai ke mana-mana ke wajib dah berwangi-wangian dulu dengan De'Xandra..hihi

Duduk kat rumah pun kita nak juga bau wangi kan. Takkan la nak bau ikan, bawang, ayam je kan. Saya guna sebab nak diri sendiri bau wangi. Bila pergi kerja atau dok rumah rasa bestnya dapat bau badan sendiri yang wangi. Rasa selesa dan lebih yakin bila dok dekat-dekat dengan orang lain..


Lagi satu kelebihan De'Xandra saiznya yang comel. Bagi yang selalu traveling tu tak ada masalah nak bawa hand luggage dalam flight sebab kandungan De'Xandra 35ml je. Ringan dan kecil boleh sumbat dalam handbag je..

Sekain dari produk keluaran Bumiputera banyak lagi kelebihan perfumes De'Xandra ni. Korang boleh ke laman sesawang rasmi De'Xandra untuk maklumat lebih terperinci. Klik sini www.dexandra.com.  

Bagi yang dah lama dok 'usha' nak beli perfumes De'Xandra ni apa tunggu lagi cepat-cepatlah beli. Harga tak mahal pun hanya RM65. Nak lagi murah beli 2 botol RM120. Boleh sangat nak dijadikan hadiah untuk yang tersayang. Nak letak sebagai hantaran kahwin pun sesuai sangat.

Selamat meyambut ramadhan almubarak. Selamat berpuasa. Pergi solat tarawih jangan lupa sembur De'Xandra dulu tau. 

Raya pun dah tak lama lagi. Cepat-sepat beli Dexandra nanti berwangi-wangian pada hari raya. Tak cuba tak tahu. Dah cuba confirm nak lagi. Percayalah..

No comments:

Post a Comment