Thursday, June 30, 2016

Sakit Lutut Mak Yang Kronik Sembuh Selepas Seminggu Dan Boleh Kejar Cucu Naik Tangga

Bila sebut sakit lutut ni biasanya kita lebih merujuk kepada golongan tua kan. Tapi sebenarnya semua orang berisiko mendapat sakit lutut tanpa mengira usia.

Sakit lutut disebabkan masalah sendi lutut itu sendiri atau disebabkan oleh keadaan yang menjejaskan tisu lembut iaitu tendon, ligamen dan bursae yang mengelilingi lutut. 

Sakit lutut yang dialami setiap orang adalah berbeza-beza. Ada yang merasa sedikit tusukan sahaja, ada yang sakit sampai terganggu aktiviti seharian mereka. 


Sakit Lutut Mak Sembuh selepas Seminggu Dan Boleh Kejar Cucu Naik Tangga


Tanda-tanda dan simptom sakit lutut

  • kesukaran untuk berjalan akibat ketidakstabilan lutut,
  • tempang kerana rasa tidak selesa,
  • kesukaran untuk berjalan dari atas ke bawah disebabkan oleh kerosakan ligamen,
  • mengunci lutut (tidak dapat membengkokkan lutut),
  • kemerahan dan bengkak,
  • ketidakupayaan untuk meluruskan lutut

Apa yang menyebabkan sakit lutut?

Terdapat beberapa sebab yang dikaitkan dengan sakit lutut. Antaranya ialah:

Tulang yang retak atau patah

Trauma secara langsung ke atas struktur bertulang boleh menyebabkan tulang di lutut retak. Lutut yang retak sangatlah menyakitkan kerana ia perlu menampung berta badan. Dalam keadaan ini rawatan segera amatlah diperlukan.

Kecederaan ligamen

Kecederaan yang paling biasa adalah ACL (anterior cruciate ligamen) kecederaan. Kecederaan ini biasanya berlaku di kalangan ahli sukan.


Lutut terkehel

Lutut yang terkehel boleh menjejaskan aliran darah ke kaki dan mendatangkan masalah-masalah lain. Kecederaan ini berlaku semasa kemalangan bermotor apabila lutut terkena papan pemuka kenderaan.

Rheumatoid arthritis 

Rheumatoid arthiritis adalah satu keadaan autoimun yang boleh menjejaskan mana-mana sendi dalam badan. Ia boleh menyebabkan kesakitan yang teruk dan hilang upaya, dan juga bengkak.

Gout juga sejenis sakit arthritis yang boleh menyebabkan lutut sakit.

Artritis septik (artritis berjangkit)

Sendi lutut boleh dijangkiti; ini membawa kepada kesakitan, bengkak, dan demam. Keadaan ini memerlukan antibiotik dan rawatan saliran secepat mungkin.

Tendinitis Patellar

Ia adalah keradangan tendon yang menghubungkan permukaan tempurung lutut (patela) kepada tulang kaki yang lebih rendah. Tendinitis Patellar adalah keadaan kronik sering dijumpai pada individu yang mengulangi pergerakan yang sama seperti pelari dan penunggang basikal.

Osteoarthritis juga boleh menyebabkan lutut sakit.

Selain sebab-sebab di atas, faktor pemakanan juga memainkan peranan penting untuk kesihatan lutut. Ada beberapa makanan yang perlu dielakkan seperti makanan proses dan bergoreng, makanan refined karbohidrat dan banyak lagi.  


Makanan Yang Sihat Untuk Atasi Sakit Lutut


Diet  yang sihat sedikit sebanyak dapat mengurangkan sakit lutut. Antara makanan yang baik untuk kesihatan lutut ialah:

Asid lemak omega 3

Asid lemak omega 3 adalah bersifat anti inflamasi. Ia membantu menenangkan keradangan sakit lutut. Menurut Beth Reardon, seorang pakar pemakanan integratif dan makanan perubatan pakar di Duke Integrative Pusat Perubatan di Durham, NC, ikan adalah lebih selamat berbanding ubat-ubatan antiradang yang mempunyai kesan sampingan.
Sumber-sumber terbaik asid lemak omega-3 adalah ikan salmon, tuna, sardin, herring, ikan kod, dan ikan kembung. Nak mudah ambil je makanan tambahan minyak ikan seperti Omega Guard Shaklee.


Minum Jus Oren

Jus oren mengandungi vitamin C yang boleh melindungi lutut dari sakit osteoarthritis. 

Makan Bayam dan Bawang

Penyelidik Australia mendapati bahawa mengambil makanan yang mengandungi lutein antioksidan dan zeaxanthin (terdapat dalam sayur-sayuran hijau seperti bayam) dalam jumlah yang tinggi boleh membantu melegakan sakit lutut yang disebabkan oleh osteoartritis.

Banyakkan penggunaan halia dalam masakan

penyelidik baru-baru ini mendapati bahawa halia boleh mengurangkan sakit lutut dengan mengurangkan keradangan. 

Dalam kajian ke atas 261 pesakit dengan sederhana kepada sakit lutut yang teruk akibat osteoarthritis, ekstrak halia secara significant mampu mengurangkan sakit lutut semasa berdiri dan berjalan. Memasak denganmenggunakan halia boleh meningkatkan rasa makanan sambil mengurangkan sakit lutut.

Mengambil Makanan India

Kari menu masakan dari India kaya dengan kunyit. Kunyit mengandungi curcumin yang bersifat anti radang.

Bagaimana Rangkaian Produk Shaklee Boleh Membantu Mengatasi Sakit Lutut Dengan Berkesan


Antara suplemen shaklee yang boleh diambil untuk mengatasi sakit lutut ialah
Sakit Lutut Mak Sembuh selepas Seminggu Dan Boleh Kejar Cucu Naik Tangga

Jom kita tengok apa pula fungsi setiap produk di atas dalam merawat sakit lutut. 

Omega Guard

membantu mengurangkankan inflamasi dan radang sendi. Ia kaya dengan asid lemak Omega-3. Kita tahu asid lemak omega 3 ni sangat baik untuk kesihatan sendi dan lutut. Omega Guard juga bertindak seperti pelincir untuk melincirkan sendi-sendi kita.

Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

memberikan manfaat untuk kesihatan sendi dan kutut dalam 3 cara iaitu menyokong keselesaan sendi, memelihara tisu penyambung supaya sentiasa sihat dan meningkatkan kesan kusyen. 

Ostematrix

Ostematrix mengadungi kalsium, Vitamin D, magnesium, zinc, mangan dan kuprum. Komponen ini semua sangat penting untuk kesihatan sendi dan tulang. Tulang yang sihat penting untuk menyokong tubuh dan pergerakan otot-otot lebih cergas 

Vivix

Vivix mengandungi resveratrol yang sangat berkuasa. Resveratrol inilah yang membantu menyekat pengeluaran nf kappa b. Nf kappa b ni ejen radang yang berbahaya dan berkuasa berkuasa.

Vivix juga berfungsi sebagai anti radang


Testimoni sakit lutut sembuh selepas mengambil vitamin Shaklee


Sakit Lutut Mak Sembuh selepas Seminggu Dan Boleh Kejar Cucu Naik Tangga
Mak saya ada sakit lutut yang teruk. Doktor kata dah tak ada pelincir sebab terlebih  guna masa muda-muda dulu. Terlalu kuat buat kerja. Doktor ada cadangkan ubat tapi tak jalan. so saya suggest mak ambil AJHT pula. Mula-mula ambil memang sakit sangat. tapi selepas satu minggu mak dah boleh naik tangga. Tak sakit dah bila kaki tu dibengkokkan. Siap kejar cucu naik tangga lagi. Kebetulan time tu nak raya. Pergi shopping kat Shah Alam mak bukan main happy lagi sebab senang nak bergerak.

Sakit Lutut Mak Sembuh selepas Seminggu Dan Boleh Kejar Cucu Naik Tangga
Baru call mak tersayang tanya khabar. Alhamdulillah kalau last year mak dapat tarawikh 8 rakaat jer sebab sakit lutut. Tahun ni mak tarawikh 20 rakaat. steady je..suka dengar..
Apa yang saya hadiahkan untuk mak saya? semestinya ADVANCED JOINT HEALTH TABLET  dan OSTEMATRIX..

Inginkan vitamin untuk mengatasi masalah lutut yang sakit dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Wednesday, June 29, 2016

Umur Masih Muda Tapi Tumit Merekah Dan Pecah Macam Orang Tua...Oh Malunya!!

Masalah tumit merekah dan pecah-pecah ni buka orang perempuan je yang ada. Orang lelaki pun ada juga. Tapi biasa la kan orang lelaki dia tak kisah sangat dengan hal-hal macam ni. Yang lebih concern mestilah kaum hawa. 

Ada sesetengah orang tu bukan tumit je yang merekah. Ada juga yang merekah sekeliling kaki. Lagi teruk kan. Memanglah kaki merekah dan pecah ni bukanlah sejenis penyakit. Ini menunjukkan kulit terlalu kering. Air yang kurang di dalam badan boleh menyebabkan tumit kaki boleh jadi merekah dan pecah.

Mengikut Dr. Zubaidi, kulit kaki yang normal ada satu lapisan yang mengandungi air yang cukup. Lapisan ini penting untuk menjadikan kulit kaki lembut dan cantik. Makanya, jika lapisan kulit ni kurang air,kaki akan kering dan boleh jadi gatal juga.

Sebab tu pentingnya kita minum air masak yang cukup setiap hari. Bila dah pecah dan merekah sampai berdarah itu lagi menyakitkan. Kalau nak tumit tu cantik jangan malas-malas ye minum air masak cik puan sekalian.


Umur Masih Muda Tapi Tumit Merekah Dan Pecah Macam Orang Tua...Oh Malunya..


Korang pernah tak jumpa dengan orang yang umurnya masih muda jelita tapi dah ada masalah tumit merekah ni. Saya pernah jumpa dengan orang macam ni. Wajahnya cantik tapi sayang ada masalah tumit merekah. 

Mungkin tuan badan tu tak kisah sangat tapi sedikit sebanyak ia mencacatkan penampilan. Betul tak? Bila tumit pecah dan merekah ni tak selesa sebenarnya. Kalau saya yang ada masalah macam ni memamg malu kot kalau orang tengok. Nampak macam kita ni tak pandai jaga kebersihan dan kecantikan diri.

Jom kita tengok apa punca-punca lain yang menyebabkan tumit merekah dan pecah selain kekurangan air di dalam badan.

Punca-punca dan faktor berlakunya masalah tumit merekah dan pecah



  • genetik atau keturunan. Jika keluarga korang ada yang menghadapai masalah macam ni korang pun kebarangkalian untuk mendapat masalah tumit merekah ni agak tinggi jugalah
  • berat badan yang bertambah. Kaki tak dapat nak sokong badan yang terlebih berat menyebabkan tumit jadi merekah dan pecah
  • wanita yang mengandung. Ia disebabkan perubahan hormon dan juga berta badan yang semakin bertambah
  • memakai kasut yang tidak sesuai dan terlalu ketat
  • memakai kasut  tumit tinggi dalam tempoh yang lama menyebabkan tumit mendapat tekanan yang tinggi
  • tidak memakai stokin ketika bersukan. Jadi tumit boleh tercedera dan pecah
  • kulit sensitif dengan simen dan penggunaan sabun yang tidak sesuai dengan kulit
  • usia yang semakin bertambah. Kulit kaki tidak mampu mengekalkan kandungan air di dalam lapisan kulit
  • berendam di dalam air panas yang terlalu lama dan kerap
Menurut www.livestrong.com masalah tumit kaki merekah dan pecah disebabkan kekurangan bebrapa vitamin dan mineral iaitu, Vitamin A, Vitamin E, Vitamin C, Zinc dan asid lemak omega-3.

Vitamin A

Vitamin A bukan saja penting ungtuk kesihatan mata tetapi ia juga memainkan peranan dalam mengekalkan dan menyegarkan tisu kulit. Vitamin juga menggalakkan pertumbuhan dan pembahagian sel termasuk bertukar (bersalin) sel-sel kulit yang memmbawa kepada kulit yang licin dan sihat.

Vitamin E

Vitamin E berfungsi melindungi sel-sel kulit dari serangan radikal bebas yang merbahaya yang dihasilkan oleh badan kita sendiri dan alam sekitar seperti matahari. Sebagai antioksidan Vitamin E berupaya mengekalkan sel-sel kulit yang sihat dan licin.

Vitamin C

Vitamin C juga berfungsi melindungi kulit dari radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel kulit. Radikal bebas boleh merosakkan struktur sokongan kolagen kulit dan elastin serat (gentian) yang menyebabkan kulit berkedut dan merekah. Sumber vitamin C boleh didapati dari buah-buahan sitrus dan sayuran berdaun hijau.

Zinc

Zinc menyediakan enzim yang memberi manfaat kepada sel-sel kulit dalam pelbagai cara. Zinc memudahkan pembahagian sel, pertumbuhan dan penyembuhan luka.

Asid Lemak Omega-3

Asid lemak omega-3 berfungsi membantu melancarkan peredaran darah, penyembuhan luka, integriti kulit dan mengurangkan keradangan. Tubuh kita tidak mampu menghasilkan asid lemak omega-3 secara semulajadi. Jadi kita kena dapatknnya dari makanan harian kita. Sumber terbaik asid lemka omega-3 ialah dari ikan laut dalam seperti ikan tuna, mackerel, herring dan sebagainya.

Cara Terbaik Dan Berkesan Atasi Tumit Merekah Dan Pecah


Macam-macam cara dah korang cuba untuk hilangkan tumit merekah. Lumur dengan asam jawa pun dah  buat, gosok dengan bawang merah dan batu sungai pun buat juga, sapu getah betik muda pun dah, macam-macam lagi la petua tradisonal dah cuba kan tetapi masih juga tak berkesan. Kecewanya..Frust menonggeng orang kata..

Jangan sedih-sedih ok. Apa kata korang cuba pula amalkan suplemen shaklee. Saya yakin suplemen shaklee dapat bantu atasi tumit merekah dengan berkesan dan cepat.

Antara rangkaian produk Shaklee yang sesuai untuk menghilangkan tumit kaki merekah dan pecah ialah;
Bila cerita bab tumit merekah ni teringat kat BFF saya ni. Dia ada masalah tumit kasar dan merekah juga la. Dia ni suka sangat guna krim herbal blend yang multi purpose ni. Habis je mesti repeat order. Memang krim herbal blend tidak pernah mengecewakan sesiap yang pernah menngunakannya.

Saya sendiri pun suka guna krim herbal blend ni. Buat macam losyen tangan. Ke mana-mana saja saya pergi mesti saya bawa krim ni. Sentiasa ada dalam handbag saya.

Nak tahu lebih lanjut tentang krim ni boleh klik link di bawah ni:

Testimoni Pengguna yang mengambil krim herbal blend untuk mengatasi tumit merekah


Untuk kesan yang maksimum dan lebih cepat digalakkan mengambil juga vitamin lain terutama yang ada masalah tumit merekah yang kronik sampai berdarah.


Selepas 3 hari menyapu krim herbal blend kesan rekahan pada tumit semakin berkurangan. 


Inginkan vitamin untuk mengatasi masalah tumit merekah dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Tuesday, June 28, 2016

Kosmetik Tiruan Dan Berkualiti Rendah Punca Timbulnya Jeragat...Betul Ke?

Jeragat ialah tompok kecil berwarna hitam atau coklat pekat yang muncul dengan jelas pada bahagia atas tulang pipi bersebelahan bawah mata. Jeragat juga dikenali sebagai masalah pigmentasi.

Masalah jeragat ni hanya dihadapi oleh wanita terutamanya wanita Asia kerana kita lebih terdedah kepada sinaran matahari yang mengandungi ultra ungu (UV)berbanding wanita berkulit gelap seperti di negara Afrika kerana mereka tiada melasma pada kulit. 


Punca-punca Jeragat


Perubahan hormon menjadi punca utama terbentuknya jeragat. Hormon yang merangsang sel melanin pada kulit menyebabkan wujudnya aktiviti melasma iaitu jeragat.

Punca-punca dan faktor lain yang menyebabkan terjadinya jeragat ialah seperti;
  • terdedah kepada sinaran ultra ungu (UVA)
  • keradangan atau kerengsangan
  • kesan jerawat
  • faktor genetik
  • penggunaan kosmetik atau alat solek yang berkualiti rendah (kosmetik tiruan)

Betul ke kosmetik tiruan dan rendah kualiti punca jeragat??


Kita tahu kosmetik tiruan atau yang berkualiti rendah ni ada formula rahsia yang mengandungi kimia berbahaya. Ia bukan saja boleh menyebabkan jeragat jika digunakan dalam masa yang lama. 

Kosmetik tiruan juga boleh menyebabkan masalah kulit yang lain dan merosakkan organ dalaman secara perlahan-lahan. Rata-rata kita semua tahu bahayanya kosmetik berkualiti rendah ni tapi masih berani mencuba. Tak takut langsung dengan kesan sampingan yang akan dapat. Ntahlah..

Kebiasaannya jeragat mula menyerang kulit wanita yang berumur antara 30 hingga 45 ke atas. Ada kajian yang menunjukkan jeragat muncul seawal usia 16 tahun.

Takutnya kan..Kalau umur 16 dah ada jeragat, macam manalah ye nak sampai umur 50 tahun mestilah banyak jeragat tu. Kalau buat rawatan atau pakai apa-apa produk mungkin boleh hilang jeragat tu. 

Kalau tak buat apa-apa..Oh my Ganu..Saya tak boleh nak imagine kalau muka saya penuh dengan jeragat. Bila ada jeragat ni muka kita nampak macam comot atau tak bersih kan..Malu rasanya..


Mak Saya Yang Disayangi Dan Bedak Sejuk


Bila sebut bab jeragat ni saya teringat kat sepupu saya ni. Usia dia sebaya dengan mak saya macam tulah. dah 60-an dah pun. Saya perasan kulit wajah sepupu saya ni ada jeragat agak banyak juga. Ye kita boleh kata punca jeragat sebab usia dia kan. 

Tapi sepupu saya ni orangnya suka bertukar-tukar kosmetik. Saya tahu dia suka sangat pakai krim untuk putihkan kulit. Adakah jeragat yang dihadapi sepupu saya ni berpunca dari krim yang dia guna? Mungkin juga kan. 

Banding dengan mak saya muka mak memang tak ada jeragat. Yang saya tahu mak saya tak suka pakai krim-krim ni. Bedak pun dia tepek bedak sejuk yang makcik saya buat je. Bila nak keluar jalan-jalan mak saya suka pakai bedak sejuk siam ataupun bedak ketul yang bekas petak ada gambar opera cina tu. Tak tahu apa nama bedak tu..Boleh tengok gambar kat bawah ni.


Inilah bedak yang mak saya pakai. Ko hado?? hihi..
(Gambar ihsan google) 

Mak saya juga suka pakai bedak ni.(Gambar ihsan google) 


Tak tahu la apa kandungan bedak ni. Tak pernah pulak siasat. Saya pun tak tahu apa nama sebenarnya bedak tu. Mak saya memang klasik cikit. Keklasikan mak saya tu berjangkit kat saya juga. Mak borek anak rintik kan..hihi..Mak memang marah saya atau adik beradik pakai krim dan bedak-bedak moden ni.

Sejak saya sekolah menengah saya hanya guna bedak AAA atau saya sebut bedak 3A. Mula-mula kerja tahun 2010 pun saya masih lagi guna bedak 3A ni. Bedak 3A ni bekas dia bulat warna hijau. Kihkih..Klasik betul saya dulu. Yang tak tahu boleh tengok gambar kat bawah  ni ye..Entah ada lagi ke tak ada bedak ni lagi ye..Dah lama tak nampak..


Ini pula bedak yang saya pakai dulu-dulu. Kau hado?? haha.. Bila dah lama kerja cikit barulah pandai beli bedak kompak..klasiknya saya dulu..Memang legend sungguh la..hihi..

Jadi hati-hatilah pilih produk kosmetik. Jangan menyesal di kemudian hari. Jangan fikir nak cantik semata-mata sehingga abaikan kesihatan.

Nak cerita pasal jeragat dah melalut cerita pasal bedak pulak ye. Oklah kita kembali kepada tajuk asal kita ye..


Boleh Ke Atasi Jeragat?

Ada yang cakap jeragat ni tak boleh hilang. Saya yakin pencegahan dan rawatan awal boleh membantu mengatasi masalah jeragat ni dengan cepat dan berkesan. Yang penting caranya mesti betul dan tepat.


Apa cara yang terbaik untuk atasi jeragat dengan cepat dan berkesan?


Tidak lain tidak bukan mestilah mengamalkan produk kesihatan shaklee dan set penjagaan kulit Nutri White Shaklee. Nak atasi jeragat bukan setakat rawatan dari luar je tau. Yang paling penting rawatan dari dalam juga sangat diperlukan jika nak jeragat yang degil tu hilang dengan cepat.


Bagaimana Produk Shaklee Boleh Membantu Mengatasi Masalah Jeragat Degil Dengan Cepat Dan Berkesan?



Saya pecahkan produk shaklee yang boleh bantu atasi jeragat kepada dua iaitu set asas (basic) dan set premium. Dan cik puan boleh pilih mana yang sesuai mengikut budget. Kalau untuk kesan yang cepat seperti roket apollo kenalah ambil set premium. hihi.

Set Asas Shaklee Atasi Jeragat Tanpa Kesan Sampingan

Untuk yang nak cegah jeragat atau nak hilangkan jeragatnya masih tak banyak dengan cepat boleh cuba set basic ni. InsyaAllah berkesan jika konsisten mengambilnya. Biasanya jeragat akan pudar sedikit demi sedikit. Yang penting selamat dan tiada ada kesan sampingan jangka panjang ataupun pendek.


Set Asas Shaklee Atasi Jeragat Tanpa Kesan Sampingan

Set asas atasi jeragat ni ada 3 suplemen yang boleh cik puan cuba iaitu Energizing Soy Protein (ESP), Vita-E Complex (Vitamin E) dan Sustained Release Vita-C Plus (vitamin c).

Nak tahu lebih lanjut tentang bagaimana set asas berfungsi boleh klin link ini

Bebaskan wajah dari masalah pigmentasi


Set Premium Shaklee Atasi Jeragat Degil Dengan Cepat Dan Berkesan


Yang nak hilangkan jeragat dengan lebih cepat dan berkesan boleh ambil set premium. Set premium terdiri daripada 2 suplemen untuk merawat dari dalam iaitu Vivix (si tonik ajaib) dan Shaklee Collagen Powder.

Set premium juga ada 2 produk dari rangkaian penjagaan kulit Nutri White Shaklee iaitu Ultimate Protection Whitening Lotion dan Nutriwhite Spot Whitening Treatment.


Set Premium Shaklee Atasi Jeragat Degil Dengan Cepat Dan Berkesan


Nak tahu lebuh lanjut tentang Nutri White Shaklee boleh klik link ini:

Kulit Sihat Menawan Dengan Nutri White Shaklee


Testimoni pengguna yang telah menggunakan produk shaklee untuk atasi jeragat.



Kosmetik Tiruan Dan Berkualiti Rendah Punca Timbulnya Jeragat...Betul Ke?


Kosmetik Tiruan Dan Berkualiti Rendah Punca Timbulnya Jeragat...Betul Ke?
Gambar kedua-dua ni memang gambar asli tanpa make up. Sebab tu masih nampak kesan pigmentasi (jeragat) yang semakin samar-samar tu. Kalau sekiranya saya apply foundation memang kesan tu hilang rata je dengan kulit. Dulu kakak saya sendiri selalu suruh saya guna naturactor bagai..hehehe. Dah bertahun-tahun jeragat ni ..semakin teruk bila mnegnadung..menjadi-jadi...
Jadi saya ambil keputusan biarlah saya tunggu hilang sendiri je dengan supplement Shaklee nih. Tak payah susah-susah nak sembunyikan..sebab saya yakin akan hilang...
Kesan utama collagen nih sangat terasa kulit jadi lembut je. Semakin cerah bukan kat muka je tapi semua. Kesan calar, sunburn semua tu tak ada dah..Sebab saya dulu ahli persatuan, aktif berjemur, berkhemah sana sini..


Nasihat saya bagi yang ingin mencuba set jeragat Shaklee. Suplemen bukanlah ubat ajaib yang boleh nampak kesannya dalam masa yang singkat. Pengambilan secara berterusan sangat lah penting. Bagi masa badan kita nak sesuaikan diri dengan suplemen. Perubahan akan nampak sedikit demi sedikit. Jika anda sabar dan konsisten makan set jeragat Shaklee andalah yang akan untung.

Inginkan Set Jeragat dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Friday, June 24, 2016

Pertama Kali Tersuka Tanpa Sengaja Dengan Perfume Sampai Ketagih Nak Beli Lagi

Ada orang suka giler-giler kat minyak wangi ni sampai jadi hobi. Kumpul minyak wangi pelbagai jenama terutama perfume antarabangsa dan jenama artis kesayangan.

Saya ni bukanlah spesies yang suka atau gilakan perfume. Kalau ada pakai kalau tak ada pun tak kisah. Jenama minyak wangi yang hot pun tak kenal.

Dulu zaman minyak wangi One Drop tengah glemer femes amos tu ada la buat koleksi sebotol dua. Tu pun bukan beli sendiri. Orang bagi free je..kihkih. Yelah masa tu tengah belajar lagi mana la ada duit nak beli minyak wangi bagai kan..Duit loan yang dapat pun cukup-cukup untuk bayar yuran dan kos sara hidup. Maklumlah dok kat Kuala Lumpur kos sara hidup tinggi kan..


Sekarang ni terjatuh cinta pulak dengan perfume yang tengah hot meletop kebabom.Sape boleh teka perfume apa? Siapa yang tahu korang memang bijak pandai..Apa lagi perfume De'Xandra la.



Bila tengok ramai kawan-kawan kat facebook dok promote De'Xandra ni terdetik juga di hati ini nak cuba. Macam best je, macam syok je..

Mula tu tak percaya juga bila baca testimoni pengguna yang kata bau De'Xandra ni tahan lama. Seminggu pun tak hilang lagi. Kalau basuh baju tu masih ada bau.

Bila dah cuba sendiri memang betul pun. Baju saya yang dah seminggu basuh tapi masih lagi ada bau wangi perfume. Bau tu tak la sekuat masa kita mula-mula sembur kat baju tu.

Selain baunya yang everlasting orang kata, harganya sangatlah murah berbanding perfume jenama terkenal. Kalau ada yang lebih murah kenapa nak beli yang mahal..betul tak? betul la orang cakap De'Xandra perfumes ni setanding dengan jenama antarabangsa tapi harganya murah banyak la

Korang jangan risau perfume De'Xandra ni boleh dibawa untuk solat. Alkohol De'xandra diekstrak dari tebu. Maka tiada keraguan lagi untuk membeli dan menggunakannya. Jenis De'Xandra pun banyak tau. Banyak pilihan yang ada.


Setakat ni saya baru ada 2 jenis wangian De'Xandra. Tu dok rasa nak beli lagi. giler kan..haha..Dah jadi addicted dengan perfumes.  D&G The One Woman dihadiahkan suami tercinta. satu lagi VICTORIA SECRET Bombshell. Best sangat bau dia..hihi..Sekarang ni dok aim nak beli Gucci Flora pulak.

Tapi memikirkan yang dah ada ni tak habis lagi guna. Tahan dulu perasaan yang meronta-ronta nak beli lagi ni. Bagi habis dulu guna salah satu baru beli yang lain.

Tapi serius sejak terjebak dengan De'Xandra setiap kali lepas mandi mesti nak sembur je kat baju. Nak keluar pergi kerja, nak pergi kedai ke mana-mana ke wajib dah berwangi-wangian dulu dengan De'Xandra..hihi

Duduk kat rumah pun kita nak juga bau wangi kan. Takkan la nak bau ikan, bawang, ayam je kan. Saya guna sebab nak diri sendiri bau wangi. Bila pergi kerja atau dok rumah rasa bestnya dapat bau badan sendiri yang wangi. Rasa selesa dan lebih yakin bila dok dekat-dekat dengan orang lain..


Lagi satu kelebihan De'Xandra saiznya yang comel. Bagi yang selalu traveling tu tak ada masalah nak bawa hand luggage dalam flight sebab kandungan De'Xandra 35ml je. Ringan dan kecil boleh sumbat dalam handbag je..

Sekain dari produk keluaran Bumiputera banyak lagi kelebihan perfumes De'Xandra ni. Korang boleh ke laman sesawang rasmi De'Xandra untuk maklumat lebih terperinci. Klik sini www.dexandra.com.  

Bagi yang dah lama dok 'usha' nak beli perfumes De'Xandra ni apa tunggu lagi cepat-cepatlah beli. Harga tak mahal pun hanya RM65. Nak lagi murah beli 2 botol RM120. Boleh sangat nak dijadikan hadiah untuk yang tersayang. Nak letak sebagai hantaran kahwin pun sesuai sangat.

Selamat meyambut ramadhan almubarak. Selamat berpuasa. Pergi solat tarawih jangan lupa sembur De'Xandra dulu tau. 

Raya pun dah tak lama lagi. Cepat-sepat beli Dexandra nanti berwangi-wangian pada hari raya. Tak cuba tak tahu. Dah cuba confirm nak lagi. Percayalah..

Thursday, June 23, 2016

Sistem Imun Tubuh Yang Lemah Berisiko Tinggi Mendapat Penyakit Tibi (Batuk Kering)

Tibi atau batuk kering adalah penyakit yang disebabkan oleh Mycobacterium Tuberculosis atau kuman Tibi. Biasanya batuk kering ni menyerang paru-paru. Tapi kadang-kadang boleh juga menyerang bahagian otak, jantung, tulang belakang, nodus limfa, kelenjar adrenal dan bahagian usus manusia.


Bagaimana Penyakit Tibi (Batuk Kering) Tersebar?


Kita semua boleh dijangkiti penyakit Tibi melalui titisan air di udara (airborne droplets) yang ada kuman Tibi. Apabila pesakit Tibi batuk atau bersin kuman Tibi akan tersebar melalui udara. 

Sesiapa saja yang mempunyai sistem imun yang rendah sangat berisiko tinggi untuk dijangkiti penyakit Tibi. Takutnya rasa..Penyakit zaman sekarang ni tak kira sesiapa dah..Sebab tu la kita kena jaga kesihatan dan tingkatkan sistem imun. 


Sistem Imun Tubuh Yang Lemah Berisiko Tinggi Mendapat Penyakit Tibi (Batuk Kering)


Simptom dan Tanda-tanda Awal Tibi (Batuk Kering)

  • batuk yang berterusan selama dua mingg atau lebih.
  • batuk berdarah.
  • batuk yang ada kahak kekuningan atau kehijauan
  • badan rasa lemah dan letih
  • turun berat badan secara mendadak
  • hilang selera makan
  • badan menggigil dan demam yang berlarutan
  • badan berpeluh pada waktu malam dan petang
  • sakit dada semasa bernafas
  • susah nak bernafas

Siapa yang berisiko tinggi mendapat batuk kering atau Tibi?

  • bayi, kanak-kanak dan golongan tua
  • mereka yang kekurangan zat dan vitamin
  • meraka yang ada penyakit seperti penyakit HIV, penyakit kencing manis, penyakit buah pinggang tahap akhir (end stage renal failure) atau penyakit kanser.
  • mereka yang sedang membuat rawatan kemoterapi
  • mereka yang berada dekat dengan pesakit Tibi itu sendiri
  • pesakit yang sedang mengambil rawatan steroid seperti pesakit yang telah menjalankan pemindahan organ, pesakit Systematic Lupus Erythemotosus (SLE), rheumatoid, Ulcerative Colitis, psoriasis dan sebagainya


Cegah Dan Atasi Penyakit Batuk Kering (Tibi) Dengan Suplemen Shaklee


Disebabkan peyakit Tibi (batuk kering) ni kebiasaannya menyerang mereka yang mempunyai sistem imun yang lemah, jadi pengambilan suplemen yang dapat bantu tingkatkan sistem imun adalah sangat penting. 

Bila sistem imun kita kuat badan kita dapat melawan dan memusnahkan kuman yang masuk ke dalam tubuh kita. Antibodi atau sistem imun yang aktif ni juga akan membentuk sistem pertahanan baru untuk melawan kuman yang menyerang.

Jadi bila daya ketahanan badan kita kuat susahlah nak dapat apa-apa penyakit kan..

Ada beberapa suplemen penting yang boleh diambil oleh pesakit Tibi (batuk kering) untuk bantu diaorang sembuh dengan cepat. Antaranya ialah Vivix, Nutriferon, Sustain Release Vita-C Plus, Garlic Complex dan Zinc Complex.



Vivix

Menurut umm.edu resveratrol dicadangkan sebagai makanan yang boleh membantu mengurangkan risiko dan gejala batuk kering.

Sistem Imun Tubuh Yang Lemah Berisiko Tinggi Mendapat Penyakit Tibi (Batuk Kering)
Mana nak dapat resveratol ni? Tak payah penin-penin kepala fikir mana nak cari resveratol ni. Korang boleh dapatkan khasiat resveratrol di dalam Vivix Shaklee.

Vivix berfungsi sebagai antioksidan yang sangat berkuasa, antikanser dan antiradang.


Nutriferon

Nutriferon diekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh dan merangsang sistem imun.


Sistem Imun Tubuh Yang Lemah Berisiko Tinggi Mendapat Penyakit Tibi (Batuk Kering)

Nutriferon merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat membantu menguatkan sistem imun tubuh kita.

Nutriferon juga dapat membantu menguatkan sistem pertahanan badan untuk melawan jangkitan penyakit. Ia sesuai untuk semua golongan.


Sustain Release Vita-C Plus

Ia lebih dikenali dengan Vitamin C. Vitamin C ni fungsinya sebagai antioksidan yang dapat membantu melawan serangan radikal bebas. Apabila badan kita bebas dari risiko serangan radikal bebas, pastinya peluang untuk kita terhindar dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

Sistem Imun Tubuh Yang Lemah Berisiko Tinggi Mendapat Penyakit Tibi (Batuk Kering)

Vitamin C ni juga dapat tingkatkan sistem imun tubuh dan melawan jangkitan kuman.


Garlic Complex

Garlic Complex berfungsi sebagai antibiotik yang selamat dan semulajadi. Ia selamat digunakan dalam tempoh yang lama untuk merangsang dan meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang jangkitan penyakit yang disebabkan oleh kuman, virus, kulat, yis kandida dan sebagainya.


Sistem Imun Tubuh Yang Lemah Berisiko Tinggi Mendapat Penyakit Tibi (Batuk Kering)


Zinc Complex

Zinc Complex berfungsi dalam mempertingkatkan sistem imun tubuh pesakit Tibi (batuk kering). ia membantu pengeluaran kalenjar thymus. Kalenjar thymus berfungsi meningkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang jangkitan penyakit.
Sistem Imun Tubuh Yang Lemah Berisiko Tinggi Mendapat Penyakit Tibi (Batuk Kering)

Vitalea (multivitamin)

Sistem Imun Tubuh Yang Lemah Berisiko Tinggi Mendapat Penyakit Tibi (Batuk Kering)
Secara saintifik, tubuh kita sangat memerlukan vitamin untuk berfungsi secara sempurna, iaitu setiap satu daripada 13 vitamin asas seperti A, C, D, E, K dan B12.

Kekurangan setiap satu vitamin asas ini mendedahkan tubuh kepada penyakit. Multivitamin adalah kombinasi vitamin yang boleh membantu mencegah kekurangan vitamin dan mineral yang digunakan untuk meningkatkan nutrisi penting dalam tubuh. 


Jika ada di kalangan kawan-kawan atau saudara mara korang yang sedang berjuang melawan penyakit batuk kering (tibi) ini korang boleh cadangkan kepada mereka VIVIX dan vitamin shaklee yang lain. Mudah-mudahan VIVIX dan vitamin shaklee dapat membantu mereka kembali senyum dan hidup lebih gembira.

Dapatkan VIVIX sekarang. Usah ditangguh-tangguh lagi. Sel-sel kanser semakin pantas merebak. Apalah sangat nilai sebotol VIVIX yang harganya tak sampai pun RM500 berbanding kos merawat penyakit kanser yang lebih tinggi dari RM500.


Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?

Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846

Wednesday, June 22, 2016

Kisah Bekas Pembaca Berita NTV7 Yang Berjuang Untuk Hidup Selepas Menghidap Kanser Paru-paru

Kali ini saya nak ceritakan tentang kisah Master Law Chu Hian yang berjuang untuk hidup selepas didiagnos mendapat penyakit kanser paru-paru. Kisah bekas pembaca NTV7 ni telah diketahui ramai di kalangan peminat-peminat tegar Shaklee.

12 tahun yang lalu pada tahun 2003 awal bulan Disember Master Law Chu Hian telah disahkan menghidap kanser paru-paru atau lebih tepat Germ Cell Tumor. Beliau mengalami batuk yang teruk. Setiap kali batuk beliau rasa sangat sakit seperti jarum yang mencucuk dada beliau. 

Berita ini memberi tamparan yang dahsyat kepada Master Law. Ia telah merubah hidupnya dari pelbagai sudut 360 darjah. Pada masa ini beliau berumur 40 tahun.


Kemoterapi yang sangat menyakitkan



Kisah Bekas Pembaca NTV7 Yang Berjuang Untuk Hidup Selepas Mendapat Kanser Paru-paru
Umur Master Law Chu Hian ni dah 50an dah pun. Tapi nampak macam masih muda kan.. Bagi yang tak tahu mungkin ramai yang ingat umur mastr ni baru 40 tahun kot..Itulah shaklee effect. Bila dalaman kita sihat secara tak langsung luaran kita juga sihat.

Pengalaman menjalani rawatan kemoterapi selama 3 bulan takkan dilupakan beliau sampai bila-bila kerana ia bagaikan mimpi ngeri yang amat dahsyat. Kesan sampingan selepas kemoterapi sangat la teruk. 

Selain muntah, pesakit akan mengalami cirit-birit, rambut gugur, hilang selera makan, keletihan, demam, jangkitan dan sebenarnya.

Segalanya berubah selepas seorang kawan merangkap upline beliau iaitu Master Andrew Phang memperkenalkan Shaklee. Selepas beberapa hari mengambil produk Shaklee Master Law berasa kembali bertenaga.

Merasakan Shaklee mampu memberikan mimpi indah dengan serta merta beliau meletakkan jawatan di stesen TV NTV7. 


Shaklee memberi satu keajaiban 


Antara produk shaklee yang diambil untuk melawan sel kanser ialah Alfalfa Complex. Salah satu fungsi alfalfa complex ialah membantu mengalkalikan badan dan dapat memperbaiki sel-sel kanser serta melawan tumor.

Selepas mengambil produk Shaklee selama lebih kurang 4 bulan beliau menghadiri temujanji pemeriksaan perubatan setiap 6 bulan sekali. 

Apa yang mengejutkan dan sangat menggembirakna beliau ialah laporan perubatan beliau adalah perfect..!!! Macam tak percaya kan..

Kisah Bekas Pembaca NTV7 Yang Berjuang Untuk Hidup Selepas Mendapat Kanser Paru-paru
Master Law Chu Hian bersama Roger Barnett Pengerusi dan CEO Shaklee Corporation
Ramai yang dok tanya beliau apa produk Shaklee yang beliau ambil? Nak tahu apa jawapannya?? Jawapannya ialah semua. Maksudnya semua produk shaklee yang beliau ambil.

Bukan saja produk penjagaan kesihatan, beliau juga ambil produk penjagaan kulit dan kecantikan, produk penjagaan rambut dan juga set penjagaan rumah. Pendek kata beliau telah menShakleekan hidup beliau.

Macam saya jugalah. Selepas kenal Shaklee sedikit demi sedikit saya berubah dengan mengunakan produk shaklee. Bukan suplemen je yang saya telan hari-hari tau. 

Apa saja produk shaklee yang sesuai dengan saya saya akan guna seperti Shampu Shaklee (prosante hair care), Set Penjagaan Kulit Nutriwhite, Set Fresh Laundry, pencuci serbaguna Basic-H, dish wash, penapis air (water pitcher) dan sebagainya. Saya pun telah mengSHAKLEEkan hidup saya secara 100% sejak tahun lepas.

Ok kita sambung balik kisah Master Law ni. Pertama kali mengambil Shaklee Master Law mengalami healing crisis (krisis peyembuhan). Beliau batuk sehinggakan paru-parunya seolah-olah meletup.

Namun atas rasa kepercayaan dan keyakinan yang tinggi terhadap Shaklee beliau tetap meneruskan pengambilan produk Shaklee tanpa ragu-ragu. 


Kisah Bekas Pembaca NTV7 Yang Berjuang Untuk Hidup Selepas Menghidap Kanser Paru-paru


Akhirnya berkat kesabaran, kini Master Law Chu Hian bebas kanser paru-paru dan hidup lebih sihat. Bukan itu sahaja beliau juga telah mendapat kebebasan kewangan dan juga kebebasan masa. 


Apa produk Shaklee Yang Terbaik Untuk Melawan Sel Kanser Paru-paru dan Kanser Lain Juga??


Sudah tentulah si tonik ajaib Vivix. Vivix shaklee adalah suplemen yang terbaik yang membantu membantutkan perkembangan sel kanser dan sekaligus mematikan sel-sel kanser. 

Bahan-bahan dalam VIVIX Shaklee seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi. Jadi Vivix berupaya membentuk semula sel-sel yang telah rosak akibat penyakit itu sendiri atau akibat rawatan kemoterapi. Sebab itulah, VIVIX Shaklee mampu membantu pesakit kanser.

Vivix Shaklee juga dapat membantu mempercepatkan penyembuhan luka dan tisu yang rosak terutamanya selepas pembedahan, rawatan radioterapi dan kemoterapi atau rawatan perubatan lain.


Vivix Shaklee dapat membantu menghadapi kesan sampingan rawatan dengan lebih baik dan peluang sembuh dengan lebih baik.

Vivix juga dapat meningkatkan sistem imun (ketahanan badan) bagi membolehkan pesakit melawan kanser. Bila sistem imun kuat dan kukuh pesakit dapat melawan penyakit lain.



Jika ada di kalangan kawan-kawan atau saudara mara korang yang sedang berjuang melawan penyakit kanser paru-paru ini korang boleh cadangkan kepada mereka VIVIX tonik ajaib ini. Mudah-mudahan VIVIX dapat membantu mereka kembali senyum dan hidup lebih gembira.

Dapatkan VIVIX sekarang. Usah ditangguh-tangguh lagi. Sel-sel kanser semakin pantas merebak. Apalah sangat nilai sebotol VIVIX yang harganya tak sampai pun RM500 berbanding kos merawat penyakit kanser yang lebih tinggi dari RM500.


Inginkan Vivix dan vitamin shaklee yang lain dengan harga paling istimewa?



Apa tunggu lagi hubungi saya segera untuk dapatkan harga yang paling istimewa dan konsultsi percuma.

Whatsapp/Telegram saya : Nor Akmal 0139279846