Thursday, May 12, 2016

Lindungi Tubuh Kita Dari Penyakit Penuaan (Degeneratif) Dengan Vivix

Bila sebut anti penuaan ni bukan lah maksud kita ni tak akan tua. Jangan la salah faham pulak ye dengan tak mahu jadi tua..yang tak mahu tua pun akan menghadapinya jua. 

Penuaan adalah proses semulajadi yang pasti berlaku kepada semua orang. Semua orang yang berumur panjang sampai 100 tahun sekali pun akan menjadi tua. Penuaan sesuatu yang tak dapat dielakkan. 

Dengan mengambil vitamin atau suplemen seperti Vivix Shaklee dan Shaklee Collagen Powder kita bukanlah tak mahu jadi tua. Tujuan sebenarnya kita nak mencegah diri dari menghidapi penyakit yang disebabkan prosese penuaan atau dalam bahasa Inggerisnya  disebuat sebagai aging



Lindungi Tubuh Kita Dari Penyakit Penuaan (Degeneratif) Dengan Vivix
Sesiapa yang amalkan Vivix Shaklee secara konsisten bukan saja dapat cegah dari penyakit-penyakit kronik tapi kulit dan wajah awet muda. Awet muda itu bonus. Yang penting badan sihat.

Jadi tua tu akan tua lah..bila umur dah 60 ke 70 ke 80 ke orang dah tak panggil kita muda. yang perempuan akan panggil kita sebagi mak cik atau nenek, yang lelaki pulak orang kita pak cik atu atok..

Yang korang kena faham penyakit penuaan ni boleh jadi kat sesiapa sahaja tak kira umur dia berapa sekali pun. Orang muda pun boleh kena tau bukan orang warga emas saja.
Kesan yang akan timbul akibat penyakit penuaan ialah penyakit degeneratif. 


Apa benda penyakit degeneratif ni?


Penyakit degeneratif ni bukan penyakit yang disebabkan jangkitan kuman atau virus tetapi sejenis penyakit yang berpunca akibat sel-sel badan yang rosak. Apabila sel-sel tubuh kita rosak maka tak dapatlah ia berkerja dengan betul.

Bila dah tak dapat nak perform maka terjadilah penyakit degeneratif seperti sakit jantung, kencing manis, nyanyuk dan yang paling menakutkan penyakit pembunuh nombor satu iaitu kanser.



Empat Teori Penuaan


  • KEROSKAN DNA- semakin banyak DNA yang rosak dan tidak dapat diperbaiki oleh badan secara semulajadi.
  • METABOLISME PROTEIN - sel tidak menerima protein yang secukupnya untuk pembinaan dan pemulihan. 
  • KEROSAKAN SEL AKIBAT RADIKAL BEBAS - semakin banyka radikal bebas terhasil menyebabkan badan tidak mampu meneutralkannya.
  • KEROSAKAN SEL KUMULATIF - sel rosak akibat pelbagai faktor termasuk jangkitan kuman, kurang nutrisi dan sebagainya.


Apa yang perlu kita buat?


Nak biarkan je?? Atau buat dont know je?? Atau ramai yang bermonolog macam ni..
"Aku makan makanan berkhasiat setiap hari, makan makanan seimbang siap ikut piramid makanan lagi..Takkan la aku akan kena penyakit macam ni..tak mungkin la kot.."
Tidak..tidak..tidak..jangan, jangan..korang tak boleh nak assume lagu tu ok. Sangat salah kalau ada yang fikir camni..Sangat bahaya..Dont take for granted..

Berapa ramai rakyat Malaysia yang pada awalnya sihat walafiat tapi tiba-tiba sakit kronik..dah akhirnya meninggal..

Saya pernah melalui pengalaman di mana abang kepada biras saya yang pada mulanya hanya demam biasa dalam tempoh yang lama. Kemudian disahkan mengidap leukimia (kanser darah). Saya tak ingat tahap berapa. Tapi umur arwah memang tak panjang.

Setahun hingga 2 tahun (lebih kurang) selepas disahkan ada leukimia beliau meningggal dunia. Orangnya masih muda. Umur tak sampai pun 30 tahun. Tidak merokok. Menjalani gaya hidup sihat. 

Ye mungkin kita boleh cakap itu sebagi asbab saja..tapi kalau kita ada cara nak mencegah penyakit degeneratif ni tidak salah kan kita mengambilnya..

Maka salah satu usaha untuk melindungi dan mencegah diri kita dari penyakit-penyakit penuaan ialah dengan mengambil suplemen secara konsisten terutamanya suplemen anti penuaan seperti Vivix Shaklee


Lindungi Tubuh Kita Dari Penyakit Penuaan (Degeneratif) Dengan Vivix
Vivix merupakan antioksidan terbaik untuk mencegah peyakit penuaan dan penyakit kronik. Degeneratif disease (penyakit penuaan) ialah penyakit kronik yang disebabkan serangan radikal bebas.

Kesannya badan akan rosak dan menyebabkan datangnya pelbagi jenis penyakit serius seperti jantung, diabetes, strok, darah tinggi dan kanser.

Anggur muscadine salah satu bahan di dalam Vivix mengandungi antioksidan tinggi dan membantu melindungi organ badan dari rosak akibat terdedah pada radikal bebas ini.

Siapa yang amalkan Vivix tu bukan tak akan tua..tua itu pasti kecuali kalau meninggal di usia muda. Yang penting ambik Vivix ni kita nak sihat dan elakkan penyakit-penyakit disebabkan penuaan. 


Lindungi Tubuh Kita Dari Penyakit Penuaan (Degeneratif) Dengan Vivix


Pernah tak korang check berapa usia tubuh (body age) anda? Kalau body age korang lebih tua dari usia sebenar korang maknanya ada sesuatu yang tak kena dengan tubuh korang. 

Jom cuba Vivix Shaklee. Nak body age lebih muda dari usia sebenar korang boleh cuba Vivix Shaklee. Tak payah telan banyak-banyak vitamin, hanya satu sudu sehari je. 

Nak Vivix Shaklee dengan harga yang paling istimewa?
Hubungi saya Nor Akmal
Whatsapp/Telegram +60139279846

No comments:

Post a Comment