Thursday, July 24, 2014

SIAPAKAH YANG PERLU MENGAMBIL VITAMIN B-COMPLEX?

Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi?? Tekanan hidup, pengambilan alkohol dan preskripsi ubat-ubatan berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko kekurangan Vitamin B di dalam tubuh badan seseorang. Vitamin B amat penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada dari segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskna tekanan dan penyaluran tenaga bagi proses metabolisme.
B-Complex Shaklee menawarkan anda Vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yan baik. vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten yang mana membantu dalam proses penyerapan asid folik. asid Folik ialah sejenis vitamin B yang tidak dapat diserap dengan mudah oleh tubuh. Namun begitu Shaklee telah menghasilkan suatu selaput asid folik yang unik untuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.Teknologi berpaten ini adalah ekslusif bagi Shaklee.

Semua individu perlu mengambil makanan tambahan vitamin B terutama mereka yang termasuk dalam golongan di bawah:

#1 Mereka yang banyak terdedah kepada sinaran matahari secara langsung

#2 Mereka yang terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak

#3 Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migrain dan insomnia (gangguan tidur)

#4 Mereka yang tidak dapat fokus di dalam pekerjaan dan pembelajaran.

#5 Mereka yang ingin menjaga kecantikan tubuh badan

#6 Mereka yang ingin kelihatan cantik dan muda

#7 Wanita mengandung dan ibu yang menyusukan anak

#8 Wanita yang mengambil pil perancang


Perhatikan..Adakah anda termasuk di dalam golongan di atas??? Jika ya, anda perlu mengambil vitamin B Complex kerana makanan yang kita ambil setiap hari tidak mampu memenuhi keperluan tubuh untuk mendapatkan vitamin B complex. Dengan pengambilan suplemen dalam diet harian kita, ia mampu menampung kekurangan vitamin dan nutrisi yang lain. B Complex membantu badan lebih bertenaga, lebih sihat, ceria dan mood lebih stabil di samping dapat mengawal tekanan yang kita hadapi.

Jangan ragu-ragu lagi untuk memilih B-COMPLEX SHAKLEE sebagai suplemen terbaik untuk kesihatan anda sepanjang hayat. 
Klik link ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang MANFAAT B-COMPLEX SHAKLEE.
Klik link di bawah untuk mengetahui KELEBIHAN B-COMPLEX SHAKLEE

Untuk membeli sendiri B-COMPLEX SHAKLEE boleh klik link di bawah. Boleh guna kad kredit @ kad debit. Senang saja.



"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Nor Akmal:
Email: akmal.rusdi@yahoo.com
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356
Blog: http://akmalrusyd.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/myhealthynutrition

Tuesday, July 22, 2014

MANFAAT UTAMA B-COMPLEX SHAKLEE

Vitamin B Complex merupakan salah satu daripada jenis vitamin yan diperlukan oleh badan kita. Vitamin ini bersifat larut air. Badan manusia tidak mampu menghasilkan sendiri vitamin B complex ini. 

Kita perlu mendapatkannya melalui sumber makanan yang mengandungi vitamin B complex. Jika kita bergantung kepada diet harian semata-mata untuk mendapatkan Vitamin B Complex ia tidak mecukupi. 

Makanan yang kita makan tidak mampu menampung keperluan Vitamin B complex dan nutrisi yang lain juga. Suka atau tidak kita perlu mengambil suplemen atau makanan tambahan untuk menampung segala kekurangan  zat dan nutrisi di dalam makanan harian kita.

Vitamin B Complex terdiri daripada vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, vitamin B7, vitamin B9 dan vitamin B12 yang setiapnya memainkan peranan dan fungsi yang berbeza. Badan kita memerlukan kesemua vitamin ini.

Hasil kajian menunjukkan Vitamin B membantu mengatasi masalah kemurungan dan tekanan (stress). 

Masalah ini boleh membawa kepada pelbagai penyakit lain seperti gangguan sistem pencernaan (sakit perut, sembelit, cirit-birit), menjejaskan sistem imuniti badan (mudah demam), meningkatkan kadar denyutan jantung, tekanan darah tinggi, sukar tidur, migrain, dan penambahan berat badan.

B-COMPLEX SHAKLEE

Vitamin B yang mencukupi mampu mencegah beberapa penyakit seperti anemia, gangguan penglihatan, kerosakan saraf dan masalah jantung. 

Pilihan Vitamin B saya sudah pasti Vitamin B-Complex Shaklee yang lengkap kesemua 8 vitamin B termasuklah asid folik dan biotin.

Mari kita lihat MANFAAT b-COMPLEX SHAKLEE yang lain: 

#1 Menukar makanan kepada tenaga - membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat, dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan atau kelesuan.

#2 Melawan tekanan - memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

#3 Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

#4 Mengatasi rambut beruban dan gugur - memperbaiki masalah kulit kepala. kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut. Jika anda mengalami masalah uban sebelum waktunya ini menunjukkan anda kekurangan vitamin B.  


Kesihatan kulit dan rambut bergantung kepada sintesis RNA (ribonucleic acid) dan DNA (deoxyribonucleic acid) yang terjadi setelah dibantu oleh vitamin B kompleks.

#5 Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, memperkasakan memori, ingtan dan daya pemerhatian atau fokus.

#6 Mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk laut dan darat.

#7 Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

#8 Mencegah perleche - dikenali sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), dan nafas berbau.

#9 Detoksifikasi - meredakan alahan


Semoga perkongsian ini memberi manfaat untuk semua. Katahuilah bahawa kerana kesan daripada stress/depresi amatlah buruk. jika dibiarkan boleh menyebabkan pelbagai penyakit fizikal seperti lebihan berat badan, obesiti, jantung, sakit perut, cirit dan sebagainya. 

Apa yang paling ditakuti ialah penyakit mental yang kronik. Cegahlah dari awal sebelum terlamabt. Sayangilah diri anda.

Jangan ragu-ragu lagi untuk memilih shaklee sebagai suplemen terbaik untuk kesihatan anda sepanjang hayat. 

Untuk membeli sendiri B-COMPLEX SHAKLEE boleh klik link di bawah. Boleh guna kad kredit @ kad debit. Senang saja.


"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Puan Nor Akmal:
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356

Monday, July 21, 2014

MANFAAT UTAMA OMEGA GUARD SHAKLEE

Anda tercari-cari suplemen omega-3 yang terbaik? Tak tahu nak pilih yang mana?? Memang terdapat banyak di pasaran produk omega-3 dari pelbagai jenama dan syarikat. Shaklee menawarkan anda sumber asid lemak omega-3 yang terbaik di dunia iaitu OMEGA GUARD.

Kenapa terbaik di dunia?? Anda mesti nak tahu kan. Kalau  nak tahu boleh klik di sini Omega Guard Shaklee Minyak Ikan terbaik Di dunia.

Bagi yang dah baca link yang saya bagi kat atas tu, mesti dah faham dan tahu kan kenapa saya kata OMEGA GUARD SHAKLEE minyak ikan terbaik di dunia. Lihat carta di bawah.

Carta ini menunjukkan perbandingan yang dibuat antara produk Omega-3 Shaklee dengan jenama lain. Omega-3 Shaklee mengandungi hampir 100% kandungan EPA dan DHA.

kandungan EPA dan DHA Omega Guard Shaklee
Perbandingan kandungan EPA dan DHA di dalam OmegaGuard Shaklee dengan jenama lain
Baiklah di bawah ni saya nak cerita tentang manfaat omega-3 kepada kita. 

Untuk pengetahuan pembaca semua, Omega-3 merupakan asid lemak tak tepu yang penting untuk kesihatan dan perkembangan badan manusia. Akan tetapi ia tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. 

Jadi, nak tak nak kita mesti mengambilnya dari sumber yang dapat membekalkan Omega-3 seperti vitamin, suplemen dan makanan tambahan. 

Omega-3 dari tumbuhan tidak mampu ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan manusia. Berdasarkan kajian yang telah dijalankan. EPA dan DHA merupakan komponen utama asid lemak omega-3 yang paling bermanfaat.

Asid lemak omega-3 mempunyai manfaat yang unik. Antara manfaatnya ialah:

#1 asid lemak
Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly. Prostaglandin membantu mengawal banyak fungsi fisiologi penting termasuk tekanan darah, pembekuan darah, penghantaran saraf, radang dan tindak balas alergi, fungsi buah pinggang dan saluran gastrousus dan pengeluaran hormon lain.

Bergantung kepada jenis asid lemak dalam diet, jenis prostaglandin yang tertentu boleh dihasilkan dalam kuantiti yang besar. Ketidakseimbangan prostaglandin ini boleh membawa kepada pelbagai penyakit.

Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkna PMS. Jadi, kaum lelaki dan wanita di luar sana rajin-rajinlah telan OMEGA GUARD SHAKLEE ok. 

Jangan berkira sangat nak beli suplemen ni tau. Bila dah sakit kos nak rawat lagi banyak..betul tak??

#2 mencegah penyakit saluran darah dan strok - Kandungan EPA dan DHA yang terdapat di dalam OMEGA GUARD SHAKLEE membantu menurunkan tekanan darah tinggi, mengurangkan kepekatan darah, melancarkan peredaran darah. 

Oleh sebab itu OMEGA GUARD SHAKLEE sangat membantu mengekalkan tekanan darah normal dan keteganagn di leher atau sakit kepala. Ia juga membantu mengurangkan paras kolesterol, megawal masalah obesiti, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung, dan membantu mengekalkan kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL.

#3 Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin & perkembangan memori
DHA adalah nutrien utama untuk perkembangan otak, sistemsaraf dan retina. Wanita hamil disarankan mengambil OMEGA GUARD pada 3 bulan terakhir kehamilan. 
Omega 3 didapati penting untuk perkembangan sistem saraf otak dan awal penglihatan bayi. 
omega-3 penting untuk bayi

Berdasarkan kajian yang dijalankan wanita hamil mengalami kekurangan omega 3 dalam badan jika pengambilan omega 3 yang kurang dalam pemakanan. Ini kerana janin menggunakan omega 3 untuk perkembangan sistem saraf otaknya. 

Omega 3 juga digunakan selepas bersalin untuk menghasilkan susu ibu yang amat penting untuk perkembangan bayi. Kajian telah mengesahkan bahawa pengambilan tambahan EPA dan DHA di dalam diet wanita hamil memberi kesan positif ke atas perkembangan penglihatan dan kognitif bayi. 

Kajian juga menunjukkan bahawa penggunaan omega 3 yang lebih tinggi boleh mengurangkan risiko alergi bayi.

Omega guard penting untuk perkembangan otak bayi

#4 Meningkatkan sistem imun
OMEGA GUARD SHAKLEE membantu mengawal sistem imun seperti memperbaiki penyakit alahan kulit, psoriasis, demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.

#5 Menentang kanser
berdasarkan kajian yang telah dijalankan, Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

#6 Memelihara kesihatan sendi
Paras asid leak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu, OMEGA GUARD SHAKLEE mampu mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. 

Jadi, ia menghalang berlakunya penyakit arthritis, memelihara kesihatan sendi dan penyakit gout dengan berkesan.

#7 Mencegah Insomnia & membantu mengurangkan tekanan
EPA dan DHA mempunya keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihtan mental, termasuk kemurungan, tekanan perasaan, kebimbangan, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.

Jangan ragu-ragu lagi untuk memilih shaklee sebagai suplemen terbaik untuk kesihatan anda sepanjang hayat. 

Untuk membeli sendiri OMEGA GUARD SHAKLEE boleh klik link di bawah. Boleh guna kad kredit @ kad debit. Senang saja.


"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Puan Nor Akmal:
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356

Sunday, July 20, 2014

TESTIMONI ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) SHAKLEE

Ketika artikel ini ditulis kita umat Islam sedunia sedang menjalani ibadah puasa hari yang ke 21. Selamat menjalani ibadah puasa. Tingkatkan ibadah kita pada 10 hari terakhir ini insyaAllah.

Tidak lupa juga untuk keluarga mangsa nahas MH17 diucapkan takziah. Semoga kalian tabah menempuh ujian Allah yang hebat ini. Saya turut bersimpati dan teramat sedih atas tragedi yang tidak diduga ini.

Baiklah di sini saya kan sertakan beberapa testimoni daripada pengguna ESP Shaklee.


TESTIMONI 1

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) SHAKLEE
Hanya bersahur dengan ESP Shakle, Perfomance Drink dan Meal Shakes pengguna ini bertenaga sepanjang hari. Siap boleh naik turun tangga lagi..Sape-sape yang masih mencari menu sahur yang ringkas boleh mencuba ESP Shaklee ni. Boleh dikisar dengan kurma atau jus buah kegemaran anda..Memang terangkat. Tak perlu susah payah bangun awal untuk masak. Rngkas yang pentimg penuh khasiat dan memberikan anda tenaga sepanjang hari.Percayalah..(bak kata Siti Nurhaliza gitu..hihi)

TESTIMONI 2

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) SHAKLEE
Seorang ibu menyusu bersahur dengan ESP Shaklee dan Perfomance Drink. Dengan izin Allah badannya bertenaga hingga berbuka puasa walaupun menyusu babinya berusia 16 bulan.

Bagi ibu-ibu yang menyusu tu eloklah sangat amik ESP Shaklee ni. Bukan saja mengeyangkan malah boleh menghilangkan strechmark juga..badan sihat, kulit cantik sape tak nak kan..Cuba la dulu. Belum cuba belum tahu kan..


TESTIMONI 3

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) SHAKLEE
Pengguna ni suka makan, so berat pon naiklah kalu dah asyik makan je kan. Selepas amik ESP Shaklee dia rasa kenyang, so tak de lah nak makan banyak lagi kan..kulit pun jadi cantik dan lebih bertenaga. So, pembaca di luar sana tu yang jenis suka makan boleh la amik ESP Shaklee ni. Bukan saja mengeyangkan ia juga sangat bagus untuk yang nak kurus tu kan..
TESTIMONI 4

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) SHAKLEE
Pada mulanya pengguna ini mengambil ESP Shaklee untuk pekatkan susu. setelah 4 bulan amik ESP Shaklee ni kulit mukan ya bertambah gebun berseri. Kulit tak berminyak macam dulu, jerawat pon susah nak timbul. Yang paling tak disangka lingkaran gelap bawah matanya hilang. See..banyakkan khasiat ESP Shaklee ni..


TESTIMONI 5

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) SHAKLEE
Hanya bersahur dengan ESP Shaklee dicampur dengan milo dan Perfomance drink dengan oren rasa macam tak puasa je..ajaib kan..padahal minum air je..itulah keistimewaan ESP Shaklee memberikan anda tenaga sehingga berjam-jam lamanya.


Apa tunggu lagi..hubungi saya segera untuk tempahan. atau anda nak beli sendiri pon boleh. senang je. Klik link di bawah dan ikut langkah seterusnya. 2-3 hari sampilah barang tu depan rumah..tak payah nak call saya pon. Senang je kan..


Beli ESP SHAKLEE di sini


Jadi apa tunggu lagi. Segera dapatkan produk yang hebat ini. Hubungi saya segera untuk sebarang tempahan dan pertanyaan.

Dengan membuat pembelian dengan saya, anda layak mendapat perkara berikut:
  • jadual pengambilan vitamin secara teratur
  • konsultasi percuma secara berterusan
  • tip-tips eksklusif berkaitan set/produk yang dibeli

"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit. Ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan untuk kesihatan kita sepanjang hayat."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Puan Nor Akmal:

WhatsApp : 0139279846


COD: Pontian-Simpang Renggam-Rengit
Pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

KEISTIMEWAAN ESP SHAKLEE

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein yang berasaskan kacang soya. Pada awal tahun 70-an Dr Shaklee telah mencipta pengasingan protein yang pertama ini.  

ESP Shaklee menjadi kegemaran peminat-peminat dan pengguna setia Shaklee. Sebab itu tak hairanlah ESP Shaklee menjadi best dan 'hot seller' berbanding produk Shaklee yang lain. 

Kenapa ESP Shaklee sangat HOT?? Kerana ia mempunyai banyak keistimewaan dan manfaat untuk semua golongan, tak kira muda atau tua. Selain khasiatnya yang sangat banyak, ESP Shaklee sememangnya sedap. Saya pun suka. Siapa yang pernah cuba ESP Shaklee memang akan jatuh cinta dan repeat order. 

Walaubagaimnapun, ESP Shaklee tidak lepas dari kontroversi dan isu. Ada yang kata ESP Shaklee tidak selamat sebab kandungan utamanya ialah kacang soya. Di sini saya ingin menjelaskan kepada pembaca semua kenapa ESP Shaklee adalah selamat.

Energizing soy protein (ESP)

ESP Shaklee berbeza dari produk soya yang lain kerana keistimewaannya iaitu:

#1 Energizing Soy Protein (ESP) telah diiktiraf di seluruh dunia kerana telah menjalankan ujian klinikal secara ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.

#2 Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yang rendah.

#3 Setiap 850 gram (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan berjam-jam lamanya.

#4  Sesuai untuk semua peringkat umur sama ada tua atau muda.

#5 Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 dan sangat sesuai untuk pengidap kencing manis/diabetes. Berbeza dengan produk soya jenama lain yang rasanya sangat manis dan tidak sesuai untuk pesakit kencing manis.

#6 ESP Shaklee merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang mengandungi 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. ESP Shaklee juga mengandungi 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

#7 Satu hidangan ESP Shaklee bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu.
Energizing soy protein (ESP) Shaklee


#8 ESP Shaklee rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

#9 Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Bertujuan untuk memastikan kacang soya yang dibgunkaan adalah bebas dari pendedahan kepada perubahan genetik, bermula dari benih iaitu proses penanaman hinggalah pengeluarannya.


#10 ESP Shaklee dibersihkan dengan menggunakan air bagi mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Sesetengah produk soya jenama lain diproses dengan menggunakan alkohol. Cara ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-banahn kimia yang digunkaan semasa memproses soya tersebut.

So, lepas ni jangan ada lagi yang confius dan ragu-ragu nak amik ESP Shaklee ni ye. Dah panjang lebar dah saya terang kat atas tu. Nak tahu tentang khasiat ESP lebih lanjut klik 

KEBAIKAN ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) SHAKLEE.

Ingat ya soya dari sumber GMO memberi risiko penyakit berkaitan kanser dan allergic...hihi.. saje bagi ayat penutup yg menakutkan (lepas ni semua pergi check label tin soya protin masing2...GMO or nonGMO). Shaklee pilihan saya. Anda bagaimana??

Apa tunggu lagi..hubungi saya segera untuk tempahan. atau anda nak beli sendiri pon boleh. senang je. Klik link di bawah dan ikut langkah seterusnya. 2-3 hari sampilah barang tu depan rumah..tak payah nak call saya pon. Senang je kan..
Beli ESP SHAKLEE di sini


Dengan membuat pembelian dengan saya, anda layak mendapat perkara berikut:
#1 jadual pengambilan vitamin secara teratur
#2 konsultasi percuma secara berterusan
#3 tip-tips eksklusif berkaitan set/produk yang dibeli

"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit. Ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan untuk kesihatan kita sepanjang hayat."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Puan Nor Akmal:
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356

Saturday, July 19, 2014

MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX SHAKLEE

Salam dan selamat sejahtera semua. Untuk entry kali ni saya nak sambung tentang GLA COMPLEX SHAKLEE. Sebelum ni saya dah cerita apa kandungan GLA Complex. Sekarang kita nak tahu apa pula manfaat dan kh siat utama GLA COMPLEX SHAKLEE ni kan. 

Kalau anda semua nak tahu banyak sangat manfaat dan khasiat GLA Complex ni. Baca sampai habis tau..

#1 HERBA TRADISI YANG DIPERCAYAI
Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ia mampu merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

#2 MENGAWAL SELIA HORMON ESTROGEN & TESTOSTEROMN -
GLA Complex Shaklee membantu dalam membentuk prostaglandin yang berfungsi mengawalatur hormon lelaki dan wanita. GLA Complex Shaklee juga membantu dalam memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, perubahan 'mood', retensi air dan sakit payudara.

#3 MEMBANTU MELAMBATKAN MENOPAUS
GLA Complex Shaklee membantu wanita menghadapi kesan menopaus seperti hot flashes, insomnia, masalah penghadaman dan tekanan perasaan. 

Pengambilan GLA Complex Shaklee untuk jangka masa yang panjang mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.


KHASIAT GLA COMPLEX SHAKLEE

#4 MEMPERBAIKI PROSTATOMEGALY
GLA Complex Shaklee membantu memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

#5 MENENTANG KANSER
GLA Complex Shaklee adalah mempunyai fungsi anti-oksidan yang membantu meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

#6 MEMPERBAIKI INFLAMASI KULIT
GLA Complex Shakleee membantu mengurangkan inflamasi kulit, masalah ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap. 

GLA Complex Shaklee juga mmapu meringankan sakit dan bengkak kesan daripada rheumatisme dan arthritis (radang sendi).

#7 MENGHALANG KOMPLIKASI DIABETES
GLA Complex Shakleee membantu merendahkan paras gula dalam darah, mengurangkan rasa kebas dan kesakitan disebabkan oleh paras gula dalam darah yang tinggi.

#8 PELANGSINGAN DAN MENGHALANG TAMBAH BERAT BADAN
GLA Complex Shaklee membantu merendahkan kolesterol LDL (jahat), menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai berat badan yang ideal.

#9 MENGHALANG TEKANAN DARAH TINGGI - GLA Complex Shaklee membantu menghalang pembekuan darah, merangsnag peredran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infraction.

#10 MEMPERAIKI TEKSTUR RAMBUT
GLA Complex Shaklee membantu memperbaiki masalah rambut kering dan rambut gugur.

Banyak tak khasiat GLA Complex Shaklee ni??? Banyak kan..Kakak-kakak, adik-adik, mak cik-mak cik, puan-puan pembaca blog saya semua sangat digalakkan untuk mengmbil GLA Complex ni. Jagalah kesihatan kita agar tidak menyesal dikemudian hari. Kita hanya berikhtiar. 

Kuasa penyembuhan di tangan Allah. Tak salaj pun kita berusaha untuk menjaga kesihatan kita. Betul tak?? Badan sihat, nak beribadah pun senang hati.Tak gitu?? Tak rugi pon anda mencuba. Percayalah..(bak kata Siti Nurhaliza gitu..hehe)

"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit. Ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan untuk kesihatan kita sepanjang hayat."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Puan Nor Akmal:
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356

Tuesday, July 15, 2014

KANDUNGAN GLA COMPLEX SHAKLEE

GLA tu apa ye?? Hari ni saya nak cerita tentang GLA COMPLEX yang sangat popular di kalangan wanita. Kenapa popular? Salah satu sebabnya ialah GLA COMPLEX membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita. 

Bagi mereka yang berikhtiar nak hamil boleh cuba GLA COMPLEX ni. Kaum wanita yang menghadapi masalah senggugut juga boleh berikhtiar dengan GLA Cimplex Shaklee yang dijamin selamat tanpa baahn kimia. 

Banyak lagi khasiat GLA COMPLEX ni. tapi untuk entry kali ni saya tak nak cerita lagi tentang khasiatnya. 

Apa perbezaan GLA COMPLEX dengan Evening Primrose Oil??
GLA ialah singkatan kepada gamma-linolenic acid. GLA ialah sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin.

Prostaglandin tu apa pulak?
Prostaglandin ialah bahan berkesan berupa hormon yang membantu mengawalatur proses badan yang normal.

Kebanyakkan GLA yang ada di pasaran pada hari ini dihasilkan dari Evening Primrose Oil atau akronimnya EPO. Manakala GLA Shaklee diekstrak daripada biji tumbuhan borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. 

Keistimewaan Borage ialah sifatnya 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Bioavailabiliti GLA Complex Shaklee telah dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam tisu dan sel.

Shaklee mengekstrak GLA dari biji borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Kanada. Istimewa GLA Complex Shaklee adalah kerana kandungan GLAnya sebanyak 15% - 20% jika dibandingkan dengan EPO yang hanya mengandungi 8% - 10% GLA. 

Inilah rupa bunga borage yang diekstrak bijinya untuk mendapatkan GLA yang kaya dengan omega-6. Bunga-bunga dan daun-daun dari tumbuhan borage serta minyaknya telah digunakan sebagai ubat untuk demam, batuk dan juga masalah tekanan (depression). 


biji borage
pokok borage
Setiap kapsul GLA Complex Shaklee mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega 6. GLA Complex Shaklee dihasilkan dengan menggabungkan minyak benih bunga sunflower (matahari) dan vitamin E. Minyak benih bunga sunflower (matahari) adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6.

Tujuannya adalah untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. 
sumber gla complex shaklee
GLA Complex Shaklee diekstrak daripada Borage Seed, Blaccurrant, minyak bunga mathari dan vitamin E

Setiap produk yang dikeluarkan oleh Shaklee sememangnya adalah yang terbaik. Saya bukanlah nak taksub sangat. tetapi hakikatnya macam tu la. Shaklee mengeluarkan modal berjuta-juta untuk buat kajian sebelum sesuatu produk tu dihasilkan. 

Bagi pembaca blog saya, kakak-kakak, adik-adik, mak cik-mak cik di luar sana tu yang tak pernah ambil GLA Complex Shaklee ni boleh la cuba ye. 

Walaupun kita rasa kita sihat je, tak salah pon ambil supaya kita bertambah lagi sihat. Takkan nak tunggu sakit datang baru nak cari penawar..Betul tak? Tepuk dada tanya iman. Pilihan untuk sihat di tangan anda bukan di tangan saya. 

Nak beli sendiri pun boleh. Klik link di bawah ni dan ikut langkah seterusnya. Senang saja.


"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Puan Nor Akmal:
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356

Monday, July 14, 2014

Omega Guard Shaklee - Minyak Ikan terbaik Di Dunia

Hai, pembaca blog saya semua. Untuk entry kali ni saya nak ceritakan tentang OMEGA GUARD plak okey. Kenapa saya tulis tajuk Omega Guard Shaklee - Minyak Ikan Terbaik Di Dunia?? 

Nak tahu apa sebab-sebabnya mestilah kena baca entry ni sampi habis ye..Jangan lompat-lompat..

Baiklah mari kita berkenalan dengan OMEGA GUARD SHAKLEE minyak ikan yang terbaik di dunia ni dulu.
Omega Guard Shaklee
KEISTIMEWAAN OMEGA GUARD SHAKLEE

1# OMEGA GUARD SHAKLEE diekstrak dari ikan laut sejuk seperti ika sardin, mackerel, herring dan anchoveis di perairan Jepun yang mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi berbanding ikan lain. 

Ikan-ikan yang digunakan oleh Shaklee adalah ikan yang mengandungi tahap merkurinya paling rendah.

2# OMEGA GUARD SHAKLEE bukan diekstrak dari hati  ikan kerana hati ikan dikatakan mempunyai kandungan toksid yang tinggi. OMEGA GUARD SHAKLEE adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. 

3# Jika dibandingkan dengan produk omega 3 lain yang ada di pasaran , OMEGA GUARD SHAKLEE merupakan minyak ikan yang paling tulen di dunia. 

Di mana di dalamnya terdapat kesemua 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi yang diperlukan oleh tubuh kita iaitu EPA, DHA, ALA, ETA, HPA, SDA dan ETA. 

Di bawah ialah jadual perbandingan antara Omega Guard Shaklee dengan jenama lain yang ada di pasaran. Kandungan EPA dan DHA di dalam Omega Guard shaklee adalah yang paling tinggi. Memang terbaik..!!

perbandinganvomega guard shaklee dengan jenama lain di pasaran

4# Satu sajian (hidangan yang dicadangkan ialah 3 capsul sehari) OMEGA GUARD SHAKLEE mampu membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan HDA untuk keperluan tubuh kita. 

5# Omega Guard Shaklee dihasilkan dengan menggunakan teknologi terkini iaitu kaedah ultratulen bergred farmaseutikal. Ia di hasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan paling semulajadi.

6# Kaedah yang digunakan oleh Shaklee ini mampu menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat di dalam ikan seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium,, dioksin dan PCB(polychlorinated biphenil yamg merupakan bahan kimia industri yang paling bertoksik)

7# Berbanding dengan jenama lain yang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan yang mana akan memusnahkan sesetengan nutrien. 

Apa yang paling penting kaedah yang gunakan jenama lain tidak mampu menapis kandungan logam merbahaya untuk kesihatan yang terdapat di dalam ikan.

Wah, shaklee memnag terbaik!! Sebab tu harganya setara dengan kualitinya. tak de lah mahal sangat. Ia mampu milik. Apalah sangat nilai hargnya jika nak dibandingkan dengan manfaatnya yang banyak tu kan. Saya sanggupkan habiskan duit beli vitamin yang terbaik berbanding beli baju mahal atau hand bag berjenama.

perbandingan dengan jenama lain


Adakah anda membeli lemak ikan atau Omega 3???Tanya diri sendiri. Sebab tu saya memilih memilih Omega Guard Shaklee kerana ia minyak ikan terbaik di dunia. Anda bagaimana? Jangan ragu-ragu lagi untuk memilih Omega Guard Shaklee. Ia memang terbaik.

Omega Guard merupakan makanan tambahan atau suplemen yang wajib kita ambil setipa hari kerana badan kita tidak mampu untuk menghasilkan asid lemak omega 3 yang diperlukan oleh tubuh kita terutamnya untuk proses metabolisme. 

Stay tuned untuk entry yang seterusnya di mana saya kan ceritakan tentang kebaikan OMEGA GUARD SHAKLEE pulak ok.

Akhir sekali pilihlah asid lemak Omega yang terbaik untuk and adan keluarga. Jangan terlalu berkira untuk melabur duit anda demi kesihatan yang berpanjangan. Mencegah lebih baik dari merawat. Harap info di atas bermanfaat untuk kita semua.


"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Puan Nor Akmal:
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356

Saturday, July 12, 2014

Penapis Air Terbaik - Get Clean® Water Pitcher Shaklee


Penapis Air Shaklee
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air serta mengurangkan bahan-bahan tercemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras/penapis jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, penggunaan botol plastik dan plastik yang perlu dibuang dapat dikurangkan. Secara tidak langsung kita dapat mengurangkan pencemaran alam sekitar yang disebabkan oleh bahan pepejal. Ia juga berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Kita bukan sahaja dapat minum air yang lebih bersih dan sihat malah dapat menjaga bumi yang lebih bersih dah sihat.

Apa yang bestnya penapis air Shaklee ni!!

#1 Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. di samping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat.
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin.
• Disahkan dapat menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap tapisan yang mana dua kali ganda lebih daripada penapis air jenama terkemuka.

• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

#2 Pilihan Bijak
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik untuk menggunakannya
• Ringan dan mudah dibawa ke mana sahaja
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE 
Get Clean® Water Pitcher

SELAMAT:
- “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
- Get Clean® Water ini mampu mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK:
- Menjimatkan Kos. Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol tyang dibeli.

- Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak.
- Dicipta dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL:
-Lebih banyak air bersih pada setiap masa.
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap tapisan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM:
-Memelihara alam sekitar. Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa.

- setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

TESTIMONI PENAPIS AIR SHAKLEE Get Clean® Water Pitcher


TESTIMONI PENAPIS AIR SHAKLEE

testimoni penapis air shaklee

testimoni penapis air shaklee

testimoni penapis air shaklee

Anda berminat untuk mendapatkannya? Anda boleh membeli sendiri dengan menggunakan kad kredit @ kad debit.
Hanya klik link di bawah dan ikut langkah seterusnya.

Beli PENAPIS AIR SHAKLEE di sini


"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Nor Akmal:
Email: akmal.rusdi@yahoo.com
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356
Blog: http://akmalrusyd.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/myhealthynutrition

Friday, July 11, 2014

Kelebihan & Kebaikan Peppermint Ginger Plus Shaklee

Nyaman dan Melegakan Senak Perut


peppermint ginger plus shaklee
Peppermint Ginger Plus Shaklee dihasilkan daripada formulasi 4 herba unik Barat dan Timur yang hebat dan sangat bermanfaat. Peppermint Ginger Plus Shaklee telah dihasilkan dengan menggunakan teknologi terkini di bawah prosedur standard.

Peppermint Ginger Plus Shaklee memberikan khasiat pudina dan halia. Di mana penggunaan herba, jintan putih dan manis sejak berabad-abad lamanya telah terbukti dapat melegekan senak perut.

Menurut kajian klinikal yang telah dijalankan pengambilan halia sebagai makanan tambahan di dalam diet harian dapat membantu mengurangkan masalah senak perut.

Dalam perubatan tradisional Asia, halia digunakan untuk mengubati selesema, batuk, cirit-birit, dan penyakit radang sendi dan tulang.

Peppermint Ginger Plus Shaklee sangat sesuai untuk pengembara- pengembara yang mengalami maslah senak perut semasa dalam perjalanan. Selain itu ia sangat membantu mengatasi masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan masalah penghadaman.

Fungsi dan kelebihan yang ada pada Peppermint Ginger Plus Shaklee  membantu mengatasi masalah berikut:

 #1 Wanita mengandung yang mengalami masalah loya dan morning sickness
#2 Mereka yang gemar mengembara dan sering mengalami masalah mabuk laut atau darat
#3 mereka yang mempunyai masalah gastrik dan angin
#4 Mereka yang sering mengalami kembung perut
#5 Mereka yang mengalami masalah pencernaan

Anda berminat untuk mendapatkannya? Anda boleh membeli sendiri dengan menggunakan kad kredit @ kad debit. Hanya klik link di bawah dan ikut langkah seterusnya.

Beli PEPPERMINT GINGER PLUS di sini


"produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan utk kesihatan kita."

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Nor Akmal:
Email: akmal.rusdi@yahoo.com
H/P no: 0139279846
ID Shaklee: 1074356
Blog: http://akmalrusyd.blogspot.com
Page: https://www.facebook.com/myhealthynutrition